ПАРИЖ 9

• 57 251
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Роца, благодаря, че се включи... Значи пропускаме Елисейския дворец... Също площада на Бастилията, щом е отдалечен...
Идеята ми беше на връщане от Версай с колата, да я оставин някъде и да обиколим района на Notre Dame и Luxembourg Palace and gardens... Няма да разчитаме на късмет за паркиране на улицата, а ще отидем на някой платен паркинг.. Гледах на първа страница има дадени карти за паркиране... Какво значат тези Паркинги с концесия от Кметството? Това са платени паркинги ли? Около Hotel de Ville има поне 4 такива... Ако им взема адреса, дали ще можем да ги намерим с GPS-a?
Цитат
Иначе маршрутът ви за първия ден е изпълним, макар и натоварен. Palais Royal и Royal Palace е едно и също
Имах в предвид Palais Garnier,но съм се отплеснала. Да попитам Галерията Лафает нещо като МОЛ ли е?

# 676
  • Sofia
Здравейте,
Замислямe пътуване до Ница с прекачване в Париж -Шарл дьо Гол.Никога до сега не сме пътували с прекачване.Проблема е ,че ще кацнем в Париж на терминал 2Е,а излитаме от терминал 2F.Някой да знае какво е разстоянието между Е и F и може ли да се мине пеш.Престоя между двата полета е достатъчен -2 часа,45 мин,но въпреки това ми е притеснено.Никак не сме опитни в пътуванията със самолет.

# 677
  • пак на Рив Гош
Гледах на първа страница има дадени карти за паркиране... Какво значат тези Паркинги с концесия от Кметството? Това са платени паркинги ли? Около Hotel de Ville има поне 4 такива... Ако им взема адреса, дали ще можем да ги намерим с GPS-a?
Цитат
Иначе маршрутът ви за първия ден е изпълним, макар и натоварен. Palais Royal и Royal Palace е едно и също
Имах в предвид Palais Garnier,но съм се отплеснала. Да попитам Галерията Лафает нещо като МОЛ ли е?
Да, това са платени паркинги, дадени на концесия на фирми от парижкото кметство. На картата на първа страница, би трябвало като кликнеш на червената точка да се отвори поп-ъп, където е даден адресът на паркинга, който да зададеш в GPS-а. Ако ли не, отдолу можеш да изтеглищ списъка в пдф-формат.

Галерията Лафайет е по-скоро голям универсален магазин, нещо като ЦУМ навремето, а не толкова мол. За разлика от мол-а, в Лафайет (и Прентан) няма отделни магазини, а щандове на средна и висока класа марки: http://haussmann.galerieslafayette.com/marques/

kyky, терминалите са един срещу друг:
http://www.aeroportsdeparis.fr/docs/default-source/passager-fich … rand.jpg?sfvrsn=2
Може да се мине пеша от единия до другия. На първо четене се сещам да слезете два етажа с асансьора до подземния паркинг и да минете през паркинга. Иначе има и безплатни бусчета, които осигуряват предвижването от един до друг терминал (май бяха на 5 - 10 минути).

# 678
Роца, благодаря за разяснението....  bouquet

# 679
Здравейте, намерих си адреса на апартамента с посочената в сайта навигация. Ех, не може да е  просто, сложно трябва да е. Надявам се да е наред всичко с настаняването, ако не Confused ще нощуваме под звездите на Париж  една вечер.  /или ще наема нещо в последния момент/. Ще видим.
По друга причина пиша. Попаднах на това: http://www.bghelp.net/forums/content.php?793-%C7%E0%E1%E5%EB%E5% … 8%FF-%F6%E5%ED%E8
това са забележителности и цени. Мисля, че ще е полезно за всички на които предстои да посетят Париж. Не съм сигурна в актуалността, но силно се надявам да е вярна информацията - статията е от декември 2014. След месец и малко ще проверя поне част от тях. С нетърпение очаквам пътуването до Париж!

# 680
Попаднах на това: http://www.bghelp.net/forums/content.php?793-%C7%E0%E1%E5%EB%E5% … 8%FF-%F6%E5%ED%E8
това са забележителности и цени. Мисля, че ще е полезно за всички на които предстои да посетят Париж. Не съм сигурна в актуалността, но силно се надявам да е вярна информацията - статията е от декември 2014. След месец и малко ще проверя поне част от тях. С нетърпение очаквам пътуването до Париж!
Toва си е за първа страница!  bouquet

# 681
Попаднах на това: http://www.bghelp.net/forums/content.php?793-%C7%E0%E1%E5%EB%E5% … 8%FF-%F6%E5%ED%E8
Toва си е за първа страница!  bouquet
Сигурно е чудесно да е събрана тази информация на едно място, но...проверих два музея(Лувър и Музей Д,Орсе) в този сайт и ... при двата имаше неточности - В Лувъра няма безплатен ден през цялата година, а само от октомври до март, а цената на билета за Музей Д,Орсе е 11евро.
Ако някой иска може да провери и останалите посочени данни дали са достоверни.

Така че, който иска да си го запази сайта и да си го ползва, като не забравя, че може да има неточности.  Grinning

# 682
  • София
И аз като Мимии мисля, че този линк не е за първа страница Peace.
Информацията е стара- от април миналата година, а не от декември.
А като знаем колко динамични са цените, възможността някой да се подведе по вече несъществуващи ниски цени е много голяма newsm78.
Всеки като тръгва и си направи програмата може да провери в сайта на съответната забележителност за актуалната цена. Не е толкова трудно Grinning

# 683
  • Sofia
Роца ,благодаря ти!

# 684
Привет,

Някой пътувал ли е от Париж до Бове с влак и след това с такси до летището?
Чудя се дали да не пробвам така да се предвижа, че полетът ми на обратно към Сф е в петъчен ден  newsm78

# 685
Привет,

Някой пътувал ли е от Париж до Бове с влак и след това с такси до летището?
Чудя се дали да не пробвам така да се предвижа, че полетът ми на обратно към Сф е в петъчен ден  newsm78
Мисля, че имаше пътували с влак, но в обратната посока от Бове към Париж. Дано четат все още темата...
Аз също пътувах в петък последния път. Просто си дадох още час време за път и нямах никакви проблеми - даже стигнахме много рано и дълго време на гейта бяхме сами.  Laughing

# 686
  • Варна
Здравейте, намерих си адреса на апартамента с посочената в сайта навигация. Ех, не може да е  просто, сложно трябва да е. Надявам се да е наред всичко с настаняването, ако не Confused ще нощуваме под звездите на Париж  една вечер.!

Полета ни закъсня драстично.Обадихме се на хазайката.Каза ни на кого да звънем да ни отвори .Ключовете за квартирата бяха под изтривалката.На масата ни чакаше бутилка вино Simple SmileSimple SmileSimple SmileПристигнахме в 0200 и всичко беше топ.На връщане пак така , оставихме ключа под изтривалката.Голямо бижу са французите Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 687
  • в града на вечния купон
Здравейте,

Благодаря на Роца и Мимми за отговорите.

Аз последно се спрях на този хотел:Hotel Migny Opéra Montmartre
13 Rue Victor Masse,9район е , което е ок.
От порт Малиот Porte Maillot
1Метро към Château de Vincennes

9:27–9:30 (3 минути, 2 спирки)
Обслужва се от  RATP - SNCF

Charles de Gaulle - Étoile
Вървете пеш до Charles de Gaulle - Étoile

Около 2 минути

2Метро към Nation

9:34–9:43 (10 минути, 8 спирки)

Pigalle
Вървете пеш до 9-13 Rue Victor Masse, 75009 Paris, Франция

Около 4 минути

Това с излизане от Метрото ли е ?
От наръчника на Роца за транспорт сега чета за карнетите, които важат а всички зони на Метрото, а ние главно с него ще се предвижваме.
Аз пак да си побутна въпросите, че ми наближава пътуването -а само съм запазила хотел....

# 688
Скрит текст:
Здравейте,

Благодаря на Роца и Мимми за отговорите.

Аз последно се спрях на този хотел:Hotel Migny Opéra Montmartre
13 Rue Victor Masse,9район е , което е ок.
От порт Малиот Porte Maillot
1Метро към Château de Vincennes

9:27–9:30 (3 минути, 2 спирки)

Вървете пеш до Charles de Gaulle - Étoile

Около 2 минути

2Метро към Nation

9:34–9:43 (10 минути, 8 спирки)

Pigalle
Вървете пеш до 9-13 Rue Victor Masse, 75009 Paris, Франция

Около 4 минути

Това с излизане от Метрото ли е ?
От наръчника на Роца за транспорт сега чета за карнетите, които важат а всички зони на Метрото, а ние главно с него ще се предвижваме.
Аз пак да си побутна въпросите, че ми наближава пътуването -а само съм запазила хотел....
Доколкото разбирам сменяте две метра. Тогава нямате излизане от метрото. Самата спирка на метрото, където ще сменяте е доста голяма, но като четете указателните табели ще се справите.

# 689
  • в града на вечния купон
Мерси Мими!  bouquet

Това означава, че трябва по табелите да търсим името на тази спирка.

А карнетите за цялото Метро ли важат?

Общи условия

Активация на акаунт