Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 690
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
Да, гърдите имат функция "кърмене", но са се превърнали в сексуални обекти, то и дупето има друга функция  Wink, но това не пречи също да е сексуален обект. Още повече напоследък двете участват активно в сексуалния живот на хората /или при форумците не е така Wink/.
По бюста и дупето мъжете определят дали една жена е сексапилна. Не можем да го отречем, факт. Е, има и други неща, от които мъжете се възбуждат - устни, крака и т.н., но там % е по-малък.

Не ни харесва, харесва ни, това е реалността.
Само ние, които кърмим, си мислим за друго като чуем "гърди"  Grinning

Определено за мен кърменето в осъзната възраст на детето /след 2-рата годинка/ има огромно значение за психиката му. Още повече, че СЗО го препоръчва с цел "хранене" и "основна храна", а след 2-рата му годинка всички знаем, че това не е така.
Никъде и досега никой не съм чула някой да препоръчва или да "практикува" смучене на гърди, когато е ядосан, нервен и т.н., е на мъжете щеше да им е много приятно това  Laughing , затова не смятам, че е редно и при по-големи деца - 3,4,5 год.

# 46
  • София
Я ми разясни какво имаш предвид под осъзната възраст. Какво осъзнава едно дете на 2 или 3 години? Че гърдите са сексуален обект ли?  hahaha Или може би гледайки гърдите на майка си се възбужда? Ако това имаш предвид, явно твоята психика не е нормална!

# 47
Я ми разясни какво имаш предвид под осъзната възраст. Какво осъзнава едно дете на 2 или 3 години? Че гърдите са сексуален обект ли?  hahaha Или може би гледайки гърдите на майка си се възбужда? Ако това имаш предвид, явно твоята психика не е нормална!

Това пък откъде ти дойде наум  #Crazy newsm78

Не съм имала това предвид.
Осъзната възраст - да осъзнава какво прави - че когато му е скучно, или го боли някъде, или му се спи, или за всяко едно неразположение да дърпа блузата на майка си, не, за да яде, а да се успокои.  Peace Едно 3-годишно гладно дете едва ли надниква в пазвата на майка си. То много добре осъзнава какво къде да си получи. Това имах предвид.  Simple Smile

# 48
  • София
Едно 3 годишно дете може прекрасно да си поиска ядене, да се нахрани и да си посуче за десерт. Какво лошо и увреждащо психиката му има в това?  newsm78  Rolling Eyes

# 49
Едно 3 годишно дете може прекрасно да си поиска ядене, да се нахрани и да си посуче за десерт. Какво лошо и увреждащо психиката му има в това?  newsm78  Rolling Eyes

Малко са тези деца, които го правят - за десерта.
Да не вадя цитати, но редовно пишещи в подфорума потребителки-кърмачки на по-големи деца, често се оплакват, че "през 5 минути ме напада", "суче от скука", "като ме види седнала и веднага ми вдига блузата", "през половин час идва да си иска /на пейката на площадката" и много други - едва ли тези деца са гладни, жадни, искат десерт и т.н.
По-скоро им е скучно, спи им се, раздразнени са и в досегашния им съзнателен живот, в тези случаи са скачали на гърдите на мама. Това за мен не е редно, да се успокояват и да усещат близостта на мама единствено с гърди.  Crazy

Но, разбира се, всеки има право на избор.  Peace Децата са принудени да "следват" нашия избор.
Уж се вслушваме в тях и те знаят най-добре, а често пак чета - "не иска да суче, отказва ми", а ние го караме, ли караме - говоря за над 1,5 дете  Rolling Eyes то е направило своя избор, но ние пак настояваме на нашия.

За съжаление виждам как кърменето се изкривява от природната му функция и понеже обществото все не ни "разбира", като че ли се опитваме да се успокоим, че правим най-доброто и да се самодокажем с внушения, на които самите ние не си вярваме. И все ние сме жертвите. Ами сами сме си виновни.  Rolling Eyes

# 50
  • Пловдив
щастлива, пиши ги 2:1000 - и моя мъж от гърди не се впечатлява Simple Smile ...За протокола - кърмен е почти до 3 си рожден ден Simple Smile
Виж, аз съм друга бира... (Не съм кърмена изобщо)
...а и още нещо - на момчетата им се увреждала психиката, ако са кърмени след 2 си рожден ден... А с момичетата как стои въпроса - те минават "на другия тротоар" ли hahaha Joy

# 51
Може би толкова много мъже са цицомани, цитирам, защото са били лишавани от кърмене като бебета/деца и подсъзатилно наваксват тази нужда?

# 52
  • Пловдив
Може би толкова много мъже са цицомани, цитирам, защото са били лишавани от кърмене като бебета/деца и подсъзатилно наваксват тази нужда?

Напълно подкрепям! Винаги съм си го мислила Simple Smile.

# 53
  • Пловдив
по принцип съм на същото мнение, но какво може да кажем за тези мъже, които харесват устни, коса, дупета?!?

# 54
Аз съм на обратното мнение /мъжът ми е кърмен поне до 1.8г. обачееее харесва хубави бюстове, да не кажа, че е ц**оман Wink/.

Според мен не е до кърмене/не кърмене, а природа - нали големият, хубав бюст "определя" жената като плодовита и с добри гени.  Simple Smile Неслучайно това им е заложено на мъжете, все пак това е смисълът на живота - да създаваме нов живот.

# 55
Според мен не е до кърмене/не кърмене, а природа - нали големият, хубав бюст "определя" жената като плодовита и с добри гени.  Simple Smile Неслучайно това им е заложено на мъжете, все пак това е смисълът на живота - да създаваме нов живот.

Хаха, смешка е това страшна. Прощавайте, ама не съм очаквала така лесно да ми се открие смисълът на живота. Влизайки в тема за кърмене. В която някой е дошъл да каже, че гърдите на жените ги има, за да се възбуждат мъже, а не - за да се хранят деца Simple Smile

# 56
Според мен не е до кърмене/не кърмене, а природа - нали големият, хубав бюст "определя" жената като плодовита и с добри гени.  Simple Smile Неслучайно това им е заложено на мъжете, все пак това е смисълът на живота - да създаваме нов живот.

Хаха, смешка е това страшна. Прощавайте, ама не съм очаквала така лесно да ми се открие смисълът на живота. Влизайки в тема за кърмене. В която някой е дошъл да каже, че гърдите на жените ги има, за да се възбуждат мъже, а не - за да се хранят деца Simple Smile

Отбележи казаното от мен - ще променя словореда б-а-в-н-о- и буквално да се чете: Неслучайно това им е заложено на мъжете - да търсят плодовити жени с добри гени и да създават нов живот, както и на жените Wink
Така по-добре ли е? Моля, сега наистина не ме навеждайте на мисълта, че в подфорум "Кърмене", жените не могат да схванат смисъла на думите, а търсят "под вола теле" и после аз така съм го написала  #Crazy newsm78 ooooh! Моля, моля  Stop

# 57
Това пък все едно жените с малки гърди не са плодовити и нямат малко. Заради подобни митове имах притеснения, че няма да мога да кърмя...

# 58
  • Плевен
Тя и майка ми се притеснявала за мен че с тия малки гърди няма да мога да кърмя Tired.И това че било наследствено това "заболяване",леле на колко такива майки съм попадала

# 59
  • София
Ако не забелязахте, в изречението
Цитат
Според мен не е до кърмене/не кърмене, а природа - нали големият, хубав бюст "определя" жената като плодовита и с добри гени.
Определя е в кавички, т.е. - в действителност размерът няма значение. Simple Smile
Аз да споделя, че почвам да се съмнявам до колко има нещо полезно в кърмата ми. Докторката казва, че е само водица, аз си мисля - ама нали няма такова нещо като само водица, но кръвните изследвания говорят за липса на витамини и отслабен имунитет, освен ниския хемоглобин. Чувствам, че е време да му спра кранчето, за да обърне повече внимание на другата храна. А не смея, защото е пристрастен.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт