ПАРИЖ 9

• 57 207
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
Roje, един въпрос специално към теб: В апартамента, в който ти си бил и който препоръчваш, има ли самостоятелна баня и тоалетна, че не ми стана много ясно от информацията в Airbnb? Хоста поиска ли от теб допълнителни лични данни, за да одобри резервацията ти, напр. сканирана лична карта? Станаха два въпроса Simple Smile

# 721
  • София
Янита, не се притеснявай Grinning Няма лимит на въпросите към мен. Може и сто да са Peace
Апартамента, в който бяхме и за който винаги ще твърдя, че е с най-доброто местоположение в Париж, макар сега за юли да запазваме друг апартамент в Монмартър, е студио на 6 етаж в добре поддържана сграда с два отделни входа след главния вход.
Ще ти го опиша малко по-подробно, защото зная колко неприятно е да видиш нещо и да не можеш да добиеш от няколко снимки и кратко описание пълна представа за него. На който му е досадно да не чете. Joy
Макар и само 17кв.м. в студиото има всичко, което му е необходимо на човек ако иска да остане в центъра на Париж за няколко дни и няма да стои по цял ден в него. Има си абсолютно всичко. Малко антре със закачалка и втора закачалка на вратата. След антрето влизаш в стаята. Там имаш много хубав и удобен разтегателен диван за спане /спалното бельо беше абсолютно чисто/, малка масичка, шкаф с 5-6 чекмеджета, само едното е заето с разни джунджурии, голям 42 инчов смарт телевизор, на който можеш да правиш абсолтно всичко, включително да си сърфираш из интернет. Имаше май че и караоке на него Joy
Отлично обзаведен кухненски бокс с хубав хладилник с камера за лед. Много важно за нас заради леда за розето и мартинито, без които на почивките не можем hahaha, котлони, микровълнова, пералня, кафеварка, всякаква посуда, чинии, чаши, прибори, тенджери, тигани, подправки и т.н. И между антрето и стаята е самостоятелната баня с тоалетна и мивка. Банята е с душ кабина. Французите са финни и елегантни хора и за по едри нашенци много не става душ кабината, малко ще му е тесничко на по-едрия от 120 и нагоре килограма човек Joy В банята има и шкаф с няколко рафтчета. Отваряте го, събирате джунджуриите от единия рафт и си го освобождавате за Вас.
Много е чисто студиото и най-важното да не забравя. В него се пуши и има страхотен капандурен прозорец с невероятен изглед към небето на Париж и Шанз Елизе като се повдигнеш малко по-встрани Grinning
Собственикът Александър е страхотен симпатяга на около 30год. и като не е зает апартамента си живее в него с приятеля си. Също много готин. Като отидохме, дадоха ни ключовете, обясниха ни кодовете на трите врати на сградата и фоайетата, през  които преминаваш и са заключени, дадоха ни юзер нейма и паролата на WiFi, има ги записани всичките тези неща и на един тефтер, който стои там.
Не ни поискаха никакъв депозит, аз винаги нося разпечатани копия на личните ни карти и паспортите, но не проявиха никакъв интерес към тях, може би защото профила ми е  добре позициониран в airbnb с добри препоръки за мен от хостовете, в чиито апартаменти сме били и хората така имат доверие. Не ги взеха разпечатките на картите, казаха ни само като си тръгваме да заключим и да оставим ключовете в пощенската им кутия на партера.
Не зная дали това им е практика или на нас ни се довериха.
Въобще не мога да кажа нито една лоша дума за студиото освен, че е височко без асансьор. Но нас не ни пречеше това.
Обаче човек наемайки го трябва да се съобрази с цената му и местоположението му и да не очаква някакви чудесии от него Joy Защото няма самостоятелно студио с по-добра цена и местоположение  от това. Затова и е доста често резирвирано Peace
Ако имаш още въпроси питай Grinning

# 722
Roje, благодаря ти за изчерпателния отговор, който обаче ме накара да съжалявам още повече ...  защото се оказа, че за моите дати на нощувка - 16-ти и 17-ти март не е свободно Cry Започвам да ровя за нещо друго в района. Ако имаш идеи и препоръки - благодаря предварително. А и не само ти де Simple Smile , ще съм признателна на всеки който помогне, че времето си минава, а аз отдавна търся и все не намирам подходящия апартамент/хотел.

# 723
Здравейте, имам въпрос, който е малко нестандартен - къде в Париж се правят детски изложби - на рисунки на деца.

оопс, май обърках темата Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 19:34 от pitan4ica

# 724
Привет и от мен! Ние продължаваме да се подготвяме лека полека за екскурзията и какво се случи....Искаме да се качим на Айфелофата кула на 27 или 28 април,но няма никакви свободни часове. Според вас дали ще се появят свободни часове,тъй като в предходните теми беше се споменавало за такива случаи?  newsm78 Confused

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 20:34 от Радмилкаа

# 725
  • Враца
ВЛИЗАМ ЗА СПЕШЕН ВЪПРОС, МОЛЯ ДА ПОМОГНЕТЕ че ще се изложа...

Приятелка днес заминава, а забравих да попитам и ще я прецакам- на гарата Порт Майо /където спират бусовете от Бове/ има ли шкафчета за багаж? Ако да- колко струват? Ако там няма- къде наблизо има, и пак колко струват?

МЕРСИ МНОГО И ХУБАВ ДЕН!!!

# 726

Приятелка днес заминава, а забравих да попитам и ще я прецакам- на гарата Порт Майо /където спират бусовете от Бове/ има ли шкафчета за багаж? Ако да- колко струват? Ако там няма- къде наблизо има, и пак колко струват?

Порт Майо не е гара, а нещо като автогара. Там няма шкафчета за багаж.
Мъзможностите за оставяне на батаж са на гарите - има линк на първа страница.
Чела съм, че някои си го оставят в Лувъра, но дали е обвързано с посещение - не знам.

Радмилкаа, много е вероятно да пуснат пак билети.

# 727
  • пак на Рив Гош
Здравейте, имам въпрос, който е малко нестандартен - къде в Париж се правят детски изложби - на рисунки на деца.

изложби за посещение и разглеждане?

# 728
Mnogo haresvam va6iq forum :)Pomognahte mi pri moite patuvaniq,za koeto -Blagodarq Grinning.Ot 4 godini jiveq v Parij i s udovolstvie bih otgovorila na vaprosite vi Simple Smile

# 729
  • София

Порт Майо не е гара, а нещо като автогара. Там няма шкафчета за багаж.
Мъзможностите за оставяне на батаж са на гарите - има линк на първа страница.
Чела съм, че някои си го оставят в Лувъра, но дали е обвързано с посещение - не знам.

Радмилкаа, много е вероятно да пуснат пак билети.
Мимии, според мен може да се остави багажа в Лувъра, без да е обвързано с посещение. Peace
Стига да не се прекалява с куфарите и големината им Grinning
Мисля, че това е така, защото гардеробната е преди контролните входове за отделните крила.
Ние също си оставихме багажа /бяхме с ръчен/ още сутринта в деня на заминаването ни. Разглеждахме Лувъра до към 11,30ч. След което излязохме, ходихме до Парфюмерийния магазин, до Люксембургските градини, обядвахме, до Сорбоната, до Нотр Дам, къде ли не още скитахме. Върнахме се към 14,30ч., пак разглеждахме и чак тогава си взехме багажа Joy

# 730
  • Враца
Благодаря ви за помощта!

Роже, това са тънкости и хитрини, които ги няма в пътеводителите  Laughing

# 731

изложби за посещение и разглеждане?
Имам предвид нещо като детски библиотеки, центрове, където се експонират детски рисунки...Или както е при нас в БГ Младежки дом или нещо такова в Париж? Ох, незнам дали го обяснявам както трябва.. Embarassed

# 732
Янита, не се притеснявай Grinning Няма лимит на въпросите към мен. Може и сто да са Peace
Апартамента, в който бяхме и за който винаги ще твърдя, че е с най-доброто местоположение в Париж, макар сега за юли да запазваме друг апартамент в Монмартър, е студио на 6 етаж в добре поддържана сграда с два отделни входа след главния вход.
Ще ти го опиша малко по-подробно, защото зная колко неприятно е да видиш нещо и да не можеш да добиеш от няколко снимки и кратко описание пълна представа за него. На който му е досадно да не чете. Joy
Макар и само 17кв.м. в студиото има всичко, което му е необходимо на човек ако иска да остане в центъра на Париж за няколко дни и няма да стои по цял ден в него. Има си абсолютно всичко. Малко антре със закачалка и втора закачалка на вратата. След антрето влизаш в стаята. Там имаш много хубав и удобен разтегателен диван за спане /спалното бельо беше абсолютно чисто/, малка масичка, шкаф с 5-6 чекмеджета, само едното е заето с разни джунджурии, голям 42 инчов смарт телевизор, на който можеш да правиш абсолтно всичко, включително да си сърфираш из интернет. Имаше май че и караоке на него Joy
Отлично обзаведен кухненски бокс с хубав хладилник с камера за лед. Много важно за нас заради леда за розето и мартинито, без които на почивките не можем hahaha, котлони, микровълнова, пералня, кафеварка, всякаква посуда, чинии, чаши, прибори, тенджери, тигани, подправки и т.н. И между антрето и стаята е самостоятелната баня с тоалетна и мивка. Банята е с душ кабина. Французите са финни и елегантни хора и за по едри нашенци много не става душ кабината, малко ще му е тесничко на по-едрия от 120 и нагоре килограма човек Joy В банята има и шкаф с няколко рафтчета. Отваряте го, събирате джунджуриите от единия рафт и си го освобождавате за Вас.
Много е чисто студиото и най-важното да не забравя. В него се пуши и има страхотен капандурен прозорец с невероятен изглед към небето на Париж и Шанз Елизе като се повдигнеш малко по-встрани Grinning
Собственикът Александър е страхотен симпатяга на около 30год. и като не е зает апартамента си живее в него с приятеля си. Също много готин. Като отидохме, дадоха ни ключовете, обясниха ни кодовете на трите врати на сградата и фоайетата, през  които преминаваш и са заключени, дадоха ни юзер нейма и паролата на WiFi, има ги записани всичките тези неща и на един тефтер, който стои там.
Не ни поискаха никакъв депозит, аз винаги нося разпечатани копия на личните ни карти и паспортите, но не проявиха никакъв интерес към тях, може би защото профила ми е  добре позициониран в airbnb с добри препоръки за мен от хостовете, в чиито апартаменти сме били и хората така имат доверие. Не ги взеха разпечатките на картите, казаха ни само като си тръгваме да заключим и да оставим ключовете в пощенската им кутия на партера.
Не зная дали това им е практика или на нас ни се довериха.
Въобще не мога да кажа нито една лоша дума за студиото освен, че е височко без асансьор. Но нас не ни пречеше това.
Обаче човек наемайки го трябва да се съобрази с цената му и местоположението му и да не очаква някакви чудесии от него Joy Защото няма самостоятелно студио с по-добра цена и местоположение  от това. Затова и е доста често резирвирано Peace
Ако имаш още въпроси питай Grinning

Roje, още нещо: в колко часа е чек-ина и чек-аута и склонен ли е домакинът на компромиси в това отношение?. Най вече ме интересува дали например би се съгласил да оставим багажа си до 4 часа следобед да речем?

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 14:31 от Yanita888

# 733
  • София
Янита и чек-ина и чек-аута са според уговорките Ви Peace.
Някои от хостовете искат допълнителни заплащания в размер на 20-30 евра за пристигане след 20ч. още по-скъпо за след 22, за празнични дни и още куп щуротии newsm78.
При Алекс няма такова нещо Simple Smile.
От Бове ние пристигаме в 21ч., още 10 мин. от Порт Майло до Джордж 5. Тоест най-рано в 21,15-21,20 можем да бъдем до апартамента. За него това време е ОК.
А за часа на тръгването е различно, защото ако има хора, които пристигат след Вас, няма как да стоиш до 16часа. В 12 ще напуснеш, защото има чистене след това на жилището.
Ние затова тръгнахме още сутринта и бяхме оставили Лувура за последния ден. Ръчните чанти на гардероба и в 16ч. към Порт Майло Peace
Трън в очите, затова и казах, че трябва да е с мярка оставянето на багажа. И да не се прекалява.
Че тук в една друга тема /за Дубай/ бях обяснил как може да се процедира с оставянето на багажа в един супермаркет и мнозина го бяха приели не като изключение, а като правило и се сърдеха ако там на място нещо се объркваше. А като отидеш с два огромни куфара е нормално да не ги приемат Joy Просто нямат толкова място hahaha.
НА ПЪТ в БГ МАМА отдавна е най-добрия пътеводител за пътуване, списван в България Peace

# 734
  • Milano

При Алекс няма такова нещо Simple Smile.

Ах този сладур. Laughing

пп. малко спам да създадем работа на Мими да приготви новата тема. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт