ПАРИЖ 9

• 57 327
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Роже много приятно съм изненадана, че си открил блога ми. Спазвам правилата и не правя реклама наистина както сам каза. Благодаря за снимките и поясненията. Като се познавам какъв човек съм ще искам цял ден да се мотам из тези улички и да гледам художниците. Но за жалост няма да имаме достатъчно време.   Hug
Благодаря и на останалите момичета за подкрепата в моите кулинарни подвизи.  Hug   chef

# 631
  • София
Радмила, ама как няма да открия нещо такова вкусно Simple Smile.
Най-вкусните блогове съм открил в тази тема. Твоя и на Роца Peace.
И нейният е..... ммммм направо да си оближеш пръстите Laughing
Няма да съжаляваш ако поне половин ден се изгубиш из уличките над Сакре Кьор.
Умопомрачително красиво е в Монмартър. Просто не ти се маха от там.... една такава провинциална мила идилия....абе размазващ кеф отвсякъде....Погледни каква красота е само. Калдаръм, картини, малки кръчмички, чаша вино...

ето ти и още картини

Роца, много обичам националните празници, защото тогава всичко е по празнично и можеш да погледнеш градовете от друг по светъл ъгъл.
Не ми пречи, че ще има трибуна на Шанз Елизе Grinning.
Сутринта на 14 юли преди да тръгнем от Ница ще видя трибуната на Променадата, а вечерта живот и здраве тази на Шанз Елизе.  Peace Ееее, супер...
Миналата година имах късмета по време на Националния празник на ОАЕ да бъда в Дубай беше много празнично и красиво....
Жалкото само, че в Париж няма да можем да ползваме студиото на Шанз Елизе. Този път за разлика от предишния, когато бяхме само с малък ръчен багаж ще бъдем с куфари и не ми се мъкнат до 6 етаж по тези вити стълби newsm78

# 632
  • Burgas, Bulgaria
Роже, препоръчвам ви вечерта на 14-ти юли да се насладите на грандиозното шоу пред Айфеловата кула. Но би било добре да си вземете хотел пак в този перимерър, защото се събира много народ и след края на шоуто е супер трудно да хванете метро, или автобус. Вярно, голяма навалица е, но си заслужава. Peace

# 633
Много уютно и китно изглежда всичко. Да, и приятелят ми  спомена за малките  красиви улички. Скоро ще ви напиша примерния ни план/програма за времето, което ще прекараме там Simple Smile
П.С. ще може ли да ми дадете блога и на Роца   chef  bouquet

# 634
  • София
Заповядай супер вкусни мармоти и шоколади, лично от Роца Simple Smile
http://marmottesetchocolat.blogspot.com/

# 635
Толкова много вкусотии, събрани на едно място! Поздравления Роца , приятелят ми си хареса много рецепти и ме пита кога ще ги изпробвам   chef  newsm03

# 636
Разбрах, че влизането с кола в центъра на Париж е платено.. Колко е таксата, къде се плаща (може ли онлайн да се плати) и къде да видя на карта платената зона? Благодаря...

# 637
Здравейте  Simple Smile
През пролетта ще посетя Париж за 4 дни с организирана група, но имам 2 свободни следобеда, в които ми се иска да разгледам няколко (поне 2) от впечатляващите музеи.
Бихте ли изказали мнение кои си струват чакането по опашките и дали мога да закупя евентуално предварително билети за вход.
Благодаря  bouquet

# 638
  • София
Роже, препоръчвам ви вечерта на 14-ти юли да се насладите на грандиозното шоу пред Айфеловата кула. Но би било добре да си вземете хотел пак в този перимерър, защото се събира много народ и след края на шоуто е супер трудно да хванете метро, или автобус. Вярно, голяма навалица е, но си заслужава. Peace
Mamsity, горещо благодаря за информацията. Да, ще го гледаме на 14 вечерта шоуто пред Айфеловата кула, както и парада на Шан Елизе.  Peace

# 639
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Предстои ми пътуване до Париж+Дисниленд след няколко месеца и искам да попитам - на много места чета, че магазините не работят в неделя, включително и Лафайет, а аз ще имам свободно време точно тогава. Наистина ли нищо не работи , с изключение на туристическите забележителности разбира се? Ако е така, ще трябва да си пренаредя програмата.

# 640
Здравейте и от мен! Предстои ми пътуване до Париж+Дисниленд след няколко месеца и искам да попитам - на много места чета, че магазините не работят в неделя, включително и Лафайет, а аз ще имам свободно време точно тогава. Наистина ли нищо не работи , с изключение на туристическите забележителности разбира се? Ако е така, ще трябва да си пренаредя програмата.

По Риволи и Шанз Елизе повечето си работят.  Grinning

# 641
  • пак на Рив Гош
Роже, ако искате да гледате парада по Шанз-Елизе, трябва да се заредите от 4-5 сутринта, за да може да имате що-годе прилични места  Peace.
Другата атракция по това време са "баловете" (дискотеки) в казармите на пожарникарите: има на 13-ти и на 14-ти вечерта. Отворени са за всички, но входът може да е платен, или да има кутия за дарения. Започват към 21ч и карат до зори.

lili78, според закона, в неделя могат работят магазините по туристическите места, или места с културна насоченост, иначе плащат глоби. Куриозна случка: в магазина на Луи Вюитон на Шанз-Елизе има картинна галерия, в която (почти) никой не влиза, но присъствието й дава статут на "културна" забележителност и магазинът може да отваря в неделя без да се налага да плаща глоба. Иначе Галери Лафайет и другите универсални магазини по принцип не работят в неделя. Но пък другите дни работят до 20ч или 20ч30.

lunna puteka, паркирането в целия Париж се плаща. Ето карта на зоните с цените:

Може да се плаща с банкова карта, или със специална карта - Paris carte - в която има заредена сума (15 или 40 евро), която се купува от магазините за цигари (bureaux de tabac).

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 21:03 от Роца

# 642
Апартамента, който резервирах за нашият престой през март. http://www.booking.com/hotel/fr/a-journey-in-the-heart-of-paris. … ht_room=120213201
Просто се изморих да търся повече. Изглежда симпатичен и се надявам да ни предстоят само хубави изненади. Поискахме си късното настаняване /30 евро/. Скоро започвам да правя програмата. Какво да не пропускам в трети район?
Наложително ли ще е ползване на метро или може да се обикаля и пеш?  Благодаря на всички, които ми помогнаха с информация до сега. Тя е много ценна за мен! Grinning Разбира се продължавам да чета темата и с нетърпение очаквам пътуването до Париж. Ще се отчета със снимки.

# 643
  • София
Лейди Ди, според мен този, който казва, че е бил в Париж няколко дни и само един или два пъти е ползвал градския транспорт/метрото, влаковете, автобусите/ е или професионален състезател по спортно ходене, или се е разхождал около хотела, в радиус най-много 4-5 км Laughing
Париж е огромен град и не напразно има толкова много линии на метрото. Peace
Ти си прецени колко километра на ден може да изминеш в продължение на няколко дни Simple Smile
Мисля, че дневните карти за транспорт в Париж са най-малкия /в сравнение с другите разходи/ и най-необходимия разход, дори и да си отседнал на пъпа на Париж Simple Smile

# 644
Роца, благодаря.. А как стои въпроса с паркирането във Версай пред двореца? Аз се чудя до там с влака ли да отидем или с колата? Имаме платен паркинг в хотела за престоя ни, но ми се иска да обикаляме с колата... Ама знам ли, с този трафик и тези цени за паркиране.... newsm78
Хотела ни е Hotel Ibis Paris Porte de Montreuil. Как според вас е по-добре за Версай например, къде можем да хванем влака до там или да отидем с колата?

Общи условия

Активация на акаунт