С какво ви дразнят снахичките?

• 52 462
  • 712
  •   1
Отговори
# 420
Аз тогава да питам така - трябва ли снахата да готви? Защо?

Разбира се ,че не трябва.мъжът е този ,който готви,пере ,чисти и носи парите в семейството!
Жената ,от нея се иска само да роди принца,щото още не са измислили мъжът да свърши таз работа! Laughing

# 421
  • Ямбол
Аз не бих се съгласила да се претрепвам от работа до степен да не мога да се помръдна след нея, но пък да вадя пари за чистачка.
Предпочитам по-умерени доходи, но време за семейството и за себе си.

# 422
  • София

Разбира се ,че не трябва.мъжът е този ,който готви,пере ,чисти и носи парите в семейството!
Жената ,от нея се иска само да роди принца,щото още не са измислили мъжът да свърши таз работа! Laughing

Бързо казвай кой е този! (снахата на Popule да не чете)

# 423

И аз го търся,вече неуспешно на 3 континента! Rolling Eyes

Бързо казвай кой е този! (снахата на Popule да не чете)

# 424
Щом могат да си позволят домашна помощница, явно хората не са опрели до гладуване. Просто са си взели решение да ползват външни услуги за всичко, включително за храната.
Човек, който иска домашна храна, винаги може да отдели време и да си сготви, милиони жени по света го правят след работа, така че ако на него му се яде, спокойно може да го направи. Явно просто не желае.

На въпроса какво трябва да направи - да спре да се интересува какво ядат, пият и правят, и да приема решенията им, без да си мисли, че винаги синът й е прецакан. Голям човек е, ако иска домашна храна, ще си сготви, да беше бебе, да го мисли, ама мъж, който си има отделно семейство...

# 425
Мили съфорумки, поправете ме, ако не си спомням точно, но Популе писа, че синът й се оплаква"че снахата не му готви".
Това оплакване аз приемам като "моята жена не поставя моите нужди/искания/капризи НАД себе си ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ".
И понеже става дума за млад мъж, това за мен говори не толкова за егоизъм, колкото за желание да се следва познат семеен модел - този на семейството, което е израсъл.
А това на свой ред води до извода, че мама Популе е била жена, от която са изисквали да поставя чуждите нужди на преден план. Затова сега не може да преглътне факта, че собствената й снаха не желае да действа по този начин. И се чувства прецакана и носи вода от 99 кладенеца за правото на жената да бъде нещо различно от /колкото и да ми е грозна думата, ще я напиша защото е вярна/ подлога.

# 426
  • Sofia
Бъдеща свекърва  Laughing  Мисля с какво би ме дразнила снаха ми един ден  newsm78 Още не се сещам нещо  Rolling Eyes освен ако изобщо не полага грижи за детето си...

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 17:25 от vihrogonche

# 427
  • Ямбол
Мили съфорумки, поправете ме, ако не си спомням точно, но Популе писа, че синът й се оплаква"че снахата не му готви".
...
Поправям те, Популе писа, че синът ѝ се оплаква от коремче, не, че жена му не готви.

А иначе това постоянно повтаряне - ти не си свекърва и не знаеш какво е, ми звучи като - ти не си изоставяна и затова не знаеш, че жената трябва да готви.

# 428
На мен пък ми е любопитно какво работи синът на Популе.

Нищо такова не може да ти е любопитно

Аааа, може, може. Хем много млад, хем на страшно висока позиция и толкова натоварен, че не може една супа да си направи. Да не си майката на Делян Пеевски, че и той изглежда се храни нездравословно? Laughing

Просто едно от многото несъответствия в твоя разказ, Популе. Измисляй ги по-правдоподобни и не ги променяй в движение, та да можем да повярваме колко е лошава твоята снахичка, че не готви, и колко добър и не-путьо е синчето ти, който я носи на ръце, въпреки че не му готвят.

# 429
На мен пък ми е любопитно какво работи синът на Популе.

Нищо такова не може да ти е любопитно

Аааа, може, може.

Аз нали питах. Пратиха ме да му готвя. hahahaНа друго да не се надявам, там снахата е силна. Laughing

# 430
Това оплакване аз приемам като "моята жена не поставя моите нужди/искания/капризи НАД себе си ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ".
И понеже става дума за млад мъж, това за мен говори не толкова за егоизъм, колкото за желание да се следва познат семеен модел - този на семейството, което е израсъл.
А това на свой ред води до извода, че мама Популе е била жена, от която са изисквали да поставя чуждите нужди на преден план. Затова сега не може да преглътне факта, че собствената й снаха не желае да действа по този начин. И се чувства прецакана и носи вода от 99 кладенеца за правото на жената да бъде нещо различно от /колкото и да ми е грозна думата, ще я напиша защото е вярна/ подлога.

Голяма работа ,че се е оплакал,а може би само е споменал,и това не го прави лош съпруг!
Голям анализ направи,чак психо портрет!?А когато жената се оплаква на мама го намираш за нормално?

# 431
Четох, четох и така съвсем ненадейно един въпрос ме измъчва... Защо аджеба на млад мъж на около 27 г.  мама Популе все с домашна и био храна го е хранила и тук от няколко месеца откакто е със снаха изневиделица му се появиха стомашни неразположения. Все си мисля, че за да получи увреждания на тракта  е необходимо по- дълго време. А може и да греша не съм доктор.

# 432
  • при късмета
...
Поправям те, Популе писа, че синът ѝ се оплаква от коремче, не, че жена му не готви.
И аз ще ви поправя. Всичко тръгна от темата за свекървите и Популе, като го пренесе тук се опита да го изкриви
Проблема е, че тя е толкова горда с успеха си във втълпяването на сина й, че жената е тази която  готви. "ТРЯБВА да готви и да е Н Е З А М Е Н И М А в това" (в кавичките неин цитат) и също така, че всички мъже които готвят са пут*овци.
Това, че снахата не готви е проблем единствено на Популе.
Проблема идва от там, че тя не може да се наложи на семейството на сина си. Колкото и да твърди, че не взима отношение. Аз пък смятам, че по принцип нейното мнение никой не го иска и тя си вади някакви фантасмагории на база лични наблюдения и вадене от контекста на думи на сина й.
Всъщност основния й проблем според мен , е че снахата, а според мен и сина й, не приемат нейните разбирания, да не говорим за съвети.
Това на база вечните извъртания, послъгване, изопачаване и най-вече противоречия по всичко което е писала за семейството на сина като цяло и не само на тема готвене

# 433
  • Ямбол
... Все си мисля, че за да получи увреждания на тракта  е необходимо по- дълго време. ...
Така е, и аз го подхвърлих това, но Популе каза, че маминият златен е бил на лекар и той казал, че е от храната. С толкова малко време обаче той се храни и навън.
А ако се поинтересуваме от постовете на Популе, ще забележим, че и тя взима готова храна от Билла например. Тогава може и да си помислим още веднъж защо го боли коремчето.

# 434
Ще отговоря на Амона Ра.
Това, което написах беше просто логическо упражнение от типа ако-то следва.
Не съм писала, че е лош съпруг, не съм психолог да правя психопортрети. Но пък сестра ми е и затова знам, че един психопортрет изглежда по съвсем различен начин.
Но пък съм срещала много жени, които следват такъв семеен модел. И това не са жени на свекървенска възраст, имам 30-годишна колежка, която защитава този начин на живот и си го живее и си се чувства добре.
Що се отнася до оплакването на жената на мама - същото е. "Защо милото не ми купува рози за 14 февруари, защо не ме изненадва с романтична екскурзия до Венеция /ако в същото време съответното мило си работи съвестно, угажда на тъп работодател и се чуди как да отдели пари от заплатата си като плати парното да смени амортисьорите на колата, за да не отиде цялата предница без време/." Което преведено означава - защо милото не си оползотворява  времето да се чуди как да ме лигави за щяло и нещяло.
И ето как се появява следващия извод /признавам, че не това беше идеята на поста ми, но някак си стигнах и до него/ - никой от двамата съпрузи НЯМА право да изисква от другия да бъде поставен  в центъра на Вселената. Бракът е партньорство, а е състезание по прояви на всякакви форми на егоизъм. Hug

Общи условия

Активация на акаунт