ПАРИЖ 9

• 57 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Tyntyrymyntyry, освен и ние да оставим Дисни за събота, ще видя колко по-скъп излиза билета през weekend-a.. A в събота не е ли по-фрашкано с хора?  Така да мразя тълпи и чакане за всичко... Whistling
Еее то и февруари се надявам да няма много туристи...или греша???  newsm78
Ако вземем пас за четвъртък и петък за Версай и на другия ден Лувъра и Нотр Дам, за кога да предвидя Айфеловата кула? Да я оставя за неделя преди тръгване дали не е рисковано откъм време?  Или да отидем в неделя рано сутрин, може да няма толкова хора.. Peace
Не виждам разходка по Сена влиза ли в паса или поне намаление на билета дали има?

# 256
  • София
 A билети за Айфеловата кула има ли свободни, проверила ли си? Ако успееш да запазиш, мисля че няма за какво да се притесняваш, можете и в неделя да отидете. Аз не успях да запазя, защото нямаше свободни до последно, на опашка чакахме около 1 час. За Дисни не знам, би трябвало да няма толкова хора през февруари, но все пак момичетата , които са ходили тогава да помогнат Wink И на мен опашките не са ми любими, тълпите също, затова и не ме грабна толкова. Взела съм карта, ако ти трябва, да си набележиш предварително Wink)) А и ще ти изпратя клипчето от  Индиана Джоунс,защото ако бях видяла превъртането с главата надолу, щях да се откажа, но го видях в последния момент и нямаше мърдане  Joy

# 257
Имам няколко въпроса за билетите за градския транспорт:
1/Билетите от карнетките важат само за метрото или и за RER?
2/Къде на гара Север мога да ги купя?  
3/Едно билетче за едно пътуване ли важи или е на час или пък на зона?

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 00:14 от julian22

# 258
  • Емаесесаесесапипиа
За Айфеловата кула - качвала съм се два пъти и двата пъти е било привечер към 7-8 вечерта и съм чакала макс. 10 минути на опашка за билети. Да се качиш вечер има предимства: виждаш целия светещ Париж отгоре. Стига само да не духа, че тогава не е от най-приятните преживявания.

# 259
Сега чак видях поста с карнетите на Мимии и си махнах часто от въпросите Simple Smile
Но възникна още един: ако билетчетата не важат за RER, тогава от къде да си купиме билети за Версай? Разбирам, че донякъде ще пътуваме с метро и после...?

# 260
Tyntyrymyntyry, освен и ние да оставим Дисни за събота, ще видя колко по-скъп излиза билета през weekend-a.. A в събота не е ли по-фрашкано с хора?  Така да мразя тълпи и чакане за всичко... Whistling
Еее то и февруари се надявам да няма много туристи...или греша???  newsm78
Ако вземем пас за четвъртък и петък за Версай и на другия ден Лувъра и Нотр Дам, за кога да предвидя Айфеловата кула? Да я оставя за неделя преди тръгване дали не е рисковано откъм време?  Или да отидем в неделя рано сутрин, може да няма толкова хора.. Peace
Не виждам разходка по Сена влиза ли в паса или поне намаление на билета дали има?

В момента има билети за цялата идваща седмица.

# 261
Сега чак видях поста с карнетите на Мимии и си махнах часто от въпросите Simple Smile
Но възникна още един: ако билетчетата не важат за RER, тогава от къде да си купиме билети за Версай? Разбирам, че донякъде ще пътуваме с метро и после...?
От всяка метростанция можете да си купите билет директно до Версай. Ползвате го първо с метро(ако имате нужда) и после с РЕР.
Билетчето от карне-то може да се ползва и за РЕР, но само в района на зоната за която е(1-2). Не можете да пътувате с това билетче с РЕР до Ла Дефанс, но можете да пътувате със същия билет до там, но с Метро!

# 262
  • пак на Рив Гош
Tyntyrymyntyry, освен и ние да оставим Дисни за събота, ще видя колко по-скъп излиза билета през weekend-a.. A в събота не е ли по-фрашкано с хора?  Така да мразя тълпи и чакане за всичко... Whistling

Последно изпитано преди 3 седмици - 23 септември, вторник, по време на учебната година (в училището на Камбанката по изключение не учеха този ден): 5 до 10 минути чакане на опашка за атракциите в Дисни Парк, изключенията в Дисни студио - 20 минути за Немо и 15 минути за Рататуй (но беше затворена сутринта и имахме късмет да сме пред нея по време на отварянето, като излязохме чакането беше около час). Колежката ми, същата седмица - в събота, 27 септември, по време на учебната година: навсякъде са чакали поне по час  Peace.
Отделно през февруари е и зимната ваканция - в зависимост от зоната - между 7 февруари и 9 март (за Париж и региона е 14 февруари - март).

# 263
Роца, ти съвсем ще ме откажеш от Дисни... С тези опашки и чакане.. Mr. Green
Дъщерята е ваканция от 16-22.02. и исках да използвам тази седмица, но явно не е добра идея... Ще е фул навсякъде...А да чакаме по 1час пред всяка атракция.. и то при положение, че имаме само 1 ден там.. newsm78 И в събота ще е по-натоварено отколкото през седмицата, според мен. .. Оххх освен да отидем след или преди ваканциите на децата.. А във Франция по 2 седмици ли е зимната ваканция?
Tyntyrymyntyry, я кажи кои са "страшните" атракции, аз въобще няма да се качвам..дъщерята ако иска... hahaha

# 264
До колко часа работят суперите? Има ли ден в седмицата, в който работят с удължено работно време?

Същите въпроси имам и за Галери Ла файет.

# 265
  • пак на Рив Гош
lunna puteka, Дисни вече си го причинявам само в краен случай  Mr. Green Да, 2 седмици е зимната ваканция, сега видях, че съм пропуснала крайната дата - 2 март. Аз бих ти препоръчала все пак да пробвате през седмицата, дори и да има посетители от други региони, пак ще е сравнително по-спокойно.

julian22, зависи от суперите - обикновено са до 20ч или 20ч30, някои (Monoprix обикновено) са до 22ч, а някои и до полунощ (но са шепа в цял Париж).
Галери Лафайет на булевард Осман (Haussmann) работи от понеделник до събота от 9ч до 20ч, освен в четвъртък, когато е до 21ч. В допълнение е отворен на 1 и 11 ноември (които са официални почивни дни) и всички недели през декември:
http://haussmann.galerieslafayette.com/nos-horaires-douverture/
http://haussmann.galerieslafayette.com/en/ - тук трябва да кликнеш на часовника встрани, за да се отвори работното време

# 266
Е нали имало голям спад на посетителите в Дисни,имат милиардна загуба именно заради кризисния период и по-малкото клиенти.Относно западналия и неподдържан Париж от който се срамуват и французите ,вината е в настоящата градска управа ,позаинтересувах се понеже ми стана много неприятно като го видях в това състояние.
А ако обществените тоалетни са чистени както всичко останало е нужен голям кураж за да се влезе!

Не знам дали е споменато но в заведенията всички поръчват вода от чешмата,която е хубава за пиене,носят я в гарафа или бутилка и е безплатна.
Минералната вода я продават като злато!Сан Пелегрино като диамант,какво толкова не знам!Който пътува до Бергамо може да се разходи до Сан Пелегрино където извира и я бутилират за 0,0000 не знам колко цента
Сори за отклонението

Единия от мостовете който излиза на Кметството е покрит с катинарчета, но явно местната управа не одобрява и са скрили една част с едни грозни талашити.
Забравих да спомена че много ми хареса центъра за арабска култура -намира се в зоната на Пантеона,много красиво!

# 267
  • пак на Рив Гош
Специално за катинарите говорихме преди време в темата. В интерес на истината, и аз не ги одобрявам  Peace. Помня и мостовете на Париж преди да бъдат накичени с хиляди, понеже модата е от последните 7-8 години. Да не говорим, че паната на мостовете се пълнят със светлинна скорост, затова редовно ги подменят (оттам и талашитените плоскости). Отделно и много тежат, даже наскоро няколко от паната на Пон дез Ар се бяха откачили под тежестта на канитарите (оценявана на около 40 тона по целия мост).
Затова кметството въведе наскоро кампанията Love Without Locks, именно за да сенсибилизира туристите по въпроса, защото, както гласи лозунга й "Нашите мостове не могат да устоят на вашата любов"  Grinning Затова молят туристите вместо да окачат катинар, да се снимат и качат снимката в интернет: http://photowall.paris.fr/social/45/stop-aux-cadenas

# 268
Да сигурно тежат,а в реката кой знае колко ключа има тоест боклук.Но какъв бизнес са тия катинари,в Залцбург струваха по 30 евро и доста бяха окачени и там по мостовете.Ами това са моди,излишни и изкуствено създадени емоции също като увеселителните паркове,лично мнение.

# 269
Tara 2 звучиш като много организиран човек.
Благодаря. Това беше, преди да се появи детето. Да видим как ще я караме сега Laughing
Лунна пътека. Аз не можах да купя билети по интернет за Айфеловата кула. На място когато отидохме, беше около 17ч може би и опашката беше....не и се виждаше края. Затова просто се качихме пеша до второ ниво. Не са чак толкова много стъпалата, а и за качващите се пеша има отделен вход, където няма никой Peace. Оттам вече можеш да се качиш на трето ниво, като билет вземаш от второ.

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 23:15 от tara 2

Общи условия

Активация на акаунт