С какво ви дразнят снахичките?

• 51 612
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
Добре де, Popule,  с какви очи казваш, че си незаменима готвачка при положение, че ползваш готови сърмички от Била, боб от консерва и др. Аз определено не съм готвачка, макар че готвя всеки ден (имам малко дете и ми е важно какво яде то). Никога до сега не ми е хрумвало да ползвам готови сърми или боб от консерва. Ако ми се яде боб, си го варя аз. (Бобът ми не е от Азербайджан или Киргизстан, български е, така че, който иска намира начин да открие и хубав боб). Кюфтета също не пържа. Като цяло почти нищо пържено не правя. Изключение са само пържените филийки, но пък тях ги правя веднъж на няколко месеца.
Относно качествените продукти - малко вероятно е да ги откриеш в Била. Има си специализирани магазини и, който държи на качеството, ги знае и магазините.
Смешни ми идват претенциите ти за велика готвачка при такова елементарно изпълнение. Ако само с това задържаш мъжа си, то твоя мъж е много лесен за задържане.

# 646
"То иначе като купиш боб от пазара и се вари сумати часове и накрая - нищо, дрънка."

Ще дрънка ами, като си зян в кухнята. Един боб да не може да ти уври. То тука си трябва майсторлък. Да го избереш, да знаеш как и кога се накисва, ей такива работи. А, и как се ползва тенджера под налягане.

Чети и си повтаряй, ако се чудиш какво толкова важно прави снахата:

Снахата държи внуците ти и евентуално сина ти за заложници.

Ние, снахите, всъщност сме терористи.

Между другото, наистина нисък стандарт за готвене имате. Дори не сте засегнали морски дарове, по-специалните яхнии, дивеч. Досега спряганите манджи са по-скоро аламинути.

# 647
  • Ямбол
Аз имам някои съмнения за наличието на мъж.

# 648
По моята теория на конспирацията Популе има мъж, но преди години са преживели неготово кръшкане с колежка. Затова сега компенсира и настоява точно за думмичката "незаменима".

# 649
По моята теория си прави дребни сметки.Дори за боба,много разход да ври в къщи.Дори за готвенето на снахата-много разходи за храна навън.Както за дивана.Няма лошо да пресмяташ,но да прекаляваш е вече проблем.Чувала съм ,че не се става богат от спестяване,нещо друго трябва...Ако поддържаш висок стандарт ,си правиш сметка за източниците на доходи,само такива сметки признавам-искаш,изкарваш.Като не изкарваш-стискаш .

# 650
  • София
Да не спамим повече темата за снахите. Не е задължително да познаваш мъжката психика, но е желателно. Особено ако обичаш мъжът си и искаш да остарееш с него.

# 651
Еее,nofelet- едно мъжко мнение.....А бе знам си аз ,че е важно хапването,като примамка e Laughing...Като си влезе мъжа в къщи уморен и гладен и като му замирише едно вкусничкоооо,ароматничкооо...хапне си,пийне си,па се отпусне Laughing...И после пък му идва и тръпката за други хубави работи след това   loveuuuhahaha  bouquet....а от там и всичко в семейството върви. Two Hearts
Как да не ти идва музата да му готвиш.  Joy

Бабо?! Ти пък кога се научи да ползваш интернет?

# 652
И мита ти за прекрасната и Н Е З А М Е Н И М А готвачка рухна Popule, изпрати мъжа ти при която и да е съседка и ще видиш  Laughing

Ако е и по младичка съвсем ще види, коя мусака е с по качествени продукти... hahaha

Ма ко, в един момент на мъжете не им е само секс в главата. Поне не на всички. Някои от тях мислят как да правят пари, вместо да си губят времето в полите на жените. Wink
Значи им трябва жена, която ги подкрепя, а не такава, която само седи залепнала за тигана. Която им дава идеи, помага им с ентусиазъм по задачите, хаха - разбира какво прави тоя човек и как, и защо, и го изслушва. Това вече е незаменимо.

ПП. Много богатите мъже поддържат имидж в обществото. Те не търсят едра домакиня с големи мусаки, а жена, с която да излизат смело и да се гордеят с нея. Т.е поддържана, наспала се, отпочинала и начетена, да има какво да каже, да не го е срам като си отвори устата или като се появи с петната от пюрето. Това за тези млади магнати като въпросния син.

# 653
Само се надявам да не си такъв познавач на психиката, какъвто и познавач на кулинарията. Щото както не може да урвиш боба, така май и главата ти трудно увира.

Ако има любов, познаването на психиката е излишно. Но в живота на Популе наистина има нещо, което смята на дребно, съответно отношенията с мъжа й са комерсиални.

# 654
Засега съм само снаха, дай Боже и свекърва да стана.

Все се надявам с нищо да не ме дразни снахичката, нито аз нея.
Но от темата оставам с впечатление, че хората се вкопчват в своята си ценностна система, навици, разбирания за живота и трудно променят възгледите си.
Ето, обсъжданото момче е свикнало на домашна храна или дори да не е домашна- грижата за храната да е на съпругата.Не среща ответното разбиране в младата жена, оплаква се.

Свекървата не е права да се дразни от ситуацията, но е разбираемо това да не и харесва.

И на мен вероятно много неща няма да ми харесват.
Вероятно няма да се преструвам и няма да променя възгледите си.
Но се надявам да не показвам открито неодобрение и да не вредя на семейството.

Впрочем, с риск отново да отворя темата "мамин, златен"- покрай тази тема се сещам за една руска песен за мама, не мога да си я припомня добре, но завършваше"Благодаря, мамо ,за това, че ми помогна да запазим с нея, онова, което не успяхме да създадем"- малко вън от контекста е объркано, но ако я намеря, ще ви напиша тук.

# 655
  • София
Едно й признавам на Популе - в която и тема да влезе, ако ще най-утрепаната да е, й взривява рейтингът! Това не всеки го може.

# 656
В нов пост, защото намерих песента, прекрасна е!

Слова Н.Доризо.
Музыка Н.Богословского
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Помнишь, мама моя, как девчонку чужую
я привёл к тебе в дом, у тебя не спросив?
Строго глянула ты на жену молодую
и заплакала вдруг, нас поздравить забыв...

Я её согревал и теплом и заботой,
не тебя, а её я хозяйкою звал.
Я ее целовал, уходя на работу,
а тебя, как всегда, целовать забывал.

Если ссорились мы, ты её защищала.
Упрекала меня, что неправ я во всем.
Наш семейный покой, как могла, сохраняла,
как всегда, позабыв о покое своем....

Может быть, мы бы с ней и расстались, не знаю,
только руки твои ту беду отвели.
Так спасибо ж тебе, что хранишь ты, родная,
то, что с нею вдвоем мы б сберечь не смогли...

# 657
Ами то не е трудно, tonkabonka. Просто говориш дразнещи неща с категоричен тон и често си противоречиш.
И Ксения /Лизбет беше същата. Най-обикновен дразнител. Като нещо не и е удобно, просто прескача конкретния пост и обръща внимание само на постовете, които са й удобни. Не е голяма философия подобно поведение. Но не води до нищо конструктивно. Няма реален диалог, само едно постоянно намилане и самоизтъкване. Празна и дразнеща работа (също като при Ксения/ Лизбет).

# 658
  • при късмета
И мита ти за прекрасната и Н Е З А М Е Н И М А готвачка рухна Popule, изпрати мъжа ти при която и да е съседка и ще видиш  Laughing

Ако е и по младичка съвсем ще види, коя мусака е с по качествени продукти... hahaha

Хем и мъж ви го каза в темата, ама вие не, та не. Едно си знаете, едно си баете.

Ма ко, в един момент на мъжете не им е само секс в главата. Поне не на всички. Някои от тях мислят как да правят пари, вместо да си губят времето в полите на жените. Wink

Вярно е поне това. Ама като минат поне 55 години. Тогава може и манждата да сложат пред леглото, ако трябва да избират.
За 30 - 40 годишен да обясняваш ти, че само манджа му е в главата, много ще сбъркаш.
Аз и преди казах, това което описваш може да е рутинния живот на възрастно семейство, но не и на токущо създадено такова. Ти си тази която е в грешка, щом твърдиш, че и при младите и при възрастните е едно и също.
Гледаш от твоята си камбанария, мислиш се инстанция, пък накрая се окаже, че само претецийте ти в повече

# 659
...мусаката много ясно, че мамината е най вкусна...

Я да обсъдим и това. По мои наблюдения е градска легенда  Simple Smile

Връщах се назад, но не видях, стана ли ясно какво е все пак менюто на така разискваната млада двойка?

Общи условия

Активация на акаунт