С какво ви дразнят снахичките?

• 51 628
  • 712
  •   1
Отговори
# 285
Отживелица е ,млада булка бях ,но е факт ,не е шега.Нямаше баня ,в корито се къпехме ,но  и след като имаше баня ,вечер мия крака ,сутрин се къпе и изчезва.Също изгладена риза ,написан пътен лист и отчет за деня.Моя грижа беше.Обувките изчистени и  лъснати.Поради това съм на страната на днешните жени.Още не може да ми мине горчилката от онова време.Тя всъщност е  теглото ми ,не многото физическа работа.Отношението към мен ,въпреки че работех много и всичко ми допадаше.Заради тази горчилка пиша тук ,дано най сетне излезе от мен  и спра да я мисля.

# 286
...Вариант "работя всеки ден до 5 примерно, той всеки ден се прибира в 7 примерно, а аз след работа съм сготвила, изчистила, оправила" не съществува по-никакъв начин.

Защо да не съществува! Няколко години бяхме на този вариант у дома. Аз без фиксирано работно време, без особено натоварване, но и без особени доходи, той от 8 до 8 на работа и цялата финансова тежест върху него. Ми не съм се прекършила от домакинската работа, която, заедно с децата, основно беше легнала върху мен в този период. Нито ми е минавало през ума да го чакам да си дойде в 8 и да започне да готви, щото, видите ли, аз не съм му слугиня Rolling Eyes
Голям страх значи да не се минете случайно ooooh!

Боряна с нейните истории имам чувството, че е някоя стогодишна баба, била млада булка през 19 век Joy

# 287
Не е страх. Просто обичам да се грижа за него, но и той да се грижи за мен.
Сега работя от вкъщи и да, през седмицата основно аз готвя, защото е по-лесно. Но петък, събота и неделя го прави той, без да вадим фишовете от заплатата и работното време.
Абсурдно е грижите за семейството и децата да намаляват умишлено, заради това, не всичко е пари, има неща, които не могат да се купят.
Радвам се, че майка му и баща му не са го карали да гледа това, когато стане сутринта и си приготви сам дрехите, когато сготви или направи нещо друго.

Бор_яна, не знам за които години говориш, но ако за времето си е било нормално, не го приемай толкова навътре. Още ли си с този човек? Имате ли деца?

# 288
1974 се омъжих ,40 години все пак ,но съм жива и помня.Много пъти питах ,ако трябва да не пиша историите си.Не  ми е  приятно да дотягам.Че както плета и пиша тук ,разплитах малко...

# 289
Почина след дълго боледуване преди 8 години.Имаме синове ,които не са  като турци ,да седят и чакат.И защитавам снахите,Птица от темата за свекървите знае  и не ми вярва ,че съм искрена .

Няма нормално време за незачитане на друг човек ,себе си всеки зачита нормално по всяко време.Никой не е достатъчно стар ,за да не му се живее.На 60 ненавършени чета ,интересувам се от всичко,занимавам се с каквото мога,имам приятели  и съм в пенсия по болест,имам проблеми със здравето,но не се предавам и няма да се предам.

# 290
  • София
...Вариант "работя всеки ден до 5 примерно, той всеки ден се прибира в 7 примерно, а аз след работа съм сготвила, изчистила, оправила" не съществува по-никакъв начин.

Защо да не съществува! Няколко години бяхме на този вариант у дома. Аз без фиксирано работно време, без особено натоварване, но и без особени доходи, той от 8 до 8 на работа и цялата финансова тежест върху него. Ми не съм се прекършила от домакинската работа, която, заедно с децата, основно беше легнала върху мен в този период. Нито ми е минавало през ума да го чакам да си дойде в 8 и да започне да готви, щото, видите ли, аз не съм му слугиня Rolling Eyes
Голям страх значи да не се минете случайно ooooh!

Пропуснала съм да напиша "За мен не съществува".  Такъв брак не ми трябва.  Нито мечтая за тиквен медал. Или да си разхождам новия силикон.

# 291
Оооо,НСЧ,малко да те в осветля в случая ,че ми се виждаш "парашутист " Laughing-хвърляш общи мнения на едро ей така Joy....и да не четеш сума ти страници напред също,понеже си ми симпатична ще ти кажа с две думи. Laughing  bouquet

Една свекърва(вече станала емблематична ) се оплаква,че сина и го болял стомаха и че снахата не искала да готви.Те са младо семейство без дете.Тя твърди,че снаха и разполагала с повече свободно време(или не работела изобщо,но това не е съвсем ясно ) от сина и през седмицата,но нямала желание да приготвя храна и той ядял полуфабрикати.Сина и можел да готви отлично ,но нямал време,тъй като се връщал късно и уморен и т.н. ooooh!

Последна редакция: сб, 17 яну 2015, 17:17 от zhani

# 292
Ахааа, ясно!
За всичко са виновни снахите  Mr. Green

Бор_яна, важното си го постигнала, да възпиташ децата си в човешко отношение. Другото - минало. Не си стара, гледай напред  Hug

# 293
Имаше един единствен път, в който ММ беше на работа от 10 сутринта някъде до към 15-16 следобяда, а аз изкарах плътно от 6 сутринта до 19. Прибрах се и гледам, че на мен се чака да сложа масата и да търся храна, а аз недоспала, изгладняла и преуморена. Последва скандал - без много крясъци, без големи драми, само казах, че половия ми орган не ме прави длъжна за всичко и няма да търпя такова отношение. Ако случая е такъв и сина на Popule работи по 12 часа на ден, а снахата - по 4-5, ок. Тогава бих го разбрала. Ако, обаче, тя работи по 5-6 часа, а той - 7-8, не смятам, че като голям мъж е прекалено немощен да поема от време на време той готвенето. Може да си разпределят задълженията. Щом тя не обича да готви, да готви той, а тя да чисти и простира, примерно.

Впрочем ММ тогава ми се извини и наистина това е единствения такъв случай. Когато аз мога - правя. Когато той може - прави или ми помага. Когато и на двамата не ни се занимава - взимаме си някой и друг зеленчук - правим салата, взимаме маслинки, моцарела, хлебче, лютеничка и всички са доволни. Но да се обяви, че някой е длъжен да прави нещо си всеки божи ден и ако това не е свършено, лошо, тичаме с тъжна физиономия при родителите... ами аз не бих живяла с такъв мъж.  Naughty Много е натоварващо да се прибираш от работа не с мисълта как ще си вземеш душ и после ще правиш нещо, което ти се прави, а с мисълта, че си длъжна да висиш на печката следващите час-2, а в противен случай ще се оплачат от теб на свекърва ти.

# 294
  • София
20 страници се занимавате с измислените драми на Popule! Дали пък не ви мята по баирите за да гледа сеир? Както се опита да засегне Боряна, че е от село, с надеждата всички от провинцията дружно да вземат да се оправдават  Crazy

Популе, от мамата да не ти плащат? Толоква трафик се генерира благодарение на теб Wink

# 295
  • при късмета
Не разбирам защо с такова настървение се нахвърляте върху Популе!
- има си определени разбирания за живота и семейството жената - всички си имаме! Няма лошо да си има виждания, но тя не само ги изказва а направо ги нарежда на останалите. В постовете й е пълно с реплики от сорта на "това е така и точка".
- тревожи се, че синът й има проблеми със стомаха - коя майка няма да се тревожи! Нали каза, че така или иначе ще наблюдава отстрани. Не може едновременно да се тревожиш и да си стоиш безучастно на една и съща ситуация.
- знае (или поне така си мисли) първоизточника на проблемите - лошо хранене с боклучава храна.
- тя самата е привърженик на домашните манджи, убедена е, че са по-полезни. Повечето сме!
- счита, че снахата се отнася малко небрежно към здравето на уж любимия - неприятно й е! Какво счита тя не е важно, защото и нейната преценка не е гарантирано, че е правилна. Нали са отделно откъде са й наблюденията?
Сигурна съм, че на всички мъжки майки тук би им било. И не само мъжки. Представете си дъщеря ви да е много натоварена в работата, да има здравословни проблеми, а на зетя да не му пука! И да й обяснява, че като не може да готви през седмицата, може в събота и неделя да наготви някалко манджи, да има за следващите дни Mr. Green

Цитат
Много ми е чудно как тя твърди, че сина й може да готви, в същото време твърди, че не възпитавала пут**вци и сина й не бил такъв.
Аз го разбирам като, че няма лошо един мъж да умее да готви, но не и да готви само мъжът в едно семейство, докато жената си кръсти ръцете. Ти не знам как го разбираш, но Популе много категорично заяви как разбира това, мъж да готви. Ти просто се опитваш да я оправдаеш

Забравяте основния момент в тезата на Популе - мъжът осигурява семейството с покрив над главата и добри пари, жената готви. Поне Simple Smile Защо трябва да е именно и неотменно готвене? Със сигурност има нещо което снахата прави в услуга на мамин златен, уморен, но да си толкова категоричен, че това трябва да е готвенето и нищо е друго е тъпо

# 296

[/quote]Няма нормално време за незачитане на друг човек ,себе си всеки зачита нормално по всяко време.Никой не е достатъчно стар ,за да не му се живее.На 60 ненавършени чета ,интересувам се от всичко,занимавам се с каквото мога,имам приятели  и съм в пенсия по болест,имам проблеми със здравето,но не се предавам и няма да се предам.
[/quote]

Боряна,пиши си каквото ти е на душата и не се притеснявай....нали за това е тоя форум. Laughing

Сега живота е по-интензивен,непрекъснато излизат нови неща във всички сфери и за да е човек в час трябва да чете Laughing  .....Ейй,а пък като се родят близнаците и те радост ще ти донесат. baby_neutral baby_neutral

# 297
Тезата, че въпросната снаха се опитва да готви, ама не се получава и това я демотивира, ми се струва невярна.
По-скоро на много момичета им е под нивото домакинската  дейност и защо да го правят, като може това време да бъде оползотворено в  козметичния салон или в МОЛА.  Да, ама идва един момент, в който мъжът   почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка и почва да вижда празната тенджера, непраната му риза и размотаната къща. И тогава почват проблемите и не е вината  в свеки, че не е научила сина си да се самообгрижва. Ми то, ако цял живот ще се самообгрижва, защо му е жена?! Да му прави мили муцки ли? А е толкова просто. Не напразно семейният живот се сравнява с два вола, които теглят впрегнати ЕДИН ДО ДРУГ ярем. Почне ли единият вол да усеща, че тежестта на тегленето е за негова сметка, колата  спира.

# 298
Тезата, че въпросната снаха се опитва да готви, ама не се получава и това я демотивира, ми се струва невярна.
По-скоро на много момичета им е под нивото домакинската  дейност и защо да го правят, като може това време да бъде оползотворено в  козметичния салон или в МОЛА.  Да, ама идва един момент, в който мъжът   почва да не забелязва перфектния маникюр, новия цвят на косата или новата дрешка и почва да вижда празната тенджера, непраната му риза и размотаната къща. И тогава почват проблемите и не е вината  в свеки, че не е научила сина си да се самообгрижва. Ми то, ако цял живот ще се самообгрижва, защо му е жена?! Да му прави мили муцки ли? А е толкова просто. Не напразно семейният живот се сравнява с два вола, които теглят впрегнати ЕДИН ДО ДРУГ ярем. Почне ли единият вол да усеща, че тежестта на тегленето е за негова сметка, колата  спира.
А, ако не е в мола или козметичния салон? Ако учи? Ако спортува? Ако ходи на уроци по нещо? Ако учи език?

# 299
20 страници се занимавате с измислените драми на Popule! Дали пък не ви мята по баирите за да гледа сеир? Както се опита да засегне Боряна, че е от село, с надеждата всички от провинцията дружно да вземат да се оправдават  Crazy

Популе, от мамата да не ти плащат? Толоква трафик се генерира благодарение на теб Wink
То пък едни драми...по скоро са си обикновенни битовизми, кой ненаготвил, кой донесъл заплата... ooooh!
Много по интересно ми е да чета Бор_яна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт