Дългокърмещи майки, да пообщуваме! - тема 35

• 91 693
  • 770
  •   1
Отговори
# 60
  • Англия
А ти приемаш ли витамини? Моята дъщеря е на 7,5 месеца, отказва твърда храна упорито, в добри дни пробутвам 20-30гр., но може да се каже, че е изцяло на кърма. Тежи, обаче, 9,4кг. и хемоглобинът и е по-висок от моя.

# 61
Вместо да спираш кърменето (освен ако точно това не искаш да се случи), по-добре започни да се храниш по-качествено, за да си подобриш показателите.  Peace

# 62
  • Пловдив
напълно подкрепям Simple Smile
С баткото около втората му годинка бях много зле - постоянно бях болна Sad Кърменето и бременността ми дойдоха в повече... Увеличих значително плодовете в менюто си и нещата се пооправиха Simple Smile
Със зъбите, противно На всички очаквания, нямах никакви проблеми Simple Smile Даже зъболекарят ни ми се чуди как така зъбите са ми ОК  Mr. Green

# 63
  • София
Лошо няма, как не се бях сетила за това! Така ще ми е и по-лесно. Явно като съм обкръжена от хора, които постоянно ми казват "Хайде отбивай, до кога ще кърмиш" забравям за други по-адекватни варианти. Благодаря ви!   bouquet
ana.anaсупер ти е момиченцето! Ей го моят юнак на година и два месеца тежи колкото твоята.

# 64
Я,къде сте били. От приятелчетата на дъщеря ми, само тя е кърмаче. Другите са кърмени 4м някъде, смесено.

# 65
  • Северозапада
Смесеното хранене не винаги е равно на рано спиране на кърменето. На смесено хранене е 1г. и почти 5 м. и няма изгледи за скорошно отбиване  Peace
Просто това ми е болна тема, че не е изключително кърмена и и докарах АБКМ с това АМ.
Поздрави и адмирации към всички дългокърмещи!

# 66
  • Пловдив
Хей, момичета отдавна не бях писала тук. Има много нови, темичката се е развила и в други насоки  Grinning Една мама попита по-назад дали ако е момиче и е кърмена дълго, дали ще отиде на другия тротоар  Simple Smile И за съм се чудила много пъти за това, и се надявам да не стане така, защото моето "кърмаче" е на 4.5 години. Обаче не виждам никакви признаци на това, единствената причина да продължава да суче е, че го приема като успокоително и/или приспивателно средство. Сега е много палава и постоянно пада и се наранява, и ако е много сериозно, и не може да спре да плаче, само кърменето я успокоява, и то МОМЕНТАЛНО. Ама то и едно кърмене - 1 път на 1-2 дни, дори не знам имам ли мляко още, но за мен е важно да й създам комфорт. Явно не съм Жизел Бюндхен, която заяви "НЕ ПРАВЕТЕ ЖЕРТВИ ЗАРАДИ ДЕЦАТА СИ!"    newsm78

# 67
Скрит текст:
Хей, момичета отдавна не бях писала тук. Има много нови, темичката се е развила и в други насоки  Grinning Една мама попита по-назад дали ако е момиче и е кърмена дълго, дали ще отиде на другия тротоар  Simple Smile И за съм се чудила много пъти за това, и се надявам да не стане така, защото моето "кърмаче" е на 4.5 години. Обаче не виждам никакви признаци на това, единствената причина да продължава да суче е, че го приема като успокоително и/или приспивателно средство. Сега е много палава и постоянно пада и се наранява, и ако е много сериозно, и не може да спре да плаче, само кърменето я успокоява, и то МОМЕНТАЛНО. Ама то и едно кърмене - 1 път на 1-2 дни, дори не знам имам ли мляко още, но за мен е важно да й създам комфорт. Явно не съм Жизел Бюндхен, която заяви "НЕ ПРАВЕТЕ ЖЕРТВИ ЗАРАДИ ДЕЦАТА СИ!"    newsm78

escapee, искаш да кажеш, че като падне навън сериозно и не може да спре да плаче, вдигаш блузата /пред очите на хората около вас/ и даваш на почти 5 год. дете да суче, за да се успокои  #Crazy Stop
Ами, че то това не е кърмене... като кърмене, както и за каквото го е дала Майката Природа /за хранене/... а се е превърнало в успокоително.  newsm78

Толкова ли не може да намерите друг начин вече на тази възраст за успокоение на голямото вече дете???!!! А само с гърдите на мама  #Crazy ей, това вече не го разбирам  ooooh! По-напред писах, че това е страхотен начин за успокоение на мъжете, опитайте  Wink действа МОМЕНТАЛНО Wink

!!! Само, моля те, не приемай поста ми като упрек или нещо нападателно... наистина ми е любопитно твоето мнение!!! Чудно ми е докога ще заблуждаваш детското мозъче, че това е единственият начин да преодолее болката???!!! Защото пишеш, че по друг начин не става  Rolling Eyes
А, разбира се, това си е твой избор и само ти имаш правото да решаваш за твоето дете какво и как.  Hug Да не ме разберете погрешно /и другите потребителки/.

# 68
Аз за тук ли съм вече с 18 месечно кърмаче? Thinking

# 69
  • София
Щастлива, след като дългото кърмене очевидно не ти допада, тогава какво търсиш в тема, чието заглавие е "Дългокърмещи майки"?  Rolling Eyes Аз това не мога да разбера.

# 70
  • Пловдив
 smile3501  202uu  202uu  202uu

# 71
И аз съм кърмила, не толкова дълго, разбира се  Grinning , но имам лично мнение и наблюдение върху пристрастено и не чак толкова пристрастено кърмаче  Wink и ми е чудно и интересно да разбера защо е толкова важно да се успокояват /точно това, не храненето, защото пак с лични наблюдения след 2-рата годинка децата не го използват за храна/ по-големи деца с гърди  #Crazy
Наистина не мога да го разбера това и ще ми е интересно да чуя вашите мнения и доводи.
Иначе съм твърдо ЗА кърменето и "на поискване", защото и аз съм го "практикувала".  Peace

И пак мое мнение, струва ми се, че с това "успокояване" се опорочава кърменето като такова и се залита в крайност...
Наистина ми е любопитно.
На вас ли ви става навик, или пък някаква мания или .... честно не мога да го определя.
Очаквам вашите мнения.
Може пък аз да съм пропуснала нещо, а вие все ме гоните от темата  Rolling Eyes

# 72
И на мен не ми допада идеята за успокояването. Моето кърмаче е на година и половина и се приспиваме, разсънваме + нощно време. Но навън или като реве, никога не съм му предлагала и следователно той не се сеща (освен като беше много малък и с колики).
На мен ми идва много 4 и половина примерно. На мен и 3 ми е много. Но го казвам съвсем чистосърдечно. Не съдя, само споделям. Иска ми се около 2 и малко да се отбием ние. Обаче не знам какво ще мисля след една година. Нямам опита. Аз също не виждам нищо лошо в това да има дискусия. Мисля, че тонът е съвсем спокоен bouquet

# 73
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 escapee, не се притеснявай, на кой бряг ще отиде детето не зависи от кърменето, че ако беше така нас нямаше да ни има, все пак до преди 100-150г е било нормално кърменето и след 3г, то и сега е нормално, само дето сега сме обременени с изключително много предрасъдъци и главите ни са пълни със суеверия.  Laughing
Относно успокоението на гърда - въпрос на близост, навик и чувство за сигурност е. За едно пораснало кърмаче гърдата не е храна, тя е много повече - тя е утеха и сигурност, че мама е тук и всичко ще бъде наред, тя е ритуал, който затвърждава усещането за рутинност, което помага на детето да се чувства сигурно, знаете колко са важни за малките деца ритуалите, близост, жива връзка с най-важното и ценното в света на детето - мама. Щом едно дете има нужда от мама, аз съм на мнение, че мама е нужно да е там, а дали нуждата ще се изразява в сукане или чрез някакъв друг ритуал (люлеене, потупване, шъткане), това няма значение и е въпрос на личен избор и разбиране.  Peace

# 74
Не съм, мн хубаво си го написала, адмирации, макар че и на мен ми се вижда много 4,5г.

Общи условия

Активация на акаунт