С какво ви дразнят снахичките?

• 51 598
  • 712
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Уж редовно чета темата, а нещо съм пропуснала кога Popule стана от кадидат_свекърва истинска такава ?!

# 466
Вярно, че май в различни светове живеем, разбирам, че не разбирате. Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking

Не тя. Те имат домашна помощница.
Те решават какво да имат.
Те решават какво да ядат и т.н.

И в нормалните домове е така, не мъжете ни правят, дават и решават това и онова, а е съвместно решение.
На теб не ти харесва решението им, твое право. Просто никога не го споделяй, защото не е твоя работа.

Колко от вас не готвят за мъжа си, по-обобщено -за семейството си?
Дали като си дойдат мъжете ви от работа, гладни и уморени,  а за ядене има или нещо сухо, или нищо, той ще  ви гледа с голямо обожание  и вие  комфортно ли се чувствате в такава ситуация?

Първо ще те попитам колко жени по света уморени след работа не само готвят, ами и овършават всичко останало? Защо един мъж да не може само да сготви? По-кекав ли е от жените?
Второ - стана ясно, че той не готви, нито остава гладен. Харесват си хората готова храна и си купуват. Трябва ли да спазват правилата на мама, след като нито са в нейния дом, нито тя ги издържа?
е
И да, аз рядко готвя. Основно мъжът ми готви у нас. Свекърва ми няма нищо против, поне не го е споменала за 18 г.

# 467
Ако жена му не готви, а той и е осигурил с трудът си домашна помощница (не е толкова скъпо между другото, смятам, че и мъжете ви, ако искаха, можеха да го направят Wink), какво по-точно тя ще прави, след като има предостатъчно свободно време, а той - не? Леееко се пренебрегва този факт - тя има домашна помощница, която чисти, пере и глади - не исках да го споменавам, но вие вече прекалихте, той бил мамино синче, а тя била изморена и бла блааааа. И самата тя има повече свободно време от него. Поради каква причина клинчи от единственото домашно задължение, което има в дома? Thinking
Това стана национален проблем вече. hahaha
Добре. Какво пречи да вземат и жена да им готви, сама казваш не е скъпо...къде е проблема през ден да идва, да забърква два буламача и да си ходи.
Снаха ти е намерила на хляба мекото, но като гледам само ти се кахъриш...

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 23:49 от So Lucky*

# 468
Уж редовно чета темата, а нещо съм пропуснала кога Popule стана от кандидат_свекърва истинска такава ?!
И аз не съм на я сно ,ако имаше сватба ,щеше да се чуе,нямаше да пропусне да се похвали поне какво е дала.В смисъл много.Според мен си измисля казуса  или спестява кандидат пред свекърва.Това готвене става банално,няма един умрял от глад.

# 469
...Какво пречи да вземат и жена да им готви, сама казваш не е скъпо...къде е проблема през ден да идва, да забърква два буламача и да си ходи...

Проблемът е, че не искат. Но явно и той не смее да го каже на майка си.
То така като чета, хич не му е лесно.

# 470
Аз на такива казвам : да е гледал като се е женил!
Щом има пари за чистачка, и аз мисля че от глад няма да умре...
В България май нямаме случай на умрели от глад, от преди войните... newsm78

# 471
  • София
Той е осигурил помощницата? Т.е. снаха ти в крайна сметка не работи, така ли?

Ти имаш ли домашна помощница? И ако не, защо?

# 472
Според мен и двамата са твърде млади и не им се занимава с домакинстване. Постепенно ще се наредят нещата. Когато в семейсзвптп има дете, човек иска или не се научава да готви.

# 473
  • София
Популе ,клинчи ,защото е млада вероятно.Защото и ти не си почнала от първия ден да готвиш.Другото обяснение  е ,че щом може да не чисти и пере и глади ,щом пък да трябва да готви? Нормално е жената да приготвя храната, но не е нормално мъжът да чака  наготово винаги.Не  е задължение.А  желание  ,повечето мъже не умеят да готвят както трябва.Които го правят обаче го правят  на високо ниво.Точно твоята снаха може да има надежда,че няма нужда да прави нищо.Има си мъж да и  обясни какви са очакванията му.Всичко разбираме ,освен това защо толкова присърце вземаш нещата им ,той  ще се справи.

Нищо не взимам толкова присърце, освен, че синът ми има здравословен проблем. Иначе просто си разтягаме локуми тук, да се забавляваме. Simple Smile

# 474
  • София
Второ - стана ясно, че той не готви, нито остава гладен. Харесват си хората готова храна и си купуват. Трябва ли да спазват правилата на мама, след като нито са в нейния дом, нито тя ги издържа?
е
И да, аз рядко готвя. Основно мъжът ми готви у нас. Свекърва ми няма нищо против, поне не го е споменала за 18 г.

Ами точно това НЕ СТАНА ясно. Повтарям го вече сто страници и не и не и не влиза в главите на някои хора. Проблемът е, че той ИМА проблем, че тя не готви. Върни се и чети, че ми писнА да се обясняваме за едно и също сума ти време.

# 475
Популе, ако сина ти нямаше жена и живееше сам, натоварен в работата, до късно и изморен, нямаше ли да яде?

# 476
  • София
Популе, ако сина ти нямаше жена и живееше сам, натоварен в работата, до късно и изморен, нямаше ли да яде?

Със сигурност щеше да яде. Разбираш ли, в това е проблемът - ако ще си живее както преди брака, защо по-точно да се жени един мъж? newsm78 Въпросът е принципен, не става въпрос само за моя син, питам по принцип.

# 477
Аз не разбирам, ако за него е проблем, че тя не готви, защо не седнат като големи хора и да си поговорят за разпределението на задълженията и кой какво очаква от другия?

# 478

Със сигурност щеше да яде. Разбираш ли, в това е проблемът - ако ще си живее както преди брака, защо по-точно да се жени един мъж? newsm78 Въпросът е принципен, не става въпрос само за моя син, питам по принцип.

Моят готвеше и преди да ме срещне; идея нямам защо се оженил за мен като може да готви; ще го питам.

# 479
  • София

Моят готвеше и преди да ме срещне; идея нямам защо се оженил за мен като може да готви; ще го питам.

Недай да го питаш. Всъщност ти си знаеш де, но да не кажеш, че не съм те предупредила. Peace

Общи условия

Активация на акаунт