С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 269
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Вела твоята дъщеря и моя син са с абсолютно еднакви мерки и теглилки. Grinning
Морена като излезе отново на пазар тази книжка пиши в темата че много интересна изглежда.

Явно ги храним по един и същ начин. Laughing Hug
Сигурно! И ги поливаме с една и съща вода да порастнат еднакво:-)
Какви са тези комплекти за надписване на дрехи и къде да ги търся в Кауфланд?
Идея нямам в колко ще ляга. Ще го измислим в ддвижение.

# 346
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
Много хубави тоалети гласите за малките госпожици, браво!

В нашето училище в Габрово няма униформа, но Гого ще е с тъмно син панталон, бяла риза с къс ръкав и сако. Откъм обувки още мислим, че не намираме хубави тук- да са спортно елегантни.

Простете, нямам време да прочета назад, бихте ли ме упътили, какви са тези комплекти за надписване на дрехи от Кауфланд, за да погледна и аз днес?

И още един въпрос, мисля, че е дискутиран: хубава бутилка за вода - как процедирате, видях снимка на такава тук в темата. Има ли някой с еднократни бутилки?

Родителската среща при нас е във вторник, тогава ще разбера за подвързиите, но тетрадките ще са с прозрачни облекла.

# 347
  • на път
Разбрали сме се, че като почне училището ще ляга в 21 ч. Сега има разрешение до 22 ч. Не спи следобяд Sad

Аз от 10 дни я организирам да си ляга от 20:30 - прибиране на играчки, душ, зъби /час не споменавам/. в 9 е хоризантрирана, четем книжка, но после като почне да се върти не заспива преди 10 и сутрин не може да стане - става в 8. За училище трябва да сме излязла в 7:30  Sad.
Пробвах я да пише ченгелчета. Като се старае ги прави прекрасно, но и е досадно и обикновено ги претупва джаста - праста.

# 348
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мишока ще е с еднократни бутилки за вода  Hug
раницата му е с комплект кутия за храна (с ножче и вилица  Crazy) и бутилка за вода, но смятам да не му слагам бутилката. ще си купува от лавката вода. така ще може да си начеше крастата за купуване на "нещо", а ми се иска да пие повече, а това би значело да влачи по-голяма бутилка по цял ден.

# 349
  • София
Даа, времето го дават да е дъждовно на 15-ти.

Морена, ако отидете с кола до училището - не мисля, че ще е толкова проблем,че ще е със сандали.
sise_to, къде го намери комплекта за надписване - аз търсих, но нещо бяха направили разместване и не можах да ги намеря. Какво съдържа комплекта?
Аз имам маркер за писане от ето такава игра, но не знам дали е перманентен. Ще пробвам с него да надписвам етикетите от вътрешната страна.

Аз също си мислех да вземем раницата - да донесем учебниците с нея, пък нали и мерака да мине. Simple Smile

Много трудно го карам да си ляга,но сигурно после ще се изморява и като става рано - ще заспива и по-рано. Иначе сега чак към 11 ляга, не спи следобяд, но сутрин си поспива до 8 - 9.

# 350
  • София
И аз смятам да е с еднократни бутилки.
Спане - когато ходеше на ДГ 21-21,30 ч, сега лятото няма как да ляга по това време, защото още е светло/е от скоро вече не е светло де/, но смятам, че като тръгне на у-ще ще влезем в режим. Искат ги 8,10 в у-щето, където учителката ще ги чака във фоайето и ще ги качва. Няколко пъти повтори, че е желателно да не се закъснява. Часовете почват от 8,20. На първокласниците миналата година са препоръчали да се закусва в къщи, защото гладни и заспали не ставали за учене Laughing Та не знам как ще процедирам със закуската, толква рано в къщи...защото обикновено по-късно се закусва, дори и в ДГ закуската беше до 9 часа...Хубаво ще е да хапва в къщи, но си спомням, че като бях ученичка ми беше мъка да ям преди у-ще и хич не бях гладна..
Тоалета й за първия учебен ден става и за топло и за студено време - памучен е, разликата ще е в чоропогащники/чорапи, с жилетка/без жилетка. Ризката е с къс ръкав...Ще е с обувки.
А за какво ще надписвате дрехите  newsm78 ако сте с униформи - да, но иначе?

