ПАРИЖ 9

• 57 508
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Ето нещо качено днес и показващо Париж:

# 151
Мда Париж е много хубав град, само че този път го намерих доста позапуснат като че ли, по-мръсен от предните ми посещения,прекалено много клошари и цели семейства с деца спящи на дюшеци къде ли не :пред лафайет,сорбоната,с.мишел.на мен ми приличаха на нашите цигани и даже се усъмних да не би да получават субсидии...толкова пък никой да не ги побутва,не е красива гледка насред центъра на париж и миризмите тук там бяха не особено приятни , пък и с топлото време съвсем.бутилки навсякъде от нощните купони на французите.  това на страна париж е великолепен с уникални монументи,само трябва едно хубаво почистване на улиците ,който ще ходи за първи път може би очаква повече.....Летището на Буве е все същата дупка,не са го пипнали и са все така неорганизирани,мудни и всеки тролей проверяват като че ли това им е проблема.не се дишаше в летището!между другото едни френски младежи бяха пияни още преди да се качат на самолета,с дестинация Маракеш...не им завиждаше никой на другите пътници за там.Голямо пиене тез французи ,не си ги спомнях чак толкова .Успях да вляза в кметството и сената ,не чаках кой знае колко но си заслужават.имаше концерти на Моцарт навсякъде из катедралите и като цяло нямаше много туристи из града.Определено в този момент Париж губи значително сравнен с Лондон като чистота и организация,имах чувството че е заспал...дано се събуди навреме !

# 152
Започнах постепенно да правя нашата програма за посещението ни в Париж. Все още нямам конкретни дати, но на първо четене е 18.02.-22.02.2015. Тогава дъщерята е ваканция и може би тогава ще отидем. Единия ден от тези е предвиден за Дисниленд. Искам да попитам за билетите, доколкото разбрах мога да ги резервирам и от сега,  те важат за 1 година, нали така? Искам да взема еднодневен билет за 2 възрастни и дете, но кой вид билети да избера? Има Mini и Magic  и за 1 или за 2 парка? Mini доколкото видях са само за през седмицата,  а Magic за цялата седмица /и weekend/, така ли е?  И кои са тези два парка, ще има ли време за един ден да обиколим всичко? Моля помагайте... И още нещо, от коя гара се хваща влака за Дисниленд, за да направя сметка къде да избера хотел, да е на удобно място.. Освен това единия ден мисля да отидем и до Версай. От една и съща гара ли ще хващаме влак за Дисниленд и Версай? Благодаря...

# 153
Започнах постепенно да правя нашата програма за посещението ни в Париж. Все още нямам конкретни дати, но на първо четене е 18.02.-22.02.2015. Тогава дъщерята е ваканция и може би тогава ще отидем. Единия ден от тези е предвиден за Дисниленд. Искам да попитам за билетите, доколкото разбрах мога да ги резервирам и от сега,  те важат за 1 година, нали така? Искам да взема еднодневен билет за 2 възрастни и дете, но кой вид билети да избера? Има Mini и Magic  и за 1 или за 2 парка? Mini доколкото видях са само за през седмицата,  а Magic за цялата седмица /и weekend/, така ли е?  И кои са тези два парка, ще има ли време за един ден да обиколим всичко? Моля помагайте... И още нещо, от коя гара се хваща влака за Дисниленд, за да направя сметка къде да избера хотел, да е на удобно място.. Освен това единия ден мисля да отидем и до Версай. От една и съща гара ли ще хващаме влак за Дисниленд и Версай? Благодаря...
Колко голяма е дъщерята?  Laughing
Ако трябва да избирам само един парк с ще бъде парк Дисни. Влака, който пътува до дисни е RER A. Можете да го хванете от няколко места в Париж.
На първа страница има доста обяснения за транспорта, включително и карта.

# 154
  • Луната
Започнах постепенно да правя нашата програма за посещението ни в Париж. Все още нямам конкретни дати, но на първо четене е 18.02.-22.02.2015. Тогава дъщерята е ваканция и може би тогава ще отидем. Единия ден от тези е предвиден за Дисниленд. Искам да попитам за билетите, доколкото разбрах мога да ги резервирам и от сега,  те важат за 1 година, нали така?
Да има и такива билети, които са валидни до 1 година, считано от деня, следващ датата на покупка
Искам да взема еднодневен билет за 2 възрастни и дете, но кой вид билети да избера? Има Mini и Magic  и за 1 или за 2 парка? Mini доколкото видях са само за през седмицата,  а Magic за цялата седмица /и weekend/, така ли е?
Правилно си разбрала мини е през седмицата и затова е по-евтин
И кои са тези два парка, ще има ли време за един ден да обиколим всичко?
Едва ли, но можете да си набележите предварително кои атракции да посетите
Моля помагайте...
Ще помогна с каквото мога... Mr. Green Има тема само са Дисниленд и там има много полезна информация, може да се вземат билети от алтернативни сайтове и да са по-евтини от тези в сайта на Дисни
И още нещо, от коя гара се хваща влака за Дисниленд, за да направя сметка къде да избера хотел, да е на удобно място..
Не е гара, а има спирки на RER A http://parisbytrain.com/rer-train-paris-to-euro-disney/ Освен това единия ден мисля да отидем и до Версай.
До Версай ходи RER C. На първа страница има карта на RER-а
От една и съща гара ли ще хващаме влак за Дисниленд и Версай?
Мисля, че не се засичаха RER A и RER C newsm78
Благодаря...

# 155
  • Пловдив
Здравейте, моля някой да каже дали знае за 1 май има ли намален транспорт или нещо, което може да ми попречи с предвижването до летището?

Освен това моля за съвет кой хотел е най-добре от тези трите:

https://www.booking.com/hotel/fr/campanile-paris-xi-bastille.bg. … 543dbc7126;dcid=2

https://www.booking.com/hotel/fr/hotelbaldi.bg.html?aid=304142;s … 543dbc7126;dcid=2

https://www.booking.com/hotel/fr/hotelbaldi.bg.html?aid=304142;s … 543dbc7126;dcid=2

Благодаря предварително!

# 156
Здравейте, моля някой да каже дали знае за 1 май има ли намален транспорт или нещо, което може да ми попречи с предвижването до летището?

Освен това моля за съвет кой хотел е най-добре от тези трите:

https://www.booking.com/hotel/fr/campanile-paris-xi-bastille.bg. … 543dbc7126;dcid=2

Благодаря предварително!

Не мисля, че нещо ше попречи на придвижването на първи май.
От посочените хотели бих избрала втория(втория и третия линк са еднакви) и да кажа, че гледам само местоположението, другото си е ваш избор.  Grinning

# 157
Благодаря момичета,  дъщерята е на 11 години и мисля този билет за 1 парк е достатъчен. Видях картата на РЕР и малко ми се разясни отиването. Само да ми кажете какви билети за РЕР за Дисни и после за Версай купувам,  за да са по-евтини? Четох за някакви 10 билета, но те са само за града. Тук трябва да взема от крайна точка до крайна точка, така ли? А за детето ще бъде ли по-евтин и как да го избера? Въобще ако купувам билети от машина мога ли да избера на английски език,  че с френския хич ме няма.. Stop  Не знам ако е само на френски как ще се оправя... newsm78

# 158
  • София
Lunna pateka аз съм се спряла на вариант - карта Mobilis  за деня, в който ще посетим Дисни. През останалите дни ще сме с карнето. Ние също имаме само един ден за парка , пътуваме с щерката и трябва да има за всекиго по нещо. До моето пътуване остават броени дни, стискайте палци за хубаво време  Simple Smile

# 159
  • Луната
Благодаря момичета,  дъщерята е на 11 години и мисля този билет за 1 парк е достатъчен. Видях картата на РЕР и малко ми се разясни отиването. Само да ми кажете какви билети за РЕР за Дисни и после за Версай купувам,  за да са по-евтини?
Билетите са на зони. Версай е 4-та зона (Paris Zone 1 to Versailles: 4,20€), а Дисниленд е 5-та зона (Paris Zone 1 to Disneyland Paris: 7,50€)
Четох за някакви 10 билета, но те са само за града.
Това е карнет от 10 билета за 1-ва зона където са почти всички забележителности в Париж, излиза по-евтино от купуването на само 1 билет
Тук трябва да взема от крайна точка до крайна точка, така ли?
Купуваш за зона, като можеш да комбинираш метро-RER
А за детето ще бъде ли по-евтин и как да го избера?
Намирам намаления само за деца под 10
Въобще ако купувам билети от машина мога ли да избера на английски език,  че с френския хич ме няма.. Stop  Не знам ако е само на френски как ще се оправя... newsm78
През деня има и каси за продаване на билети на повечето метро-станции Peace

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 21:11 от Woman^In^White

# 160
  • пак на Рив Гош
С малко допълнения към вече написаното (в зелено)  Peace
Благодаря момичета,  дъщерята е на 11 години и мисля този билет за 1 парк е достатъчен. Видях картата на РЕР и малко ми се разясни отиването. Само да ми кажете какви билети за РЕР за Дисни и после за Версай купувам,  за да са по-евтини?
Билетите са на зони. Версай е 4-та зона (Paris Zone 1 to Versailles: 4,20€), а Дисниленд е 5-та зона (Paris Zone 1 to Disneyland Paris: 7,50€)
Четох за някакви 10 билета, но те са само за града.
Това е карнет от 10 билета за 1-ва зона където са почти всички забележителности в Париж, излиза по-евтино от купуването на само 1 билет
По принцип, можеш да купиш карне от 10 билета и за Версай, и за Дисни, както и за всяка друга дестинация извън Париж, но излиза изгодно, само ако имаш повече пътувания (напр. 5 отивания и връщания, или сте група от 5 човека за отиване и връщане)
Тук трябва да взема от крайна точка до крайна точка, така ли?
Купуваш за зона, като можеш да комбинираш метро-RER
Можеш да вземеш и билет от Париж до крайна точка, като в рамките на Париж, можеш да влезеш в метрото и после да се прекачиш на РЕРа
А за детето ще бъде ли по-евтин и как да го избера?
Намирам намаления само за деца под 10
Въобще ако купувам билети от машина мога ли да избера на английски език,  че с френския хич ме няма.. Stop  Не знам ако е само на френски как ще се оправя... newsm78
През деня има и каси за продаване на билети на повечето метро-станции Peace
На машините можеш да избереш и други езици - английски и испански със сигурност, а мисля, че имаше и немски.

# 161
Момичета,  супер сте,  благодаря ви за помощта. Относто билетите за метро и РЕР, спомням си, че в Лондон бяхме взели една Oyster card и си зареждахме пари в нея и независимо до коя зона ходихме с метрото, то автоматично ни ги отдържаше.. Тук за Париж няма ли подобна карта и ако има, мога ли да я ползвам и за Дисни и Версай? Мисля че така с карта би ми било по-лесно, от това да мисля какви билети всеки път да купувам....И дали ще купя точно това което трябва.. newsm78

# 162
  • пак на Рив Гош
Картата "Навиго декуверт" са доближава най-много до Ойстъра. В нея може да заредиш седмичен абонамент за определен брой зони. Другият вариант е пасът "Paris Visite", който си го избираш според продължителността на престоя и посещаваните зони. На първа страница има повече подробности и за двата.

# 163
Къде мога да видя карта на зоните на Париж? Не намерих никъде... Цената на билетчето на метрото важи за цялото метро, или само за определени зони? И тези талони с 10 билетчета важат ли за цялата мрежа на метрото в Париж или само за определени зони? И втори въпрос - когато имаш прикачване - както бях дала пример по-горе, тръгваш от точка А до точка Б,, но по средата сменяш линиите на една метро станция. Купуваш ли си ново билетче, или твоето си важи, ако не се налага да излизаш, а просто долу си сменяш линията.

# 164
Къде мога да видя карта на зоните на Париж? Не намерих никъде... Цената на билетчето на метрото важи за цялото метро, или само за определени зони? И тези талони с 10 билетчета важат ли за цялата мрежа на метрото в Париж или само за определени зони? И втори въпрос - когато имаш прикачване - както бях дала пример по-горе, тръгваш от точка А до точка Б,, но по средата сменяш линиите на една метро станция. Купуваш ли си ново билетче, или твоето си важи, ако не се налага да излизаш, а просто долу си сменяш линията.
Ето карта: http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?loc=reseaux& … df=rer&fm=gif
Всичко за транспорта, билетите и т.н. го има на първа страница под името"Наръчник за транспорта", който е написан от Роца.
Не купуваш ново билетче, ако не излизаш извън станцията.

Общи условия

Активация на акаунт