Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 681
  • 770
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, дългокърмещи майки!

Имам следня проблем - сина ми е на 1 г. и 8 месеца и все още се кърмим. Наскоро започнах да раборя 1 ден в седмицата и таткото гледа сина ми, който явно в определен момент на деня, започва да реве неуспокоимо с часове. Тези тръшканя стават достояние на 4-5 члена на семейството на мъжа ми, докато накая вчера дядото ми направи скандал, че измъчвам детето си като още го кърмя и той страда като ме няма. Та въпросите ми са два - как да се справим с тръшкането и как учтиво да накарам дядото да не ми се меси.

# 16
  • Бургас
Това наистина като го чуя как някоя си нямала кърма или пък млякото й спряло, ами да се погрижат...с правилна стимулация и упоритост всичко се постига...

# 17
  • Пловдив
Здравейте, дългокърмещи майки!

Имам следня проблем - сина ми е на 1 г. и 8 месеца и все още се кърмим. Наскоро започнах да раборя 1 ден в седмицата и таткото гледа сина ми, който явно в определен момент на деня, започва да реве неуспокоимо с часове. Тези тръшканя стават достояние на 4-5 члена на семейството на мъжа ми, докато накая вчера дядото ми направи скандал, че измъчвам детето си като още го кърмя и той страда като ме няма. Та въпросите ми са два - как да се справим с тръшкането и как учтиво да накарам дядото да не ми се меси.

Тръшкането минава с времето. Моето дете се тръшка един месец докато свикне, че няма да цока преди и след следобедния сън. Чакаше ме на вратата точно в 5,3 и веднага ме водеше в спалнята "да цоким". Търпение е решението.
За дядото нямам идея. Успех!

# 18
  • София
Здравейте, имам въпрос към по-опитните кърмачки. Дъщеря ми е на година и три месеца и продължава да суче като новородено (през деня 3-4 пъти, нощем - през 2 часа). Ако има подобни случаи, може ли да ми кажете кога да очаквам да разреди нощните кърмения?

Моето момиченце се отби на 3г. и 2м. с лека намеса от моя страна. Замести истински хранене към 1г. и 10м.  Mr. Green Аз се бях надъхала до 1г. да не замествам, то какво стана...прокарваше всичко с кърма. Преди, след ядене, все цокаше  Joy

Нощното хранене не знам кога отпадна категорично, защото специфичното при нея беше, че се будеше или към 4ч. и ако суче тогава, суитринта проспускаше, или спеше до сутринта, когато обаче искаше да суче. Може би към 2г. и 6м. да беше...
Към края на кърменето цокаше или сутрин, или вечер, но не всеки ден. Тогава в един момент я изпратих на планина с баба й за две седмици, и се приключи. Но вече беше готова. Преди това нямаше да се навия да го направя. Беше силно пристрастена.

И аз много исках да кърмя поне 6 месеца, после до годинката. Е, не успях до първи клас, но с второто - знае ли човек  Joy
Безкрайно съм благодарна на Изи и Змейковица от ЛЛЛ, те ми бяха пътеводната светлина в началото  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 19
Момичета, имам въпрос, сина ми е на 1г и 8 месеца. Вече не знам кърмим ли се или не, защото той няколко пъти забравяше сутрин, вечер татко му го приспиваше, аз отсъствах 2 уикенда (не поредни) но ту се кърмим, ту не, имало е паузи по 3-4 дни, после той иска, аз давам, онзи ден го оставих много да плаче, защото всички ми казаха да не давам, щом веднъж съм спряла....и аз се чувствам зел, онзи ден цока, пак се сещам, да давам ли или да спирам и да не давам. не знам, помогнете?  Cry Cry Cry

# 20
Какво бих направила аз - ако иска, ще давам. Даже и да е през ден-два-три. В крайна сметка, защо да се стресира детето?!

# 21
  • Бургас
Абсолютно и аз бих дала, няма значение че е през няколко дни. Няма нужда от излишен стрес нито за детето, нито за родителя Simple Smile

# 22
  • Пловдив
баткото преди да се отбие, сучеше през 4-5-6-7 дни. Не съм му отказвала Simple Smile
Даже по едно време правих на пук - точно пред тези, които ме упрекнаха, че вече е голям, го подтиквах (имахме си наши си знаци), да си търси  Twisted Evil

# 23
Здравейте, дългокърмещи мами! Реших да задам въпроса си тук, тъй като вие имате доста опит в кърменето. Надявам се някоя мама, сблъскала се с проблема ми да ми даде съвет. Дъщеря ми е на 9 месеца и до преди 1 месец се хранехме изцяло на кърма + 3 заместени хранения с твърда храна. Но в един момент започна много начесто да се буди нощем и като я измерих на кантарчето се оказа, че вечер цока 110-120 мл. Тогава започнах да дохранвам с АМ и така успях да я откажа от нощните будения. Като я накърмя и дохраня към 21.00 часа се буди към 5.30-6.00 и тогава също суче. Ще ми се поне зимата да я покърмя, но като гледам май кърмата ми намалява. Искам съвет как да я увелича, все пак не сме на 1-2 месеца и не става с често кърмене, просто не искам да я кърмя повече от 2 пъти на ден, а знам че има мами, на които им се получава. Чета за някакво хомеопатично Ricinus communis и чай на Хип. Ползвала ли го е някоя мама? И все пак подлежи ли все още кърмата ми на увеличение, как мислите? Благодаря предварително, ако някой ми даде съвет.

# 24
Привет! Според мен имаш толонва кърма, колкото търсене има. Защо ти е да я увеличаваш при положение, че не даваш на детето повече от 2 пъти. Като му напълниш оремчето с трудносмилаемото АМ, естествено, че дълго време няма да се буди, но то това е и била целта. Извинявай, но просто нещо не мога да разбера какъв точно е проблемът? Искаш да ограничиш кърменията, но да имаш повече кърма? Кърмата на този етап доста успешно се саморегулира - колкото трябва, толкова се произвежда. В момента, в ойто си започнала да даваш АМ, общо взето си тръгнала по пътя на спиране на кърмата, така ми се струва.

Иначе за увеличение през първата година съм пила билков чай за кърмачки.

# 25
Много от преди да започна дохранване ми беше намаляла кърмата. Детето се будеше по цяла нощ и дърпаше, дърпаше, а те бяха празни. Общо взето цяло лято така се хранехме, докато един ден и аз самата се измъчих много. Ужасно е да ти сучат празните гърди. Няма нищо общо с удоволствието, което ти носи кърменето. Да, просто искам да си я кърмя сутрин и вечер и да имам достатъчно кърма. Общувам с майки, на които им се получава кърмене точно по този начин, но при тях нещата се случват естествено и те не могат да ми дадат съвет. Та за това си задавам въпроса тук с идята някоя мама да е имала моя проблем и да е намерила решение. Пробвала съм кърмене по цял ден. Не се получава! Така, че не е от ефекга на търсенето и предлагането, поне според мен. За това и спрях сученията между храненията с твърда храна, за да имам кърма за вечерта.

# 26
  • Плевен
Ако си кърмела цял ден но недостатъчно време,естествено че няма да се увеличи.кърмене на поискване и то денонощно поне за 6 дни дава резултат.Като разреждаш кърменията даваш сигнал че няма нужда от толкова кърма и организма реагира,ако през деня детето суче по-често дава сигнал че не му достига.толкова е просто,не знам какво не му разбирате.

# 27
И сега да попитам дългокърмещите майчета.Имаме малък проблем с бебка.Вече сме на 4 месеца,а усещам от около 1-2 седмици,че кърмата ми намаля.Тя се роди 2960гр-като 1-я месец нададен 920гр,2-я 800гр,3-я 650.
Днес на консултацията кантара отчете само 380гр.Миналата седмица при ваксинирането беше 5650гр,а една седмица по късно 5550гр.Паднала е с 100гр.А и аз усещам,че обедното,следобедно и вечерно хранене не и достига започва да дърпа гърдата като и спре силния приток и да се сърди.По принцип се кърмим на поискване на около 3 часа,сега започна на около 2ч-2 и половина.
Педиатърката ми каза да започна да я дохранвам с АМ.Но аз изобщо не искам.Имам замразена кърма около 20пакета по 150мл.И тя ми предложи да започна да и давам гърда през хранене,за да се събира повече количество т.е в 12ч и давам пакетче 150мл на следващото хранене гърда.
Но аз си мисля, че така още повече ще ми намалее кърмата ако не я слагам често да суче.
Дайте съвет какво да правя,да дохранвам с кърма на всяко цокане или да прескачам с шишето?
Днес правя и пробно кърмене-изцока от гърдата 110мл...което наистина означава че остава гладна.Да започна ли да дохранвам с около 50мл кърма?А какво ще правя като ми свършат пакетчетата.
И още нещо,цедях се вечер към 24ч.тъй като тя започна да прави големи паузи.От около 1-2 седмици пропускам нощното цедене,като заспя съм толков изморена,че освен бебка като се събуди не чувам будилника,за да стана?
Пия комбинация от шуслеровите соли за кърма и днес съм си взела и рицинуса.Да вметна,че не винаги успявам да се нахраня стабилно.
Извинете за дългия пост и благодаря за отговора.

# 28
А сантиметрите как са? Килограмите не винаги са толкова от значение.

Ако искаш да запазваш кърменето, най-лесното е просто да я слагаш повече на гърда. Този месец може и да сте в криза, но като я слагаш по-често и производството ще се възобнови. Това, че в рамките на седмица е паднала със 100 гр. също не е притеснително толкова, особено ако малко е понамалял приемът на кърма. Според мен не давай АМ. Замразената може и да й я додаваш, но само след като хубаво се е нацокала хубаво. И не само, че не прескачай хранене, по-скоро дори предлагай и двете гърди на едно хранене. Иначе кърмата ще започне да намаля.

Значи не цока през нощта, по нейна си инициатива? Щом така е решила, гърдите ще се нагодят с времето, даже и да не цедиш. Гледай обаче да хапваш качествено поне два пъти на ден. И пий много течности. Течностите са по-важни от храната.

Това че яде по-малко от нормите, принципно нищо не значи. Моето дете съм го мерила преди и след всяко кърмене (а това беше доста често) над 2 месеца и нито мл. за едно хранене, нито за денонощие му бяха достатъчни според показателите. Но за тези два месеца качи 1.5 кг. и 8 см.

# 29
А сантиметрите как са? Килограмите не винаги са толкова от значение.

Ако искаш да запазваш кърменето, най-лесното е просто да я слагаш повече на гърда. Този месец може и да сте в криза, но като я слагаш по-често и производството ще се възобнови. Това, че в рамките на седмица е паднала със 100 гр. също не е притеснително толкова, особено ако малко е понамалял приемът на кърма. Според мен не давай АМ. Замразената може и да й я додаваш, но само след като хубаво се е нацокала хубаво. И не само, че не прескачай хранене, по-скоро дори предлагай и двете гърди на едно хранене. Иначе кърмата ще започне да намаля.

Значи не цока през нощта, по нейна си инициатива? Щом така е решила, гърдите ще се нагодят с времето, даже и да не цедиш. Гледай обаче да хапваш качествено поне два пъти на ден. И пий много течности. Течностите са по-важни от храната.

Това че яде по-малко от нормите, принципно нищо не значи. Моето дете съм го мерила преди и след всяко кърмене (а това беше доста често) над 2 месеца и нито мл. за едно хранене, нито за денонощие му бяха достатъчни според показателите. Но за тези два месеца качи 1.5 кг. и 8 см.

Роди се 50см-първите 3м,порасна с 9см,днес педиатърката не я измери-но според мен и моето измерване е около 62-63см.Да няма  да давам АМ и ще се опитам да си увелича притока.Просто 2-3 дни няма да излизаме често навън и ще я слагам през час за цока.По принцип винаги и давам и двете гърди да изцеди максимално,прилагам и компресия,колкото и да започва да мрънка,че не и пуска достатъчно.Тези дни ще и давам още около 30мл.кърма от шише,за да си навакса гр,че другата седмица педиатърката пак ни вика,за да видим как е.
Относно течностите,май в грижите около нея ми се събират около 1,5л вода,а преди пиех много повече.Сега ожаднявам много след кърмене.Винаги пия като се сетя.Какви други течности пиете-освен вода,аз със това ограничаване на храните заради кърменето,вече се чудя с какво да разнообразя менюто си.

Общи условия

Активация на акаунт