С какво ви дразнят снахичките?

• 52 486
  • 712
  •   1
Отговори
# 375
През тел съм и не съм видяла отговора. А чисти ли, пере ли и т.н. или единствено той?

# 376
  • София
Цитат
thor=milenaka link=topic=798386.msg29925551#msg29925551 date=1421570489]
Хващаш го за ръчичката и при педиатъра.

Защо спамиш темата? Темата е за отношенията свекърва - снаха (семейство на сина). Като няма какво да кажеш, защо пишеш в нея? Питам те, ти, ако си на мое място, как ще постъпиш и сега моля за сериозен и обмислен отговор, а не да се правиш на интересна. Wink
Защо да спамя? Аз съм снаха и пиша в темата за снахите, точно както и ти пишеш в темата за свекървите. Зададе въпрос, аз отговорих - когато детето ми е болно, го водя при педиатъра. Това е факт. Мога да разширя отговора си с личен опит със стомашни проблеми. Последните месеци от бременността имах много сериозни киселини. Тогава е периодът, през който с мъжа ми готвехме най-много, за да може това да се тушира в някаква степен. Така че, ако бях на твое място, ако ме попитат, бих предложила двамата да започнат да готвят повече, като избягват пържено, дразнещи храни, да не прекаляват с подправките...

Знаеш ли каква е разликата с мен и теб, пишещи в тези теми? Разликата е, че аз съм И снаха И свекърва, в този смисъл мога да си пиша спокойно в снахинската тема. Ти не си била свекърва, що пишеш в свекървенската тема, давайки неадекватни съвети? newsm78
О, давам още една гл. т.  Laughing Освен това, аз снаха имах. Всъщност, имах и две сериозни кандидат-снахи.
Отн. съвета какво бих направила на твое място, сега го подчертах в червено. Явно си пропуснала да го видиш.

# 377
  • при късмета
Знаеш ли каква е разликата с мен и теб, пишещи в тези теми? Разликата е, че аз съм И снаха И свекърва, в този смисъл мога да си пиша спокойно в снахинската тема. Ти не си била свекърва, що пишеш в свекървенската тема, давайки неадекватни съвети? newsm78
Другата тема е за оплаквания ОТ снахи. Аз може свекърва да нямам, но все пак съм снаха, да беше чела.
И от кога ти определяш кой къде да пише? Като го запишат в правилата на форума, че ти определяш кой къде да пише,  тогава може да се съобразя

# 378
. Ти, ако си на мое място, как ще постъпиш, това питам?

Въпросът е сега, ако ти си свекърва, как ще постъпиш?

Питам те, ти, ако си на мое място, как ще постъпиш и сега моля за сериозен и обмислен отговор,

Популе,гледай си твоята къща и спри да си вреш носа в хорските семейства.Сина ти е пълнолетен, женен, приеми че вече е създал свое семейство.
Най доброто което можеш да направиш, като една свекърва, е да стоиш в страни от техните проблеми.
Това направи, няма да сгрешиш.

# 379
  • София
Другата тема е за оплаквания ОТ снахи. Аз може свекърва да нямам, но все пак съм снаха, да беше чела.
И от кога ти определяш кой къде да пише? Като го запишат в правилата на форума, че ти определяш кой къде да пише,  тогава може да се съобразя

Не определям кой къде ще пише. Само мога да определя, че като не си ми в положението, няма какво да ми даваш съвети и да ми философстваш. Като станеш свекърва, с радост ще приема мнението ти, а до тогава ще игнорирам съвети, дадени от снахи, просто защото не знаят какво говорят. Говорят да гледам на сина си все едно той ми е някакъв чужд човек, а не родно дете. Не могат да разберат защо се тревожа. А не могат, защото не разбират, не са били майки на пораснали и женени деца.

На първо място те помежду си трябва да се изяснят как ще я карат и той да и обясни.Да види точно какъв е проблема-мързи ли я,не отдава голямо значение на храненето ли каквото е там,та я кара как да е?Ти май беше доволна от нея в началото-подреждала масата ,това-онова,поне с такива впечатления съм останала.Може би трябва и лееекичко да и се събуди интерес към приготвянето на храна-има толкова много информация,да пробва ,да експериментира,пък и ти казах може и ти да и покажеш нещо.Пък и той като е отличен готвач да и покаже нещо също през почивните дни, да си приготвят нещо заедно....
Да се приготвят по-щадящи храни- без запръжки например,без много дразнещи или люти подправки(варени картофи намачкани с масло и прясно мляко е подходяща храна за стомах с болки).Но проблема може и да е на нервна почва също,не само от храненето...изписват алмагел ако има гастродеодонит,дано да няма .....Но известно време може да се храни само с варени храни-без пържено.Може  да пие и билкови отвари за успокоение на стомашната лигавица.

Аз и сега съм доволна. В крайна сметка, не живея с тях и тя се държи с мен отлично. Проблемът е, че синът ми подметна няколко пъти, че тя не искала да му готви на него...Като са у нас се опитвам да й разпаля ентусиазмът за готвене - правим красиви маси, хапваме подбрани ястия, приготвени от мен. Обаче май не се усеща още. А аз не искам директно да се меся и да й казвам, може да се обиди. На сина си също не искам да му се меся, но се притеснявам с този стомах...

Знам, че той готви понякога у тях, казвал го е. Но е изморен и не може винаги, а тя има време. Онзи ден тя дори ми разказваше колко хубава храна приготвяли едикъде си...Та така. Аз не казвам, че само трябва да готви, но поне отвреме навреме...човек има нужда от манджичка, супичка...домашни.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 11:55 от Popule

# 380
  • София
Притесних се дали го завива нощем. Проблемите с кръста също могат да бъдат сериозни.

# 381
Аз ти дадох решение. След като мамин златен не иска да си готви, има претенции към готвенето/неготвенето на жена си, не знае откъде да си купи готова качествена храна, остава мама. Готвиш здравословно и с любов и им носиш. Двойни порции, да има и за снахата, че ще е много селско да носиш само за него.
А ако настине, ще ходиш да го завиваш нощно време и така...
Но първо вземи го заведи на читав лекар и слушай добре какво ще обясни за стомашните болки. Ако са реални и наистина се дължат на храната, синът ти сам трябва да открие кое точно му ги причинява. Някои получават болки от домати, други - от чесън, трети от яйца... И причината не е точно в готвенето, а непоносимост към дадения продукт. А след като откриете причинителя на дискомфорта, решавате какво ще правите по-нататък - младежът сам ли ще следи какво слага в устата си, или мама ще ходи след него да му напомн: "Недей яж това, че ще те заболи стомахчето, мамо". Или "Ама остави това, нали знаеш, че не ти понася???".
По-конкретни съвети от тези не мога да ти дам, съжалявам. Пък ти ако искаш, гони снахата. Но не се знае след това на каква ще попадне... Да не си намериш майстора накрая...  Laughing

# 382
  • при късмета
Popule просто иска да пробута бабешката теория, че няма нищо по-хубаво/ здравословно( полезно и важно от домашната храна и разбира се тя е незаменима в това отношение и сега измисля едно след друго в опити да подкрепи тази си теория.
Само, че единственото което постига е да си противоречи. Продължава да настоява, че мъжете които готвят са пут**вци, тя нейните не ги била възпитала така, а в същото време сина й готви.
Кое от двете е вярно, че готви или, че е му е твърдо внушено, че не може да го прави? Двете заедно не могат да бъдат истина

# 383
  • София
Аз ти дадох решение. След като мамин златен не иска да си готви, има претенции към готвенето/неготвенето на жена си, не знае откъде да си купи готова качествена храна, остава мама. Готвиш здравословно и с любов и им носиш. Двойни порции, да има и за снахата, че ще е много селско да носиш само за него.
А ако настине, ще ходиш да го завиваш нощно време и така...
Но първо вземи го заведи на читав лекар и слушай добре какво ще обясни за стомашните болки. Ако са реални и наистина се дължат на храната, синът ти сам трябва да открие кое точно му ги причинява. Някои получават болки от домати, други - от чесън, трети от яйца... И причината не е точно в готвенето, а непоносимост към дадения продукт. А след като откриете причинителя на дискомфорта, решавате какво ще правите по-нататък - младежът сам ли ще следи какво слага в устата си, или мама ще ходи след него да му напомн: "Недей яж това, че ще те заболи стомахчето, мамо". Или "Ама остави това, нали знаеш, че не ти понася???".
По-конкретни съвети от тези не мога да ти дам, съжалявам. Пък ти ако искаш, гони снахата. Но не се знае след това на каква ще попадне... Да не си намериш майстора накрая...  Laughing

Как Сийке, ти явно не си свекърва, не разбираш. Що аз да я гоня снахата? Проблемът е, да не вземе той да я изгони, а аз я харесвам и я искам за снаха.

Притесних се дали го завива нощем. Проблемите с кръста също могат да бъдат сериозни.

То шси проличи. Wink

# 384
  • София
Popule просто иска да пробута бабешката теория, че няма нищо по-хубаво/ здравословно( полезно и важно от домашната храна и разбира се тя е незаменима в това отношение и сега измисля едно след друго в опити да подкрепи тази си теория.
Само, че единственото което постига е да си противоречи. Продължава да настоява, че мъжете които готвят И ИЗДЪРЖАТ СЕМЕЙСТВОТО (бел. Популе) са пут**вци, тя нейните не ги била възпитала така, а в същото време сина й готви.
Кое от двете е вярно, че готви или, че е му е твърдо внушено, че не може да го прави? Двете заедно не могат да бъдат истина

Сега загряваш ли дребната разлика? Wink

# 385
Popule, предвид нещата, които си писала, стигам за извода, че става въпрос за по-малкия ти син, който би трябвало да е на 23-24 години, т.е. предполагам, че и снахата е на толкова (да не и по-малко). Не можеш да очакваш от едно толкова младо момиче изведнъж да стане перфектната домакиня. Дай й шанс. И моят съвет към теб е, когато синът ти следващия път дойде да се оплаче за нещо от снахата (защото подозирам, че ще има и други случаи), да му обясниш, че бракът е компромиси и от двете страни. А не че ако той готви, например, е еди какъв си.
Ти наистина избягваш всички въпроси, които могат да внесат яснота и да видим общата картинка. Единствено наблягаш какво прави синът ти, но не и снаха ти-дали работи, да не би да е поела цялата останала част от домакинството, а на сина ти да му остава едното готвене само, и т.н. Разбирам, че в твоите очи синът ще бъде все много по-натоварен, необгрижван и прочие, но това не означава, че нещата стоят точно по този начин.

# 386
Как Сийке, ти явно не си свекърва, не разбираш. Що аз да я гоня снахата?

Защото рано или късно се стига дотам. Когато мамин златен е свикнал да припка при мама всеки път, когато нещо не му е по кефа, а мама взима присърце всяко ох и ах и бърза да се намеси, изходът често е раздяла на младите.
Дали мама ще внуши на детенцето си, че тази жена не го заслужава, дали снахата ще се усети с кого се е захванала и ще побегне с 300, все тая. Но е добре тези неща да се случат преди появата на децата, че след това е гадно. За децата най-вече.

ПП Аз може още да не съм свекърва, но тренирам усърдно и загрявам край игрището...  Mr. Green

# 387
Не ми изглежда толкова изпуснато положението ....млада е още,ще се научи.Да си говорят и да се разберат....повече комуникация помежду им, с повече показана любов...Тя не искала да му готви на него,ами на кой готви-само на себе си ли?Те сами трябва да се разберат.Ти отстрани може само да я предразполагаш и насърчаваш,но  сина да си говори и да се оправя с нея.Времето ще покаже какво ще стане,то ще се види.

Ааа,сетих се,че и по една лъжица зехтин на празен стомах също действа много добре.

# 388
  • София
Не ми изглежда толкова изпуснато положението ....млада е още,ще се научи.Да си говорят и да се разберат....повече комуникация помежду им, с повече показана любов...Тя не искала да му готви на него,ами на кой готви-само на себе си ли?Те сами трябва да се разберат.Ти отстрани може само да я предразполагаш и насърчаваш,но  сина да си говори и да се оправя с нея.Времето ще покаже какво ще стане,то ще се види.

Ааа,сетих се,че и по една лъжица зехтин на празен стомах също действа много добре.

И аз такава политика съм решила да спазвам. Ще си мълча. Смятам, че тя ще се научи, само дано да не закъснее много, вече са заедно повече от една година, дано да се нагодят. Той има приятел, който се ожени преди него и вече се разведе...бяха женени по-малко от година. ooooh!

# 389
  • София
Аз пък не разбрах защо снахата да е виновна за стомашните болки , след като  заетия младеж със сигурност обядва навън?! Може би трябва да си намери качествено място за обяд, а не баничка и боза, примерно или дюнер!?

Общи условия

Активация на акаунт