С какво ви дразнят снахичките?

• 52 479
  • 712
  •   1
Отговори
# 390
Проблемът е, да не вземе той да я изгони, а аз я харесвам и я искам за снаха.

Да бе да! Тя ти държи детенцето гладно, харесваш я друг път.

# 391
  • София
Аз пък не разбрах защо снахата да е виновна за стомашните болки , след като  заетия младеж със сигурност обядва навън?! Може би трябва да си намери качествено място за обяд, а не баничка и боза, примерно или дюнер!?

Тяхна си работа. Но щом примрънква, значи нещо става в тяхното семейство. Дано да се оправят.

Проблемът е, да не вземе той да я изгони, а аз я харесвам и я искам за снаха.

Да бе да! Тя ти държи детенцето гладно, харесваш я друг път.

На фона на някои тук (леле, добре, че някоя от тукашните не ми беше снаха), не само я харесвам, а я и обичам. Честно! Heart Eyes

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 12:22 от Popule

# 392
Популе,наистина ако дадеш и повече детайли ще могат да се дадат и по-конкретни отговори и пишещите да ти бъдат по-полезни.Казвам ти го добросърдечно..Ти почертаваш само,че имала време и че не искала да му готви...

# 393
А как реши, че снахата не пише тук. Flutter

# 394
  • София

Знам със сигурност, щото няма какво да пише. Ние с нея се виждаме доста рядко, в повечето случаи те със сина ми инициират идване у нас, аз у тях не ходя.

Популе,наистина ако дадеш и повече детайли ще могат да се дадат и по-конкретни отговори и пишещите да ти бъдат по-полезни.Казвам ти го добросърдечно..Ти почертаваш само,че имала време и че не искала да му готви...

Повче детайли няма да дам, това е.

# 395
  • Пловдив
Popule, почти на 100% съм сигурна, че НЕ ХАРЕСВАШ снаха си. Не мога да разбера голям мъж да ходи да се оплаква на мама, че жена му примерно не готви ЗА МЕН ТОВА Е ПУ*ЬО, а не ако седне той да сготви. Те са достатъчно големи след като са решили да бъдат заедно, а пък той не е достатъчно голям сам да си разрешава евентуалните проблеми?!?
Ти като майка каквото си могла си го направила до 18 години. Макар, че първите 7 са важни. От тук нататък, твоята задача е да ги подкрепяш при СЕРИОЗНИ проблеми, а не да даваш акъл или да подбутваш снахата да готви - тя може да не желае да го прави  Peace
И престани с това здравословно готвене  Sick те и нашите баби да речем цял живот готвят вкъщи, но със свинска мас да речем и с много олио.
Аз като не обичам шкембе чорба, ако ще да си съдереш задника и всички около теб да те боготворят за шкембето е все тая, няма да го опитам и няма да ме впечатлиш с това  Peace
Посъветвай сина си, че САМ трябва да намери начин да разреши проблемите в своето семейство. Като не може се разделят/развеждат и готово.

# 396

Знам със сигурност, щото няма какво да пише. Ние с нея се виждаме доста рядко, в повечето случаи те със сина ми инициират идване у нас, аз у тях не ходя.

,

Не може да си сигурна, има много подфоруми във мамата, където може и да пише снахичка. Peace
Ясно е, не става дума за готварския.

# 397
  • София
Popule, неслучайно ти казах, че снаха ти е търпелива. Ако мъжът ми тичкаше при всеки проблем между нас да се оплаче на мама... И 18 месеца нямаше да сме заедно, да не говорим за 18 години. Така че, посъветвай сина си да порасне и да решава с жена си проблемите от кухнята, буквално и преносно, на семейството си, вместо да тичка при мама и да говори зад гърба на жена си. Защото последното е поведение на всичко друго, но не и на мъж. Да не споменавам онази дума, която ти написа и която в случая приляга напълно.

# 398
  • Пловдив
Повярвай  ми, че снаха ти има какво да пише. Форумът не се състои само от тази тема или готварския...и аз готвя рядко, но и в готварския влизам  Wink Недей подценява момичето  Peace

# 399
  • София
Посъветвай сина си, че САМ трябва да намери начин да разреши проблемите в своето семейство. Като не може се разделят/развеждат и готово.

Аз лично не смятам, че трябва да съветвам никой, без да са ми поискали съвет. Няма да го правя. А иначе, майките са затова, за да изслушват и подкрепят децата си. Да изслушам - мога, да разбера - мога, но непотърсен съвет няма да давам. Що си мислите, че само вие имате майки и си обсъждате с тях, а мъжете не си обсъждат със своите? Много грешите, ако наистина го вярвате. То си зависи от майката, разбира се, как е възпитала синът си - дали го е възпитала да й се доверява. Моите така съм ги възпитала.

Popule, неслучайно ти казах, че снаха ти е търпелива. Ако мъжът ми тичкаше при всеки проблем между нас да се оплаче на мама... И 18 месеца нямаше да сме заедно, да не говорим за 18 години. Така че, посъветвай сина си да порасне и да решава с жена си проблемите от кухнята, буквално и преносно, на семейството си, вместо да тичка при мама и да говори зад гърба на жена си. Защото последното е поведение на всичко друго, но не и на мъж. Да не споменавам онази дума, която ти написа и която в случая приляга напълно.

Останала съм с впечатление, че третираш мъжа си като добиче. Но това си е мое мнение.
Колкото до тичането...що си мислиш, че някой тича някъде? Познавам добре децата си и ги разбирам от половин дума, изпусната дори. Като ми дойдат на гости - забележи, по тяхно желание - все пак мога да преценя как са нещата - човек, който стои и наблюдава отстрани, най-лесно вижда.  Wink

# 400
Popule,

синът ти някога живял ли е сам? Ако да, да си припомни как си е готвил /пържени яйца и картофи/ и си е чистил, прал и гладил.

....Проблемът е, че синът ми подметна няколко пъти, че тя не искала да му готви на него...

Знам, че той готви понякога у тях, казвал го е. Но е изморен и не може винаги, а тя има време. .... Аз не казвам, че само трябва да готви, но поне от време навреме...

Синът ти от къде знае, че тя може да готви? Значи все пак се е случвало да сготви.
Той се оплаква, че тя на него отказва да готви. Може би защото и тя очаква от него и той да ѝ готви поне приблизително колкото нея.

За умората - всеки може да е изморен и да не му се готви след работа.

Ако синът се беше пробвал на фламандка с тази теза уморен, тя щеше да му посочи вратата и да каже и аз работя и аз съм изморена, или редуваме, или кой откъде е.

За това колко изкарва - явно не достатъчно за да може да плаща за външни услуги - почистване, пране, гладене и готвене.

Синът ти готви ли събота и неделя? Ако не, да започне да го прави. На жена му може да ѝ се прииска да започне да готви някои дни от работната седмица.

Синът ти чисти ли, пере ли, глади ли?

Разглезен ми се вижда. Може и жена му също да е разглезена и сега докато свикнат с реалния живот.
След това, сили, и време трябва да имат освен за себе си да се грижат, и деца да обгрижват и възпитават.

# 401
  • София
Popule,

синът ти някога живял ли е сам? Ако да, да си припомни как си е готвил /пържени яйца и картофи/ и си е чистил, прал и гладил.

....Проблемът е, че синът ми подметна няколко пъти, че тя не искала да му готви на него...

Знам, че той готви понякога у тях, казвал го е. Но е изморен и не може винаги, а тя има време. .... Аз не казвам, че само трябва да готви, но поне от време навреме...

Синът ти от къде знае, че тя може да готви? Значи все пак се е случвало да сготви.
Той се оплаква, че тя на него отказва да готви. Може би защото и тя очаква от него и той да ѝ готви поне приблизително колкото нея.

За умората - всеки може да е изморен и да не му се готви след работа.

Ако синът се беше пробвал на фламандка с тази теза уморен, тя щеше да му посочи вратата и да каже и аз работя и аз съм изморена, или редуваме, или кой откъде е.

За това колко изкарва - явно не достатъчно за да може да плаща за външни услуги - почистване, пране, гладене и готвене.

Синът ти готви ли събота и неделя? Ако не, да започне да го прави. На жена му може да ѝ се прииска да започне да готви някои дни от работната седмица.

Синът ти чисти ли, пере ли, глади ли?

Разглезен ми се вижда. Може и жена му също да е разглезена и сега докато свикнат с реалния живот.
След това, сили, и време трябва да имат освен за себе си да се грижат, и деца да обгрижват и възпитават.

Те имат чистачка. Идва 2 пъти в седмицата.

# 402
Каква професия упражнява синко?

# 403
Защо не снахите, а снахичките?

# 404
  • София
Това че снахата работи на по-кратко раб. време, не означава, че не е изморена. Така че двамата изморени да си разпределят готвенето и останалите дейности - пране, гладене и т.н. Въпросът с чистенето виждам, че е решен.

Общи условия

Активация на акаунт