ПАРИЖ 9

• 57 466
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
За тоалетните

В Париж има много безплатни обществени тоалетни от този тип:

Ето ги на картата:
http://meslieux.paris.fr/sanisettes

Приложение, което да свалите:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.magetys.sanisettes

Това, че са обществени и безплатни не означава, че са лоши - напротив много чисти!

# 241
  • Sofia
Мимии,

много благодаря!
тази информация си е направо за първа страница  Peace

# 242
Мимии,

много благодаря!
тази информация си е направо за първа страница  Peace

Затова я оцветих в червено, за да я сложа в следващата тема.  Laughing

# 243
Tara, за колко дни взехте паса? Защото поне за 2 дни трябва да е,  за да се видят и Лувъра и Версай?  newsm78 Айфеловата кула не е включена в паса, нали? 
Аз искам и Нотр Дам да видим, нея мисля я видях в списъка на паса... Засега програмата е 4 нощи и почти 5 пълни дни, първия след пристигането рано сутринта е за Монтмартър. Втория ден е за Дисни, третия за Версай. Остават почти 2 дни за центъра на Париж - Айфеловата кула, Нотр Дам, Лувъра, круиз по Сена -задължителни и другото каквото видим... Затова се чудя за кой дни да взема пас? newsm78 Или да взема някаква организирана екскурзия да видим повечето забележителности в един ден?
И да ви питам кое е за предпочитане - събота и неделя да оставя за центъра на Париж или за Версай и Дисни? Само за Дисни билета е по-скъп през weekend-а... #Crazy Но с този трафик през седмицата? ??

# 244
Tara, за колко дни взехте паса?
Взехме за 2 дни. Сега не си спомням цената, но тогава си направих сметка, че само Версай си избива цената, като се включат и входовете за малкия и големия Трианон. Спомням си, че единият ден отидохме сутринта до Версай, разгледахме двореца и градините. Извън паса платихме отделно за градините, защото имаше музикално шоу. Струваше към 8 евро, но много си струваше. Всички фонтани работеха, из целите градини се чуваше класическа музика. /това не влиза в паса/. Самият пас го взех както заради това, че излиза по-евтино за входове, така и заради влизането без опашка. Айфеловата кула не е включена, затова и аз избрах нея и Сакре кьор в един ден да посетим, защото и за второто не се плаща. Освен това, когато ходихме до Версай, тръгнахме рано и се прибрахме към 15-16ч, та имаше време и посетихме и половината от Музеят на инвалидите. Когато имаш пас, може да влизаш и два поредни дни в един и същи музей.
Не зная как искате да си организирате екскурзията, но аз лично разгледах забележителностите, видях на картата къде се намират, какво им е работното време, разучих картата на метрото и картите и билетите за всички обекти, видях къде точно ми е хотела. Видях на какво разстояние са обектите един от друг. Всичко това го прегледах с Гугъл мапс, за да видя "на живо" как изглеждат. След това тези, които са вкл в паса ги вместих в два дни, а тези, които не са вкл или са безплатни - в третия, като си отбелязах, кои искам да видя задължително, колко време горе-долу би ми отнело, както и 2-3 допълнителни обекта, ако остане време. Оставих си време и за разходки, защото искам "да вдишам" града. Но всеки си знае издръжливостта, като ходене и т.н. Когато аз посещавам дадено място, предпочитам да гледам, отколкото да се излежавам в хотела. Препоръчвам да се става рано - напр.7ч, за да може до 8-8.30ч да тръгнете по обектите. Сутрин опашките са много малки. Във Версай сутринта за билети не чакахме, а за влизане - около 15-ина минути. Нещата, които исках да видя само отвън, без да влизам, ги оставих за вечерта, когато всичко останало е затворено. Дано не ви звучи тази организация прекалена, но аз съм си такава.  Embarassed Отне ми доста вечери разузнаване, но пък прекарахме страхотно и за краткото време там видяхме много неща.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634942.msg21989337#msg21989337 - ето това съм писала в темата Париж 4 за Версай.

# 245
  • София
Лунна пътека, избрахме събота за Дисни,защото паркът работи от 10 до 22,00 часа. Ние мислихме,че няма да ни стигне времето,но реално си тръгнахме към 20.00 . През седмицата работното време е до 19,00 часа. Като първи ден не го препоръчвам,защото си е изморително,а на следващия ако програмата е натоварена,се усеща умората. Поне при нас беше така. Започнахме от него и следващия ден,си бяхме скапани.

# 246
  • София
Tara 2 звучиш като много организиран човек. На мен винаги ми се е искало да стана в 7 и по този начин да си организирам и планирам времето за посещение някъде. За съжаление не ми се получава . Роднините обещават пълно съдействие предишния ден,но на следващата сутрин не мога да ги вдигна от леглата. Laughing

# 247
Лелеееееееееее, всичко друго измислих и се сетих, но точно за тоалетни изключих Simple Smile)))  И то като се има предвид, че във Венеция оставихме сигурно 15 евро за тоалетни за един ден.....
Tari Tasartir , благодаря, че се сети Simple Smile
Аз обаче хванах посочената карта и Google street view и пробвах 10-на различни 'пункта' - всичките бяха със спусната 'щора' ли, как да го нарека, т.е. не работеха....А приложението изобщо не ми го намира Google Magazine ....

# 248
Лелеееееееееее, всичко друго измислих и се сетих, но точно за тоалетни изключих Simple Smile)))  И то като се има предвид, че във Венеция оставихме сигурно 15 евро за тоалетни за един ден.....
Tari Tasartir , благодаря, че се сети Simple Smile
Аз обаче хванах посочената карта и Google street view и пробвах 10-на различни 'пункта' - всичките бяха със спусната 'щора' ли, как да го нарека, т.е. не работеха....А приложението изобщо не ми го намира Google Magazine ....
Много не разбирам какво значи със спусната щора.  Laughing
Цялата тоалетна е като една мини стаичка. На снимката отпред се вижда вратата от който се влиза направо в тоалетната(няма как да бъде отворена на снимката, освен ако сручайно точно в този момент не излиза човек от там). След всеки излязал човек, вратата се затваря, извършва се автоматично почистване и чак тогава може да влезе следващия.
Ето една отворена:

Аз нямах проблем със свалянето на приложението.  Peace

# 249

Това имам предвид, но явно входът е от другата страна  Embarassed

# 250

Това имам предвид, но явно входът е от другата страна  Embarassed
Да, входа е от другата страна.  Grinning

# 251
  • София
http://www.parismuseumpass.com/
 с него посетихме Лувъра и Версай, не чакаш на опашката.
Лунна пътека,с този пас,за който е дала линк Тара в пирамидата на Лувъра влизаш през отделен коридор,обозначен за пасове,където нямаше хора,иначе опашката за хора без пас беше огромна.Вътре в пирамидата са касите за билети,с този пас не се редиш  за билет,където пак има много хора и опашки на всяка каса.Отиваш направо на входа на съответното крило,което искаш да разгледаш,сканират го и влизаш.За другите две крила пак се сканира.Т.е. с паса спестяваш две от трите опашки в Лувъра.
За Версай с паса си спестяваш единствено опашката да си купиш билет,но по-значителна е тази за вход,която няма да ти се размине въпреки паса,защото няма отделен пропуск за хора с пасове.
С паса се влиза в Лувъра без да се чака на опашка.
За Версай: влиза се без чакане за билет в двореца, но се стои на опашка за вход. отделно платихме и по 9 Е за шоуто на фонтаните.

# 252
  • София
 newsm78 На мен защо ми се струва, че тези тоалетни, които Мими е показала се ползваха срещу монета от 1 евро. Може и да бъркам Embarassed

# 253
newsm78 На мен защо ми се струва, че тези тоалетни, които Мими е показала се ползваха срещу монета от 1 евро. Може и да бъркам Embarassed
Последно проверено преди година - бяха безплатни.  newsm78

# 254
  • София
Сигурно аз греша, така и не ги ползвахме, защото все имаше по 2-3 да чакат и предпочетох кафенетата.

Общи условия

Активация на акаунт