С какво ви дразнят снахичките?

• 51 747
  • 712
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Защо сега гледате да я приземите жената - нека се радва. По-добре да се наслаждаваш и на най-малките неща, отколкото да дебнеш за скрит подтекст или скорошно заоблачаване...

Популе, радвай се!

# 91
  • Бургас
Алоууу, я вие снахички да не се бъркате в нашата темичка.  #Cussing out Я всяка да си знае коридора!   sport027 #2gunfire#2gunfire #2gunfireОт вас не можем да се доредим и да кажем вие с какво ни дразните. Ами тъй, де. Нали темата е: С какво ви дразнят снахичките, а не с какво ви дразнят свекървите. Ей, ужасно племе !!! И тук се намърдаха. Simple Smile Как ли ще звучите коя по-рано, коя по-късно, като от стола на снахата седнете в стола на свекървата smile3508. Според мен злите снахи не могат да бъдат '' благи" свекърви. Ама може пък и да се кротнете като станете свекърви, че синчетата ви, като ви скръцнат със зъби и снахичките си покажат разцепеното езиче...Сссссс. Мани, бЕгай... Тогава ще си кажете: Ей, като стане човек на мяра, та хване вяра. Хайде ходом марш всяка в темата си hahaha
Момичета, дано имате чувство за хумор... Hug

Хаххаха! Снаха съм, даже съм от гадните, но се зачетох с интерес в обратната тема. И останах много изненадана, че тук почти не са писали свекърви, пък в свекървенската тема - почти няма снахи. Хахахах, страшно племе ей!  hahaha

Фло, коментарите ти винаги много ме веселят. Ей такава свекърва искам и аз, ма късно е либе за китка!   bouquet

# 92
За това, че уважението се печели съм съгласна. Но какво става, когато едната страна се старае и прави всичко за другия, а той е вечно недоволен?

# 93
  • София
K.A.G. ,когато едната страна се старае и дава всичко от себе си, а другата страна е все недоволна, оставяш я да си недоволства и не и обръщаш никакво внимание. Баба ми казваше, че който не знае да целуне ръката на попа, ще целува попадията по г.за. И по-цензурното: Кой каквото прави, на себе си го прави.
VESELKA 78, Hug
АНИТО, ласкаеш свекървенската ми душица Hug

# 94
  • при късмета
За това, че уважението се печели съм съгласна. Но какво става, когато едната страна се старае и прави всичко за другия, а той е вечно недоволен?

Ами пак се връщаме за това кой как приема нещата. Ако стараещя се, не промени метода и си кара по неговите представи и прави все едно и също в старанието си, то пък не се приема като старание, а като вмешателство (или друго) от другата страна, нещата зациклят и няма да се получат никога.
А пък вечно недоволния трябва да каже точно и ясно от какво е недоволен, вместо само да се сърди.
И двете страни трябва първо да си разяснят кой как приема конкретни действия или случки. Не как се чувства от тях, а защо.
Различните хора, различни неща приемат за обида, а пък направилите/казалите ги, в повечето случаи изобщо не са били с тази умисъл.

# 95
Зависи какво е това "всичко".
Моята свекърва облича децата от глава до пети с най-хубави дрехи. За нея това сигурно е правене на всичко, но веднъж не ме попита харесва ли ми. Дали пък и аз като майка не искам да изляза и да им напазарувам, по мой вкус и за свое удоволствие. Един път с ММ харесахме за детето скъпо яке и той предложи да е от майка му. Обади и се, нацупи се. Искала тя да избере... Ако пратя детето на гости с дрехи купени от мен или подарък от друг, често го връща преоблечено.
С годините си свикнахме и аз вече не и се сърдя, но дадох пример за разминаване в "старае се да прави" и "другия е недоволен".

# 96
  • София
Моята свекърва облича децата от глава до пети с най-хубави дрехи. За нея това сигурно е правене на всичко, но веднъж не ме попита харесва ли ми. Дали пък и аз като майка не искам да изляза и да им напазарувам, по мой вкус и за свое удоволствие. Един път с ММ харесахме за детето скъпо яке и той предложи да е от майка му. Обади и се, нацупи се. Искала тя да избере... Ако пратя детето на гости с дрехи купени от мен или подарък от друг, често го връща преоблечено.
С годините си свикнахме и аз вече не и се сърдя, но дадох пример за разминаване в "старае се да прави" и "другия е недоволен".

Типичен пример за комплексирана жена (без извинение).
Ама какво са ти виновни децата? Нали дрехите са за ТЯХ, а не за теб? Wink Свекърва ти купува дрехи за децата, щом тя дава парите, разбира се, че тя ще ги избере. Теб какво те спира да си им купуваш дрехи? newsm78 А това, че ги преоблича като са при нея, какво ти пречи? Като се върнат, преоблечи ги и ти и готово. Защо се цупиш?

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 23:33 от Popule

# 97

Ама какво ти е виновно детето? Нали дрехите са за НЕГО, а не за теб? Wink Свекърва ти купува дрехи за детето, щом тя дава парите, разбира се, че тя ще ги избере. Теб какво те спира да си му купуваш дрехи? newsm78 А това, че го преоблича като е при нея, какво ти пречи? Като се върне, преоблечи го и ти и готово. Защо се цупиш?
Без извинение, лекувай се.

# 98
  • София

Ама какво ти е виновно детето? Нали дрехите са за НЕГО, а не за теб? Wink Свекърва ти купува дрехи за детето, щом тя дава парите, разбира се, че тя ще ги избере. Теб какво те спира да си му купуваш дрехи? newsm78 А това, че го преоблича като е при нея, какво ти пречи? Като се върне, преоблечи го и ти и готово. Защо се цупиш?
Без извинение, лекувай се.

Защо? newsm78

# 99
  • при късмета
Popule, назад писах, че всички свекърви които претендират за върха на възпитанието, то им стига до там, че първи да започнат да обиждат. Потвърждаваш го на 100%.
Има право да се сърди dobra, защото 100 пъти сме говорили, че родителите са тези които решават какво да облича детето. Не само това и а и всички дребни работи, като какво яде, кога и т.н.

Защитаваш свекървата защото е същата като теб. Ти се фръцкаш, че няма да дадеш пари за диван, ако не се съобразят с твоя избор или голям подарък, ако не те поканят. А тя не дава пари за яке, ако не го избере тя. И да я защитаваш, прави няма да станете

# 100
  • София
Popule, назад писах, че всички свекърви които претендират за върха на възпитанието, то им стига до там, че първи да започнат да обиждат. Потвърждаваш го на 100%.
Има право да се сърди dobra, защото 100 пъти сме говорили, че родителите са тези които решават какво да облича детето. Не само това и а и всички дребни работи, като какво яде, кога и т.н.

Защитаваш свекървата защото е същата като теб. Ти се фръцкаш, че няма да дадеш пари за диван, ако не се съобразят с твоя избор или голям подарък, ако не те поканят. А тя не дава пари за яке, ако не го избере тя. И да я защитаваш, прави няма да станете

Какво се правиш, че не разбираш? По твоята логика човек не може да подарява подаръци, а само пари да дава. Голяма си материалистка!

Тук не става въпрос какво харесва майката на детето, а става въпрос за самото дете. На него може пък и да му харесват дрехите от баба му. Wink

Ако свекървата е решила да купи (подари) дрехи, купува такива, каквито тя предпочита. Ако има желание, може да се допита до майката, а може и да не се допита - решението си е нейно. А ако майката не ги харесва тези дрехи, ами да ги изхвърли. Но в случая с тази дама нещата ми миришат на липса на пари, т.е. тя не ги изхвърля, обаче протестира за избора на свеки. Моля? newsm78

Ако свекървата реши, може да даде пари. Ако реши, може да купи дрехи. Изборът си е неин и нямат право да я съдят за него, а трябва да й благодарят, че им помага финансово и в двата случая.
Защото в крайна сметка тя не е длъжна и може и нищо да не даде. Неблагодарници!

Като не й харесват дрехите, изхвърля ги и приключва въпроса. Тъкмо по този начин свекървата ще разбере, че подаръците й не са желани. Wink

П.С. Стинг е казал на децата си, че няма да получат нищо от 180-те му милиона паунда, защото ще изхарчи всичко преживе. Пък и богатството развращава, по неговите думи.  Mr. Green
http://www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopmusic/1091790 … it-my-wealth.html

Последна редакция: сб, 13 сеп 2014, 01:13 от Popule

# 101
Popule, имаш нужда от много професионална помощ. Много!
Живееш в някаква  сбъркана  лична драма и тук няма кой да ти помогне.
Не пренасяй мъката си върху непознати. Не че ми тежи нещо, но не мога да съм ти в полза.

# 102
E, разбира се, съвсем възможно е и да не си трови човек живота с нерви за дреболии. Моята баба по бащина линия правеше така. Купуваше дрехи, бижута, какво ли не без да се допитва до майка ми. Никой никога не се е тормозил много по този въпрос. Понякога, когато нещото е хубаво, му се радвахме. Когато не е, просто изчезваше в дълбините на гардеробна и толкоз. Когато знаеш, че човека (свекървата) е имал добри намерения и не е целял да засегне ужасно, защо да се драматизира излишно? Възрастните хора често не намират друг начин да покажат на малките, че ги обичат освен да им вземат нещо.

По същия начин не разбирам ужасната драма, която настава, когато някоя свекърва вземе на детето шоколадче, а то е на диета. Освен, ако не иде реч за алергия, едва ли ще свърши света и ще му опадат зъбите от едно киндерче, а колкото и да е странно точно тези дреболии изграждат връзката баби/дядовци-дете. Никога няма да забравя с какъв трепет чаках дядо да се прибере и да ми донесе някоя дреболия. Не мога да се закълна дали всеки път, погледното от окото на възрастен, подаръците му са били стойностни, но аз с такова нетърпение и кеф го чаках и се радвах всеки път, че щеше да е меко казано глупаво да му се тропне с крак. Обичах го заради разговорите, разказването на приказки и самия човек, какъвто беше, но ей такива дреболии ни заковаха отношенията. Та не съдете прекалено строго възрастните, че се опитват да зарадват децата по техен си начин.  Peace

# 103
  • при късмета
Не, ти се правиш, че не разбираш. Или пък наистина не можеш, знам ли.
Тя каза, че свекърва й го прави непрекъснато. Облича детето по неин манталитет, а не да подарява дрехи само по повод. Различни неща са. Първата е невъзпитано, заради несъобразяването с родителите, при второто всеки ще остави подаряващия да избере подаръка.
Това най-демонстративно преобличане на детето, ако е с дрехи некупени от нея е просташко.
А за детето също не е кой знае колко добре. Баби с токива навици си ги държат и до тиинерджърството, а на децата след определена възраст, хич не им харесва да им избират дрехите.
Още не съм видяла тийн да харесва бабешкото обличане и бабиерите да не критикуват тииновете заради дрехите. Тинейджърка няма да сложи пенюар по този повод, обаче и с право.
А бабиерата ще започне да казва неблагодарник на детето вече, вместо на майката.

А и друго дразни с обличането на детето. Голяма част от бабите, които го правят, веднага започват с приказките "ако не съм аз, ще ходи голо". Това обикновенно няма нищо общо с истината и това е още една причина да дразни. И поредния плиткоумен опит за манипулация и налагане на свекървата. Трябва да е нейното, па макар и стила на обличане на внучето

# 104
Моята свекърва след като се роди синът ми започна да му носи дрешки. Къде ми харесваха, къде- не, но му ги обличах. В един момент обаче започна да не може да му уцелва размера и не му ставаха. Сама прецени, че е по- добре аз да ги избирам и започна да ми дава пари. Винаги я канех с нас, но не идваше. След това й показвах какво съм купила за внучето й.

Общи условия

Активация на акаунт