ПАРИЖ 9

• 57 491
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • пак на Рив Гош
wantmenow, (вече) не живея в Париж, на около 20 км на юг от него съм, ама се отбивам веднъж-два пъти месечно до големия град да му подишам замърсяването и да се поблъскам с тълпата  Mr. Green
За времето не знам какво да те посъветвам  newsm78, понеже с годините тук съм се аклиматизирала и на 13 градуса сутрин и 18 през деня карам на блуза с дълъг ръкав, велурено сако и шал (повече за фасон, отколкото за стопляне) и затворени обувки. Боти и по-дебело яке слагам, когато макс. температура не надвишава 13-14 градуса. Та зависи колко си зиморничава... Иначе амплитудите не са толкова големи, колкото си спомням от София, няма го този режещ студ сутрин (на 5-6 градуса) и после да стане 20 -21 през деня.

Еликсирче, сега ме вкара в чуденка... Имам спомени, че имаше цветни лехи във Версай в началото на алеите... ама може и да бъркам с някое друго време на годината. Но поне тревата почти сигурно ще е зелена, както и живите плетове  Grinning

Коледните базари излязоха на мода в Париж през последните няколко години. В началото на 2000те години имаше само на Дефанс. В последните 5-6 години се появиха навсякъде и са изключително комерсиални  Confused. Традицията на коледните базари във Франция е най-силна в Елзас, Лорен (Лотарингия), изобщо по границите с Германия и Швейцария, където и базарите са най-хубави. А пък селцата и градовете са направо като картинка - украсени, светещи нощно време, красота!

Иначе на Първи май транспортът работи (макар и с намалено разписание), но малко други неща са отворени (по редица исторически и икономически причини Wink).

# 181
Сега виждам, че на всичките билети стои името на мъжа ми. При резервиренето на билетите не ми искаха имената на всички, а само едно име. Така е при всички, нали?

# 182
Никой ли не е купувал билети онлайн за Айфеловата кула?

# 183
  • Луната

Аз съм купувала преди повече от 3 години, но билета ми изглеждаше така: http://prikachi.com/images/426/7642426X.jpg. На един билет 3-ма души и на едно име.
Сигурна съм, че не гледат на кой на името са Peace

# 184
Роца, благодаря, ще прочета за картите да транспорта... Искам да те питам нещо... Прочетох на първа страница примерния ти маршрут и въпроса ми е може ли ден 2и ден 3 да се съчетаят по някакъв начин в един ден?  Идеята ми е след пристигането ни рано сутринта на Гаре де Норд да оставим багажа в  хотел наблизо и с метрото да разгледаме Монтмартър -базиликата,  Молен руж.. После да се върнем с метрото и да разгледаме и канала Сен Мартен... Това за един ден възможно ли е? Какво точно от твоя маршрут ден 2и3 да видим и кое може да пропуснем, за да ги съберем в един ден? Благодаря...

До Мулен руж може да стигнете и пеша от Гаре ду Норд,ако ви се върви де. Но вечер е много приятно,защото по пътя може да видите още много интересни неща Simple Smile
Иначе ние обикаляхме с Биг Буса. За един ден беше 32 евро,а за два 34 евро. Нещо такова,не помня точно. Има спирки до всички забележителности,като можеш да слизаш и след колкото време искаш да хванеш следващия.Буса спира и точно срещу Гаре ду Норд.

# 185

Аз съм купувала преди повече от 3 години, но билета ми изглеждаше така: http://prikachi.com/images/426/7642426X.jpg. На един билет 3-ма души и на едно име.
Сигурна съм, че не гледат на кой на името са Peace

И сега билетите изглеждат почти по същия начин, само дето всеки получава отделен билет. На всеки билет стои името само на един член от семейството. Затова питах, макар че и аз се съмнявам, че това има някакво значение.
Благодаря за отговора.

# 186
Благодаря на всички отзовали се. Времето ще си покаже какво е и май на място ще решаваме какво и кога да разглеждаме! Поздрави

# 187
  • Пловдив
Успях да изчета 3 теми назад и тази за Дисни. Аз питах за транспорт на 1 май, защото мисля да тръгваме от Дисни и да няма проблеми.... Вярно,че има много време, но е хубаво човек да е подготвен с нещата  Grinning  Благодаря на всички за изчерпателното инфо за всичко. Ще следя и ще дебна за промоции на Wizz за април.

# 188
  • София
Ще бъдем в Париж събота и неделя –17-19 октомври.
Набелязали сме си само Версай в "задължителната" програма. Дайте съвет, кога е по-смислено да отидем до там в събота или неделя, предвид фактът, че останах с впечатления, че в неделя нищо не работи. Идеята е единият ден да се разхождаме из града, другия до Версай. Самолетът ни е вечерта в неделя, но към 17ч трябва да хванем трансфер към Бове.

Отделно да попитам за ресторантите - в петък ще пристигнем доста късно към 23-23.30ч към хотела. Дали може да се надяваме да работят ресторантите или да търсим нещо тип МакДоналдс?

# 189
Набелязали сме си само Версай в "задължителната" програма. Дайте съвет, кога е по-смислено да отидем до там в събота или неделя, предвид фактът, че останах с впечатления, че в неделя нищо не работи. Идеята е единият ден да се разхождаме из града, другия до Версай. Самолетът ни е вечерта в неделя, но към 17ч трябва да хванем трансфер към Бове.

Отделно да попитам за ресторантите - в петък ще пристигнем доста късно към 23-23.30ч към хотела. Дали може да се надяваме да работят ресторантите или да търсим нещо тип МакДоналдс?

В събота 18 октомври и ние ще сме във Версай. 
Да си пожелаем хубаво време   Grinning

# 190
  • пак на Рив Гош
Em_ma, по туристическите места всичко си работи в неделя (именно туристическите и културните зони са сред изключенията, които могат да работят в неделя, според Трудовия кодекс).
В 23 - 23ч30 обаче, се съмнявам да намерите работещ ресторант. Тоест, може и да има отворени, но кухнята обикновено затваря към 22ч30, затова по-вероятно е да намерите Макдоналдс/КФС или някой дюнер по това време.

# 191

Ема, и ние ще сме тогава, и имайки предвид кога пристигате, май и ще пътуваме заедно Simple Smile Аз съм направила маршрут за почти всички забележителности в града без извънградските Версай и Дисни.

# 192
 Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Имам питане Simple Smile) Още 10-на дни ще ме изтърпите, после заминаваме Simple Smile))

http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/Paris_Night_Tour_June_1 … _201406304205.pdf

Нощната обиколка тръгва в 21.30 от Шанз Елизе. А къде и кога свършва? За да си предвидим придвижването до хотела (до Бастилията)...

# 193
  • София
http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/Paris_Night_Tour_June_1 … _201406304205.pdf
Нощната обиколка тръгва в 21.30 от Шанз Елизе. А къде и кога свършва? За да си предвидим придвижването до хотела (до Бастилията)...
To си е написано в линка, който си дала, че нощната обиколка продължава 2 часа и няма спирки на автобуса. Завършва на мястото, където е започнала.  Peace

# 194
Em_ma

Когато ходихме ние имам спомен, че музикалното шоу с фонтаните беше неделя, а сега чета, че е всеки уикенд. За мен там градините и селото на Мария Антоанета на-много ми харесаха.
Намерих много кратко и синтезирано инфо за посещение във Версай. Дано ти свърши работа!
http://www.cities-of-europe.com/dvorecyt-versai-paris-francia/

Общи условия

Активация на акаунт