# 351
Ще давам еднократни бутилки.
За радост нямам проблеми с официални тоалети, защото е с униформа и тя е задължителна за 15.09.
В 21 часа си ляга.
Вчера купих страшно много неща за училище /дрехи, помагала/и съм доволна. Днес продължаваме.

# 352
8.30 най- късно в кревата. Като започнат да стават рано, ще заспиват и рано. Wink

Закуска сутрин давам зърнена с мляко.Стабилната закуска е в училище. Въпреки ,че сина понякога закусва в нас.

# 353
С лягането трудно, особено последната седмица имаме гости и свамата с малкия лягат чак към 23ч, пълен ужас. Иначе към 22ч е в леглото,  но е прекалено къ6но и това.
В училище трябва да са в 7.50ч, най-късно 7.20ч трябва да е станала и това ако се мие, облича без мрънкане и бързо.

# 354
  • София
8.30 най- късно в кревата. Като започнат да стават рано, ще заспиват и рано. Wink

Закуска сутрин давам зърнена с мляко.Стабилната закуска е в училище. Въпреки ,че сина понякога закусва в нас.
В смисъл правиш сандвич и го яде голямото междучасие или самото у-ще предлага закуска. В нашето ще има плод в 10 часа по някаква програма и това е....В същото време си представям как в междучасието се вадят сандвичи по чиновете и ми става лошо Laughing...Ще ми се  - хапване сериозно в къщи /което ще е трудно или поне в началото докато свикне/ 10 плод, 12,30-13 обяд....

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 08:44 от EmiR

# 355
  • София-Младост
ПП: Забравих да напиша, че от Кауфланд му купих и комплекта за надписване на дрешки, намален от 6.99 на 1,75. Благодаря, че ме открехнахте.   bouquet
Покажете как изглежда да знам какво да търся  Mr. Green Вчера бях, но не съм се и сетила...и в кой отдел на магазина горе-долу?

# 356

В смисъл правиш сандвич и го яде голямото междучасие или самото у-ще предлага закуска. В нашето ще има плод в 10 часа по някаква програма и това е....В същото време си представям как в междучасието се вадят сандвичи по чиновете и ми става лошо Laughing...Ще ми се  - хапване сериозно в къщи /което ще е трудно или поне в началото докато свикне/ 10 плод, 12,30-13 обяд....

Да, сина си яде сандвича преди голямото, защото в голямото ритат футбол и не иска да изпуска играта. Той закуските от училище  не ги яде.
При Никол се яде в стола или на вън.В класните стаи е забранено. Тя харесва безплатната закуска, храна ще слагам за следобед.
Ако дават плод ,ще правя сандвич, че само на плод няма да изкарат. Всичко зависи от това какво ще предложи училището и какви са правилата.

# 357
  • София
А за какво ще надписвате дрехите  newsm78 ако сте с униформи - да, но иначе?

С униформи сме. За физическо ще се преобличат в стаята - ще има една обърквация на дрехи..
Аз мисля за закуска, преди тръгване да настоявам за зърнена закуска, филийка с мед и масло или нещо такова, или поне една чаша мляко. Не знам дали ще се получи, защото сега закусва към 9 -10...
И аз ще видя как ще е организирано храненето в училище и тогава ще го мисля.

# 358
  • София
vela -ясно...Мисля и аз такъв вариант, но явно в движение ще се намират най-добрите решения...

# 359
  • София
Дъщеря ми сега си ляга към 22ч.,че и по-късно.После като започне ранното ставане лесно ще влезе в нов режим.Шише за вода -еднократните  бутилки.Вчера гледах пластмасовите бутилки за ученици,но не ги харесвам.Щеше ми се да е стъклена бутилкта,ама е мисия невъзможна.На 15.09 времето го дават хладно и със сигурност ще е с чорапогащник и така и не намерихме точния цвят.Благодаря за идеята за пазаруване в Джъмбо.Имахме някои дребни неща като неразливаща се чашка за рисуване,тетрадка с бели листа и др. които намерихме там. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт