ПАРИЖ 9

• 57 502
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
 Роца, благодаря, ще прочета за картите да транспорта... Искам да те питам нещо... Прочетох на първа страница примерния ти маршрут и въпроса ми е може ли ден 2и ден 3 да се съчетаят по някакъв начин в един ден?  Идеята ми е след пристигането ни рано сутринта на Гаре де Норд да оставим багажа в  хотел наблизо и с метрото да разгледаме Монтмартър -базиликата,  Молен руж.. После да се върнем с метрото и да разгледаме и канала Сен Мартен... Това за един ден възможно ли е? Какво точно от твоя маршрут ден 2и3 да видим и кое може да пропуснем, за да ги съберем в един ден? Благодаря...

# 166
Здравейте,

Сигурно многократно е обяснявано как да се стигне до Версай, затова се извинявам, че и аз питам, но може ли някой да ми каже как от гара Север може да се стигне до Версай. И с какво: метро, влак?

# 167
  • София
Здравейте,

Сигурно многократно е обяснявано как да се стигне до Версай, затова се извинявам, че и аз питам, но може ли някой да ми каже как от гара Север може да се стигне до Версай. И с какво: метро, влак?

Позволявам си да цитирам Роца от първа страница :

Придвижване до Версай: Във Версай има 3 гари. Тази, която е близо до замъка, се казва Versailles Rive Gauche, Château de Versailles. Това е крайната спирка. Внимавайте да вземете влак в тази посока, защото другите гари не са наблизо. Влаковете, които ходят дотам се казват VICK или VERO и са средно на около 15 минути.

Например, Версай (замъкът), спирка Versailles Rive Gauche (Chateau de Versailles) - търсете го леко на югозапад, на линията RER-С5  в 4та зона

В твоя случай ,гледайки картата ще трябва да комбинираш метро с влак. Или  ако спирките на RER са ти близо - директно с С5 / Porte de Clichy   или  Pereire Levallois/

Все пак ще помоля момичетата да ме поправят,за да не ти дам грешни насоки Laughing

# 168
  • пак на Рив Гош
Здравейте,

Така е Wink В твоя случай:
Най-бързо: от Гар дьо Нор, с РЕР В в посока Robinson/Saint-Remy Les Chevreuse за 2 спирки до Saint-Michel-Notre-Dame и там сменяте с РЕР С в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles.

По-бавен вариант - от Гар дьо Нор, метро линия 4 в посока Mairie de Montrouge за 8 спирки  до Saint-Michel-Notre-Dame и там сменяте с РЕР С в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles.

lunnа puteka, разбира се, че може да се съчетаят, това са примерни предложения за разходка. Оттам нататък - нагласяте програмата в зависимост от времето и желанията. За това какво да видите и какво да пропуснете, не се наемам да давам съвети, понеже зависи изцяло от вас, вашите интереси и предпочитания. Никъде няма "задължителна" програма. Само ще си позволя да отбележа, че през февруари (нали тогава идвахте), ако времето е мрачно и дъждовно, разходката около канала Сев Мартен може да не е сред най-приятните.

# 169
Благодаря за отговорите   bouquet
Извинявам се, че задавам въпроси, на които многократно е отговаряно, но просто не ми остава време да чета из темите. След две седмици пътуваме, а аз освен, че купих билети за Версай още нищо друго не съм планувала. А, дебна и билетите за Айфеловата кула и там се получава много интересно. Дълго време нямаше изобщо билети за октомври, после постепенно взеха да се появяват дати в началото на месеца. Сега гледам са допълзяли до 14. Хайде още малко и да пуснат за 15-19 октомври, че хич не ми се чака на опашка.   Praynig

# 170
  • Варна
Благодаря за отговорите   bouquet
Извинявам се, че задавам въпроси, на които многократно е отговаряно, но просто не ми остава време да чета из темите. След две седмици пътуваме, а аз освен, че купих билети за Версай още нищо друго не съм планувала. А, дебна и билетите за Айфеловата кула и там се получава много интересно. Дълго време нямаше изобщо билети за октомври, после постепенно взеха да се появяват дати в началото на месеца. Сега гледам са допълзяли до 14. Хайде още малко и да пуснат за 15-19 октомври, че хич не ми се чака на опашка.   Praynig

Билетите се запазват от ТА  за групи и ако не ги запълнят ги пускат на вторична продажба , така че следете до последно.А иначе и чакането не е чак толкова досадно - един оставаше дежурен на опашката или се уговаряхме със следващите и обрисахме близките ''дюти фри'' , снимки , Трокадеро................

# 171
Здравейте, ще пътуваме към Париж в началото на Декември. Планирала съм от части пътуването ни със забележителностите и т.н. Въпросите, които много ме тормозят са свързани с времето, което вероятно няма как да предскажем.  Crazy Но дали има какво да правим във Версай по това време на годината, имайки предвид че градините вероятно няма да са най-привлекателните. Останалата част  Коледните пазари,  по магазините дали имат намаления? Изчетох много от публикациите, но не намерих много информация за пътуващи по същото време - дано не е защото не е хубаво  Sunglasses Поздрави и успешен ден!

# 172
  • София
Да ви кажа,аз проверявах,проверявах и се отказах да запазвам онлайн. Ще ходя да вися на опашка,все пак и в това има чар. После ще разказвам на внуците след години как съм чакала с часове за Айфеловата кула. Единствените онлайн резервации ,които направих са за Дисни и за трансфера Буве-Париж-Буве. В първата неделя от месеца,не знам дали ще успеем да се вредим за безплатно посещение някъде из музеите. Този път ми се иска градът да ме изненада и да ме насочи. Искам да се оставя на течението на Сена.... То да ме води  Joy Като цяло доста неща ми се избистриха,благодарeние на вас. Благодаря,благодаря,прекрасни момичета и момчета от темата  bouquet Обещавам много снимки Wink

# 173
  • пак на Рив Гош
tyntyrymyntyry, французите имат поговорка за случая: chose promise, chose due (обещаното е дължимо Simple Smile)), та ще чакаме обещаните снимки  Laughing

tutisf, времето през декември не може да се предскаже още отсега, но като цяло, зимата е по-мека от българската. Температурите не падат задълго под нулата и почти не вали сняг. На първа страница има сайт на времето, където може да провериш средните и мин./макс. температури по месеци за декември.
Намаленията по магазините са през януари. Във Версай гредините ще са отворени и зелени, твърде вероятно с цветя, но статуите ще са обвити в платнища и фонтаните най-вероятно няма да работят.

П.П. ето статистиките за декември:
http://www.meteo-paris.com/ile-de-france/records/mois/decembre

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 20:19 от Роца

# 174
Роца струва ми се, че живееш в Париж. Знам, че е много нахално пак да питам за времето. Гледах прогнози за октомври за по-следващата седмица и пишеше около 13 до 18 градуса през деня. В дилема съм дали с ботуши няма да ми е топло или да си взема боти.
Ще съм благодарна, ако успееш да ме насочиш става ли много студено или е по-меко времето.   bouquet

# 175
  • IT
tyntyrymyntyry  ние нямахме билети за кулата и чакахме има няма 20 мин да влезнем.Беше към 17 часа. Всъщност ние никъде не сме чакали много. Максимумът беше 30 мин за Версай.

# 176
Във Версай гредините ще са отворени и зелени, твърде вероятно с цветя,
Роце,сякаш не ми се вярва да има цветя в градините на Версай през декември предвид,че в началото на май не бяха боднали и един стрък никъде,което ме изненада и си мислех,че може би им е било рано и затова няма.Сякаш по снимки съм виждала цветни лехи,но ние случихме само на едни лалета в саксии в малкия трианон.Нямаше цветя и във Во льо Виконт.
Някой назад сякаш питаше какво ще прави на 1 май,дали нещо ще работи-не знам дали въпроса е още актуален,ние на 1- ви май имахме посещение на Айфеловата и другото беше разходки-Шанз Елизе,Трокадеро,Конкорд,Кметството и т.н. ,защото всичко друго,набелязано за посещение почиваше в този ден.

# 177
...
Някой назад сякаш питаше какво ще прави на 1 май,дали нещо ще работи-не знам дали въпроса е още актуален,ние на 1- ви май имахме посещение на Айфеловата и другото беше разходки-Шанз Елизе,Трокадеро,Конкорд,Кметството и т.н. ,защото всичко друго,набелязано за посещение почиваше в този ден.

Питаха за това дали ще има проблем с транспорта.  Grinning

# 178
за времето в Париж едва ли някой може да предвиди, преди 2 седмици първите два дена беше 27 градуса и доста задушно, после заваля и стана 15 градуса а сутрин си беше направо студено.

освен на празниците ,и в неделя почти всичко е затворено вкл. lafayette и printemps. Sad

около коледа преди две години беше много хубаво украсено навсякъде, в lafayette имаше приказна елха цялата в сваровски.
коледните базари на монтмартр бяха симпатични, а тези под айфеловата кула доста слаби като представяне.

коледната атмосфера която е в зоната на алпите,без значение над или под тях,няма равна на себе си.

# 179
Ура! Купих билети за Айфела!  Laughing

Най-накрая пуснаха билети за почти целия октомври. Вредихме се за последния ден от престоя ни в Париж. В 12.00 часа се качваме на топа и в късния следобяд си тръгваме. Чудесен завършек на екскурзията. Сега остава и времето да е топло и всичко заспива.  Simple Smile

Много благодаря за съвета да продължаам да проверявам до последно. Свърши страхотна работа! Аз иначе никога нямаше да проверя втори път.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт