С какво ви дразнят снахичките?

• 51 650
  • 712
  •   1
Отговори
# 480

Моят готвеше и преди да ме срещне; идея нямам защо се оженил за мен като може да готви; ще го питам.
Стига де и ти, все за нещо ставаш.

# 481
Популе, ако сина ти нямаше жена и живееше сам, натоварен в работата, до късно и изморен, нямаше ли да яде?

Със сигурност щеше да яде. Разбираш ли, в това е проблемът - ако ще си живее както преди брака, защо по-точно да се жени един мъж? newsm78 Въпросът е принципен, не става въпрос само за моя син, питам по принцип.

П.П. може да заради мусаката; преди да се оженим не беше ял българска мусака, само някакви полуготови гръцки ментета от супермаркета; когато готвя мусака, той е помощник готвач бели и кълца картофите; така де да не отпуска много.

Моят готвеше и преди да ме срещне; идея нямам защо се оженил за мен като може да готви; ще го питам.

# 482
  • София
Уж редовно чета темата, а нещо съм пропуснала кога Popule стана от кандидат_свекърва истинска такава ?!
И аз не съм на я сно ,ако имаше сватба ,щеше да се чуе,нямаше да пропусне да се похвали поне какво е дала.В смисъл много.Според мен си измисля казуса  или спестява кандидат пред свекърва.Това готвене става банално,няма един умрял от глад.

Боряна, не обичам да се хваля по форуми. Но ако толкова искаш да знаеш, роклята дойде от Лондон. Само заради теб го казвам и повече няма да разправям, щото тук някои само дебнат човек да рече нещо и те да почнат да си правят фантасмагорични умозаключения.

# 483
Ами точно това НЕ СТАНА ясно. Повтарям го вече сто страници и не и не и не влиза в главите на някои хора. Проблемът е, че той ИМА проблем, че тя не готви. Върни се и чети, че ми писнА да се обясняваме за едно и също сума ти време.

Имах предвид, че стана ясно, че той не готви.
Естествено, че ще има проблем с това, то е ясно какво е възпитанието, което си му дала - че трябва да се прехвърли от масата на мама, на тази на жена си.

Ако той смята, че храната е причината, може да си готви. Както казах няколко пъти милиони жени го правят след тежък работен ден, успоредно с гледане не деца, пране, чистене и обслужване на мъж.
Така че споко, нищо няма да му стане, ако си сготви.

Тя има ли проблеми със стомаха?

# 484
  • София
Ами точно това НЕ СТАНА ясно. Повтарям го вече сто страници и не и не и не влиза в главите на някои хора. Проблемът е, че той ИМА проблем, че тя не готви. Върни се и чети, че ми писнА да се обясняваме за едно и също сума ти време.

Имах предвид, че стана ясно, че той не готви.
Естествено, че ще има проблем с това, то е ясно какво е възпитанието, което си му дала - че трябва да се прехвърли от масата на мама, на тази на жена си.

Ако той смята, че храната е причината, може да си готви. Както казах няколко пъти милиони жени го правят след тежък работен ден, успоредно с гледане не деца, пране, чистене и обслужване на мъж.
Така че споко, нищо няма да му стане, ако си сготви.

Тя има ли проблеми със стомаха?

Оф. Добре, добре, мир да е. Разбрах ти мнението вече. Само не разбрах - ти имаш ли домашна помощница и ако не, защо?

# 485
  • при късмета
Със сигурност щеше да яде. Разбираш ли, в това е проблемът - ако ще си живее както преди брака, защо по-точно да се жени един мъж? newsm78 Въпросът е принципен, не става въпрос само за моя син, питам по принцип.
Същото важи и за жената. Ако ще готви и няма да има кой да й помага, т.е. ще си живее като преди брака, защо да се омъжва?
Само за да слугува на някого ли?
Ако въпроса е принципен трябва да се отнася за всички по принцип, не само за мъжете

# 486
  • София
Същото важи и за жената. Ако ще готви и няма да има кой да й помага, т.е. ще си живее като преди брака, защо да се омъжва?
Ако въпроса е принципен трябва да се отнася за всички по принцип, не само за мъжете

Ама ти наистина ли, след сто страници, все още не разбра, че ИМА КОЙ ДА Й ПОМАГА??? Писна ми вече едно и също да дъвчем. Само едно готвене иска синът ми от нея, това е то. Какво е толкова трудното да се разбере, че тя определено НЕ ЖИВЕЕ, както е живяла преди брака? ooooh!

# 487
Съвсем сериозно питах дали тя има проблеми.
Като човек, който е имал доста бурни студентски години, изпълнени и с нездравословна храна, и с пропускане на хранения, и алкохол, и цигари, мога да ти кажа, че проблемите не идват така бързо. Особено при млади хора.
Нека си обърне внимание и да види от какво е, но вероятността да е от това е нищожна. Пък и предполагам говорим за 1 хранене - вечеря, съмнявам се, че притичва до вкъщи да хапне на обяд или си носи кутия на работа (не е разпространено в България, въпреки че за мен е добър вариант).

И той говорил ли е с нея? Директно казвал ли й е - днес искам да сготвиш еди какво си, пък аз ще готвя почивните дни, например...

Относно външната помощ, тя не е само за нея. Тя е за двамата. А каквото остава несвършено, отново е за двамата.

# 488
  • София
Нека си обърне внимание и да види от какво е, но вероятността да е от това е нищожна.

ooooh! Последно повторение и вече спирам, щото наистина ми писна да обяснявам. И от любезност го правя, трябва вече да престана - лекарят казал, че е от храната. Трябва да внимава какво яде, а той се храни основно с готова храна. Затова иска да промени нещата, явно. Подметна на няколко пъти, така всъщност разбрах, че тя не готви.

# 489
Популе,

синът ти живял ли сам преди да заживее с нея?

Снахата живяла ли е сама?

# 490
  • при късмета

Ама ти наистина ли, след сто страници, все още не разбра, че ИМА КОЙ ДА Й ПОМАГА??? Писна ми вече едно и също да дъвчем. Само едно готвене иска синът ми от нея, това е то. Какво е толкова трудното да се разбере, че тя определено НЕ ЖИВЕЕ, както е живяла преди брака? ooooh!
Нали въпроса беше принципен, не в конкретика за случая. Ти го каза.

Човек се жени/омъжва за да разчита на помощ от партньора си и да живеят, решават и правят планове заедно. Трябва да устройва еднакво и двамата.
Ако някой от двамата ще каже аз това и това няма да правя и ще го възложа на сульо и пульо и ще му плащам, няма абсолютно никакво право да изисква от другия каквото и да е. Колкото и да не харесва на маминка

# 491
  • София
Популе,

синът ти живял ли сам преди да заживее с нея?

Снахата живяла ли е сама?

Повече няма да отговарям. Казах си проблемът, кой разбрал, разбрал. Питах АЗ, като майка и свекърва, как да постъпя и не желая да отговарям на повече лични въпроси. Дано това вече да стана ясно.

Ако някой от двамата ще каже аз това и това няма да правя и ще го възложа на сульо и пульо и ще му плащам, няма абсолютно никакво право да изисква от другия каквото и да е. Колкото и да не харесва на маминка

Благодаря, че ме светнА защо се жени човек. hahaha А теорията ти е убийствена - по твоята логика, понеже синът ми плаща за външна помощ, то тя трябва да си е само за неговата част от домакинството, а снахата да си върши нейната....глупости на търкалета.

# 492
Ами остави ги да се оправят; явно и двамата са живяли досега всеки в хотел 'при мама'; ще се научат да се справят.

# 493
ooooh! Последно повторение и вече спирам, щото наистина ми писна да обяснявам. И от любезност го правя, трябва вече да престана - лекарят казал, че е от храната. Трябва да внимава какво яде, а той се храни основно с готова храна. Затова иска да промени нещата, явно. Подметна на няколко пъти, така всъщност разбрах, че тя не готви.

Почти съм сигурна, че не са му правени сериозни изследвания, затова го написах. Вие си решавате.
А това, че тя не готви няма никакво значение, все пак е възрастен човек и няма извинения, че някой друг не готви, той има 2 ръце, може да си сготви каквото реши след работа, щом смята, че е важно за здравето му, нито е страшно, нито ще е единствения готвещ вечер.

...Питах АЗ, като майка и свекърва, как да постъпя и не желая да отговарям на повече лични въпроси. Дано това вече да стана ясно.

Ами ти получи неколкократно отговор, но просто не ти харесва.
Просто ги остави. Не трябва нито да го мислиш, нито да го обсъждаш.
Ако той се обърне към теб за съвет, кажи му това, което е трябвало да му обясниш още като дете - да не търси оправдание, а да направи, каквото трябва. Има проблем, налага се да яде еди какво си - отделя време и си го приготвя. Ако някой друг реши да го прави на добра воля, ок, но ако не, не трябва да обвинява него. Възрастен човек е и отговорността за неговото здраве е негова. Всичко друго са оправдания.

# 494
  • София
Ами ти получи неколкократно отговор, но просто не ти харесва.
Просто ги остави. Не трябва нито да го мислиш, нито да го обсъждаш.

Ако той се обърне към теб за съвет, кажи му това, което е трябвало да му обясниш още като дете - да не търси оправдание, а да направи, каквото трябва. Има проблем, налага се да яде еди какво си - отделя време и си го приготвя. Ако някой друг реши да го прави на добра воля, ок, но ако не, не трябва да обвинява него. Възрастен човек е и отговорността за неговото здраве е негова. Всичко друго са оправдания.

Напротив, отговорът който получих, това, което си написала, абсолютно се припокрива с моята стратегия. Всъщност очаквах някой да даде по-различен отговор и тук там няколко дами го направиха. Ще имам предвид казаното от тях.

Общи условия

Активация на акаунт