С какво ви дразнят снахичките?

• 51 598
  • 712
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ми щом не е християнски брак, значи ще трябва да се стегне и да готви, да се грижи за тленното:)

Така като го гледам, няма да се стегне. Wink

# 601
А, щом пържите кюфтетата, ясно е защо имате проблеми със стомасите.
Не че имам нещо против пържените кюфтета, просто не ми се връзват със здравословното хранене.

# 602
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Готвя, когато ми е  кеф. Готвя бързо, без да се  церемоня и  обикновено  става  доста вкусно.

Когато не ми е кеф, не готвя  и  всеки  се  спасява  поединично.

В хладилника винаги имам  зеленчуци, плодове, мляко, сирене, кашкавал  и яйца.

И пет манджи  да  съм сготвила,  дребната   на вечеря  яде  винаги  едно и  също- краставица, сезонен  плод, чаша мляко  и  чаша  фреш / обикновено от портокал/. Това е закон божи за нея.
Но  не се  втрисам, защото пък в градината ядат  готвено.

Мъжът  ми  не е претенциозен. Ако  сготвя,  се радва, ако  не  сготвя, пак се  радва Simple Smile

Така стоят нещата  у  нас. И  на никой  и  през ум  не  му  минава, че съм длъжна  да готвя. Даже  и   мен  такива  греховни мисли  никога  не  са  ме спохождали Simple Smile.

И без това  и тримата  сме потънали  в ангажименти и  задачки, та оставаше  и  за манджите  да  се  закахърим. Как ли пък не.

Популе, остави  децата   на  мира.
Те  ще  си  се  разберат.

# 603
Я, той имал време за фитнес и не е уморен да ходи, ама няма време и сили да сложи 2 бутчета в тавата. Ю ту сий, както рече Мика  Mr. Green

П.П. Аз пък си налепих плочките зад кухнята и мога да заявя най-отговорно, че е по-лесно от готвенето на един боб, например.

# 604
  • София
А, щом пържите кюфтетата, ясно е защо имате проблеми със стомасите.
Не че имам нещо против пържените кюфтета, просто не ми се връзват със здравословното хранене.

Пържим. Но не често. Гледам веднъж на две седмици, много ги обича мъжа ми. Знам, че не са здравословни, но това е положението. Отвреме навреме, няма начин, се яде и нездравословна храна, защото е вкусна - ей го на и пиците не са здравословни, но ги обожаваме. Гледам да правя колкото се може по-здравословна пица - сосове за поливане не се ползват с пицата, слагам малко добавки, качествени, тестото тънко. Но се старая да не я ядем често. Виж, спагетите, ако са приготвени както трябва, са добре. Но не трябва да се преваряват. Ние, у дома, нямаме проблеми със стомасите. Проблеми има жененият ми син, обаче със сигурност не е от домашните пържени кюфтета. По-скоро е от купешките. Айде стига за храна говорих, всеки да яде както си знае.

Обаче салатите са задължителни. Примерно тази вечер правих салата от корени.

# 605
  • Ямбол
...Трябва да обичаш да готвиш, в това е хитрината, да ти е кеф.
Е, понякога дори и ти си взимала готови сърмички от Билла, нали?
Колкото и да обичам да готвя(не обичам), все се случва да оценя нечие друго готвене и си имам място даже, не е Билла, но готвят страхотно и вкусно. За 10 лева мога да нахраня всички вкъщи и да си спестя времето, в което ще се въртя като гламава в кухнята.

П.П Моите кюфтета са поне 3-4 вида и всички са печени.

# 606
  • София
...Трябва да обичаш да готвиш, в това е хитрината, да ти е кеф.
Е, понякога дори и ти си взимала готови сърмички от Билла, нали?
Колкото и да обичам да готвя(не обичам), все се случва да оценя нечие друго готвене и си имам място даже, не е Билла, но готвят страхотно и вкусно. За 10 лева мога да нахраня всички вкъщи и да си спестя времето, в което ще се въртя като гламава в кухнята.

П.П Моите кюфтета са поне 3-4 вида и всички са печени.

Аз пека само кюфтета от телешко. Те не стават за пържене. Но на такива "кюфтета" им се вика бъргъри и знаем добре, че вкусът им не е като на класическите пържени кюфтета. Мусака се готви с телешко и в много други случаи, когато мога, заменям свинското с телешко.

Да, пазарувам основно от Била. Няма начин понякога човек да не си вземе готово, аз не казвам, че трябва нон стоп да се готви вкъщи. Но готвенето вкъщи трябва да преобладава, за да се балансират нещата. То иначе само ако се яде готово, е нездравословно, щото слагат всякакви боклуци в храната, продуктите са стари и некачествени, ползват старо олио и пр. Така че, нездравословното вкъщи е по-здравословно от купешкото.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 19:31 от Popule

# 607
Нещо се обърках:
- големият син на Популе, който е женен /само граждански брак?/ му предстои църковен брак?
- или малкият син ще се жени?

# 608
  • София
Еми може да не съм добра готвачка като Популе, ама за Бъдни вечер няма да сервирам сърми и чушки от БИЛА и боб от КОНСЕРВА !  Просто се чудя дали забравяш какво си писала, Популе, или ти е кеф да ни провокираш от скука?!

# 609
  • София
Еми може да не съм добра готвачка като Популе, ама за Бъдни вечер няма да сервирам сърми и чушки от БИЛА и боб от КОНСЕРВА !  Просто се чудя дали забравяш какво си писала, Популе, или ти е кеф да ни провокираш от скука?!

Е, че какво му е на бобът от консерва? Той е предварително сварен, ти го овкусяваш. Купувам от този, който е само боб, без нищо. То иначе като купиш боб от пазара и се вари сумати часове и накрая - нищо, дрънка. Много по-икономично е да купуваш боб от консерва и да си го сготвиш вкъщи. То и ние не ядем много боб, тежичко ядене си е. Колкото до сърмите, е, за Бъдни вечер колкото за адет, става. То и без това никой неще да ги яде...не обичат моите хора сърми с ориз... Cry

Ето бобът, има много фирми - продават сварен боб, само да си го сготвиш у вас по твое желание - избягвам да го правя със запръжка.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 20:33 от Popule

# 610
А те какво ядат всъщност?

# 611
Едвам успях да ви изчета. По отношение на готвенето, аз ако знам, че свекърва ми нарича мъжете, които готвят с вулгарни имена на женски полови органи, последното нещо, което ще направя е да готвя. Явно снахата в случая също има други виждания за това, какво "трябва" да е една жена във връзката. Незаменими кулинари няма, винаги има някой, който го може по-добре, а един мъж също не е незаменим само заради парите си Wink .

ПП - обожавам да готвя, но не защото така "трябва". Даже съм искала насоки от бъдещата свекърва какво да готвя на сина й, мисля, че по-скоро й досадих с това Grinning .

# 612
  • София
Едвам успях да ви изчета. По отношение на готвенето, аз ако знам, че свекърва ми нарича мъжете, които готвят с вулгарни имена на женски полови органи, последното нещо, което ще направя е да готвя. Явно снахата в случая също има други виждания за това, какво "трябва" да е една жена във връзката. Незаменими кулинари няма, винаги има някой, който го може по-добре, а един мъж също не е незаменим само заради парите си Wink .

ПП - обожавам да готвя, но не защото така "трябва". Даже съм искала насоки от бъдещата свекърва какво да готвя на сина й, мисля, че по-скоро й досадих с това Grinning .

Там е работата, че човек не знае. Твоята обективна реалност, за някого е субективна такава. Няма угодия на този свят, добре е, че готвиш. Мъжът ти го оценява, сигурна съм. А незаменими кулинари, които да знаят вкусът ТОЧНО на мъжа ти, си само ТИ. Поне докато си с него. Ако обичаш мъжът си, ще му познаваш и вкусът, а както знаем, на вкусом и цвет, товарищи нет - един с един мъж не си приличат. То е като да познаваш любимият цвят на дъщеря си през този сезон.

# 613
Там е работата, че човек не знае. Твоята обективна реалност, за някого е субективна такава. Няма угодия на този свят, добре е, че готвиш. Мъжът ти го оценява, сигурна съм. А незаменими кулинари, които да знаят вкусът ТОЧНО на мъжа ти, си само ТИ. Поне докато си с него. Ако обичаш мъжът си, ще му познаваш и вкусът, а както знаем, на вкусом и цвет, товарищи нет - един с един мъж не си приличат. То е като да познаваш любимият цвят на дъщеря си през този сезон.

Не знае, ама може да разбере. Снаха ти, наблюдавайки теб, може да достигне до извода дали имаш патриархално мислене или не.
За вкуса, така е, сега го знам аз и мога само да се надявам, че друга няма да го разучи Mr. Green , но само по себе си, това знание + кулинарните ми умения, не са това, което ме правят незаменима. Човекът е сбор от качества, не само едно конкретно качество.

# 614
Popule, а синът ти знае ли вкуса на жена си и тя оценява ли това, че той редовно й готви?

Леле, наистина се учудвам, че от млади хора хора, без ангажименти с деца и т.н., очаквате да тичат след работа вкъщи и да запретват ръкави пред печката... Има време и за това, няма да им се размине.

И какво ядат в крана сметка? Щом боклуците от топлата витрина и полуфабрикати в кутия са приемлив вариант...

Общи условия

Активация на акаунт