ПАРИЖ 9

• 57 326
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Мисля, че дневните карти за транспорт в Париж са най-малкия /в сравнение с другите разходи/ и най-необходимия разход, дори и да си отседнал на пъпа на Париж Simple Smile

Е, защо, ако няма да се ползва много активно транспорта, може и една карнетка с 10 билетчета да свърши същата работа - всичко зависи от конкретните планове.

.. А как стои въпроса с паркирането във Версай пред двореца?

Има голям паркинг пред входа и цената беше от рода на 2-3Е на час. Ние сме ходили няколко пъти с кола. Единият път бяхме с роднини, които живеят там - тогава паркирахме много евтино (ако не и безплатно - не помня вече), но не пред самия дворец, а някъде около парка (15-тина минути после ходихме през парка, за да стигнем до двореца).

# 646
Хотела ни е Hotel Ibis Paris Porte de Montreuil. Как според вас е по-добре за Версай например, къде можем да хванем влака до там или да отидем с колата?

Здравейте! Ние бяхме отседнали в https://www.booking.com/hotel/fr/ibis-budget-paris-porte-de-vincennes.bg.html, който е съвсем близо до Вашия хотел и до метростанция. До Вашия хотел има голям Карфур, откъдето си пазарувахме, но да знаете, че около него има доста култи-мулти изпълнения. За Версай ползвахме метро 1 до Châtelet, после линия 4 до Saint-Michel и оттам влакът до Версай. Ходихме в събота и ползвахме билетите Мобилис.
В близост до хотела Ви е замъка Château of Vincennes, не толкова популярен, но беше интересно.

# 647
Здравейте пътешественици! Как е настроението сега,когато се постопли малко  Sunglasses
Имам нужда от съвет отново. Приятелят ми какво се е ровил и си е изтеглил някакво приложение за bookinga, за някакви тайни оферти(предполагам вие сте по-запознати от мен) и там открил следния хотел :
http://www.verlain.fr/en/gallery/ Какво ви е мнението за него? Ние сме си резервирали до момента с безплатно анулиране hotel de nevers, но някак си този ни изглежда по-готин и оценката му е 7.9. Интересното е,че е на същата цена като предния ни  newsm78 newsm78 newsm78

# 648
  • Пловдив
А аз искам да попитам колко време отнема изкачването и слизането от Айфеловата кула, ако предварително съм си запазила час, т.е няма да чакаме на опашки? Колко горе-долу време да си предвидим за тази атракция?Има ли много чакане на асансьорите или като сме с предварителни билети става по-бързо? Чудя се в колко часа следобяд да запазя, за да можем след това да се качим и на корабче  newsm78

# 649
  • София
Лили78, трябва да отидете 10-15мин. /най-много/ по-рано от определения час на входа, който е за такива като Вас притежатели на билети. Ще изчакате да стане точно часа и ще Ви пуснат по празния коридор, другия е пълен с тези, които нямат предварително закупени билети  и там опашката си е дълга. На асансьора ще се съберете двете опашки. Няма да чакате повече от един асансьор. Говоря за средата на ноември.
Горе долу към 2 часа ще Ви отидат на кулата. Peace

# 650
  • Пловдив
Благодаря, Роже, и аз горе-долу толкова си мислих да предвидя. Имам спомен от преди 10 години, че беше толкова+1,5час за чакане, което сега смятам да си го спестим.

# 651
  • Варна
Здравейте пътешественици! Как е настроението сега,когато се постопли малко  Sunglasses
Имам нужда от съвет отново. Приятелят ми какво се е ровил и си е изтеглил някакво приложение за bookinga, за някакви тайни оферти(предполагам вие сте по-запознати от мен) и там открил следния хотел :
http://www.verlain.fr/en/gallery/ Какво ви е мнението за него? Ние сме си резервирали до момента с безплатно анулиране hotel de nevers, но някак си този ни изглежда по-готин и оценката му е 7.9. Интересното е,че е на същата цена като предния ни  newsm78 newsm78 newsm78

Хотелчето изглежда страхотно.За каква цена го предлагат в момента.За да се ориентирате в разстоянието - от хотела до Лувъра е колкото от Лувъра до Айфеловата кула , за да го сравните със София - колкото от Централна гара до хотел Хемус.

# 652

Ние сме били в този хотел. На рецепция по наше време работеше един нацупен българин. Приличен е хотела. Сравнително добра комуникация с центъра - има метро наблизо.

# 653
peterky2002 В момента го резервирахме за 240 евро за двама за 3 нощувки.
Хахха да, и ние предположихме,че ще е някой наш на рецепцията и затова са го въвели като език.  bowuu

# 654
Мисля, че и ние сме плащали горе долу толкова. Доколкото помня без закуската. Тя се доплащаше. Помещенията за Париж са сравнително просторни. Но като за Париж.

# 655
virgin2012, благодаря... Мулти-култи има в доста райони на Париж, но за 3 нощи ще го изтраем някак си... Пък и в хотела само ще се прибираме да спим, а цена от 57 евро на ден, мисля е супер... Щом има Карфур наблизо е също добре...
Аз сега като имаме хотел и почнах с програмата, ама се притеснявам, че ще сме там точно преди техния Великден... То ще бъде лудница навсякъде... Whistling Sick
Билети за Айфеловата няма разбира се, взех само за Лувъра и Версай. Мисля да взема круиз по Сена и може да го комбинирам с Айфеловата (има такава комбинация за 38 евро на човек).
Да попитам удачно ли е да се гледа Версай в един ден с Монтмартър? Единия ден, който е петък го оставям за всичко покрай реката - круиз, Айфеловата, а вечерта за посещение в Лувъра. Какво да оставя за третия ден преди тръгването? Не мога да разделя забележителностите по дни... Rolling Eyes

# 656
  • в града на вечния купон

Радост, последните 2 са най-в центъра и на пешеходно разстояние до доста места. Ако не те притеснява придвижването с багажа в метрото на отиване/връщане до шатъла на Порт Майо, може да избереш някой от тях. Ако искаш да си по-близо до шатъла и да пътувате всеки ден напред-назад по разходки, тогава избери някой от първите два. Всяко местоположение си има предимства и недостатъци  Peace.  

Роца Благодаря ти!
Ако избера този Hotel Paris Bruxelles от Порт Майо само една линия ли се хваща на метрото?
На мен ми трябва хотела да е на пешеходно разстояние до Лувъра , Айфеловата кула и другите забележителности.
Там щес ъм за два дни буквално и искам по скоро пеша да обиколим отколкото по Метрото да се возя.
Изчетох последни три теми и с наближаването на пътуването нещо започвам да се ошашквам...
За първи ден -сутринта съм си запазила билет за сутрешноа обиколка с лодка, после 13.00 съм си купила билети за Айфеловата кула ..
Пътувам ан 09.02-искрено се надявам да не е толкова лошо времето.

# 657
Къде да видя карта на круизите по Сена, от къде може да се ка4иш? Този билет за 8 евро например е в една посока или отиване и връщане?

# 658
Къде да видя карта на круизите по Сена, от къде може да се ка4иш? Този билет за 8 евро например е в една посока или отиване и връщане?
За да стане по-ясно какво питате, сложете линк към това, което ви интересува.
Всички круизи са показани на първа страница.

# 659
Благодаря за идеите за транспорта. Вероятно ще ползваме карнетите за да пестим време. Сега обаче си имам едни притеснения с този апартамент, които резервирахме. Уж всичко е наред, имаме потвърждение, но само този адрес Rue du Temple 3rd arr.; 75003 Paris . Гледам на картата, доста дълга е тази улица и сега си мисля това 3 rd района ли е, номера на улицата ли е? Звънях на онзи телефон с нулите за връзка с бука, казаха ще проверят, звъняха но нищо. Просто нямаше никой на телефона. Казаха, че ще проверят. И толкова. Вече минаха 24 часа и нищо. Не са теглени пари, резерващията е от началото на седмицата.  Мисля си дали да търся някакви алтернативи или всичко ще бъде наред. Не е имало проблеми до сега с резервирането с букинг, но винаги сме резервирали хотели. Май с апартаментите е по различно.

Общи условия

Активация на акаунт