ПАРИЖ 9

• 57 321
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • Луната
Въпросът ми е - кой от районите в Париж (не зная дали се изразявам правилно  Embarassed) е подходащ за отсядане?

На 1-ва страница на темата има страхотно описание на районите в Париж от Роца Simple Smile.

Ако не сте сигурни в избора, посочете в темата това, което сте набелязали и ще Ви се даде мнение подходящ ли е района или не Simple Smile

Друго,което ни вълнува е това, че сме на 22 и доколкото разбрах от написаното в предходната тема и от официалните сайтове на повечето забележителности, като държава членка на ЕС можем да влизаме безплатно,което ще ни спести доста средства.

Така е! Повечето абележителности в Париж са безплатни за младежи до 26 год. от ЕС (Лувър, Версай, Орсе, Оранжери, Триумфалната арка и т.н.). Изключение е Айфеловата кула Simple Smile, но и там има намаление за младежи.

# 376
Супер! Това е страхотно! Е, за Айфеловата кула ще се опитаме да се вредим и ние както повечето туристи успяват Simple Smile Ако ли не, ще я погледнем отпред и ще отидем до онзи небостъргач,където също имало красива гледка към града и нея Simple Smile  Two Hearts mamma

# 377
За билетите на Wizz изчакайте намаление с 20 % (правят ги за ден или два), после си купете клубна  карта, която е 60 лв и дава още 20 лв на всеки билет (което ако е за двама идва 80 лв и пак печелите нещо, а и ще ви остане за друго пътуване). Ако нямате определени дати следете по-евтините.

# 378
  • София
Woman in White, благодаря Ви!

# 379
Парижко поздравче от мен!  Laughing

# 380
Здравейте,
към живущите или пък ходилите в този период на годината/Нова година/ - как стои въпроса с ходенето на ресторант? Можеш ли да си запазиш някъде маса за 2-ма и да хапнеш, съществува ли нещо такова както е у нас с кувертите?

# 381
  • София
Парижко поздравче от мен!  Laughing
ооо, Мимиии, как да не ти завиди човек Hug
Над София е непрогледна мъгла, а в Париж го дават слънце и 16 градуса:)
За разлика от събота, когато пристигаме и ще вали дъжд Thinking Simple Smile

# 382
Роже, дъжд, дъжд, ама парижки!  Grinning
Засега времето е прекрасно за сезона. От години не съм виждала хубаво време...по това време.  Joy

# 383
  • София
Мимии, много хубаво го каза: Дъжд, ама парижки! Simple Smile
Затова и не се ядосвам, че при Вас до събота ще е слънце, а при нас ще вали Simple Smile
Пък и като вали в събота в 13,30, когато се качваме на Айфеловата кула, няма да вали в 20часа в Нотр Дам, когато сме на концерт за орган по произведения на Бах Simple Smile
Дъжд, ама Парижки Hug

# 384
Роже, още е рано за твърда прогноза. Пък и да вали няма да е проливно.
Аз купих билети за Айфеловата онзи ден, след като прогнозата за времето скри дъжда.  hahaha

# 385
  • София
Хаха, знаеш ти Simple Smile Ако при нас вали ще дадеш някоя слънчева снимка назаем от кулата Simple Smile
И да снемеш стъкления под Simple Smile

# 386
Обещавам, ако не забравя да слезна на първия етаж да направя снимки. Надявам се, че ще хвана и нощни кадри.

# 387
Момичета как е през пролетта в Париж? Има ли много цветя,времето като в България ли е- дъждовно и променливо? Също така имат ли някакви празници в края на април месец?  newsm78  bouquet  bouquet

# 388
  • пак на Рив Гош
Мимии, и в наше село виждам късче синьо небе, с малко късмет следобед над Лувъра ще е слънчево  Laughing

Радмилкаа, времето през пролетта може и да е дъждовно, да е променливо, както и да е слънчево.
Тази снимка e направена през март, тази през април, например, но това не значи, че ако дойдете през март или април за 5 дни, времето ще е все такова  Peace.
В този сайт може да провериш средните и макс/мин температури по дни (месеците се избират от падащото меню, в момента показва за март): http://www.meteo-paris.com/ile-de-france/records/mois/mars

Sashosiana, какво имаш предвид под "като у нас с кувертите"? Специално меню за посрещане на Нова година в ресторант? Ако е това, да, на много места можеш да посрещнеш Нова година в ресторант, имат и специално новогодишно меню. Сега, обаче, не знам дали имат предвидена програма с музика, танци и т.н., може би зависи от мястото... newsm78 Признавам, че никога не съм празнивала Нова година на ресторант.
Имай предвид, че за по-хубавите места се резервира доста по-рано и на самия ден или 2-3 дни предварително, вече може и да няма места.

Като стана въпрос за резервация на ресторанти, аз често ползвам този сайт: http://www.lafourchette.com/ville/paris/415144
Регистрацията е безплатна и можеш да резервираш места за определена дата и час в много ресторанти, като ако минеш през сайта, може да имаш различни намаления (напр. 30% от напитките или 40% от фиксираното меню и т.н.). За съжаление, ще е по-полезен на френскоговорещите, понеже не видях да има вариант на английски.

# 389
Роца, аз точно куверт и програми  неискам. Мисълта ми беше дали ако ни хареса някое ресторантче, можем да си запазим маса за НГ, просто за вечеря. Предвиждам да посрещнем НГ в Париж и се чудя какво да правим вечерта. Какво правят всъщност французите - излизат на улицата, ходят на ресторант или са си вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт