ПАРИЖ 9

• 57 488
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Сега виждам, че на всичките билети стои името на мъжа ми. При резервиренето на билетите не ми искаха имената на всички, а само едно име. Така е при всички, нали?
Така е, не се притеснявайте. И на нашите разпечатки от online резервацията стоеше само името на съпруга.

# 196
  • Емаесесаесесапипиа
Момичета,  искам да ви благодаря за вдъхновението! Днес ходих до Живънри - къщата на Моне и градината с лиите и имах много хубаво и зареждащо време. В Париж съм за две седмици, ходя почти всяка година по работа, но за първи път имам свободна събота и неделя и реших да погледна пак Францията извънПариж  и този маршрут беше чудесен за еднодневно пътуване. Иначе щях да пътувам към Лион, Шамбери, но за един ден ми се струваше твърде скъпо и уморително. А сега и времето е разкошно и пътуването до там с влакчето просто, удобно и много живописно, и градината беше пълна с цветя, а езерото с лилиите - снимките, които направих са като картини на импресионист. Направо нереално. Пък и си имам дъщеричка Лилия - та съвсем на слабото място. После като минах през магазинчето на къщата музей много се затруднявах кой тематичен сувенир с лилии да избера...
Сега някой ако ме посъветва и за някой хубав магазина за играчки в Париж .........

# 197
Може ли информация с какво отиде до там? Колко ти излезе? и колко време ти отне пътуването?

# 198
Може ли информация с какво отиде до там? Колко ти излезе? и колко време ти отне пътуването?

И снимки... Embarassed

# 199
Привет и от мен!
Нахълтвам в темата с няколко въпроса /успях да попрегледам от тук от там/ - ще сме само за уикенда с приятелки, ей така на разходка Wink
Забележителностите мисля да ги поразгледаме с туристическите бусове - не разбрах има ли разлика в маршрутите? Бях се насочила да търсиме  апаратамент в Монмартър, но видях че Роца го препоръчва за дневни разходки. Латинският квартал или кой да избереме newsm78 Искаме да е оживено с ресторанти и кафета вечерта, за да може да се разходиме спокойно пеш и тогава.
В неделя в крайна сметка магазините не работят както разбирам, но туристическите забележителности да. Може би тогава разходката с буса ще е по подходяща за неделя newsm78
Някакви препоръки за барове където да пием по чаша вино или коктейл в интересна атмосфера?

# 200
  • Емаесесаесесапипиа

От гара Сан Лазар до Вернон и обратно с влакче - 28,80 евро, но го купих на място от машина за билети. Предполагам ако го бях купила онлайн преди можеше и да е по-ефтино. Иначе билетите са без места - сядаш, където ти хареса. Ако си навреме на гарата няма проблеми с местата - не видях някой да си търси мястото, и да вдига други хора, така че явно всички са без места. После от Вернон с автобусче, което чака на гарата буквално - то всички туристи то влака натам отиват и няма как да се объркаш. Та автобусчето /маршрутка/ в двете посоки - 8 евро. Има вариант да си наемеш колело от едно място съвсем до гарата. Пише, че и пеша можеш да отидеш, но на мен не ми се видя толкова близко, още повече като не знаеш къде отиваш. За времето: тръгнах от Сан Лазар в 12 и 20, бях във Веронн в в 13 и 10, а в Живънри в около 13 и 40. После взех маршрутката за Вернон в 16 и 10 и влака за Париж в 16 и 49. В Париж бях в около 17 и 30 и имах време да пребродя и Монтмартр и сувенирните магазинчета, че ми бяха в плана. В Живънри освен къщата на Моне разгледах и музея на империсонистите, който се оказа безплатен всяка първа неделя на месеца, та беше без пари - и добре, че иначе нямаше кой знае какво за гледане специално в музея - много малко картини на Моне, няколко на жена му и на други импресионисти. Къщата определено е по-интересна, входът е 9,50 евро. После можеш да се разходиш из уличките на градчето до църквата и гробът на Моне. Та за един следобед много хубава разходка извън Париж става. Има влакове на всеки час-два, така че може и да поудължите престоя. Предполагам и във Вернон има какво да се види - катедрала поне със сигурност, но до нея не стигнах. Честно казано с добавянето на снимки няма да се справя, но има много н нета и точно така изглежда - потвърждавам - с върбите и езерото и лиите в него, а и една много весела алея с латинки има.

# 201
Много ми хареса на снимки. А ние имаме и достатъчно време, но това са 48 евро на човек.  И не знам дали ще успея да навия другите. Sad
Много ти благодаря за информацията. Наистина е място, което си струва да се посети.   bouquet

# 202
  • София
Една добра новина за всички, които ще пътуваме в следващите месеци до Париж.
Вече е пуснат стъкления под на първия етаж на Айфеловата кула. Показаха го в новините на БТВ.
Така всеки, който не се страхува ще може да види от 55 метра височина земята под кулата Peace

# 203
Една добра новина за всички, които ще пътуваме в следващите месеци до Париж.
Вече е пуснат стъкления под на първия етаж на Айфеловата кула. Показаха го в новините на БТВ.
Така всеки, който не се страхува ще може да види от 55 метра височина земята под кулата Peace
Роже, добре ме подсети...   Simple Smile
Преди няколко дни щях да го пускам и забравих. Ето аз откъде видях:
http://www.pariszigzag.fr/balades-paris-insolite/tour-eiffel-plancher-verre

# 204
Ако някой е в Париж тази седмица може да види това: http://www.pariszigzag.fr/balades-paris-insolite/feu-d-artifice-montmartre-2014

# 205
Ако някой е в Париж тази седмица може да види това: http://www.pariszigzag.fr/balades-paris-insolite/feu-d-artifice-montmartre-2014

bouquet това е по случай нашето посещение Laughing Ако правилно разбрах всичко се организира по улиците и не е е необходимо да се закупуват някакви билети? Добре се бях насочила към апартамент в Монмартър Mr. Green /ама смених с Латинския квартал/

# 206
  • IT
Стъкленият под и аз го видях септември края като бяхме в Париж. Само че слезнахме пеша и така попаднахме на него. Усещането е мн странно
Сега някой ако ме посъветва и за някой хубав магазина за играчки в Париж .........
Аз пазарувах от Toys 4 U от мола в La Défense . В началото на темата е обеснено как се стига до там.
Магазинът на е 3тия етаж. Но в целия мол има едни електронни указатели, ако се объркаш като мен. Аз имах 30 мин само докато другите ме чакаха отвънка и го минах тичешком. Друг вариянт ти е магазина на Дисни на Шан-зе-Лизе-той е в началото на магазинната и част, ако вървиш към Триумфалната арка ет дясно.

# 207
Не бях влизала известно време във форума и затова чак сега идвам да се запиша в новата тема. Преди 2 седмици бях в "малкия Париж"(Букурещ). Не обичам такива определения като "Венеция на Севера", "Малкия Париж", но има такъв лек парижански привкус румънската столица. Пожелавам си обаче догодина да отида пак, но в истинския Париж.
Съжалявам, че не ми стигна времето миналата година за Живерни. С този разказ още повече ми се прииска да го посетя.

# 208
  • София
Много добри магазини за играчки са La grande recre http://www.lagranderecre.fr/ Ето и карта с местоположението им в Париж https://www.google.bg/maps/search/La+grand+recre+paris+map/@48.8 … 3470599,12z/data=!3m1!4b1

# 209
И аз се върнах вчера ,препълнена с впечатления.На 03.10. бях на откриването на парада на ретро-колите на площад Вандом, беше уникално! За колите нямам думи-не бях виждала такива и толкова запазени.Имаше невероятно изпълнение на духов конен оркестър ( не знам как да го опиша-конна жандармерия,но строени и с медни духови инструменти) и изпълниха няколко марша, направиха няколко обиколки, едни такива стройни и в красиви униформи, с изящни коне..А в същото време на отсрещния тротоар под магазина и офисите на Шанел имаше фотосесия-къде да гледаш по-напред. #Crazy..Ако успея тия дни ще кача някоя снимка. Бях и на пазара на антики в Сент Уан- душата ми се напълни от разкоша и красотата на античните мебели...
Скрит текст:
Купих си една малка сребърна каничка, много сладка.

Общи условия

Активация на акаунт