ПАРИЖ 9

• 57 371
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Париж е прекрасен за Коледа и Нова година. Ароматите на греяно вино и морски дарове по улиците допълнително придават невероятна атмосфера! Simple Smile

# 511
  • в града на вечния купон
Току що си запазих билети за Ай е лова та кула Hug
А от кой от изброените от първа страница  за корабчета  по Сена ще ми препоръчате или няма значение?
Колко време е един тур около Сена?
Гледам  единия сайт има промоция.

# 512
Привет на всички и честит празник на празнуващите днес! Случва ли се нещо интересно в Париж тези дни, скоро никой не е споделял информация.  Grinning Сега се разрових и четох за The Paris Autumn Festival,който продължавал и през декември. Някой запознат ли е със същността му Simple Smile

# 513
  • пак на Рив Гош
А в София/Пловдив/Варна/Бургас случва ли се нещо интересно?  Mr. Green  Wink

В Париж се случват много неща, зависи какво те интересува  Peace. В момента може би най-много на дневен ред са идващите коледни празници и коледните базари на различни места - Шанз-Елизе, Дефанс, Сен Сюлпис, Сен-Жермен, Монмартр, украсата на големите универсални магазини на булевард Осман, както и на площад Вандом и различни улици...

Има също и салон-изложение на яхти и мюзикъл за вампири  Mr. Green, както и доста изложби, от които съм си харесала една. За есенния фестивал не мога да ти кажа много, освен, че е посветен на съвременното изкуство (което на мен не ми допада особено  Peace) в различните му видове - мудика, театър, танц, пластични изкуства, кино... Ето тук можеш да видиш повече за програмата му, има и вариант на английски.

# 514
Благодаря, сега ще го разгледам този сайт. Дано някой ден имаме възможността да посетим и през зимата, сигурно е много приказно с тези украси и подготовки за празниците  Close-mas: Close-mas: santa2

# 515
Безплатно ли е посещението в Лувъра за младежи до 26 г. или само в първата неделя от месеца? Ако е безплатно, трябва ли да се редят на опашки или има начин да се влезе по всяко време?

# 516
  • Burgas, Bulgaria
Безплатно ли е посещението в Лувъра за младежи до 26 г. или само в първата неделя от месеца? Ако е безплатно, трябва ли да се редят на опашки или има начин да се влезе по всяко време?

Да, безплатно е посещението през всички дни от седмицата за всички младежи до 26 години, идващи от страни-членки на Европейския съюз. Доказва се с представяне на лична карта. Могат да влизат по всяко време (с работното време на музея разбира се) Peace. Но, за да влязат, си чакат чинно на опашката. Naughty

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 11:51 от mamsity

# 517
Моля, ако някой е ползвал апартамент в Париж за 3 - ма или повече човека, и може да препоръча, да сподели! Благодаря!

# 518
Записвам се да следя темата, нашето пътуване е през март. Ще бъдем трима и в се присъединявам към питането на  цлете за апартамент /или стая за 3 -ма / в Париж. Оставих това за след празниците и всеки съвет /райони, цени/ би ми бил полезен. Simple Smile

# 519
  • София
Моля, ако някой е ползвал апартамент в Париж за 3 - ма или повече човека, и може да препоръча, да сподели! Благодаря!
цлете, нашия апартамент беше за двама, но ако искаш мога да видя няколко други, които бях набелязал и контактувах със собствениците им преди да резервирам нашия на Шанз Елизе Simple Smile. Те също са в най-хубавите райони на Париж. Около Трокадеро, Айфеловата кула и Триумфалната арка Peace Мога да ти ги изпратя на лични.

# 520
  • в града на вечния купон
цлете, нашия апартамент беше за двама, но ако искаш мога да видя няколко други, които бях набелязал и контактувах със собствениците им преди да резервирам нашия на Шанз Елизе Simple Smile. Те също са в най-хубавите райони на Париж. Около Трокадеро, Айфеловата кула и Триумфалната арка Peace Мога да ти ги изпратя на лични.
ако може и на мен
Мерси!

# 521
Здравейте от мен,вече завърнала се от Париж!
Пиша малко със закъснение ,но искам преди всичко да благодаря на всички тук за помощта и съветите-без вас нямаше да се справя.Искам да посъветвам всички,на които им предстои пътуване до Париж да изчетат темите назад-безценна информация има в тях.
Сега да разкажа и за нашето пътуване:
Както съм споменала вече по-назад в темата-пътувахме с две деца на 6 и 10 г, от Солун до Буве с Райанеър.Тук искам горещо да препоръчам тази авиокомпания-първо е по-евтино от Уизеър ,ръчният багаж е с по-големи размери,разрешават и допълнителна чанта,пък и полетите са в по-удобно време / пътуваме от Петрич, и Солун ни е по-близо от София/.
Полетът беше в 10 без 15 ч. и около 12.10ч./местно време/ вече бяхме на Буве. Нямахме предварително билети за шатъла,но нямаше никакъв проблем да си закупим директно от летището-нямаше опашка и не чакахме.Купихме си и билети/карнет/за метрото от тук-искам да посъветвам всички,които ще се придвижват след това с метрото от Порте Майо, да си купят билети от летището-спестява време и нерви за след това.
Париж ни посрещна с ужасно време-облачно и влажно/поне не валеше/.След около час и половина-два вече бяхме в апартамента.Резервирах апартамент от сайтовете на първа страница.Студиото ни беше с идеална локация-горещо го препоръчвам:
 http://www.homelidays.com/hebergement/p6054523
В сърцето на 7 район,на пешеходно разстояние от всички забележителности ,на минути от Айфеловата кула и Българското посолство.Тих,спокоен и безопасен квартал.Не беше проблем да се прибираме късно през нощта,дори и с две деца.На самата улица има много пекарни,заведения за бързо хранене,хранителни магазини,ние си пазарувахме от Карфур/най-прилични цени според мен/.Апартамента не беше луксозен,но за тази цена толкова.Прилично обзаведен,с всички удобства.Собственичката е изключително любезна,внимателна,отзивчива и готова да помогне винаги-типична французойка.Комуникацията с нея е удоволствие.
...Отплеснах се....
...И така...след като се настанихме поехме по предварително начертания план за пешеходна обиколка от Роца/Роца...благодаря...златна си  bouquet/Запътихме се към Champs de Mars ,не видяхме Стената на мира,защото беше затворено-правеха някакви базари.И тук започна одисеята-вятър,вятър-щеше да ни издуха-но пък на Айфеловата кула нямаше никой-никаква опашка.Не посмях да кача обаче децата до горе,защото наистина беше страшен студ-и добре,защото вечерта малкият ми вдигна 39 градуса .
Предварителната ни нагласа за посещения в Париж,беше да се качим само на Айфеловата кула/ и то заради децата /и безцелно обикаляне по улиците на Париж и външно разглеждане на забележителностите.Това ми е второ пътуване до Париж, първият път успях да постигна план максимум Grinning-качвала съм се до върха на Айфеловата кула,един ден в Лувъра,един ден във Версай,ден за Монмартр,музеят Гревен/голяма грешка/,качвала съм се на Триумфалната арка,обиколила съм на длъж и шир всички квартали...и т.н....и т.н.
Затова сега решихме да се съобразим основно с децата и не мислехме,че ще им е интересно в музеите.
След Айфеловата кула -Трокадеро и от там по съвет отново на Роца-пеш към Триумфалната арка.Междувременно взе да се стъмва и светлините по Шанз Елизе, започнаха да се виждат в целия си блясък.В този момент забравихме и умора и студ-това е улицата,на която се връщахме и пак , и пак -така всяка вечер.Коледните базари ,построени в края на улицата придават неповторима атмосфера и чар .Аромат на лучена супа,риба,палачинки....всичко това приповдига настроението-до толкова,че когато малкият каза-"Мамо, искам да се прибираме,уморих се",майка му ,не му обърна внимание и не се досети,че това енергично палаво малко създание,никога до сега не е казвало -уморих се, и вероятно сега нещо не е наред. Продължихме до Конкорд - коледното виенско колело е голяма атракция и за малки ,и за големи-гледката към Триумфалната арка е впечатляваща-коледният дух витае навсякъде...
Малкият обаче продължаваше да хленчи,а аз продължавах да не му обръщам внимание Embarassed Embarassed EmbarassedОт Конкорд се върнахме отново по Шанз Елизе до  Winston Churchill, от там по моста Алексавдър ІІІ преминахме на отсрещния бряг, наслаждавайки се на нощен Париж и се запътихме отново към Айфеловата кула....тук вече малкият не издържа и поиска да го носим/което никога до сега не му се е случвало/.На тъпата му майка ,чак сега й светна крушката,че може детето да не се чувства добре и наистина да не хленчи от глезотия,затова решихме да не продължим до кулата,а да се приберем/слава богу,че го направихме/.Прибрахме се в апартамента и чак тогава Banghead Banghead видях,че малкият гори-39.4 EmbarassedАми сега...паника от страна на таткото,разкаяние от моя-каква майка съм Banghead ....и подобни.......така докато лекарството подейства и нещата се успокоят.Излишно е да казвам,че изкарахме една безсънна нощ,но това разбира се беше най-малкият проблем...
На другата сутрин , температурата беше овладяна,малкият в настроение,вече с апетит и енергичен,както обикновено, продължихме с начертания план,екипирани добре с  топли дрехи и лекарства за всеки случай.
Закусвахме пресни,вкусни кроасани от пекарната точно под нас-не мога да ви опиша какъв аромат се разнася по цялата улица-и не само...ароматът е из целия квартал-навсякъде по улицата има такива пекарни.
Студът ни скова още рано,рано,добре поне,че вятърът беше утихнал.Отново по моста Александър ІІІ, разгледахме Grand Palais и Petit Palais, отново през коледния базар,през Конкорд се запътихме към Тюйлери и Лувъра.
Тюйлери....какво да кажа...тъжно...пусто...тихо...смразяващо...видях един различен Париж през зимата.Бях тук лятото ,юни месец преди  години-градините бяха пълни с хора, опашки се виеха пред Лувъра/аз лично чаках часове/,Париж беше пълен с хора...туристи те блъскаха от всякъде,мърсотия цареше по улиците,но нищо от това не ти пречи.А сега...това не е онзи  Париж.
Да,обаче зимен Париж има друг чар и съм щастлива и доволна,че го видях и почувствах.Париж през зимата е .....ъ.ъ.ъ.....ФРЕНСКИ/не знам как по-точно да го опиша/.Спокойно се разхождахме навсякъде,туристи почти няма,пред Лувъра имаше не повече от 10 човека и то за снимки,опашка нямаше на входа.Не влязохме в музея,децата не знам дали щяха да издържат,а определено и нямаше да им е интересно.След Лувъра, продължихме към Нотр Дам/децата я чакаха с нетърпение,заради филма на Дисни-Гърбушкото от Нотр Дам/Тук се позабавихме доста-посещение вътре,снимки,кафенце,кметството,моста с катинарите...... и така се озовахме бавно ,бавно в Латинския квартал.Разходихме се на воля из уличките,лутахме се между Сорбоната,Пантеона и Люксембурските градини,хапнахме,качихме се след това на автобус до Операта и Галери Лафает/вече беше мръкнало /Една любезна французойка на възраст,като ни видя с картата в ръце,лутащи се в търсене на автобусната спирка,без да знае английски,заряза си работата и ни заведе на самата спирка.От затоплянето ли в магазина от умората ли ,от болестта ли,но в Галери Лафает малкият пак вдигна температура.Въоръжени с лекарства и хиляди консултации през деня с личната по телефона,на наша отговорност,започнахме следобяд да му даваме Бисептол.Постояхме в магазина,докато му спадне температурата/учудващо бързо я смъкна иначе-с Нурофен /След Галери Лафает/не си купихме нищо Sad/,тръгнахме към Вандом-приказен е нощем,сияещ,украсен стилно,много,много коледен.От там пак естествено към Шанз Елизе,като се стараехме да сменяме всяка вечер пресечките през ,които се прибираме-тази вечер попаднахме на уличката със скъпите бутици-уникаааална украса-може би най-добрата до този момент,с красиви големи звезди и невероятно украсени магазини.В края на деня се оказахме пред кралицата на Париж-нощната Айфелова кула-е...няма такава гледка,особено на кръгъл час.Да,зимен Париж е тъжен,но само денем-нощем тълпи парижани се стичат по улиците,пълнят магазините,купуват подаръци,създават настроение ...Париж е наистина градът за Коледа-впечатляващ и вълнуващ..Постояхме,погледахме и уморени и изтощени ,напазарувахме от Карфур и се прибрахме.
Ден трети.
Времето реши малко да ни пощади.Планът за днес беше Монмартър-с метрото до там и пеш на връщане.Очаквах  да се върна там,с надеждата,че ще открия и почувствам този чар и дух ,който описват всички и който не усетих първият път....но ....не се получи...не стана.Предишният път обвинявах тълпите туристи,нелюбезните сервитьори и лошата храна в скъпите ресторанти ,но не е било това причината-не.Това определено не е моят район.Не знам може би,аз съм сбъркана,може би не съм този типаж-не знам...красив и романтичен е около Сакре Кьор-да,но само толкова.Отново беше пусто,улични творци почти нямаше.Постояхме и се отправихме към центъра пеш,с идеята да разглеждаме по пътя.Не беше добра идея.Цял ден кръстосвахме улиците,пихме чай,хапнахме,докато на смрачаване краката не ни отведоха-къде?????-отново там-в района на красивите пресечки на Шанз Елизе Grinning.Купихме сувенири,играчки на децата от Дисни магазина,вдишвахме като за последно коледния въздух и аромат,разходихме се, и се прибрахме през пресечка,която беше украсена цялата в червени светлини.Съжалявам,че не помня имената на тези улички,може би корифеите тук във форума могат да кажат кои са.Този ден малкият беше напълно добре и в настроение.Ние също.
Ден четвърти:ДИСНИЛЕНД.
Каквото и да напиша,няма да мога да намеря точните думи,за да опиша емоцията и настроението на децата.Малкият на тръгване сутринта за Дисниленд :
-Мамо,това,че оздравях и съм добре за Дисниленд е вълшебство,знаеш ли!
Тук ще кажа само,че купих билети от френският сайт,пак благодарение на информацията от вас и всяка една стотинка си заслужава,дори е малко за емоцията на децата.А светлинното шоу ....дори само заради него си заслужава човек да се запъти към Париж./Светещи фонтани,светлинно шоу в Дубай-глупости-там не бях толкова впечатлена/.
 Париж ни изпрати с почти пролетно слънчево време.Такъв ни бил късмета.Доста студ събрахме,но си заслужаваше.
В заключение ще кажа,че Париж е красив по своему винаги.За тези,които искат да посетят всички музеи,без да чакат,да се насладят на спокоен и тих Париж,препоръчвам зимата.Коледната атмосфера е бонус.
И последно,но не на последно място-парижани са изключително вежливи ,толерантни и мили хора.Винаги се стремят да ти помогнат,дори и да не знаят грам английски.

# 522
  • Пловдив
Брей че подробна тема имало тук за Париж..  newsm78
Ние тази седмица се върнахме от нашия 3-дневен трип и си прекарахме страхотно Simple Smile. Не съм ползвала информация от тук, но с ММ си обещахме, че обезателно ще посетим Париж отново.
За времето, което бяхме в Париж покрихме доста от забележителностите и попихме от атмосферата на града. Бяхме си само двамата и ни беше супер Simple Smile

Тук може да разгледате снимки:
https://www.flickr.com/photos/103663329@N08/sets/72157649274525808/

# 523
  • Варна
bambucha_85 Страхотни снимки!
Определено за Париж не ти трябват много хора.
 newsm10

# 524
pantazieva страхотен разказ.Добре че въпреки перипетиите с малкия сте си изкарали страхотно.След екскурзията ни до Дубай миналия месец,започвам да организирам екскурзията ни до Париж,но този път с децата.Незнам с две мрънкащи хлапета на 9 и на 7 какво ще можем да разгледаме,но се надявам да е повече.Сега започвам да чета темите назад и да водя записки.Мисля да отседнем два дни в Дисниленд (понеже четох че за един ден е трудно да се обиколи) и 3-4 нощувки в по централно място.Хареса ми вашия апартамент че е близо до забележителностите.Би ли споделила с какво се предвижихте до Дисниленд.Имахте ли нощувка там или нощувахте само в този апартамент.Нашите планове са за началото на септември,понеже малката ми е първокласничка и четох ,че там започват училище от 1.09 и няма да има много блъсканица в Дисниленд.
Ще се радвам и на предложения от хора които са били с  хлапета,какво друго ще им е интересно ?

Общи условия

Активация на акаунт