ПАРИЖ 9

• 57 325
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Ranick, приятно е да знам, че не съм единствената, която е изпадала в смешни ситуации.  Sunglasses Имам още доста какво да разкажа - далеч по-комични ситуации се наслучиха през следващите ни дни там. Просто ми трябва малко време да ги опиша и непременно ще ги споделя.  Hug

# 361
  • София
  Simple Smile Ще следя блога ти!

# 362
За мен е по-редно, ако искате да разкажете нещо да го направите в темата.
Забелязах, че пускате блога Ви по доста от темите в подфорума!

# 363
  • София
Съгласна съм с Мими, аз коментирах нещо, което прочетох извън темата-в блога, а надали всички са го направили(а и не са длъжни).

# 364
Извинявам се за безпокойството!
Коя е всъщност темата?

Пускам линкове към блога си, за да не пиша наново впечатления от дадени места, пък и на публикациите там съм отделила време, усилия и най-малкото изглеждат по-добре оформени. Ако потребителите или модераторите тук смятат, че не е редно да се споделят подобни гледни точки, както и ако има писано правило, което неволно съм нарушила, моля да ме уведомите - може и на лични, за да не товарим останалите с публикации извън темата Париж.  Peace

# 365
Ами може би го прави,защото разказва за различни дестинации и пуска линк към съответната публикация в съответната тема.Блогът й като гледам няма рекламни банери,така че не виждам къде е проблема Thinking?Линкове към блогове се дават в много подфоруми и то дори от блогове с реклами и пак не е проблем.Според мен дамата разказва много увлекателно,особено една статия за Швейцария я препращах и на мои познати да я четат,толкова бе интересна. Peace
В старите теми за Рим аз също съм давала линк към 4 части с публикации в моя блог,малко по-назад говорехме за блога на Роца....

# 366
Блогът й като гледам няма рекламни банери...

Напротив - има! Също така има разлика някой да пусне линк към статия в блога на някой друг, която му е харесала (както обикновено е случаят с Роца), или пък да се даде линк като отговор на въпрос, спрямо това авторът сам да даде линк. Но той форумът така или иначе си се превърна в рекламен афиш, така че един повече или по-малко... Пък и линкът поне не боде очите като всички онези мигащи, светкащи и т.н. Crazy

По темата за приключенията - за огромна моя изненада на мен лично Лондон ми се стори доста по-труден от Париж, хем проблем с английския нямам, докато френският ми е на доста базово ниво.

# 367
  • Sofia
Това с меню само на френски и аз го изживях  ooooh!
От цялото писание разбрах само "кускус" и си го поръчах... То се оказа кускусът гарнитура към агнешко бутче, ама карай.. вкусно беше!

# 368
Блогът й като гледам няма рекламни банери...

Напротив - има!

Чувствам се длъжна да внеса яснота, тъй като вече се усещам нападната.

Не знам какви рекламни банери виждате, аз няма как да ги видя. Ползвам безплатната платформа на Wordpress, което значи, че няма как да печеля от блога си. За да печеля е нужно да плащам годишен абонамент, който ще ме ъпгрейдне, а платя ли го веднага получавам адрес, в който името wordpress отпада (т.е. вместо sunnywanderer.wordpress.com ще имам далеч по-приятно изглеждащото sunnywanderer.com). ОчевАдно е, че не съм го направила. Оттам насетне, платформата поставя автоматично банери на реклами, които:
1. не виждам - от администраторския си акаунт виждам само очертанията на банера, но не и съдържанието, идея нямам какви са, за какво са и прочее;
2. не мога да ги изключа по никакъв начин именно защото не плащам и не ми се плаща за ползването на платформата. 

Peace

А относно това защо споделям нещата, които съм написала. Изумена съм от негативното отношение към споделянето. Естествено е един автор да търси обратна връзка, да иска да сподели преживяното и с по-широка аудитория. Всеки път, когато получа някакъв отзвук, това автоматично ме мотивира да продължа да пиша. Отразява се и на самото писане. Предпочитам по-оформени разкази, с илюстрации, а не просто някакви текстчета в различни теми по форумите. Може и професионална деформация да е, не знам. Но вътрешното ми чувство ме кара да представям нещата по различен начин. Не виждам кое е лошото в случая  newsm78. Още повече, че когато аз лично пътувам, търся и с удоволствие чета впечатленията на други хора. Много по-трудно е и има много по-голям шанс да пропуснеш нещо интересно, ако минеш през търсачките на случаен принцип. БГ-Мама в това отношение може да облекчи доста хора. Но щом основните участници в темите не са съгласни, ок - няма да ви досаждам. Извинете още веднъж!

# 369
Ами може би го прави,защото разказва за различни дестинации и пуска линк към съответната публикация в съответната тема.Блогът й като гледам няма рекламни банери,така че не виждам къде е проблема Thinking?Линкове към блогове се дават в много подфоруми и то дори от блогове с реклами и пак не е проблем.Според мен дамата разказва много увлекателно,особено една статия за Швейцария я препращах и на мои познати да я четат,толкова бе интересна. Peace
В старите теми за Рим аз също съм давала линк към 4 части с публикации в моя блог,малко по-назад говорехме за блога на Роца....

Така е. Пускат се линкове, но не така масирано само от един човек към само един конкретен блог.
Всички ние полагаме труд и усилия да описваме посетените места тук във форума. Ако искам да чета нечии блог ще го направя по друг начин. А примера с Роца хич не е подходящ. Няма нужда да обяснявам защо.
zaiobaio според мен след като си решила да се изявяваш във форум е странно да критикуваш начина на комуникация тук. Оповестяването на блога ти в подписа ти е напълно достатъчно. Много момичета изявяващи се тук имат блогове, но рядко някоя от тях си позволява директно да препрати към него.  Напротив, много от тях пишат и тук в стила на форума и помагат страшно много. Няма лошо разбира се, но прави впечатление, ако като почти всеки пост е препратка...

Но този форум съвсем заприлича на алъш-вериш "информационна" платформа, та един повече или по-малко май е без значение. Масово се продава на лични какво ли не, като преди това са привлекли внимание чрез изявите си в темите.

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 11:30 от Анонимен

# 370
  • Sofia
О, zaiobaio, я не се вързвай!

Какво значи основни и съпътстващи участници?
Всички еднакво добре се възползваме от информацията в темите, каквато е и целта им, нали?

На мен са ми супер интересни блоговете със статии, именно поради причината, че са много по-добре оформени и информативни.
Във всички теми се пускат линкове към блогове и за пръв път научавам, че на някого му пречат!

# 371
Нито се имам за основен потребител, нито ми пречи линкът, както писах - намирам го за безобиден на фона на изобилието от банери, съответно не съм имала за цел да нападам и/или да коментирам дали и какво някой печели. Просто покрай изобилните реклами навсякъде и във всичко, аз лично съм станала силно чувствителна и усещам поднесен по този начин линк като леко натрапване. Усещането се засилва като погледът ми попадне върху банерите в долната част, независимо кой и защо ги е поставил там. Склонна съм да вярвам, че не е това целта на авторката, но въпреки това смятам, че има и по-деликатни начини човек да каже, че в блога си е писал по-подробно, пък в темата да сподели в две-три изречения основното. Аз лично, влизайки тук, очаквам сравнително кратка и синтезирана информация, много гледни точки, отговори на въпроси и т.н. Не знам напоследък колко и какви линкове се публикуват, тъй като отдавна не съм много активна във форума, преди се следеше доста за тези неща, макар и (както за всичко), донякъде избирателно.

# 372
Ако някой ше бъде на 11-ти ноември в Париж, ето кои музеи ще работят и кои ще почиват:
http://www.paris.fr/accueil/societe/11-novembre-a-paris-ouvert-f … 144322_port_24616

fermé - затворен
ouvert - отворен

# 373
  • София
Здравейте!
Страхотна тема!!! Благодаря   bouquet
Пред юни планирам да отидем със съпруга и детето в Париж, като задължително ще посетим Дисниленд.
Благодарение на вас се престраших сами да организираме пътуването си.
Въпросът ми е - кой от районите в Париж (не зная дали се изразявам правилно  Embarassed) е подходащ за отсядане?

# 374
Привет на всички!  Hug
За два дни успях да изчета 8 и 9 тема и продължавам по-задните, като ще следя непрекъснато последната.
Благодаря на всички за информацията,която споделяте, за уникално добре структурираната информация и за всички усилия, които полагате да ни напътствате нас новодошлите. Аз и моя приятел възнамеряваме да пътуваме на пролет до Париж. Сега сме си харесали билети от Уиз двупосочен на човек 260 лв, като се чудим дали в последствие няма да пуснат по-евтини.
Друго,което ни вълнува е това, че сме на 22 и доколкото разбрах от написаното в предходната тема и от официалните сайтове на повечето забележителности, като държава членка на ЕС можем да влизаме безплатно,което ще ни спести доста средства.
Благодаря на всички за споделените пътувания и кой как си е организирал забележителностите, защото това много ще ни помогне при структурирането и на нашите.
 Hug Hug Simple Smile Simple Smile  chef

Общи условия

Активация на акаунт