С какво ви дразнят снахичките?

• 51 744
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
  • София
от прочетеното до сега съм на мнение, че Краси е идеалната свекърва. Дай боже всекиму Simple Smile
Нали. Хладни дипломатични отношения и минимум виждане. Прелест!

# 76
Това ли е идеалното - с мойта мама биз-бизе под един покрив, с неговата - хладни до студени дипломатични отношения и минимум виждане Joy

# 77
Това ли е идеалното - с мойта мама биз-бизе под един покрив, с неговата - хладни до студени дипломатични отношения и минимум виждане Joy
Ами, не знам.Моята майка беше на 400 км от мен и я виждах 1-2 пъти в годината.Понякога 3. Липсваше ми много, но .....

# 78
Да, така е! Живота го показва, може би и това, че сме от различни поколения, с различни мирогледи.  Разбрах, че ако правя нещо или искам да го правя, с цел да помогна  - се дразнят, ако не правя - пак недоволни - защо не го правя... По- добре да се виждаме и чуваме по необходимост и с много дипломация.

В никакъв случай не искам да ме харесва и най - малкото да ме обича, има си майка, аз майка няма да й стана... Доволна съм, че синът ми ни спестява много неща, които нито тя нито аз искам да знам за нея.  Както е казал народа любовта ни е правопропорционална на разстоянието.

Когато ме помолят за нещо се отзовавам, но никога не се раздавам.

Така с моята свекърва преди мнооого време си изяснихме отношенията, за което съм й благодарна. И не мога да кажа лоша дума за нея, има моменти, в които с действията или бездействието си е била по- ценна от майка ми. Да ми е жива и здрава!

# 79
     Разбира се, че е така и без грам ирония. Само е нужно снахата да проумее, че мъжът ѝ също може да е биз-бизе с неговата си майка. И минимум виждания с тъщата. Т.е. да не очаква от партньора си онова, което не иска той да очаква от нея. Всичко съобразено с характерите на роднините, разбира се.

# 80
Ами така е и според мен! Крайно време е Българина да се отърси от т. нар. патриархално възпитание как младите трябва да слушат свекърите и старите да държат да са постоянното присъствие в живота на младите с вечните си напътствия и изисквания. По въпроса за вижданията на мъжа с неговата си майка - ами разбира се, че трябва да поддържа близки контакти с родителите си и да се виждат редовно, та той им е син. Стига да не се очаква от мен да съм и аз в такива отношения с родителите му - все пак аз имам свои родители, с които държа аз да имам близки отношения. Иначе нямам нищо против за вижданията по повод - толкова празници има в годината, както и лични поводи, които според мен са абсолютно достатъчни за контакти снаха - свекъра, тъща - зет. Аз мога да се похваля, че горе - долу съм успяла да постигна такива отношения, но признавам, че ми отне известно време и не малко нерви и съм сигурна, че свекървата още го преживява. Да отбележа, че сме женени от 6г и половина и имаме дете на 5 г. и половина, както и никога не сме живяли с никой от родителите Grinning

# 81
Аз пък никак не обичам вижданията по повод - едни големи трапези, много хора, дистанцирано и протоколно общуване. Винаги съм предпочитала персоналното общуване. И с приятелките си се виждам поединично, разбира се, не винаги.
Нищо патриархално няма във възпитанието ми, но аз не харесвам дистанцираните отношения. Което не значи, че толерирам вмешателствата. Не се бъркам в живота на хората - малко хора знаят убежденията ми по различни въпроси - когато те не засягат околните, няма защо да им ги натрапвам.

# 82
по принцип и аз харесвам персоналното общуване и се старая да се виждам с приятелките/приятелите ми по този начин. Но лично аз тук говоря за свекървата. С моята свекърва сме толкова различни и ако не бях женена за сина и, не бихме имали допирни точки, съответно не би ми се налагало да контактувам с нея Simple Smile. А така наречените поводи са времето, в което няма как да не седнем на една маса и тъй като не се виждаме през другото време, за да се дразним и да си създаваме негативни емоции, събиранията минават добре в приятни и неангажиращи разговори

# 83
  • при късмета
Аз не обвинявам тези които са на принципа "моите родители може, другите не", снахите визирам. В крайна сметка има едно насадено мислене, че на свекървата се дължи уважение, само защото е такава, но равнопоставеност с тъщата и задължение за уважение към нея няма. Както и да го гледаш не нито честно, нито нормално, нито равнопоставено. Но факт, съществува. Съвсем в реда на нещата е снаха, която е принудена да уважава по задължение, а не защото свекървата си е заслужила уважението да реагира така.

Аз продължавам да съм на мнение, че уважение се печели, а не се дължи. На никого и по никакъв възрастов и роднински признак.

И защо да се изисква одобрението на свекървата за снахата и нейните очкавния да се оправдаят? Нейното одобрение не е нито нужно, нито важно(не, че няма и тъщи с такива претенции, но чисто статистически са много по-малко). То няма никакво значение. Важното е очакванията на младите един към друг да си оправдаят.

Сега някой да не го обърне на това кой как се държи. Двете нямат нищо общо

# 84
  • София
Алоууу, я вие снахички да не се бъркате в нашата темичка.  #Cussing out Я всяка да си знае коридора!   sport027 #2gunfire#2gunfire #2gunfireОт вас не можем да се доредим и да кажем вие с какво ни дразните. Ами тъй, де. Нали темата е: С какво ви дразнят снахичките, а не с какво ви дразнят свекървите. Ей, ужасно племе !!! И тук се намърдаха. Simple Smile Как ли ще звучите коя по-рано, коя по-късно, като от стола на снахата седнете в стола на свекървата smile3508. Според мен злите снахи не могат да бъдат '' благи" свекърви. Ама може пък и да се кротнете като станете свекърви, че синчетата ви, като ви скръцнат със зъби и снахичките си покажат разцепеното езиче...Сссссс. Мани, бЕгай... Тогава ще си кажете: Ей, като стане човек на мяра, та хване вяра. Хайде ходом марш всяка в темата си hahaha
Момичета, дано имате чувство за хумор... Hug

# 85
Flo 51 Grinning, развесели ме

# 86
  • София
Аз пък никак не обичам вижданията по повод - едни големи трапези, много хора, дистанцирано и протоколно общуване.

Аз пък обожавам вижданията по повод.
Понеже много обичам да готвя и това ми е най-готиното време - да нахраня любимите същества със специални ястия, приготвени с любов - ммм вкусни аромати се носят из къщата.... Снахичката ми обича да слага масата и да подрежда всичко по конец и етикет, супер екип сме напоследък! Казвам напоследък, защото тя вече се отпусна в къщата ни, знае кое къде седи и се чувства като у дома си - щом си е оставила четка за зъби и резервен комплект дрехи. Simple Smile Доволна съм много!

# 87
И аз много обичам вижданията по повод. И свекърите, и моите родители живеят в други населени места и предпочитам да съчетаем нещата- отиваме, защото има повод и им оставаме на гости 1-2 дни. Хем имаме време да си поприказваме и да се видим, хем не е толкова често, че да си пречим и да се дразним взаимно.
А за близките отношения между ММ и неговите родители- аз нямам против да се чуват и по 100 пъти на ден, а и да се виждат без  да съм с него. Това са си техните отношения.

# 88
... Казвам напоследък, защото тя вече се отпусна в къщата ни, знае кое къде седи и се чувства като у дома си - щом си е оставила четка за зъби и резервен комплект дрехи. Simple Smile Доволна съм много!

Това е чудесно, но не се хвали много и много внимавай!
В началото всички (е, почти всички Simple Smile) тръгваме с добри намерения да се разбираме помежду си, после едната каже и направи нещо непремерено, другата се обиди и става тя каквото става... И най-обикновеното "добър ден" се превръща в повод за сръдня Mr. Green Справка - онази тема Wink

# 89
  • София
... Казвам напоследък, защото тя вече се отпусна в къщата ни, знае кое къде седи и се чувства като у дома си - щом си е оставила четка за зъби и резервен комплект дрехи. Simple Smile Доволна съм много!

Това е чудесно, но не се хвали много и много внимавай!
В началото всички (е, почти всички Simple Smile) тръгваме с добри намерения да се разбираме помежду си, после едната каже и направи нещо непремерено, другата се обиди и става тя каквото става... И най-обикновеното "добър ден" се превръща в повод за сръдня Mr. Green Справка - онази тема Wink

Съгласна съм. Ще внимавам!
Аз затова се допитвам до форумО, да не сбъркам някъде, да не стъпя на криво, така да се каже...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт