С какво ви дразнят снахичките?

• 51 571
  • 712
  •   1
Отговори
# 585
  • Blondeville
Аз пък мисля, че всеки човек, независимо от пола му трябва да може да се обслужва сам и да си проготвя поне базови, елементарни ястия.

Също мисля, че бракът не е надцакване или надлъгване, кой какво ще свърши днес и дали няма да се мине да свърши нещо повече от половинката си. Бракът е символ на любовта между двама души, на взаимната им заявка, че са семейство, един отбор, и всеки един от двамата е част от този отбор. Както аз глезя мъжа ми с ястия, които обожава, така и той ми носи закуска и кафе в леглото сутрин. Не смятам, че мъжът само защото е мъж по подразбиране трябва да абдикира от всякаква домакинска работа. Ясно, че с моите разбирания нямам шанс при мъж, който е свикнал да опъва крака на дивана всяка вечер, докато благоверната готви и сервира, но пък аз такъв и не искам. Смятам и че дали има или няма домашна помощница няма никакво значение, защото не само, че не е някакъв лукс, а и ако я има тя е за да помага на двамата. Изрази от типа "Наели й жена да я отмени в домакинстването" са ми много тенденциозни.

А най-вече смятам, че как са организирани нещата в един дом си е изцяло и само и единствено работа на обитаващите го. Кой колко готви, кой колко чисти, кой колко яде.

# 586
Аз друго се чудя - големи претенции към жените, че трябвало да могат да готвят. А мъжете умеят ли мъжката работа? Нямам предвид онази в леглото, макар че повечето хора точно това разбират под "мъжка работа". Имам предвид другата - от смяната на крушка или контакт, през лепенето на плочки, до поправянето на всякакъв вид електроуреди. И колата, естествено.
Защото познавам много мъже с големи претенции към жените - пък готвачка, пък чистница, пък добра домакиня, пък перфектна майка... А самите те за най-малкото нещо викат майстор или търсят помощ от приятел.  Thinking

# 587
  • Пловдив

Joy

# 588
Какво да ям,то ми се отяжда докато сготвя.Честно казано аз не ям много сякаш.Реших,че няма да пълня чушки,опържих 22 кюфтета.Дали ми се яде а?Слепнах за тигана.Поне каймата е домашна и е суупер.Фърлям ся и рибата и воала.Кекса стана изложбен-с орехчета и стафидки вътре.
Честно и мойта свекърва на моменти ме дразни,мърмори си за простотии общо взето.Тя дума не обелва за готвене,хигиена и подобни.
Щото у нас редовно се готви,ама пък постоянно е разхвърляно.Последно накарах диванетата да си оправят стаите,справиха се поразително бързо,даже прахосмукачка пуснали,обаче тази сутрин установих,че намятали все боклуците си по гардеробите да не се виждат,сутринта ме затрупаха като вдигнах малкото за ДГ и отворих гардероба му.Падна един метален пистолет и ми нацели баш големия пръст в основата на нокътя.

Популе,като им се родят деца ще се разготви снаха ти,спокойно!Не й връзвай кусур,млада е още.

# 589
Е, да, ама мама и син се обиждат така. Как така ще готви на децата си, а не на НЕГО?  Crossing Arms

# 590
Как Сийке, за чий ми е мъжът да може да лепи плочки или да оправя кола? Айде колата трбява да се кара по майстори по-честичко, но плочки се лепят сигурно по-рядко от веднъж на 10 години. Предпочитам да се вклюва в по-злободневни днейности.

Под секрет, колата веднъж не съм я карала ни на майстор, ни на застраховател, дори и на автомивка не съм. Това си е мъжка работа.

# 591
Еее,nofelet- едно мъжко мнение.....А бе знам си аз ,че е важно хапването,като примамка e Laughing...Като си влезе мъжа в къщи уморен и гладен и като му замирише едно вкусничкоооо,ароматничкооо...хапне си,пийне си,па се отпусне Laughing...И после пък му идва и тръпката за други хубави работи след това   loveuuuhahaha  bouquet....а от там и всичко в семейството върви. Two Hearts
Как да не ти идва музата да му готвиш.  Joy

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 00:54 от zhani

# 592
Аз друго се чудя - големи претенции към жените, че трябвало да могат да готвят. А мъжете умеят ли мъжката работа? Нямам предвид онази в леглото, макар че повечето хора точно това разбират под "мъжка работа". Имам предвид другата - от смяната на крушка или контакт, през лепенето на плочки, до поправянето на всякакъв вид електроуреди. И колата, естествено.
Защото познавам много мъже с големи претенции към жените - пък готвачка, пък чистница, пък добра домакиня, пък перфектна майка... А самите те за най-малкото нещо викат майстор или търсят помощ от приятел.  Thinking

Мен така са ме учили, че един мъж трябва да ги може тия неща, плюс елементарна електроника да поправя и да знае кой край на поялника се хваща. Лепене на плочки чак не, но други ремонти- да.

Затова готвя и не се оплаквам. Защото отсреща вършат мъжка работа.

Абе кой ти прави секс на пълен стомах?

Освен това сме от новото поколение, дето е зарибено по фитнес и да си пази фигурата, така че това плюскане под строй първо-второ-трето на традиционни манджи не се котира много. Пък и е гадно човек винаги да изглежда "добре хранен".

# 593
... Извън нейния казус аз смятам, че ако някой в двойката е по-свободен, е добре той да поеме по-голямата част от домакинството.
Тъй, де, това още преди 2 дни го казахме някои. Включително и Популе под някаква форма. Както и че са млади хора и няма нужда все пред печката да стоят, но трябва да имат мисъл и грижа един за друг.
Но се нароиха едни були, дълбоко убедени, че "той като иска да яде готвено, да СИ готви пък, аз да не съм му слугиня Crossing Arms". Което, както и да го погледнеш, си е грозно отвсякъде. Сякаш не става дума за любим човек, а за някакъв чужд, враг направо, за когото ако направиш нещо, си е истинска минавка.

# 594
Моят върл враг е принудата и очакването да готвя. Ако ги усетя, напук няма да готвя.

Ако обаче няма натиск, готвенето се случва и се получава.

От друга страна, един мъж не следва да е чревоугодник и да очаква всеки ден специалитети. Не ми се струва мъжествено. Голяма част от "готвенето с любов" всъщност е глезотене и отслабва хъса на мъжа, държи го под контрол.

Моята задача е в подходящ момент да държа мъжа леко гладен, за да му се иска да ходи на лов. Така е здравословно.

# 595
  • при късмета
Защото познавам много мъже с големи претенции към жените - пък готвачка, пък чистница, пък добра домакиня, пък перфектна майка... А самите те за най-малкото нещо викат майстор или търсят помощ от приятел.  Thinking

Моя е един от тези мъже. С коли се занимава в момента, като малолетен и малко след това е работил в строителството, помагал на близък роднина, в момента може всичко от разчитането на строителен план, през грубия строеж до довършителни работи, включително и плочки. Просто отдавна е в друга сфера.
Електроуред трудно ще му се опре, телевизора е единственото с което няма да се справи.
И въпреки това, като изгори крушка или бушон и той не е вкъщи, нито го чакам нито му звъня на пожар да се прибира, просто го правя собственоръчно. Ръцете не са ми в г***, че да не мога една крушка или бушон да сменя и да стоим на тъмно или студено с детето докато си дойде.
Е за нещо друго го чакам, че хич не обичам да си имам работа с тока, не се закачам с нещо дето като ме удари, не мога да му го върна

# 596
  • София
Популе да я питам- младите като се взимаха, венчаха ли се в храм?

Не.

А колкото до домашното готвене, то затова се готви много, защото се готви по малко, но различно и внимателно. Не се яде мазно, месото за кюфтетата е мляно 60 % телешко без мазнина на 40 % свинско с малко мазнина (забравих ли лъжичката кисело мляко Wink), обръщат се веднага, за да бухнат и пр. и пр. табиети. Примерно мъжът ми не яде повече от 2 кюфтета на вечеря (вечеряме рано) - давам този пример, защото много от жените знаят? да правят кюфтета. Синовете ядат по три, щот са млади и ходят на фитнес. Не ги правя често, не са здравословни. Винаги има прясна салата, туршии не ядем. И пр. и пр. техники хем да ядеш вкусна домашна храна, хем да си слаб. Grinning Но си трябва работа и любов към готвенето. Трябва да обичаш да готвиш, в това е хитрината, да ти е кеф.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 18:37 от Popule

# 597
Ето на!Аз съм като мъжа на ма-ко.Разчитам строителни планове,чертежи,поправям всякаква дребна и по-едра техника.Работя с поялник.И готвя!Ама истината е ,че готвя заради децата си,а ремонтите и ръчкането са ми любими.Нищо не ме кефи повече от това да разпарчетосам нещо изгоряло или прекъснато и да си го поправя чарк по чарк.Последно си поправих сешоара.Работи безотказно!Или когато строяхме къщата всеки божи ден с по-малкото дете в основите,чертежи или да си сметна бетона.

# 598
  • при късмета
Рибозом, с поялник не мога да работя, ноооооо дай ми да разпарчетосам нещо. Царица съм на разглобяването. Е, доста често като го сглобя половината части ми остават за резерва  Joy и отива при мъжо да го направи като хората.
От ремонтите най-обичам да боядисвам, без значение дали е латекс или боя. Ама наистина много обичам. Толкова съм се специализирала, че като пребоядисваме си взимам бял латекс и оцветители и си правя цвета сама. До степен с оцветителя само на око да го докарам като предишния до тон.

Мъжа ми помага и в домашните задължение, а с детето още повече. Даже като си е вкъщи прекарва повече време с него от мен.

# 599
Ми щом не е християнски брак, значи ще трябва да се стегне и да готви, да се грижи за тленното:)

Общи условия

Активация на акаунт