ПАРИЖ 9

• 57 480
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Потърсих на първа страница, но не можах да открия информация за билети и карти за градския транспорт в Париж. От къде се купуват? Преди няколко години като бяхме там се излъгахме да купим билети от автоматите в метрото. На тези места има винаги много хора, които бързат за някъде и човек не може да огледа добре информацията и натиска копчета, които не трябва. Така се снабдихме с едни ненужно скъпи билети, ама в тарапаната кой има време да съобразява? Затова предпочитам,ако има възможност, например на гише или билетен център, от където можем спокойно си купиме билети или карти.
Между другото да попитам по- добре запознаните с обстановката там: кое е по-изгодно да се купи билети или карти? Ние много ходим пеш, така разглеждаме повече. Нямаме нужда от трансвер до летище, защото пристигаме на Гара Север и хотелът ни е доста наблизо. Остава ни само придвижването сутрин и вечер до центъра и то само ако е твърде далеч да го вървим пеш. Все пак с нас ще е синът ни, който е на 12 години и трябва да се съобразяваме с неговите възможности.

# 211
Потърсих на първа страница, но не можах да открия информация за билети и карти за градския транспорт в Париж. От къде се купуват? Преди няколко години като бяхме там се излъгахме да купим билети от автоматите в метрото. На тези места има винаги много хора, които бързат за някъде и човек не може да огледа добре информацията и натиска копчета, които не трябва. Така се снабдихме с едни ненужно скъпи билети, ама в тарапаната кой има време да съобразява? Затова предпочитам,ако има възможност, например на гише или билетен център, от където можем спокойно си купиме билети или карти.
Между другото да попитам по- добре запознаните с обстановката там: кое е по-изгодно да се купи билети или карти? Ние много ходим пеш, така разглеждаме повече. Нямаме нужда от трансвер до летище, защото пристигаме на Гара Север и хотелът ни е доста наблизо. Остава ни само придвижването сутрин и вечер до центъра и то само ако е твърде далеч да го вървим пеш. Все пак с нас ще е синът ни, който е на 12 години и трябва да се съобразяваме с неговите възможности.
На доста от метростанциите има и гишета.
Щом ходите доста пеша, по-изгодно ще ви е да си купувате карне с 10 билета(могат да се ползват от повече от един човек).

# 212
Сега виждам, че на всичките билети стои името на мъжа ми. При резервиренето на билетите не ми искаха имената на всички, а само едно име. Така е при всички, нали?
Така е, не се притеснявайте. И на нашите разпечатки от online резервацията стоеше само името на съпруга.
Да потвърдя и аз,че няма да ви гледат имената на билетите,важен им е единствено часа. Peace

# 213
  • София
Момичета,завърнах се и аз от нашето пътуване,в момента съм на работа,но тези дни ще сваля снимките от фотоапарата и ще опиша подробно нашето приключение. По повод билетите,внимавайте- купувайте само от автомати и гишета. В никакъв случай не купувайте от хора,представящи се за служители на метрото. Двама леко мургавки младежи с тъмносини блузки и баджове ни видяха с картите и веднага си предложиха услугите-ние тъкмо спорихме с мъжа ми,през къде да минем и в хор отказахме почти. Но едно момче до нас си купи билетчета,които разбира се не успя да валидира.Пазете си чантите,пред Операта дръпнаха чантата на един французин- три девойки бяха,двете се блъснаха в него,другата дръпна чантата,но човекът се усети и я сграбчи за косата. Чудесно беше,като всяко пътуване до ново място. Париж има много лица,успях да видя доста от тях. Следва продължение....... Grinning

# 214
Момичета,завърнах се и аз от нашето пътуване,в момента съм на работа,но тези дни ще сваля снимките от фотоапарата и ще опиша подробно нашето приключение. По повод билетите,внимавайте- купувайте само от автомати и гишета. В никакъв случай не купувайте от хора,представящи се за служители на метрото. Двама леко мургавки младежи с тъмносини блузки и баджове ни видяха с картите и веднага си предложиха услугите-ние тъкмо спорихме с мъжа ми,през къде да минем и в хор отказахме почти. Но едно момче до нас си купи билетчета,които разбира се не успя да валидира.Пазете си чантите,пред Операта дръпнаха чантата на един французин- три девойки бяха,двете се блъснаха в него,другата дръпна чантата,но човекът се усети и я сграбчи за косата. Чудесно беше,като всяко пътуване до ново място. Париж има много лица,успях да видя доста от тях. Следва продължение....... Grinning

Сега си спомних че през ноща като чакахме автобуса за летище Бове и един мина и предлагаше билети. не знам какво ни накара да ги купим(а не бяха никак евтини).Може би бяхме сънени или.... не знам.
Чак след това се усетихме че може да са фалшиви,но за наше щастие всичко беше наред  Peace

# 215
Хубаво е, че има завърнали се ... Чакам разкази и снимки от valya_bl и tyntyrymyntyry  Laughing

# 216
  • Емаесесаесесапипиа
Внимавайте с Монтмартр. Всяка година като ходя все нещо неприятно ми се случва. Има едни нахални негри, които обикалят като глутница - понякога и поеденично из хълма и само чакат някой самотен чужденец - турист или може би туристка спецално. Веднъж в около 10 и 30 през нощта един такъв ме заговори и се залепи за мен, та трябваше накрая да се развикам да ме остави на мира, а по целия хълм как съм припкала на горе от страх докато срещна някоя група от хора... дори онзи ден като бях в неделя към седем и беше пълно с хора една група се залепи за ме и се пробваха нещо да ме хванат за ръката и да ме заговорят, но аз вече не говоря с никой - това беше грешка от първите ми посещения в Париж - само го блъснах настрана и продължих с ускорена крачка. Просто не е истина колко са нахални. Освен това надолу из хълма имаше групички доста напушени младежи - миришеше си на марихуана - който е бил със студенти в Амстредам няма как да сбърка Simple Smile. Единствено когато по Коледа бях с мъжа ми нямах никакви притеснения откъм сигурност и му се насладих като хората, но иначе според мен е едно от най-големите свръталища на съмнителни типове от всички туристически места в Париж - може някой и да ме обори де..... но пък има най-богатия и ефтин избор от сувенири и подходящи подаръци за цялата рода ....

# 217
  • Емаесесаесесапипиа
Много ми хареса на снимки. А ние имаме и достатъчно време, но това са 48 евро на човек.  И не знам дали ще успея да навия другите. Sad

И аз това си мислех докато си пътувах сама ... как ми се ще да го споделя с любимите хора. После си представих как качваме четирите хлапета и мъжа на влакчето и всичко това по шест - близо 600 лв. за един следобед, като добавим и хапване, че и без това не може, а и хотел - не знам по колко на ден ще трябва да даваме в Париж. Та си казах, че има и добри страни на това да си по работа тук и да си обикаляш сам в свободното време...
Alexa, Dachy, благодаря за предложенията. Всъшност вчера бях в Четирите времена на Дефанса -имаше два магазина за играчки в него, като  по-малкият магазин повече ми хареса, защото имаше по-оригинални предложения. Ще се опитам да намеря и другия магазин - Le Grand Recre, че подаръците са важно нещо. В събота тръгвам на обратно и нямам вече много време за пазаруване.

# 218
  • Sofia
Нямам вече търпение - утре летим!

Гледах прогнозата - май ще вали целия уикенд... Sad
Ще вземем чадъри, но как е като усещане 16-18 градуса в Париж - меко ли е или духа?

Много сме амбицирани и не ни е страх от пешеходни преходи, та си мисля да го караме повече пеша.
Все пак ще се движим и с Метро. Мисля, че карнета с 10 билета ще е най-изгоден в този случай. Може ли да ме ориентирате колко струва?

Хотелът ни е на спирка Diderot  с линия 1 на метрото. Прогнозата ми е да сме там около 23:00. Мислите ли, че е сигурен района вечер? Не че имаме избор, ама все пак..
Някакви заведения или хранителни магазини работят ли по това време?

# 219
Ние бяхме в Париж за втори път. Първият път хотела беше в квартал Монтмартр. Квартала е наистина красив, някак те връща назад във времето, НО вечер си е доста опасен. Не бих отседнала пак там. Това лято бяхме в 14 район - Монпарнас. Препоръчвам го с две ръце - много спокойно, дори и вечер. Ние всичките дни сме се прибирали след полунощ и нямахме никакви проблеми. Нямаше от онези черничките съмнителни типове.  Laughing Наоколо има доста хранителни магазини, а близо до хотела имаше 2 спирки на метрото.

# 220
Нямам вече търпение - утре летим!

Гледах прогнозата - май ще вали целия уикенд... Sad
Ще вземем чадъри, но как е като усещане 16-18 градуса в Париж - меко ли е или духа?

Много сме амбицирани и не ни е страх от пешеходни преходи, та си мисля да го караме повече пеша.
Все пак ще се движим и с Метро. Мисля, че карнета с 10 билета ще е най-изгоден в този случай. Може ли да ме ориентирате колко струва?

Хотелът ни е на спирка Diderot  с линия 1 на метрото. Прогнозата ми е да сме там около 23:00. Мислите ли, че е сигурен района вечер? Не че имаме избор, ама все пак..
Някакви заведения или хранителни магазини работят ли по това време?

Ето цената на билетите и карне-то към този момент:

За времето и района нищо не мога да кажа.  Laughing

# 221
Ааааа сега супер ме наплашихте Confused Тъкмо търся на картата къде се намира апартамента ни - в Латинския квартал, близо до голяма болница. Гледам и Монпарнас е близо.
Имайки предвид, че ще трябва да го търсиме посред нощите...много се надявам да е по оживено от към големият булевард - Port Royal.

# 222
Не се шашкайте толкова.  Simple Smile
Нахални са черничките(особено в Монмартр), но когато не сте сами и категорично им кажете да се разкарат го правят. Аз даже им се карам на български.  hahaha

mi6i, в Латинския квартал е спокойно.

# 223
  • На планетата Земя
Ние също сме много доволни от комплекта от 10 билета. Ходим доста пеша, като влезем в музей - заседяваме се дълго, в Монмартр през деня също се разхождахме бая време, така че ползата и цената са съвсем прилични. Купихме ги от летището - на Шарл де Гол има информационен туристически пункт, освен билети можеш да си купиш входни карти на Лувъра и какво ли още не. Хотелът ни беше зад операта - супер удобно и комуникативно място.

# 224
  bouquet Мимии, надявам се да нямаме такива навлеци.
Нещо се обърках с транспорта RER какво се явява, явно не е метро newsm78
Трябва да стигна от Porte Maillot до спирка на метро Les Gobelins или с това RER до спирка Port Royal.
Не мога да разбера с кое е по-бързо newsm78

Общи условия

Активация на акаунт