Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Мами да ви питам че аз надлюдавам повечко главичката на малката че нали уж имахме проблем с нея.
Та въпроса ми е - как си държат вече бебетата ви главичките като ги носите изправени във вас ?

# 361
Елена си държи главата, като е в мене. Клатушка се леко, но това е само. Виж като я сложа по корем пак стърчи, но май е сложно още и след 2-3 минути забива нос и и става досадно като че ли. Като лежи по гръб и я вдигам за ръчичките виси на зад, но не винаги.
Пфффф момичета, горките вие с тия съседи. Ние сме под наем в малка кооперация и нямаме грижа със съседите, разбрани са, но знам какво е....
Телевизор нямам и никога не искам да имам. С мъжът ми се дразним как се зомбираме като има включен телевизор, та за това. По скоро ще си вземе за да си гледаме филмите на него но няма да прокарвам разните там канали.
Пампата не я сменям от месец някъде. И без това след кърмене малката заспива с 300 зора. И аз започнах да я мия половин час след ядене, че няма смисъл иначе. Момата все си върши работата докато папа.
Алексче, а дано се справиш с кърменето, стискам палци. Защо не пробваш друга помпа? Твоята каква е? Само да ти разкажа. На една позната в 4-ти месец щеше да и спре кърмата. И тя много упорито се цедеше буквално през час. Стимулираше яко и се оправи. Но консултантката ЛЛЛ ще те светне най - добре

# 362
Везничка - държи си я много добре, но когато е с лице към мен слагам една ръка на вратлето, че понякога я замята рязко назад.

Гледам съседите обсъждате  Mr. Green Нашите са такива малоумни непукисти, че и планина с лайна пред входа да издигна, само ще я заобиколят... а са млади хора, в нов блок живеем. На събранията сме все едни и същи 5 души, другите не слизат, сметки не плащат, та в резултат нямаме чистачка от месеци, домоуправетел също нямаме, на касиерката й писна на момичето и вече не събира пари...  Crazy Още много мога да разказвам... да се смееш ли, да плачеш ли...

# 363
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Скрит текст:
Tyra   bouquet
Здравейте момичета,
отдавна не съм се включвала, но бях при нашите 1 месец и те нямат интернет.
Първите 3 дни след като отидохме, беше доста трудно. Малкия определено усети промяната и много трудно заспиваше вечер. Започна и да се събужда около 3часа, което дори като новороден не правеше, и започнах да го храня нощем - и така почти до края на гостуването. И сега като се прибрахме вкъщи, пак същото. Трудно заспива или като заспи след дълго мрънкане, и от най-малкото се събужда. Свикна маймунката повече хора да му обръщат внимание и вчера първи ден вкъщи сама..., голям зор.
Да споделя и аз за зеления памперс 3-ка, че ми се случваше да е навлажнено бодито отпред. Сега сме на молфикс и съм доволна повече.
С кърменето от месец вече вечер не му стига кърмата и го дохранвам - изяжда около 40-60мл изцедена кърма. Отдавна не засичам времето за което се нахранва, но е от 5 до 10мин. За това време изсуква цялото количество кърма и от двете гърди. Отново храненията ни са 6 за денонощие.Голямо тъпчене пада, за да имам достатъчно кърма и наливане с течности. Искам да ви питам , както и ЛЛЛ , забелязвам напоследък доста по-късно слиза кърмата след като е започнал да суче малкия - може би около минута дърпа на празен ход, а за повторно слизане на кърма, особено вечер трябва да минат около 10 мин след свършване на първато мляко, за да потече отново, но той е нетърпелив вече и не си дава зор и се изнервя и пуска гърдата. Последното му хранене е вечер 20.00-21.00ч, след което в 23.00 цедя за следващата вечер за дохранване. И следващото му хранене е около 5.30ч сутрин. Трябва ли отново да започна да се изцеждам и през ноща, за да подобря нещата?
И може да сте коментирали вече, но започнахте ли да давате вече сокове?

Скрит текст:
Здравей, musleto,
Много майки споделят, че вечерно време чувстват гърдите си най- празни и бебета им понякога се изнервят от бавното слизане на млякото. Умората и напрежението от ежедневния ритъм през деня са причините това да е така. Твоята почивка също е важна. Опитай се да си осигуриш макар и минимална такава. Бебета са много чувствителни и усещат, ако майката по някаква причина е неспокойна.  Като цяло би могла да се опиташ да кърмиш на по- чести интервали, да предлагаш гърда в полусънно състояния. Нощем ако не би желала да се цедиш, би могла да кърмиш също в полусънно състояние на бебето. Не е нужно да го разбуждаш. Би могла да подпомогнеш процеса на кърмене чрез компресия на гърдата. В последния мой отговор в темата съм дала линкове и описание, ако не ги намираш, ще ти ги пусна отново.  Hug
[/spoiler]
deni благодаря за съветите, не предлагам по-често гърдата , тъй като малкия и без друго наддава повечко ( за 3мес 4кг), просто проблема за сега се явява само вечер.Между временно ми се появи др проблем, моля за съвет! Имам някакво подуване на горния венец от няколко дни и болката не преминава. Според зъболякаря проблема е от възпален синус, но от способите за облекчаване на болката, нещата се влошиха, което ме навежда на мисълта, че не е синус! Въпросът ми е, може ли да си направя снимка на зъба и синуса, за да видим къде е проблема? Ще трябва ли да прекъсна с  кърменето? И с упойките за правенето на зъб как стоят нещата?

Здравей, musleto,
Както момичетата в темата са отговорили, спокойно може да си направиш рентгенова снимка на зъба. Добре би било да предупредиш, че кърмиш. Ако се налага упойка при правенето на зъб, би следвало да обсъдиш със зъболекаря си, че кърмиш и да обсъдите вида на упойката. Има съвместими такива.  Hug

# 364
  • Пловдив
Аз да ви се оплача, че около нас няма нито памперс актив фит, нито турския бял, не знаят дали и кога ще има зареждане, та отново се принудихме пуфис да вземем. Дано не спрат зареждането.

# 365
  • Варна
Успокоихте ме, че не сме само ние с неразбрани съседи Grinning
Везничке, нашата хубавица си задържа главата като е в мен, но понякога се изморява и се отпуска на мен. Ако е по корем я надига и скоро я забива надолу в завивката Laughing Слагам я по коремче преди всяко хранене за по минутка-две. Педиатърката каза да съм упорита в тренировките, за да заякне...
Спокойна вечер и сладки сънища!   bouquet

# 366
Да и ние я държим но тръдно я върти, много плахо и едвамедвам и най леснои е да гледа в крайно дясно или крайно ляво така изправена може да стои много но напред рядко се заглежда и това ме беше разтревожило днес. И аз я държа за гръбчето че решава изведнъж да се даде рязко назад и ме стряска
По корем иние сме така , вдига си я и после след 2-3 минуити клюмва. Като е по гръб и я хвана за ръчички се набира много добре чак и е любимо и подам ли и ръце и веднага се е набрала и главата не и виси изопщо

# 367
  • Варна
Gaggi, много ме разсмя с вашите съседи  Crazy Де и на нашите да не им пукаше, ама на... развалиха ми "лукса" да имам рампа и ме гледат как се мъча като грешен дявол... Абе да сме всички живи и здрави и да си порастим децата! На другото - майната му  Wink Sunglasses

# 368
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпрос към ЛЛЛ
Днес на ДК педи установи, че сме качили само 300гр. за цял месец и ми каза да дохранвам с АМ. Както се досещате аз не искам да давам изкуствено мляко. Проблема е, че помпата ми явно не може да ме изцежда, а Никол спи по цяла нощ, още от както  навърши 1 мес. Пробвала съм да я сабудя, за да суче обаче не се получава. Въпроса е как да си стимулирам производството ? Купих си чай, ядки и жито, а течности пия по много още от край време. Но мисля, че само с ядене няма да стане...

Здравей, Алексче23,
За да съм ти максимално полезна ще е необходимо да споделиш малко повече информация - Би ли споделила, колко кг се роди Никол, какво е надаването по месеци, как са организирани храненията при вас – с изцедена кърма ли храниш, колко често? На първо време би могла да опиташ да се изцеждаш на ръка или да смениш помпата. Опитай се да си почиваш,когато е възможно и да си осигуриш адекватен прием на течности и храни. Увеличаването на количеството мляко е свързано най- вече с честото кърмене, колкото повече кърмим, толкова повече кърма произвеждат гърдите. Бихме могли да обсъдим още конкретни варианти, когато е налице малко повече информация.  Hug

# 369
  • Пловдив
При нас единия може с часове до стои по корем и да вири главата, любима поза му е , при издърпване с ръце обаче неговата главичка виси повечко назад, другия пък хич не обича по корем, много бързо се дразни и клюмва, но пък при изтегляне изправя много повече глава Simple Smile

# 370
  • София
И моят пъпеш държи главичка в изправено положение, с леко поклащане понякога. По коремче също я вири.
и аз да попитам по темата с памперсите-само аз ли сменям наакан памперс веднъж на 8 дни? Други такива образи няма ли сред бебоците.....

# 371
  • София
Не чакам повече от четири дни без да се е изхождал, ако сам не може му правя клизма. Говорих с педиатърката и тя ме посъветва да не са повече дните. Първо ме пита, колко наддава Алекс и след като се увери, че не е от недохранване каза да започна да ям разхлабваши храни(кърмя) и да правя бебешка клизма.

# 372
Въпрос към ЛЛЛ
Днес на ДК педи установи, че сме качили само 300гр. за цял месец и ми каза да дохранвам с АМ. Както се досещате аз не искам да давам изкуствено мляко. Проблема е, че помпата ми явно не може да ме изцежда, а Никол спи по цяла нощ, още от както  навърши 1 мес. Пробвала съм да я сабудя, за да суче обаче не се получава. Въпроса е как да си стимулирам производството ? Купих си чай, ядки и жито, а течности пия по много още от край време. Но мисля, че само с ядене няма да стане...

Здравей, Алексче23,
За да съм ти максимално полезна ще е необходимо да споделиш малко повече информация - Би ли споделила, колко кг се роди Никол, какво е надаването по месеци, как са организирани храненията при вас – с изцедена кърма ли храниш, колко често? На първо време би могла да опиташ да се изцеждаш на ръка или да смениш помпата. Опитай се да си почиваш,когато е възможно и да си осигуриш адекватен прием на течности и храни. Увеличаването на количеството мляко е свързано най- вече с честото кърмене, колкото повече кърмим, толкова повече кърма произвеждат гърдите. Бихме могли да обсъдим още конкретни варианти, когато е налице малко повече информация.  Hug

Здравей Дени,
Ники се роди 3.350кг. За първите 2 мес. качваше по средно около килограм. В момента е 5.290кг. Храним се от гърда от както се е родила, но от 2 сед. може би вече апетита и просто намаля. Суче по много малко време и не толкова начесто, колкото преди. Събират ни се по 5-6 кърмения за 24 ч. От днес съм решила да и махна залъгалката, защото подозирам, че и тя ми изигра лоша шега. Като се изнерви за нещо, ще я слагам на гърда, за да мога да я прилъжа по-честичко да си суче. Иначе почивката и здравата храна си ги имам, не е това проблема според мен. Хапвам си когато ми се яде, не ям боклучави храни, а пък за почивката майка ми и мъжа ми ме отменят почти за цялата домакинска работа.
Ще пробвам да се изцеждам на ръка, защото нямам на разположение друга помпа, а пък ще мине малко време докато си набавя нова.

# 373
Здравейте, момичета! Да се включа и аз за забавляването на детето - аз много обичам телевизията и обожавам да гледам филми, но по време на бременността четох подобна на споменатата статия за влиянието на Тв-то през първите 2 годинки и казах на съпружето да разкара телевизора от спалнята, защото знам, че щях да се изкуша!  Simple Smile Затова пък съм накупила доста книжки с огромни букви и картинки и си ги разлистваме, имаме и една книжка от плат, прикрепена към леглото и от няколко дни той постоянно я подръпва и дори заспива, държейки я  Laughing! А ако мога да бъда полезна - преди няколко години свалих около 50 мп3-ки с аудио приказки за малки деца, които и аз съм слушала, когато съм била малка и винаги са ни били като кулиса, когато сме си играели с брат ми. Имам ги в рар формат, но не знам дали мога да ги кача тук. Ако мога, ще го направя с удоволствие, само кажете как. От сега му ги пускам и знам, че също са мноого важни за развитието на езиковите способности! Simple Smile
Ето как изглежда книжката за легло: http://www.taftoys.com/view.php?itemid=10635

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 09:11 от Есен1

# 374
chilimura с ръчна помпа на Авент съм. Но останових, че то май не е от помпата ами то просто не е имало нищо за изцеждане. Днеска сутринта след като Ники се наяде изцедих с 300 зора още 20-тина грама. Но от днеска почвам и аз великото цедене и сучене. Махам  бибата и само на гърда ще стои. Иначе полужението е критично. Снощи изобщо не искаше да суче (то нямаше и какво де) та накрая се принудих и дадох 120 гр Аптамил. Сега съм се заредила с чай, жито, ядки и общо взето каквото се сетиш за лактацията и почвам много сериозно да стимулирам. А пък и времето като е такова скапано нямаме друга работа с бебочка освен да се кърмиме в къщи.

А сега малко от хумористичната страна на нещата. Разхождам се постоянно с някви помпи, и постоянно джвакам нещо и моя мъж само ми се смее, че гледам на себе си вече като на крава  hahaha Снощи ми вика е познай кога ще ми се доправи секс скоро, като аз като те видя и те свързвам само с манджата на бебето  hahaha Милия много съм го пренебрегнала  baby_neutral

Иначе ние се забавляваме много с пеещата играчка над леглото, в активната гимнастика също много обича да се занимава. Отделно си има едно любимо мече - много му се радва като го види, също и с членовете на семейството много обича да си говори и много се забавлява като някой самопочне да я закача и да си играе с нея.
А за главичката и Ники е п същия начин като повечето бебчета дето сте описали по-нагоре. Държи си я обаче все още се изморява бързо.  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт