Есента пристига вече, а мама знае пола на Януарското човече ..7

• 35 126
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,

аз се бях записала някъде в началото, но така си и остана Simple Smile Надявам се, че ще ме приемете отново  Peace
Та да се представя отново - втора бременност, термин 17.01. Имам една малка принцеса на 1 годинка и 2 месеца, която ми стопява лагерите. За нея мога да говоря с часове Simple Smile Изобщо не ми остава време да мисля за себе си и бременноста си, всичко отива във внимание по малката. Нищо общо първата с втората бременност. Първата имах тооооолкова много време за всичко, сега само я чакам да заспи за да се излегна и аз Simple Smile
Със задна плацента съм и усещам страшно много бебка - да, отново ще е момиче Heart Eyes Може би момичетата, които не усещат често бебчетата е защото плацентата е задна. С Емилия бях така - изобщо не я усещах понякога и се филмирах жестоко(ходила съм даже на лекар да видим дали всичко е наред)
Понякога се притеснявам доста как ще се справя с породени, понякога съм много щастлива, друг път направо се питам какъв е изобщо смисъла....абе изперквам доста често Simple Smile
Имам си лекар, имам си болница, въобще пътя ми е доста познат Simple Smile Слава богу първото раждане(естесвено без упойки-нямаше време) беше прекрасно и са ми останали само хубави спомени от първата среща и сега не ме е чаааак толкова страх. Е, понякога, точно защото знам какво е просто не ми се разправя с цялото раждане, но знам, че това е просто момент, в които трябва да се изправя пред себе си и да го направя Simple Smile
Обещавам, че ще ви чета и се надявам да мога да бъда полезна с каквото и да е, защото всичко ми е доста прясно в главата Simple Smile
Само един съвет за мамитата с първа рожба - наслаждавайте се максимално на това време  Hug

# 676
И аз шофирам, почти всеки ден, на кратки разстояния, но за да не вървя пеш...че съм бавна, от както си имах проблеми съм предпазлива. Гледам да не се изнервям на другите на пътя, че после ми се стяга коремчето и бебето се размърдва, не искам да си създавам излишни нерви. Карам супееер бавно, заобикалям дупки и дупчици, че да не се разтреса, да не стане нещо пак. И си свиркам, майната им на всички...
Иначе и аз задължително с колан, намествам го да не пречи, придърпвам го с ръка, знам че се продават и специални колани за бременни, но не съм търсила все още такъв да си купя.
А разбрах, че в БГ не са задължителни при бременност, но във Франция са! Още повече, че и аз съм на мнение, че при удар, недай Боже,  е още по-лошо за бебчето, така че....

Аз се по заинтересувах от такъв колан, но намерих само един вид, който струваше около 100 лв. и прецених, че мога без него Simple Smile затова си карам със стандартен колан.

# 677
Уфф, тоя гаден колан. Аз искам да не го слагам, ама колите ни пищят като съм без него докато не го сложа и винаги го държа с едната ръка това долното дето ме стяга и ме дразни. Искам и аз да разбера каква е тази щипка, че мъжа ми все забравя да ми набави, а ме лъже от трети месец, че ще вземе  #2gunfire

# 678
  • Разпиляна във въображението
Catcat, на първо време направи като мен. Закопчай колана и прокарай само дългия колан през рамото си

jalina Hug

# 679
  • Ямбол
За шофирането,аз винаги съм била спасение за мъжа ми и компании,понеже принципно и не пия никакъв алкохол.
С другата група,като бременеехме,някоя мама,бе споделила за нещо като приставка към колана за бременни,върху която сядаш и през нея минава колана,ако ви се купува Shocked http://www.sladkobebe.com/bezopasnost-bebeto/1772-predpazen-avto … gnant-besafe.html
и такива на по-нормални цени
http://olx.bg/ads/?q=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%B0%D0%B7% … um_price%5D=price
За заглавие,не давате идеи,ето моето:
Чудна есен вън настана,Януарска мама,все по-нетърпелива става.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 01:53 от никид

# 680
Добро утро!
Вие пишете, ама аз прочитам и ставам, че вчера правех малко зимнина.
За колана аз правя  като Мириел, от нея го "видях" и е много удобно.
Но аз предимно се возя, защото се стресирам зад волана и ми се отразява зле както на психиката, така и физически... започва едно главоболие, болки в коремчето и т.н. .... но това от както съм бременна, преди това никакви притеснения не изпитвах. Имам се за разумен и внимателен шофьор  Whistling
Така, да се напъна и аз за заглавие на темичка:
-Януарче на топло си лежи, а мама дните си брои;
-Златна есен вън върлува, Януарче в коремчето бушува;
-Капят есенни листа, Януарска мама прави зимнина;
 Joy

# 681
Здравейте мили мами. Току що се присъединих към групата. Чакам момиченце  Grinning днес бях за първи път на йога за бременни (беше много хубаво - надявам се да минат болките в кръста ) , а утре ще ходя на тези безплатни лекции организ. от списание 9 месеца .
И сега към проблема .. От няколко дни (8-9) се чувствам страшно депресирана постоянно плача , всичко / всички ме дразнят , вчера много се ядосах и вдигнах кръвно 160/100 после падна до 130/80 , но не помръдва повече . днес пак съм със 130/80 и се притеснявам за беба . а съм чак в понеделник на док и идват събота и неделя и не знам. #Crazy Извинете ме за фермана

Десислава добре дошла , кръвното ти е много високо и не искам да те плаша но е опасно  Thinking ... Ако можеш обади се на твоето АГ , не чакай ...
 Моят док ми каза че кръвното скочи ли на 130 на 85 , веднага да му се обадя ...   това е опасната граница  Sick

Ох вече съм много притеснена ..  Sad Кръвното ми все още е 130 /80 тази нощ се събудих в 1 и до 3 :30 не можах да заспя .. Не знам дали аз не греша защото аз отмервам първия удар който се чува и последния който се чува и до сега все така , а мъжа ми като го мери казва че е 120/70  ... то преди две седмици държах ниско кръвно 90/50 даже твърде а сега не знам какво се случва , храня се както до сега а за 4 седмици 4 кг съм качила което много .. притеснявам се за този г.с. диабет .. утре съм при АГ да видим какво се случва . иначе преди бременност бях 55кг на 169 см сега съм 24 седм и съм 66 което ми се струва страшно много предвид 4-те килограма за 4 седмици .  #Crazy

# 682
За шофирането и аз оставям долния колан да мине зад гърба ми, иначе много ми стяга и ако не дай си боже се случи нещо едва ли ще е безопасно за бебето !!! Иначе и при нас е разрешено да се кара без колан, но трябва да нося документ в мен, че съм бременна, а аз никога не нося такъв  Mr. Green

jalina , не се притеснявай !  Peace Много сме тези тук, които ще имаме породени деца, всички нас ни мъчат едни и същи мисли  Whistling

1 кг. за бебе в тези седмици и на мен ми се струва много, принципно към 28-ма и 29-та са толкова  Simple Smile ама нали знаете, че ехографите не измерват никога точно  Crazy

За килограми хич не ми се говори  Tired вече съм + 8 кг. и последния килограм и половина мнооого рязко го качих ( за един ден ) Sad ...

А тук времето е толкова топло... Малкия не издържа в къщи и само пакости ми прави, излиза му се на детето, ходим на плажове и басейни, но вече ми е толкова тежко, трудно ми е и едвам се движа, чак ми е жал като не мога да го изведа... И нямам помощ от никого... Абе направо си е АД...

За заглавие ми харесва това : "Чудна есен вън настана,Януарска мама,все по-нетърпелива става. "
и това "Златна есен вън върлува, Януарче в коремчето бушува"

# 683
За заглавие ми харесва това : "Чудна есен вън настана,Януарска мама,все по-нетърпелива става. "
и това "Златна есен вън върлува, Януарче в коремчето бушува"
Аз съм за тези също  Peace
За килограмите и на мен не ми се говори .. вече си чукнах +10 кг и обиколка на коремчето 94 см. .. растем вече сериозно. Аз след 3 дни влизам в 7ми месец и вече започвам много да се вълнувам , иска ми се вече да си гушкам бебчо, ноо има още време  Praynig Rolling Eyes

# 684
Ванче, ти да не би да си с мен Simple Smile На 1.01 ли ти е термина, че и аз след 3 дни влизам в 7-ми месец Simple Smile))

# 685
6 месец свършва 26 weeks + 6 days, на мен ми остава още малко и аз много се вълнувам. Че нали се и снимам началото на всеки месец Simple Smile))

# 686
Не се притеснявайте за килограмите, ще ги свалите:-)  с Еми бях качила 11кг с бебе, води и тн. След една седмица вече си бях същата, но да видите как се потях. Та си мисля, че това е повече вода. Аз следя какво ям и гледам да не прекалявам с вредните неща.

# 687
Ванче, ти да не би да си с мен Simple Smile На 1.01 ли ти е термина, че и аз след 3 дни влизам в 7-ми месец Simple Smile))
Ами моят е на 8-ми , но вървим май малко напред вече , не знам и аз хахах трудно ми е да ги оправям , затова се ориентирам горе долу  Peace

# 688
Не се гледа ехографа. Аз съм с термин 5.01 и след 10-тина дни влизам в 7 месец. По ехограф вървим 15 дни напред, но не ми местят термина на 20 декември, но според мен само няколко мами ще родят на определената дата.

# 689
Да, термин не се мести.
А иначе щом един месец се състои от 30-31 дни, значи на всяко първо число започвам нов месец... Вие гледате по лунарни месеци, те са по-кратки, аз си го гледам по календарни !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт