С какво ви дразнят снахичките?

• 52 318
  • 712
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Популе,
синът ти да се изследва за хеликобактер пилори. Да се замисли за непоносимост към лактоза и/или глутен. Понякога тези "бебешки" проблеми се отключват в по-късна възраст. При майка ми на 60... ooooh!
Това направи - кажи му да иде на читав лекар и да си направи изследвания.

Подари на снахата готварски курс...http://www.amusebouche-bg.com/culinary-courses.aspx
После ще четеш в темата за векървите за себе си.  Hug

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 18:23 от бъръльо-бъръльо

# 436
Хм, Популе иска конкретен съвет за една ситуация, която е представена от нея без каквито и да е конкретни данни. Не се иска наличие на гениален мозък, а само на половин капка, за да е наясно човек, че когато пише най-общо, без конкретни данни няма начин да получи друго освен общи приказки и чесане на клавиатури. Детето го боляло коремчето, чичо доктор казал, че било от храната, а снахата не готвела. Безкрайно много са причините поради които мъжът и жената в едно семейство не готвят. Тези причини могат да варират от уважителни до абсолютно неизвиними. И всеки с малко мозък е наясно, че липсата на конкретна информация за тези причини, прави даването на адекватен съвет невъзможно. Сега, ако Популе има нужда от начесване поне на клавиатурата, ОК.

# 437
Искрено съжалявам горката снаха  ooooh!
Тази жена не се спря-та апартаментът, та дивана, сега пък яденето! Представям си като роди това момиче каква инвазия го чака!Дано успее да се спаси навреме!
Мъжът ми има подобна майка като Популе, да не ви казвам какъв е резултатът! Затова от сега уча моето да дете да е самостоятелен! Искам да може сам да се оправя, да не му се опира нищо, а не да чака на жена си.

А ако случи на някоя кифла или да се оправя сам с нея или да се разделят-все пак ще е голям мъж, аз няма да го дондуркам цял живот. Иначе с удоволствие бих гледала внуците и не бих се скатавала за това. Единствено бих се притеснила, ако снахата е крайна веганка и кара внуците на такъв режим, или кръшка, или някоя комарджийка или пияница. Но иначе синът ми би трябвало сам да се оправя с жена си, ако ли не-всеки по пътя си. Като не е доволен от манджите ѝ-или си готви сам или я научава.

# 438
Мисля, че Популе или много се притеснява от незначителни неща и си представя хорър сценарии /има хора, които правят от мухата слон и все ги е страх да не стане нещо/;
или просто се шегува с нас.

# 439
Задавам въпрос към снахите и ви моля за  откровен отговор : Колко от вас не готвят за мъжа си, по-обобщено -за семейството си?
Дали като си дойдат мъжете ви от работа, гладни и уморени,  а за ядене има или нещо сухо, или нищо, той ще  ви гледа с голямо обожание  и вие  комфортно ли се чувствате в такава ситуация?
Мисля, че по един подобен спор преди много време ви писах една  сентенция "Жената трябва да е домакиня в кухнята, дама в обществото и к--ва в леглото". Тогава семейството е ОК.

Скрит текст:
Ако моите  снахи не готвят, няма да ми е приятно. Признавам си го. Има дни, в които и аз не готвя, но тук става въпрос за система, а не за пропуснат някой ден без манджа на печката.
 Сега оставете Популе да си почине и отговорете честно на въпроса ми.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 21:02 от K.A.G.

# 440
  • Пловдив
Аз съм снаха, случвало се е и повече от седмица да не готвя, случвало се е и мъжа изморен да се качи и той да сготви нещо, случвало се е да яде и варени яйца/картофи със сирене или каквото намери в хладилника, заедно сме достатъчно време и не е заради домакинските ми умения.

# 441
Дали като си дойдат мъжете ви от работа, гладни и уморени,  а за ядене има или нещо сухо, или нищо, той ще  ви гледа с голямо обожание  и вие  комфортно ли се чувствате в такава ситуация?

Извинявай, но много тенденциозно задаваш въпроса. Сигурна ли си, че всички снахи, пишещи тук, стоят по цял ден вкъщи, чоплят си в носа и зяпат сериали?
А ако работят също и се прибират вечер от работа гладни и уморени? А ако се прибират по-късно от мъжете си, още по-гладни и уморени от тях?
Хайде да оставим хората на мира да си решават сами семейните проблеми. Ние нали сме решили нашите? Докато ги решавахме, допуснахме ли майки, баби и други тьотки да ни се бъркат?
Ако искат ще готвят, ако искат само по ресторанти ще ядат, ако искат ще карат на кълнове и семена - пълнолетни са, вече възрастни хора, сами да си подреждат живота и масата, заедно с половинките.

# 442
  • Sofia
Готвя всяка вечер и го правя с удоволствие и желание, просто обичам  Sunglasses

Мисълта за това каква трябва да бъде жената принадлежи на Шопенхауер.

Той разказва, че му се иска жената да бъде принцеса в обществото, к...а в кревата и стисната в харчовете, но за съжаление му се паднала жена, която е принцеса в харчовете, к...а в обществото и стисната в кревата. Кошмарът на всеки мъж.

П.П. Постът на Как` Сийка много ми хареса!

Мисля същото, но понеже бях питана конкретно, затова и отговорих така. И да, понякога се връщам по-уморена и гладна от мъжа ми, но тогава той най-често е поприготвил нещичко. Не караме на сухоежбини, не обичаме, и за детето също не е добре, ако съвсем нямаме вариант да сготвим, взимаме китайско!

# 443
  • Ямбол
А мъжът къде е? Зает с много работа и после уморен. Ами мерси, дръжте си го у вас.

# 444
  • при късмета
K.A.G., реално са единици тези които изобщо не готвят. Само, че никоя няма да приеме това да е само и единствено нейно задължение по някаква измислена презумпция.
Аз готвя, предимно заради детето. Моя мъж е голям фен на сухата храна и понякога я предпочита пред готвеното. Специално при мен, даже ще се зарадва ако го посрещнат сандвичи, ама да речем, че е изключение.
Не, че не готвехме и преди да се появи детето, но сега е предимно готвено, при това и начина на готвене заради детето променихме и суха храна, пица или сандвичи направо ги предпочита. Преди 1/4 от времето се хранехме навън и по-голямата част от храната приготвяхме вкъщи. Сега дори толкова не се храним навън, защото мъжа ми си умира за дюнер например, а на детето гледам да взимам изключително рядко. Ако се храним навън е някъде на път или подобно, където нямаш особен избор.

# 445
Дори аз от 19 век както ме  определяте не съм почнала да бера грижа от първия ден за ядене.Докато родих свекървата имаше грижа за гозбата.Аз когато искам да направя нещо.Но никога не съм сядала без да сложа нещо и  аз.Салата или десерт ,ако ще вилиците.Но участвам.После като останах по майчинство се започна ,тя се оттегли напълно ,свекърът получи инсулт  и всичко остана за мен.Но в самото начало ,пържени яйца или сурова лютица-това е ситна салата все едно или миш маш суров както ви хареса.Боб ,леща ,и от начало ,неделя пиле.Не  е нещо кой знае  какво ,но готвеше жената  почти две години.Хайде хора  млади ,сега се взели да им се заврем и в леглото по колко пъти го правят.Има време.Всеки готви ,почти всеки,само че когато иска и може.Казах ,че снаха ми не готви,казах ,че и носи в леглото закуска и аз виждам и са у нас.Дори слагам още нещо ,да е хубаво.Радвам се на това.Тя е сложна личност ,има качества.Има и неща ,които не ми допадат ,но осъзнах ,и то тук ,че имам грешки и аз.Щом тя ме приема такава ,то и аз няма да се завирам в техните неща.Щях да се изприщя ,ако бе кифла и се фръцка само да си разхожда тоалетите.Тя работи и от доста отговорна работа.Равни са отвсякъде,по произход ,образование  ,възраст , разбирания ,мечти ,гледат в една посока ,постигат си тяхното.Ба си гозбите...като дойде време ,ще готви.

# 446
Веднъж една колежка по време на почивката между две лекции, в 20:30 вечерта ми каза, че е безкрайно изморена /през деня е била на работа/, а след лекцията трябва тепърва да готви.

Ококорих се и я попитах не е ли късно тепърва да готви /лекцията свършваше в 21:50/ и да вечерят.
Тя ми отговори, че готви за утре, да има какво да яде мъжът ѝ, когато се прибере от работа.

Малката ѝ двегодишна дъщеря я гледаше втората жена на баща ѝ  докато та е на лекции. Майка ѝ беше починала преди година и баща ѝ се оженил повторно, като си взел жена 30 години по-млада от турско село, която не можела да чете и пише на турски.

Мъжът ѝ не знам какво е правил вечер след работа освен да вечеря, сигурно си е почивал, защото е изморен. Идваше да я вземе с колата, въпреки, че тя също имаше кола. Ако тя беше с колата, той идваше пеша с хайде двамата в колата към къщи.

Колежката е родена и израснала в Белгия. Мъжът ѝ също е второ/трето поколение, дете на турски емигранти.

# 447
Зададох този въпрос, защото виждам с какво настървение се хока Популе и се  критикува сина й. Лесно е да се оправдава  снаха й, но дали вие  правите като нея? Сигурна съм, че не! Поне по-голямата част от вас.
 Да, повечето от вас /и аз/ сме работещи  и сме изморени, понякога направо скапани  Въпрос на отношение към човека до теб, да те е грижа за него, ако щеш да го поглезиш, както искаме те да поглезят нас с нещо, което ние обичаме, тогава начин и желание  не липсват. При сегашните печки с таймери, с отложени стартове, кукъри и каква ли не техника,не е толкова сложно да се  приготви домашна качествена храна.
У нас готвя предимно аз, а мъж ми, ако му кажа, че аз няма да имам време или ще отсъствам няколко дни. Има и манджи, които той обича и си ги готви по свой вкус, когато реши.
Но това е друго. Говорим за липсата на желание ВЪОБЩЕ да не  готвим и да се изживяваме "вижте ме колко съм еманципирана, модерна" и тям подобни, за каквито се мислят много млади  жени.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 21:40 от K.A.G.

# 448
K.A.G., отговарям на въпроса ти. Когато се запознахме с ММ, аз изобщо не можех да готвя. Нямах и желание. ММ готвеше (и все още готви) прекрасно. За сметка на това дори не знаеше как се пуска прахосмукачка. С времето готвенето взе да ми става интересно, престраших се да пробвам, след това ми стана практика, а сега въртя едни манджи...истинска кулинарна метаморфоза. ММ пък пое част от чистенето. Общо взето си поделяме домашните задължения, както и изкарването на парите.
Кулинарната ми метаморфоза продължи около 5 години, през които очевидно не съм се вмествала в идеала за жена, описан като "... и готвачка в кухнята". И все пак съм била обичана и уважавана. Впрочем подобни мулти-таскинг описания каква трябва да бъде жената са ми чужди. Аз съм една и съща - навсякъде.
И тъй като темата е за снахи-свекърви, искам да добавя, че моята свекърва въобще не се впечатляваше от факта, че не готвя. Отношението й беше, цитирам: "А, и аз като се омъжих, не ме влечеше, после се научих", "Ами то и ... (синът й) трябва нещо да върши във вашата къща, поне да готви" и т.н.

# 449
  • София
Ах, мъжът се прибира уморен, а жена му му вика, нали, краварката е в левия ъгъл ...  Joy Ще ме уморите, честно. Бива фантасмагории, бива, курва в леглото, дама в обществото... Какво общество бе, джанъм? Обяснявам как протича деня на средностатистическата българска жена: Събуждане, градина/училище (докато детето е на тази възраст), работното място, осем (работни) часа бач, градина, дома, печката, домашните, масата, банята, леглото. Сега, за в леглото не мога да кажа, но останалото СКАПВА. Плюс пътуване в ГТ. Отпочинала си е, ехееей, виж мъжът е друга работа, той се прибира винаги уморен, обикновено със семейната кола, понеже е под-достойнството му да се вози на метро. мхм

Общи условия

Активация на акаунт