Париж 4

• 74 611
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Живее на Луната
Здравейте! На няколко места казвате, че картата пас за музеите не дават предимство пред чакащите, а в сайта пише, че се влиза с нея без  да се чака. Може ли някой със сигурност да ми отговори как стоят нещата. Интересува ме за Версай - трудно се ориентирам в сайта, искам да си взема билет за 8.07. за всичко, градините и фонтаните. Може ли някой да ми даде обяснения дали мога да вляза с картата директно или да си запазя по интернет билет.(и кой трип точно обхваща всичко)  newsm78

С паса пропускаш опашката за билети, но се редиш на другата, която е за влизане. По принцип с паса навсякъде е така - спестяваш едната опашка. В Лувъра влязохме много бързо, но за Версай опашката за влизане беше голяма, но пък върви бързо. За градините се купува отделен билет (паса не ги включва). Мисля че беше 8 евро билета ако не ме лъже паметта, там опашките са по-малки така че бързо супяхме да си купим билети.

# 676
Когато влизаш във Версай, чакаш на общата опашка за влизане, която  после по-навътре има един коридор с въженца, където като покажеш паса, минаваш с предимство, но е последните 4-5 метра.За градините платихме отделно 8.50 евро на човек, защото имаше водно шоу в неделя.Имаше 5-6 каси и става бързо, на всяка каса по 10-ина човека чакаха.В Големия Тринон и в малкия Тринон влизаш с паса пак от обща опашка, но там няма много хора.Ние станахме рано сутринта.Може би около 10-10.30ч бяхме във Версай и хората не бяха толкова много, когато излязохме към 14-15ч бяха поне 2-3 пъти повече.За Лувъра, като влизаш откъм пирамидата има отделен коридор за тези, които имат пас.Показваш паса на служителя и той веднага маха въженцето да минеш.Долу също нямаше опашка, но ние и в Лувъра бяхме сутринта, около 10ч.

# 677
благодаря ви за отговорите
Значи и тоалетни си имат хората newsm10

Ако се огледате и не намерите от безплатните ,вижте дали нама МАКДОНАЛДС,БУРГЕР КИНГ или нещо такова фаст фууд наоколо.В тях могат да се ползват безплатно тоалетни.
Вече не са безплатни.Искат код от касовата бележка, който е написан на нея най-долу.Аз лично си купих кола и така получих касова бележка Wink

# 678
  • пак на Рив Гош
момичета, какво е прието за сметките в ресторантите,  оставя ли се бакшиш или обслужването е включено в сметката

Обикновено обслужването е включено е в сметката (15%). По принцип ресторантите са задължени да отбележат на менюто и на сметката дали обслужването е включено в цената (търсете изречението 'Service compris'). Ако сте доволни от обслужването може да оставите 2-3 евро накрая, след като сте платили. Иначе са задължени да ви върнат до стотинка, после вие решавате какво и дали ще оставите. Обикновено в кафенета, ако сте седнали само на кафе/безалкохолно не се оставя бакшиш.
Аз по принцип оставям само в ресторант, и то ако съм доволна от обслужването.

# 679

Ако се огледате и не намерите от безплатните ,вижте дали нама МАКДОНАЛДС,БУРГЕР КИНГ или нещо такова фаст фууд наоколо.В тях могат да се ползват безплатно тоалетни.
Вече не са безплатни.Искат код от касовата бележка, който е написан на нея най-долу.Аз лично си купих кола и така получих касова бележка Wink

Е, има и безплатни тук-там явно - в Макдоналдс срещу Gare de Nord миналия ден не ми искаха нищо  Peace

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 16:13 от Old Sport

# 680
Явно за Версай правила за опашките няма WinkИмам предвид следното:и мен ме бяха предупредили за голяяямо чакане.Обаче ние отидохме към 13 часа и ако щете вярвайте имаше по 5 човека на всяко гише.А на автоматите за плащане с карта нямаше абсолютно никой.Така че може да е и въпрос на късмет. Peace

# 681
Здравейте! И аз сред пътуващите към Париж! Ще бъдем в този хотел 3 нощувки:
http://www.bestwestern-opera-saint-lazare.com/

Четох на първа страница, но явно нещо не схващам. Бихте ли ме упътили как да стигнем от Orly Airport до хотела и обратно, като връщането ни ще е в ранни зори. Следващият ни полет е в 7.40 ам, следователно трябва да сме на летището към 6 ам.

В момента правя организацията на едно голямо пътуване из Европа, стигнах до Париж и леко казано се обърках. За приятеля ми това ще е първо стъпване на континента и искам всичко да е на ниво! Благодаря ви!

# 682
Здравейте! И аз сред пътуващите към Париж! Ще бъдем в този хотел 3 нощувки:
http://www.bestwestern-opera-saint-lazare.com/

Четох на първа страница, но явно нещо не схващам. Бихте ли ме упътили как да стигнем от Orly Airport до хотела и обратно, като връщането ни ще е в ранни зори. Следващият ни полет е в 7.40 ам, следователно трябва да сме на летището към 6 ам.

В момента правя организацията на едно голямо пътуване из Европа, стигнах до Париж и леко казано се обърках. За приятеля ми това ще е първо стъпване на континента и искам всичко да е на ниво! Благодаря ви!

Не съм пътувала през Орли и цитирам сайта на транспорта.
Ето планът на транспорта на връщане
http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/E … _type/plus_rapide

Ето и примерен за пристигане http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/resultat-detaille/start/A … _type/plus_rapide

Видяха ми се много прекачвания. Дано се включи и някой пътувал през Орли.

# 683
Някой ходил ли е в музея на Роден? Казаха ми ,ч е  имал много хубава градина. Вярно ли е  и ако да - там има ли експонати?

# 684
  • пак на Рив Гош
Да и на двата въпроса - градината е хубава и голяма и там има експонати, сред които "Мислителят" и "Буржоата от Кале" (ако не ме лъже паметта).

# 685
Да и на двата въпроса - градината е хубава и голяма и там има експонати, сред които "Мислителят" и "Буржоата от Кале" (ако не ме лъже паметта).

Това означава , че ако вали не  е подходящо да  го посетим. А  Оранжери заслужава ли си ? Аз харесвам много Дорсе, но в Оранжери не съм била и се чудех дали да го включа сега в деня, в който прогнозата е студ и дъжд.

# 686
Благодаря ви за отговорите! А имало някакви голф колички за градините на Версай. Някой ползвал ли ги е, има ли смисъл от тях?

# 687
  • Варна

Е, има и безплатни тук-там явно - в Макдоналдс срещу Gare de Nord миналия ден не ми искаха нищо  Peace
И в МД - МОл-а в Дефанс беше безплатна... всъщност никъде не съм плащала тоалетна.

# 688
Тези, за които аз плащах бяха на гарата  (Gare de Nord) - 0.70 евро и на пл.Конкорд - 0.50 евро...  Money

# 689
aladin44, лично аз не смятам, че си струва наемането на голф количка - 30 евро на час /всеки започнат/, защото обичам да се разхождам, а градините на Версай си струват всяка една минута прекарана в тях. Обхождането им не е невъзможно стига да разполагаш с достатъчно време и слънце Simple Smile
Ако все пак се решиш, ще ти трябва шофьорска книжка.

Общи условия

Активация на акаунт