Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
  • Шумен
по въпроса с държането на главата Марти мога да кажа чe доста стабилно си я държи като е изправен в мен постоянно се озърта на ляво на дясно и много го обича това занимание,когато го сложа по корем много бързо омалява но обича и по този начин да седи защото се хили като го сложа така  Laughing а когато го държа за ръчичките и го изправям понякога я държи понякога висва назад...

# 376
  • Варна
Есен, много ще съм благодарна, ако ги споделиш с нас  Hug Аз също й пускам песнички и би било добре да увелича репертоара Wink

# 377
  • Шумен
Момичета знаете ли какво се сетих миналата година по това време горе долу сме видели двете чертички...а сега вече гушкаме и се радваме на нашите слънца...как лети времето само...като се сетя и такива емоции ме връхлитат само...пак ми се насълзяват очите от щастие...  Heart Eyes

# 378
Мимче, точно това си мислех и аз. Кога мина една година от трепетите с двете чертички Simple Smile

Главата вече много рядко я полюшква, но и ние имаме измятанията назад и я придържам. Като я гушнем само се озърта и върти да разглежда. По корем я вдига и задържа, но вирва и краката нагоре и се получава нещо като лодка.

# 379
Не ми се получава да ги кача. Някой може ли да даде съвет?

# 380
  • Варна
Не ми се получава да ги кача. Някой може ли да даде съвет?
и аз незнам как стават нещата с качването...  newsm78 newsm78 newsm78

# 381
Алексче23, искрено вярвам, че ще продължите да се кърмите, щом така си се заинатила да продължиш с кърменето. Стискам палци!

Есен1, заинтригуваме с приказките. Ще ти пратя на лични мейла ми и ако имаш възможност ще съм благодарна да ми ги пратиш.

Като заговорихме за преди 1 година, дали някоя от Вас може да направи тема за Юнки 2015, ако помните имаше подобна тема, направена за нас от Юнки 2013.

# 382
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
[
Скрит текст:
quote author=Алексче23 link=topic=798427.msg29032958#msg29032958 date=1410839109]
Въпрос към ЛЛЛ
Днес на ДК педи установи, че сме качили само 300гр. за цял месец и ми каза да дохранвам с АМ. Както се досещате аз не искам да давам изкуствено мляко. Проблема е, че помпата ми явно не може да ме изцежда, а Никол спи по цяла нощ, още от както  навърши 1 мес. Пробвала съм да я сабудя, за да суче обаче не се получава. Въпроса е как да си стимулирам производството ? Купих си чай, ядки и жито, а течности пия по много още от край време. Но мисля, че само с ядене няма да стане...

Здравей, Алексче23,
За да съм ти максимално полезна ще е необходимо да споделиш малко повече информация - Би ли споделила, колко кг се роди Никол, какво е надаването по месеци, как са организирани храненията при вас – с изцедена кърма ли храниш, колко често? На първо време би могла да опиташ да се изцеждаш на ръка или да смениш помпата. Опитай се да си почиваш,когато е възможно и да си осигуриш адекватен прием на течности и храни. Увеличаването на количеството мляко е свързано най- вече с честото кърмене, колкото повече кърмим, толкова повече кърма произвеждат гърдите. Бихме могли да обсъдим още конкретни варианти, когато е налице малко повече информация.  Hug

Здравей Дени,
Ники се роди 3.350кг. За първите 2 мес. качваше по средно около килограм. В момента е 5.290кг. Храним се от гърда от както се е родила, но от 2 сед. може би вече апетита и просто намаля. Суче по много малко време и не толкова начесто, колкото преди. Събират ни се по 5-6 кърмения за 24 ч. От днес съм решила да и махна залъгалката, защото подозирам, че и тя ми изигра лоша шега. Като се изнерви за нещо, ще я слагам на гърда, за да мога да я прилъжа по-честичко да си суче. Иначе почивката и здравата храна си ги имам, не е това проблема според мен. Хапвам си когато ми се яде, не ям боклучави храни, а пък за почивката майка ми и мъжа ми ме отменят почти за цялата домакинска работа.
Ще пробвам да се изцеждам на ръка, защото нямам на разположение друга помпа, а пък ще мине малко време докато си набавя нова.
[/quote]

Здравей, Алексче23,
Радвам се да науча, че Никол е наддавала толкова добре първите месеци. Различните бебета сучат различно време. Много майки споделят, че след първите няколко месеца, бебетата им започват да сучат по- кратко време. Това е така, тъй като вече са достатъчно силни и изсукват необходимото им количество кърма за по- малко време. 5-6 кърмения за 24 ч. биха могли да са малко за наддаването на Никол. Продължаваш ли да кърмиш нощно време? Би могла да предлагаш гърда в полусънно състояние, без да я разбуждаш. Сама си се досетила, че залъгалката би могла да обърка наддаването, когато се предлага за сметка на кърмене. Би било добре да изключиш и други течности като вода или чай, ако предлагаш такива на Никол. Удобно ли е да попитам, защо се налага изцеждане – с цел стимулиране на лактацията ли? Предполагам знаеш, че изцеждането на гърдите, за да се види, колко мляко има в тях, не е показателно за истинското наличие на кърма. Кърмата се образува и при самото кърмене и колкото по- често бебето суче, толкова повече кърма произвеждат гърдите.  Сучейки и обхващайки по-голяма част от ареолата на гърдата, бебето стимулира нейното изсукване и производството на мляко.
Оставам на разположение за въпроси Hug

# 383
  • Пловдив
Есен, и аз много се вдъхнових за приказките, но не ми идва на ум как можеш да ги качиш, много ги искам Simple Smile

# 384
  • в Кошера
Главичката си я държи изправена, стабилно дори.
От самото начало не е бил като дроб.  Mr. Green Каката също. Явно си е до дете.  Peace

Съседите, еееехх, съседите.... След 2 годишни битки с вятърни мелници, нещата се нормализираха. Дразнителите изчезнаха един по един  Party, в момента сме 90 % млади семейства с деца и всичко е ОК.  Peace Но бабетите и дядовците са големи мрънкала и циции (нищо, че повечето са реститути с минимум 2 апартамента на етаж  Rolling Eyes).

Нашето малко човече беше заченато около тези дни преди година... времето наистина лети.
А като гледам сестра му колко е пораснала, колко добре разсъждава, колко са смислени въпросите й, изводите й, как покорява всички съоръжения по детските площадки, колко бързо тича... а все едно вчера беше в корема ми.  Rolling Eyes Whistling
Чак ми става мъчно.  Tired

# 385
Здравейте!Аз съм от майските мами,но ви чета постоянно нямам много време за писане.Прочетох за приказките и искам да ви споделя ,че  аз пускам прикази на бебето от един сайт  има и песнички много е хубав http://dechica.com.Дано съм била полезна.Хубав ден и послушни бебета

# 386
За споделяне можете да ползвате http://dox.abv.bg/files/share
Много ми станаха интересни книжките за легло Simple Smile... чудна идея.

и в тоя дъждовен ден да ви разсмея малко... току що го видях във фейса...
https://www.facebook.com/video.php?v=10201236279387519&fref=nf

# 387
Еееееее, Мирче-Немирче, направо паднах от смях, страхотно клипче!  Joy
Колкото до двете чертички, ние по това време миналата година така се бяхме отчаяли с ММ, че нещата не стават, а две седмици по-късно сме я "сътворили" момата  Two Hearts  Hug

# 388
Ще пробвам да ги кача на абв докс.Файлът се оказа голям. Иначе следобяд, ще ги изпратя на тези от вас,които искат да си ги имат в мп3 на имейл. Ако има още желаещи,пишете на лс.  Simple Smile

# 389
Мамчета, които давате Лактана био, как процедирате с затоплянето на водата? Много ми е тъпо това :затоплете водата до ннякакви градуси, как да разбера колко градуса е ??? И после да чакам да изстине, малкия е такъв звяр , че като отвори очи трябва да яде , не мога да си позволя да не ми е готово предварително понеже бебчо трудно изплаква и не мога да го оставя и да мрънка Sad

Общи условия

Активация на акаунт