Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 120-та тема

• 179 676
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Как бих си отмъкнала една вкусна палачинка и за откриване на нови вкусове, ще си я намажа със сладкото от червени чушки. Никога не съм опитвала такова сладко, изглежда чудесно! Simple Smile

Чудесно е, много приятно. Вчера като давах на близки да го опитат се сетих, че и върху палачинка ще е супер Simple Smile Между другото, аз го нарочих са съвсем зимно сладко, слага се канела и ми остава един послевкус на ... Коледна вечер, с филийка сладко и топло мляко с какао.

А пък с твоето хлебче, мляс!

# 121

скромен повод да почерпя - 2 годинки, откакто си имам лично виртуално местенце (или иначе казано - блог).

Честит празник на блога - две годинки си е направо сериозна работа.
Ирландското хлебче е страхотно (по принципа на нашата си содена питка, но с по-странен резултат).
И само да не дрънкам

пържени кюфтета

NinoTino

Сладко от червени чушки.

В сладкото има ли и лютиви чушлета? Става страхотно - препоръчвам го ...

# 122
Aми в това не сложих, защото беше първи опит, но утре ще правя четворна доза без люти и двойна с няколко люти. Значи от двойната доза с 2.5 кг. чушки ми излязоха към 6 бурканчета от 250/300 гр., от които вече липсват 2. Казвам го, че така четворна доза звучи плашещо.
Благодаря ти и за твоя отзив за лютите чушлета вътре.  Grinning

# 123
Ninio, на кг червени - 10-на люти...
Режа чушките и ги посипвам със захарта за 24 часа и след това варя

# 124
Ninio, на кг червени - 10-на люти...
Режа чушките и ги посипвам със захарта за 24 часа и след това варя

Peace

За да не спамим само, ще ви покажа и любим десерт, който правих и днес, само, че с по-едър булгур и лайм, вместо лимон. Много обичам зърнената текстура, която се получава. Снимката ми е стара.

Реване с булгур.

# 125
Десерт с  булгур!? Фантастика-давай рецептата

# 126
Имай предвид, че с едър булгур се усеща зърнестото, може да ползваш ситен, но аз обичам с едрия.

Заповядай:

Скрит текст:

Реване с булгур

за сиропа:

•   300 г захар
•   400 мл вода
•   2 с. л. лимонов сок
•   1 ч. л. ванилена захар

за тестото:

•   120 г ситен булгур
•   3 яйца
•   180 г фина кристална захар
•   200 мл кисело мляко
•   120 г брашно
•   2 ч. л. бакпулвер
•   1 ч. л. настъргана лимонова кора

Сварява се сироп от захарта и водата. Вари се 3 мин. и се добавят ванилията и лимоновият сок. Охлажда се.
Булгурът се залива с 1 ч. ч. вряща вода и се оставя да набъбне 10 мин. в затворен съд. Разрохква се с вилица.
Яйцата със захарта се разбиват 3 мин. с миксер на гъст светъл крем. Слага се киселото мляко. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно и лимоновата кора.
Прибавя се булгурът. Сипва се в тава, застлана с хартия за печене или намазана с масло и поръсена с галета. Пече се з30 мин. във фурна, загрята на 180° С.
Горещият сладкиш се залива с охладения сироп и се оставя да изстине. Нарязва се на парчета и се сервира с лъжица цедено мляко и плодове.

# 127
Благодаря ти много! Имам от Турция няколко вида - дори и много ситен ... Рецептата не е сложна, ще я напря и ще се отчета ... :roll:

# 128
Гери,   bouquet Hug чудно е хлебчето!

топли сандвичи  Laughing не можем без тях

пиле фрикасе

пилешка супа

пържено свинско месо с домати и лук

салата 100-те чушки, или мариновани печени чушки  http://pep-4o.blogspot.com/2014/09/blog-post.html

и вафлени бонбонки с бял шоколад

# 129
Pep-4o, точно за такива чушки търсих рецепта тези дни, бях решила да правя. Как навреме се включи, много благодаря, още утре мисля да ги почвам, че днес е ред на лютеницата.
Аз се включвам с една торта, която правих за подарък на едно семейство, което ще празнува 50 (!) години семеен живот.

# 130
coralisland май забравих да спомена , че има и картофи  Embarassed Embarassed (съжалявам за спама)   Praynig Hug

# 131
Кюфтенца в сладко-кисел сос

# 132
След показаните пищни вкусотии, аз съвсем скромно ще се отчета с едни бързи и много вкусни Бутер спирали с аспержи и прошуто

Прекрасна и усмихната седмица на всички   bouquet

# 133
  • София
   Много вкусни неща са показани преди мен.От мен нещо простичко.Печени крилца, мариновани с едра горчица и сос от мед, лимон и джинджифил и печен патладжан/пак.За гарнитура купешки сладко-кисел сос.

Скрит текст:

# 134
coralisland май забравих да спомена , че има и картофи  Embarassed Embarassed (съжалявам за спама)   Praynig Hug
[/ote]
 Laughing  точно на време казваш,утре мисля да я правя,ако ми остане време ако не  в други ден  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт