Есента пристига вече, а мама знае пола на Януарското човече ..7

• 35 143
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
  • Ямбол
Здр,момичета,аз днес пък имам чувство,че корема ми се е смалил  Laughing Laughing.
Вчера бях за болничен,д-ра като трябваше да вписва кг.ми сега -52 кг и вика,ами системата,не го приема за бременна,че и в 6-я месец.
Даде ми болничен за 14 дни,но после за,да съм в болнични до края,ще трябва да постъпя в болница за 3 дни,уф,хич не ми се ходи,все мисля детето,че с нея,никога не сме се разделяли,представях си с нея първа раздяла,като влизам да раждам,какво ли ще си мисли детето,че е станало на мама,че е в болница, така сме привързани,сърцето ми от сега е свито.
Аз използвам свободното и лошо време за шиене на гоблени,голямо хоби са ми.
Хубав уикенд на всички,отдайте се на творческо мислене на заглавие за нова тема  Grinning  .

# 661
Забелязвам, че моята мома 2-3 дни почти не рита и не я усещам, но после 2 дни е много активна  Crazy
И тука от близо седмица е облачно и студено и ние с бебка си поспиваме повечко  Mr. Green Дано се метне на майка си и да спинка до по-късно.
Иве, дано скоро постигнете консенсус с ТМ, за да избегнеш излишни вълнения  Hug

# 662
Здравейте мили мами. Току що се присъединих към групата. Чакам момиченце  Grinning днес бях за първи път на йога за бременни (беше много хубаво - надявам се да минат болките в кръста ) , а утре ще ходя на тези безплатни лекции организ. от списание 9 месеца .
И сега към проблема .. От няколко дни (8-9) се чувствам страшно депресирана постоянно плача , всичко / всички ме дразнят , вчера много се ядосах и вдигнах кръвно 160/100 после падна до 130/80 , но не помръдва повече . днес пак съм със 130/80 и се притеснявам за беба . а съм чак в понеделник на док и идват събота и неделя и не знам. #Crazy Извинете ме за фермана

Десислава добре дошла , кръвното ти е много високо и не искам да те плаша но е опасно  Thinking ... Ако можеш обади се на твоето АГ , не чакай ...
 Моят док ми каза че кръвното скочи ли на 130 на 85 , веднага да му се обадя ...   това е опасната граница  Sick

# 663
  • Разпиляна във въображението
Спрях да карам по-активно, когато забременях с първата ми дъщеря. След това развих някакъв страх. Усещах се така все едно някой беше изтрил всичките ми шофьорски умения. Не се чувствах изобщо достатъчно сигурна в себе си, за да карам отново. След като се чувствам така реших да не правя опити. Карам колата само, когато съпругът е пийнал. Само тогава. Отделно в Плевен, с неговите не много широки пътища, ставаха много коли. Дори и возейки се косата ми настръхва от някои шофьори. Елементарни правила понякога не се спазват. С половинът бяхме решили да взема отново да мина на курсове, но пък забременях и се отказах да се подлагам на допълнителен стрес. Сега съм решила твърдо, че ще започна отново. Един път да порасне бебока и ще мина курс.

# 664
Здравейте, момичета  Hug и на мен ми е едно меланхолично, лежа си на дивана, чета книжка, чак почна дами харесва да съм бременна smile3521 Коремът ми  е голям, и все ме питат кога ще раждам, да не са две и т.н. чак на моменти ми става досадно с тези въпроси, хора, които са прости познати и като ме спрат - кога ти е терминина, какво ще е бебето. Шегувам се с ММ щеси направя блуза с табелка и да спрат да ме разпитват.
Аз продължавам да шофирам, всеки ден съм в колата. ДГ на сина е в ремонт и сега ги преместиха временно в друга и всеки ден го карам и го вземам с колата, отделно въпреки че съм в болнични , през ден ходя до училище. Тези които шофирате, слагате ли колан,аз слагам, но се притеснява да не се пристягам много newsm78
И да се оплача - имам зверски киселини, от няколко дни хапвам по съвсем малко и пак, вече имам чувство , че и от водата получавам, вие имате ли такъв проблем и как се справяте?

# 665
Аз карам кола активно,даже с първата бременност си карах накрая и сака за болницата в багажника  Laughing
aneta_77 аз и сега и с първата бременност нямам киселини,но една приятелка сега е бременна с мен и има страшни киселини и каза,че само като смуче бонбони и е по-добре.

# 666
Здравейте, аз съм от февруарките. Има ли някоя мама от Горна баня? Пишете ми на лични ако има. bouquet

# 667
За тези мами, които се притесняват за коремчетата, може да си ги мерите всеки ден/всяка седмица с метърче  - веднъж като обиколка около пъпчето и второ от пъпчето до между краката (страшни обяснения давам всеки път).

За кисели ни те - пийте повече течности - вода, чайчета, топло мляко...

Колан аз си слагам, но си го нагласям под коремчето. Така се чувствам по-защитена и спокойна.

# 668
  • Разпиляна във въображението
Направо ви завиждам на каращите мами. Съжалявам, че не продължих да карам, а се отказах за дълго време.

Колан слагам. Първо го заключвам и после се провирам през рамото, т.е. на корема, под корема нямам нищо.

# 669
Аз забравих да кажа за колана.Мъж ми ми е сложил на моя колан някаква щипка специална,която спира горе колана да не се връща и така като си я наглася колана ми е широк.А при реско спиране евентуално пак си действа колана.Оф и аз как го обясних.

# 670
  • София
И аз съм от активните шофьорки , но колан не слагам в градски условия . Извън - слагам  Peace
Наскоро ни спряха полицаи , не ми направиха забележка за колана.  Blush

# 671
aneta_77  и аз имах киселини с първата бременност.Беше нетърпимо.Единственото нещо , което ми помагаше беше прясно мляко (а аз никак не обичам).
Desislavad , би трябвало от йогата да се чувсташ спокойна.
Аз също все още шофирам , но винаги с колан.
Никид, супер хоби са гоблените.Подсети ми , че имам един незавършен.

# 672
За киселините - имах една седмица точно страшни киселини! А никога не съм имала в живота си и не знаех какво е...А и нищо не ми помагаше за тях де. И изведнъж престанаха - сега нямам от около 10 дни.

За шофирането - и аз съм от предпазливите - някой като ме пита "Ти що слагаш колан като си бременна" и му казвам, че за да оцелее бебчето, първо трябва да оцелее майка му  Naughty и така. Но вече много ме стяга отдолу и като карам и го издърпвам постоянно с едната ръка, да е по-отпуснат. Дани, кажи, моля, от къде да се сдобия с такава щипка?

# 673
...
А момичета, мъжете с тези жилища много проблеми създават  Laughing Тук вече много се събрахме дето ни ядосват. Те не разбират ли, че ние просто искаме от болницата да си влезем в бебешката стая и целия дом да е подреден и да се радваме на бебето. Не тепърва да обзавеждаме и да си късаме нервите кое по-напред.

А то и аз това се чудя Laughing

Десиславасс, не е ли много голямо, 1кг?

Ами и на мен ми се струва голямо ,доктора каза че се развива две седмици напред newsm78

# 674
И аз шофирам, почти всеки ден, на кратки разстояния, но за да не вървя пеш...че съм бавна, от както си имах проблеми съм предпазлива. Гледам да не се изнервям на другите на пътя, че после ми се стяга коремчето и бебето се размърдва, не искам да си създавам излишни нерви. Карам супееер бавно, заобикалям дупки и дупчици, че да не се разтреса, да не стане нещо пак. И си свиркам, майната им на всички...
Иначе и аз задължително с колан, намествам го да не пречи, придърпвам го с ръка, знам че се продават и специални колани за бременни, но не съм търсила все още такъв да си купя.
А разбрах, че в БГ не са задължителни при бременност, но във Франция са! Още повече, че и аз съм на мнение, че при удар, недай Боже,  е още по-лошо за бебчето, така че....

Общи условия

Активация на акаунт