ПАРИЖ 9

• 57 514
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Кристалин и аз благодаря за споделеното! Ако сложиш и някоя снимчица...  Laughing

Ще бъде прекрасно всеки, който поне малко сме облекчили в подготовката да разкаже нещо и да сподели своето виждане за Париж. Не е задължително всичко да бъде прекрасно, защото като всяко място и Париж има своите почитатели и ... непочитатели. Laughing

За Лувъра - изключено е в един ден да се поеме цялата красота, която е в него.  Laughing Аз лично разделих моето посещение там на две части - един предиобед, след което имяхме дълга разходка на въздух и без никакво изкуство и късния следобед продължихме до затварянето на музея(ден с късно затваряне). И пак остана много за гледане, а на някои места сме гледали супер повърхностно.

За Мулен Руж - аз съм от тези, които го харесват(въпреки голямата комерсиализация).  Grinning  Някак си усещам духа на това място такъв, какъвто е бил преди години... С нетърпение чакам да подготвят нова постановка.
Тази година се чудя дали да не посетя някое от другите кабарета. Още не съм решила...

В Нотр Дам съм присъствала на страхотна меса с хор и изпълнение на орган...
Ох, размечтах се.  Laughing

# 136
  • пак на Рив Гош
Кристалин и аз благодаря за споделеното! Ако сложиш и някоя снимчица...  Laughing

Ще бъде прекрасно всеки, който поне малко сме облекчили в подготовката да разкаже нещо и да сподели своето виждане за Париж. Не е задължително всичко да бъде прекрасно, защото като всяко място и Париж има своите почитатели и ... непочитатели. Laughing

+1  Wink

Аз пък досега не съм била на кабаре.
(ама сигурно защото обичам да похапвам, и предпочитам да дам парите, които бих дала за билетите, за вечеря в хубав ресторант   Laughing)

# 137
Здравейте! От сайта за месите в Нотр Дам на първа стр. аз не можах да се ориентирам какво може да се чуе в началото на октомври ( нещо календара ми стои все на септември). Къде ще има хубави концерти в катедрали? Била съм в Мадлената -страхотен концерт, много хубави спомени имам от тогава.
Скрит текст:
И ако са безплатни, още по-добре Blush

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 09:55 от valya_bl

# 138
  • София

За Лувъра - изключено е в един ден да се поеме цялата красота, която е в него.  Laughing Аз лично разделих моето посещение там на две части - един предиобед, след което имяхме дълга разходка на въздух и без никакво изкуство и късния следобед продължихме до затварянето на музея(ден с късно затваряне). И пак остана много за гледане, а на някои места сме гледали супер повърхностно.

В Нотр Дам съм присъствала на страхотна меса с хор и изпълнение на орган...
Ох, размечтах се.  Laughing

Мимии, да разбирам ли, че с билета, който имам за Лувъра мога да влизам няколко пъти през деня и да излизам newsm78
Кажи ми моля те, в събота или неделя да отидем в Нотр Дам и по кое време на деня, в  колко часа, за да можем и ние да присъстваме на меса с хор и изпълнение на орган Simple Smile

# 139
Роже, аз бях с Париж музеум пас. За билета трябва да прочетем как стои въпроса.

По спомен - мисля, че месата, на която ние присъствахме беше в събота.
Ще погледнем програмата, когато наближи времето.

# 140
Допълвам към горния пост:
Цитат
The ticket gives access to the permanent collections of the Louvre Museum and the Delacroix Museum, as well as the temporary exhibitions – except the “Raphaël – The Last Years” exhibition.
The ticket is valid for a whole day (temporary exit allowed).
Advantage : This ticket can be used openly after buying.

The Museum is open from 9.00 a.m. until 5.45 p.m. on Mondays, Thursdays, Saturdays and Sundays, and from 9.00 a.m. until 9.45 p.m. on Wednesdays and Fridays.
Closed on Tuesdays and some bank holidays (January 1st, May 1st and December 25)
On December 24 and 31st, the Museum closes exceptionally at 5.00 p.m.

"Access on Sundays"
October in March: the first Sunday of every month, the access to the permanent collections is free for all.
April in September: no free access(wantonness) on first Sundays of the month.

От тук:http://www.ticketmaster.fr/en/manifestation/entree-musee-du-louv … t/idmanif/277230#

# 141
  • Луната
Кажи ми моля те, в събота или неделя да отидем в Нотр Дам и по кое време на деня, в  колко часа, за да можем и ние да присъстваме на меса с хор и изпълнение на орган Simple Smile

Роже, ето това може да те ориентира Нотр Дам дьо Пари
Мисля, че и ние бяхме в събота - рано сутрин Simple Smile

# 142
Искам да попитам нещо за метрото Simple Smile Ако пътуваме с метро примерно от Айфеловата Кула до Сакре Кьор, имаме смяна на метрото. (както и доста други маршрути) Виждам, че има метро спирки, където се преплитат 2-3 и повече линии. Къде става смяната - трябва да излезем и да търсим друг вход или долу в самото метро търсим другата линия?

# 143
Искам да попитам нещо за метрото Simple Smile Ако пътуваме с метро примерно от Айфеловата Кула до Сакре Кьор, имаме смяна на метрото. (както и доста други маршрути) Виждам, че има метро спирки, където се преплитат 2-3 и повече линии. Къде става смяната - трябва да излезем и да търсим друг вход или долу в самото метро търсим другата линия?
Обикновено без да излизате става смяната.

# 144
  • София
Мимиии, благодаря за цитата Peace Според него е разрешено временно излизане Peace
Т.е. можем да направим като тебе. Да отидем сутринта, да излезем да подишаме чист въздух около Шанз Елизе и да продължим след това до 16часа, преди да тръгнем за Порт Майло и летището.
Woman in White, благодаря ти Simple Smile Гледах ги часовете в сайта им,  но не мога да разбера дали да отидем в 17,45 за месата или в 18,15 пак за месата Simple Smile. Много меси Simple Smile Втората е в главния олтар, първата я предават по ТВ. Двете ще ни дойдат множко затова гледах да зная точно за коя да отидем newsm78 но за по-сигурно ще сме в 17,45 Simple Smile

# 145
А аз открих в книжарницата книгата на Д.Райков- "55 тайни на Париж" , която в момента даже е с 54% намаление и си я взех, за да я прочета преди пътуването и останах много доволна-увлекателна и с описания на много реални ситуации,които дават представа за характера на французите и дава малко по-различен поглед към местата, които познаваме или ще посетим тепърва.Много ми харесва и я препоръчвам на тези, които ще пътуват! Naughty
Скрит текст:

# 146
  • София
Valya, благодаря за книгата Hug Следобед ще тичам към книжарницата да я купя Simple Smile
P.S. Вече е следобед и я купих от книжарницата на Хермес в Парадайз център:peace:
Супер е книгата!!!! Изключително увлекателна, с много полезна информация, като пътеводител.
Тя всъщност така е и озаглавена- "55 тайни на Париж- Весел и практичен пътеводител"
Има като бонус  55снимки, карта на Париж и карта на метрото. И пет маршрута за 5 дни Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 17:33 от roje22

# 147
Здравейте,предстои ни пътуване до Париж след 2 седмици.Прочетох много статии ,включително и всички постове,който сте коментирали.
С приятеля ми отиваме за 4 дни в Париж ,не сме се виждали от 4 месеца ,т.к е на бригада.Набелязали сме си Айфеловата кула,Лувъра,Дисниленд, Версай и обиколка по Сена ,т.к той не иска 4 дена да обикаляме само музеите.
Имам въпроси за относно Дисниленд:
1.Има ли някаква разлика в цените обявени в сайта и дали много се чака на опашки?
2.Има ли намаление с ISIC-карта?

И ако може да ми предложите някое романтично място ,което ви е впечатлило,защото искам да запомним пътешествието в Париж с много любов Simple Smile Heart Eyes

# 148
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз в тази страхотна тема. Гледам за билети за април и ми попадна, че има добри за връщане на 1 май. Някой знае ли дали има ограничения в транспорт или нещо друго, което няма да работи на този празник (няма да ми е много приятно да остана изненадана там)? Благодаря предварително!

# 149
  • IT
Искам да благодаря специално на Роца за това, че сподели за изложбата в Galliera. Това за мен беше сбъдната мечта. Париж ми хареса, изненада ме и бих се върнала след известно време пак.
Имам любими моменти-като пиенето на невероятен горещ шоколад в Cafe de flore или вечерята на Монмарт, музикалните шоута в градините на Версай и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт