С трепет в ПЪРВИ клас! (тема 6)

• 36 186
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София (Възраждане)
Блазе ви за вече проведените родителски срещи, В НМУ даже не ме пуснаха на двора днес, режеха клони. На 15- ти ще е хаос, изобщо не ми допада положението Cry

# 616
  • София
Да се отчета и аз от РС - от 18,30 -21,00 часа  Crazy
Като цяло съм доволна. Мина учителката по английски, учителката водеща занималнята. Явно това ще са преподавателите....нямаме учител по физическо.
Пари - няма да ги пускат до лавката. Така че няма да се носят.
Телефони - не могат да забранят, но не носят отговорност за скъпи апарати и въобще... Може да се звъни желателно е в голямото междучасие. Храна - в стаята не се яде. В голямото междучасие под строй в стола - 2 дни плод, 3 дни тестени закуски или сандвич. Там може да се хапва и домашно приготвени нещица - сандвичи, плод и т.н. от в къщи...
В тоалетната има топла вода и сапун, децата трябва да си носят сухи и мокри кърпички.
Доплащане за допълнителни помагала - 26,80 сборници и тетрадки на "Просвета"
24,00 лв  - за 6 постановки през годината, води се Научен театър и е с такава насоченост ....буквите, цифрите и т.н.
Всеки петък 5я час е Туризъм, но реално няма да взимат, а последния петък  от месеца до обяд ще се ползва за  разходка до близки  паркове..
3 пъти седмично по 5 часа, два пъти по 4...
ЗИП - английски и български.
По желание на госпожата - задължително етикет отпред на тетрадката/ не вътре/ На тетрадките по БЕЛ и МАТ за работа в клас синьо кръгче залепено, на тетрадките за домашна работа - червено триъгълниче - така децата ще знаят г-жата коя тетрадка иска...
Госпожата ни беше подготвила също писъмце, което обаче трябва да пуснем в пощата и съвсем случайно утре да го намерим и прочетем заедно с детето...))))
На 15/09 - 8,50 в стаята родители, роднини и деца заедно на куп, за приветстване на децата с питка и мед и раздаване на учебниците...В 10,00 почва официалното тържество на двора /училището има 60 годишен юбилей/ и тържеството ще е "по -така" След тържеството си взимаме децата и се прибираме. Стола и занималнята ще работят от 16/09...
Хубаво впечатление ми направи, че госпожата наблегна на това, че ако виждаме детето, че се разболява е хубаво да не го пускаме на у-ще, защото е трудно да се преподава на 25 деца и да се гледа дете с Т или повръщащо - поне е имала такива случаи.
Имуностимуланти давам почни нещо непрекъснато - изчистени природни неща, нищо, че ядад и мед и ядки и много плодове и зеленчуци, но с една вечеря и събота и неделя не мога да наваксам полезните неща. В момента пият пробиоткик...Като почнат ДГ и у-ще съм купила бета глюкан да направим един курс http://momo.bg/category/31/promotsii.html има и промоция в момента...След това не знам как ще продължим...Simple Smile))

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 22:05 от EmiR

# 617
  • sf
Доклад от РС - близо 200лв назад, а за каката още не знам, пфу
Искат цветни папки за всеки предмет поотделно. Решили са без телефони. Всеки ден ще са до 12:25. Само Виктор няма да е на занималня. Имат шкафчета и там ще си държат кутия от обувки , а вътре разни дреболии по ДБТ, рисуване , екипа за физическо, моливи, бои, та в раниците ще носят само учебници и тетрадки. Друго- забравих хиих

# 618
  • у дома

Ех, как ми вкарахте мухата с тези фунии, сега май ще хвана да направя една.  Laughing

По принцип не е трудно-пробвай http://svetlaem.snimka.bg/education/funiya-za-lakomstva-za-p-rvi … 2496.31383884.big - тази е на една приятелка,аз си признавам,че не ми остана време за това  Embarassed

# 619
По принцип не е трудно-пробвай http://svetlaem.snimka.bg/education/funiya-za-lakomstva-za-p-rvi … 2496.31383884.big - тази е на една приятелка,аз си признавам,че не ми остана време за това  Embarassed

