На море в ТУРЦИЯ - тема 33

• 126 804
  • 706
  •   1
Отговори
# 540
  • Сoфия
И аз чакам с нетърпение офертите за 2015 година. Живи и здрави да сме, но си нямам идея накъде да се насочим  newsm78 Били сме в Кушадасъ и Мармарис и сега ми се иска разнообразие, ама има време  Hug

# 541
  • Бургас
Белла  дете над 13 го броят за възрастен Simple Smile
Лошо ! Stop Това вече променя нещата.
Все си мисля, че би трябвало да има  %  отстъпка.
Следователно, ако семейство с породени деца на 13 и 14 г. ще плати
цена за четири възрастни.... просто си разсъждавам ! Grinning
Относно ранните записвания, прекалено са ранни, поне за мен.

Ами реално след 13г. не са вече много деца. На тази възраст не мисля, че имат особена разлика с възрастните от към начин на настаняване, изхранване и пр.

# 542
Миналата година платихме ранна резервация със собствен транспорт през м. януари за почивка през септември в Дидим. В последствие трябваше да пътуваме само с дъщеря ми, защото съпруга ми беше възпрепятстван за тази дата. Наложи ми се да променя резервация и да летим със самолет. След като видях разбивката на цените през август и като си приспаднах платената застраховка за ранно записване, от която в моя случай не не можах да се възползвам, е оказа че с ранната резервация сме спестили около 100-120 лв. Така че, не виждам много голям смисъл от ранна резервация.

# 543
Веригата Лимак в Анталия също настанява 1 дете до 15г ненавършени безплатно. Тази година ние бяхме в Лимак Атлантис с 2 деца на 7 и 3г и двете бяха безплатно, което се случва рядко  Wink

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 11:10 от kristalka

# 544
Мис Джули, не съм съгласна , ако ме убедиш в разликата
на дете, което е на 12г.11м. и дете на 13г.2м. .....
По-скоро за мен, това е политика на даден хотел, но във всеки
случай шансовете намаляват при планиран бюджет.

# 545
  • Бургас
Мис Джули, не съм съгласна , ако ме убедиш в разликата
на дете, което е на 12г.11м. и дете на 13г.2м. .....
По-скоро за мен, това е политика на даден хотел, но във всеки
случай шансовете намаляват при планиран бюджет.

Няма разлика, но все трябва да има някаква възрастова граница, в която децата да не се водят вече деца. На 13г. са си направо младежи, какви деца са. Заемат място колкото възрастните /т.е не могат да спят в детски кошари или на разтегаеми диванчета/, ядат колкото възрастните /дори и повече/. Нормално е да ги приравнят на възрастни.

# 546
  • Варна
Бела,има процент,плаща се 70-80% от цената за възрастен Peace

Гледаш графата дабъл+екс би Peace

# 547
Не знам дали 12 години е правилната възраст, при която да се класифицира едно дете като възрастен. Според мен 16г. е много по-реално, както е в някои западни туристически компонии и дори 18г. Въпрос на отделния индивид е колко хапва. Моят син например /на 13г/, почти не яде, не пие /логично/ и честно казано не виждам защо трябва да плаща наравно с нас като трети възрастен. сериозно се замислям да проследя офертите на TUI  или някой друг тази година.

# 548
  • Beyond the stars
Въпрос на отделния индивид е колко хапва. Моят син например /на 13г/, почти не яде, не пие /логично/ и честно казано не виждам защо трябва да плаща наравно с нас като трети възрастен. сериозно се замислям да проследя офертите на TUI  или някой друг тази година.

По тази логика - аз съм вегитарианка и съм постояно на някаква форма на диета/режим т.е. трябва да ме таксуват като дете или ?  Laughing ( то и на ръст ще го докарам до 13 годишна, тъй като се замисля  Grinning)
Възрастта за жалост е единственият обективен критерий  Peace

# 549
      Да,и при нас това е сериозен проблем  Thinking ,с деца на 16 и 12 в повечето хотели вече ни водят 4 възрастни. То поне за група  да имаме някакъв процент-все пак четирима човека са това,а то всъщност и така не става  newsm78.Ами ще следя офертите ви за подходящи хотели Simple Smile

И всъщност бих искала да ви попитам над колко човека примерно,ако запиша бих могла да ползвам някакъв процент отстъпка?

# 550
И всъщност бих искала да ви попитам над колко човека примерно,ако запиша бих могла да ползвам някакъв процент отстъпка?
Аз ще Ви отговоря.
Зависи от този, който Ви предлага пакета за почивка.
Пътувам за N-та поредна година с фирма Х. Пътуваме 7 човека.
Отстъпка? Никаква Sad
Отправям запитване към друга фирма, която предлага почивки.
Не съм техен клиент. И сами ми казват отстъпка от 20 лв. на човек (например).
Някои ценят клиентите.
Други са сигурни, че ще имат много и не ласкаят тези, които пътуват с тях.

# 551
Аз ще Ви отговоря.
Зависи от този, който Ви предлага пакета за почивка.
Пътувам за N-та поредна година с фирма Х. Пътуваме 7 човека.
Отстъпка? Никаква Sad
Отправям запитване към друга фирма, която предлага почивки.
Не съм техен клиент. И сами ми казват отстъпка от 20 лв. на човек (например).
Някои ценят клиентите.
Други са сигурни, че ще имат много и не ласкаят тези, които пътуват с тях.
+ 1.
 Ние пътувахме с Aquatour през май и за евентуална почивка през септември казаха,че могат да ни направят максимум 5% отстъпка и то без транспортните разходи.Тоест,отстъпка само от цената на хотела.
 В Емералд ни направиха 10% отстъпка от цялата цена на група от 6 човека. Simple Smile

# 552
    Alleisha , Джи. ,благодаря ви!
 Хубаво е да се знаят и тези неща-коя ТА, какъв процент дава отстъпка в определени случаи  Peace

# 553
Джи,
Аз пътувам с тази фирма, която Ви е направила 10% отстъпка.
Но за моята група, която е повече от 6 човека отстъпка йок  Joy

# 554
  • Варна
Хмх,на Лора последно от Емералд за 10000 лв оборот не са й направили никаква отстъпка,а пътуват с тях две години newsm78

На какъв принцип избират,на кой да направят отстъпка?

Общи условия

Активация на акаунт