Много е хубава, дано ми остане време да направя една - много ще се зарадва моят син, особено ако му сложа и няколко колички вътре.  Laughing
Имаме още да пазаруваме за каката, тя пък тръгва и по уроци, нали е седмокласничка, на РС съм в петък, изобщо, лудница пълна, но ще хвана да отскоча неделя до Джъмбо и да видя мога ли да намеря материали да спретнем една, тъкмо и дребни играчки да купя за пълнеж.  Thinking

# 620
  • В светлината на слънцето
Ох, досега се борихме със стихотворението за тържеството. Мъкаааа, играе му се и това е. Като го натиснахме от две страни с татко му и го запамети за няма и две минути, ама що зор видяхме, не е за описване. ooooh! Как ще учи, не знам. ooooh! Горе-долу сме готови с учебните помагала. Дрехите са ни последна грижа на този етап. Той си иска една риза, но е с къс ръкав, та ако е по-хладно, не съм сигурна, че ще става. Ако не е твърде студено, няма проблем. Моите и двамата са яко калени - да чукна на дърво. За цялата си детска градина плюс една година ясла, той е отсъствал веднъж - заради варицела, каката - и тя така плюс един отит на 3 години. Нито лекарства пият, нито хранителни добавки, нито разни стимуланти. Но пък лятото на къщата задължително се къпят с ледена кладенчова вода и двамата от бебета. За детската градина никога не сме отивали с кола - 15 минути газене пеша и в най-големия сняг, дъжд и киша. Обикновено са с тънък панталон на голо, често босите крака се подават. Шал не помня от колко години не са слагали, ръкавици само при сняг и като се намокрят ги свалят. От малки успях да ги науча да се хранят много здравословно и да не ядат боклуци - не им забранявам, но вече имат изграден навик да не ядат. За сметка на това кило плодове на ден не им стигат. Не знам дали това е разковничето, но в нашия случай се оказа успешно. Пак казвам - да чукна на дърво, не сме имали проблеми. Опс, излъгах  Embarassed - имаме едно злополучно море в Албена, по време на което всички вкупом пипнахме най-зловещия ентеровирус, та чак до болница щяхме да стигнем заради обезводняване.
Ей сега, ми се появи ухилен с беззъбата усмивка - научил си стихотворението. Mr. Green А уж си беше легнал, че утре пак имат репетиция.
Жасмин, може да използваш за горната част тишу - много е удобно за меко опаковане. Аз съм купувала на листове - по 50 ст мисля беше, от магазините и щандовете за опаковане на подаръци в моловете. Конкретно в този на "Стамболийски" имат огромно разнообразие от цветови нюанси. А по-твърди хартии има в арткнижарниците - не са кой знае колко скъпи.

# 621
Аз ще видя кога ще правя фунията, че с малкия ужас и каката постоянно в къщи, трудна работа да е изненада.
Тя види ли ме да правя нещо и веднага е до мен да помага. Simple Smile

donsita, какво толкова ще правите с по 200лв. на човек? строеж на ново училище....

# 622
  • Sofia
Кати, благодаря!  Hug
Скрит текст:
Аз като забременях с Гушкан и реших (покрай нея) да променя харненето на семейството. Домашните се навиха и така... постепенно махнахме всички сладки десерти (в много от тях има вредни подсладители, или малко по-малкото зло - захар, освен останалите боклуци), останахме само на шоколади... колбасите, газираните и всякави бутилирани напитки и ограничихме силно тестените и пържените храни, домашните сладкиши. Сега последните три ги хапваме доста рядко. Изключително в къщи се храним, по заведения много рядко, по поводи.
Гушкан е захранена педагогически, от 8я месец, но реално започна да хапва някакви забележими количества твърда храна на 1г. и 10м. Дори и витамин Д не съм и' давала.
И винаги яде колкото иска. Сега има 4 хранения на ден, помежду им плодове/зеленчуци, ядки. Тя със ставането от сън пита за ядене... и след като закуси (примерно) след малко пита не е ли време за плода и така...  Grinning
Хайде стига, че се отплеснах...  Crazy

От ФБ групата - http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/uchiteli_prizo … vetya-252911.html

Мисля си... знаят ли го това във всички у-ща?!  newsm78  Да не идем само ние без цвете,  да си окачим табелки ли - " Пратихме пари за бедстващите", та затова... така... Чудя се?! newsm78

Друго, дето ме човърка от днес (присетих се одеве на връщане от Кауфланд и минавайки покрай Просвета) какви ли ще са ни учебниците/ кое издателство?!  Thinking  Май съм чела, че на Просвета са най-кофти, ама... Не знам. 
И те така.  Mr. Green

# 623
  • София
Не мисля, че всичко училища знаят. Т.е. училището трябва да го заяви, че ще участва в тази инициатива и да го обяви, като предвиди и касичка на входа за целта. Ако нашето училище се включи, ще участваме и ние.

Имаше призив във фейса партиите да дарят парите за ПР и предизборните си кампании, ама май глас в пустиня остана. Току що гледах отново платения репортаж на една от тях  Twisted Evil

# 624
 Писах писах и си затрих отговора  Crazy

Голямо писане ей - няма изчитане . Утре някой ще трябва да пусне нова тема.  Wink

Сега сигурно ще пропусна нещо , че ви бях спретнала цял роман  Laughing

Хайде на ново - отчет от РС:
24 деца сме в клас . Всеки на отделна масичка. Телефони и джобни нямаме. Първокласници не се допускат до лавката.Нямаме физкултурен салон - по физическо - навън (ако вали или е много студено - в една стая пригодена за целта ). За всеки клас има възпитател  по занималня - тя е до 18ч - започва от 16 ти , тогава може да си вземем и купони за стол. След 17ч остава 1 дежурен възпитател който предава децата. Започваме в 8ч. -  40 лв за помагала. Междучасията са по едно и също време за всички , че пречели на останалите малките. Подариха ни по един наръчник за родители.

Аз взех медицинския картон от градината и картата , тоалета ще ни е готов в четвъртък или петък. Друго всичко сме купили. Пръчици взехме от карфур.  Чашката от джъмбо. Никой не спомена нищо за почерпка на РС  (мисля все пак да занесем нещо сладичко да се почерпят дечицата и цветята ни остана да взема). Аз си глътнах граматиката и нищо не попитах, та сега на 15 ти или 16 ти ще тормозя класната с въпросите си. Crazy На 15 ти в 9.30ч трябва да сме в класната стая. Мокри кърпи и ние трябва да носим.

А мушама за чина от къде да си взема? Благодаря.

Донситадано кашлицата ви е без последици  Praynig . Терор викаш а .... по телефона  Joy . Милото , а то кой знае колко се вълнува. За кутията за храна и шише една съседка ми каза че така е най добре да се процедира (като теб) , защото се замеряли с шишетата , губели ги , разменяли ги , абе..... Аз съм купила и двете де , пък ще видя дали ще ги използвам.

И нашият татко е от " емоционалните" с "да" , "не" и "това са глупости". ( vessinka  Peace ) Crazy - нищо де , аз се вълнувам за трима  Mr. Green

Таблет и подарихме за 7 мия РД - много бях против , но всички в махалата ( повечето са на нашата възраст имат ) и като играят навън , като се захвалят - тя милата гледаше като марсианец. Играе на него вечер преди да легне малко.Телефон няма.

Тоалета ни ще бъде готов в четвъртък или петък.

Мишчица , много хубави идеи за тоалети си показала.  Peace

Скрит текст:
Прибрах половината , че иначе ще ме изгоните от групата  Sick

Ние ( ученичката ) се притесняваме от това дали ще има побойници в училище и дали госпожата наказва в ъгъла като в детската градина. Иначе броим дните и няма търпение и на всички обяснява че в идния понеделник я няма в къщи - до 17ч е на училище  Mr. Green

Витаминче ние си пишем с дясната ръка и я карах да пише през лятото да и свиква ръчичката. В началото и се карах и бях строга но след това всъщност и казах да пише колкото да и свиква ръчичката само, въпреки че само "гарги" пишеше по три на ред и толкова Mr. Green

Лулу много неприятно - големи ли са щетите? Важното е, че сте добре. Praynig

И на нас ни споменаха за тази забрана - до 50лв да струват телефоните на учениците на РС.

Морена нашите ги бях оставила веднъж при една съседка - те имат момиченце на нашата възраст и и позволяват газирани напитки , че и кола - та ги бяха почерпили. И те го бяха харесали , още повече че се харесва на другите - каката специално. Понеже и други от дечицата съм ги чувала да се "хвалят" - на мене ми дават газирано. Аз не давам , но.... сега в училищи не знам какво ще последва като започнем да и даваме джобни.

И аз не помня моят първи учебен ден, Sad , даже нямам и снимка.

Нино Тино прекрасна идея за  списък с книжките на първа станица  Peace

Да сте чували за молив син и червен - 2 в 1?

Ние сме 135см , 30кг и 36 номер обувки. Rolling Eyes

Аз си пожелавам до обяд да не вали  Praynig на 15 ти.

Готово - спретнах си романчето на ново  Mr. Green ще ме извините, но като пишете толкова много - човек не може да ви насмогне  Laughing Искам признание за най дълъг пост - като го видях , се изплаших  Whistling
Допълних 42 ра страница - ще се постарая да не се повтаря  Stop

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:18 от фея зловеща графиня

# 625
По повод на газираното моята Кола все още не е докопала, но в детската някой се бил похвалил, че пиел редовно фанДа. Та се наложи да обяснявам, че е фанта и вече съм й поръчвала няколко пъти.

От много време ме врънка да й пробия ушите. Едната баба й  вкара  мухата, защото й била купила обеци. Аз съм абсолютно против и не знам как ще се споразумеем. Заплаши ме на шега, че ако не й позволя, очилата ми щели да станат на две (явно от много повтаряне да внимава с очилата ми е решила, че са супер ценна вещ Mr. Green)

За инициативата и аз мисля, че само училища, които са заявили предварително.

Замислих се за нашата сива рокля. Дали е по-добре сив чорапогащник или бял?
Всъщност още се чудя между две рокли в зависимост от цвета болеро, което намеря Crazy

Аз съм заложила бъзак. Не че има някаква полза от него, но за подслаждане на сок от лимон е добро. Не съм видяла полза досега от имуностимулантите.

# 626
  • София
По идея на момичетата от тук взех една завеса за баня от магазин за левче. Еее, няма такъв боклук - разпадна се още, докато я изваждахме от опакавката. Май-май ще се върна на първоначалния вариант да изрежа от стара мушама. Чинът е доста малък, а и нали ще стои в клас, няма да натежи чак толкова много.

Моливът 2-в-1 вероятно е такъв, който от единия край е червен, а от другия син и го остриш и от двете страни. Като бях дете баща ми имаше такъв и не ми го даваше да си играя с него. Скоро го намерих в къщи и така мило ми стана...

Моите хора днес ми обясниха, че най-много искали да идем догодина лятото на море и те да си пишат домашните, докато сме там.  ooooh!
Пък единият ми каза, че щял да си носи книжки в училище и да си чете в междучасието. Изведнъж ми напомни на Малкия Николà. Откъде им ги раждат главите тия неща - голяма веселба са.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:51 от Узи

# 627
  • у дома
По идея на момичетата от тук взех една завеса за баня от магазин за левче. Еее, няма такъв боклук - разпадна се още, докато я изваждахме от опакавката. Май-май ще се върна на първоначалния вариант да изрежа от стара мушама. Чинът е доста малък, а и нали ще стои в клас, няма да натежи чак толкова много.

Децата ми си носеха от еднократните покривки за РД http://www.kuku-bg.com/product.php?product=1522 - такъв тип,в левчетата са по -евтини  Peace

Двуцветен  молив е това http://www.art.store.bg/p96099/dvucveten-moliv-sin-i-cherven.html - има го по книжарниците,използват ги за звуковия анализ.

# 628
  • София
Аз газирано не давам все още. Давам да опита глътка газирана вода и няколко пъти по глътка Фанта/Срайт, но Кола не давам. Аз бях свидетел на 3 годишно дете, което баща му доволно почерпи с Кола, т.е. купи му вместо сок.

И аз не съм убедена в смисъла на имуностимулантите и за това не опитвам вече какво ли не. Сироп от бъз и ползвам хапченцата на Немския хомеопатичен институт (Тонзилотрен, Цинапсин, Инфлуцид). Най-важното е това, което lulumba прави - закаляване и много здравословна храна, но... не успявам явно.

# 629
  • Sofia
Нали са ми слабост книжките и отворихте пак дума...  Simple Smile
Благодаря ви още веднъж за вниманието към тях, радвам се, че има такова!  Hug
Тъкмо опковах две за подаръци на Гушкан... Горещо препоръчани на мен от приятелка.  Simple Smile

А това са нашите престилка и покривка за чина, да се оглеждате за нещо такова.    

Общи условия

Активация на акаунт