Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 699
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мимчето,  мерси. Видях, че са по - евтини и ще ги пробвам. Какво Й е на 3 - ката - и ние сме с такива?

# 316
  • Варна
и ние сме с бяла 3-ка и за сега сме нямали проблем...
Успешен старт на учениците!   bouquet
Лека и спокойна вечер на всичкиии  Heart Eyes

# 317
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте момичета!!! Hug
Скрит текст:
Не съм писала повече от 3 месеца.А и нямах време да ви чета.
Накратко за нас-малката се роди на 28.05-2960гр.-50см Основно на кърма сме,първия месец нададе 920гр,2-я-800гр,3-я-650гр.Надявам се да имам кърма до 6 месец,когато смятам да я захраня с зеленчуково пюре.Разбира се ако поиска по рано-ще опитаме.
Белега и при мен е все още червен и мястото е леко безчуствено.Но не се мажа и с нищо.
Ваксини нямаме освен тези от родилния,Чесно казано и аз не ги бързам,но една приятелка,чието момченце е с нашата Аделина,онзи ден педито им казала, че до 10 дни ще им се обади за ваксина.Но нямало да е тази 6 вал.Предполагам ще започнат с 4вал.Голяма каша ще стане.Не ми се мисли.
Вит.Д ни каза че ще започнем от края на септември месец.
За обръщането от гръб по корем- вече започна сама да прави опити,много е интересна милата забучва си лицето в леглото,но не може още да си измъкне долната ръчичка и с малко помощ от моя страна се получава.
Упражненията и масажа изобщо не и се нравят-но ги правим макар и по-малко преди баня.
Ние също ще правим кръщене на 28.09.Точно навършва 4м-аз съм на мнение, че колкото по рано по добре.Досега на колкото кръщенета съм била на деца около 1г-всичките много плачат и се стресират.Затова сега,за да не усети нищо.А и вече ще е достатъчно укрепнала.

Въпрос към ЛЛЛ
Забелязвам че от няколко дни вечер за храненето в 8 кърмата  ми намаля.Малката изцоква много бързо всичко и се криви като я вдигна,започва да си смуче настървено юмручетата.Гладна е.Снощи и дадох 80мл от изцеденото мляко предната вечер,изпи всичко.(изцеждам в паузите около 100-110мл от двете гърди).Да отбележа че понякога нямам време да ям - и от обед до към 20 часа съм само на шепа ядки.Признавам си, че спрях да ям и жито и елда.Пия само Шусл.соли комб. за кърма и понякога чая за кърмачки.Възможно ли е от нередовното ядене след обед да ми е намаля,През деня според мен и стига-пълни си памперсите-сутрин винаги ака обилно,и мокри около 7-8 за 24часа.Вечер ставам да се цедя,тъй като тя започна да прави големи паузи от по 6часа.Да започна ли да я дохранвам с изцеденото от предната вечер (макар че не ми се иска много ) или трябва да си коригирам храненето?И възможно ли е от това да е намаляла?

Здравей, katrin_77,
Разбирам, че се чувстваш притеснена. Но имено притеснението би било добре да се избягва и да се опиташ да си осигуриш спокойствие.
Като цяло вечерно време майката е уморена и след натрупаните емоции от деня е съвсем разбираемо, ако количество мляко е по- малко. Опитай да си почиваш, доколкото е възможно и денем, да консумираш балансирани храни и  достатъчно количество течности на ден. Адекватния прием на течности  и здравословна храна е от значение за лактацията.  Би било добре да се приемат храни богати на протеини, плодове и зеленчуци.Чаша вода, сок или чай преди кърменe би могла да е от полза. Би могла да подпомогнеш процеса на кърмене , особено вечери, и чрез компресия на гърдата. В темата днес съм дала линкове и описание, ако не ги намираш, ще ти ги пусна отново.
Ще се радвам да споделиш, дали има промяна в поведението на бебето. Оставам на разположение за въпроси. Hug

# 318
Скрит текст:
Tyra   bouquet
Здравейте момичета,
отдавна не съм се включвала, но бях при нашите 1 месец и те нямат интернет.
Първите 3 дни след като отидохме, беше доста трудно. Малкия определено усети промяната и много трудно заспиваше вечер. Започна и да се събужда около 3часа, което дори като новороден не правеше, и започнах да го храня нощем - и така почти до края на гостуването. И сега като се прибрахме вкъщи, пак същото. Трудно заспива или като заспи след дълго мрънкане, и от най-малкото се събужда. Свикна маймунката повече хора да му обръщат внимание и вчера първи ден вкъщи сама..., голям зор.
Да споделя и аз за зеления памперс 3-ка, че ми се случваше да е навлажнено бодито отпред. Сега сме на молфикс и съм доволна повече.
С кърменето от месец вече вечер не му стига кърмата и го дохранвам - изяжда около 40-60мл изцедена кърма. Отдавна не засичам времето за което се нахранва, но е от 5 до 10мин. За това време изсуква цялото количество кърма и от двете гърди. Отново храненията ни са 6 за денонощие.Голямо тъпчене пада, за да имам достатъчно кърма и наливане с течности. Искам да ви питам , както и ЛЛЛ , забелязвам напоследък доста по-късно слиза кърмата след като е започнал да суче малкия - може би около минута дърпа на празен ход, а за повторно слизане на кърма, особено вечер трябва да минат около 10 мин след свършване на първато мляко, за да потече отново, но той е нетърпелив вече и не си дава зор и се изнервя и пуска гърдата. Последното му хранене е вечер 20.00-21.00ч, след което в 23.00 цедя за следващата вечер за дохранване. И следващото му хранене е около 5.30ч сутрин. Трябва ли отново да започна да се изцеждам и през ноща, за да подобря нещата?
И може да сте коментирали вече, но започнахте ли да давате вече сокове?

Здравей, musleto,
Много майки споделят, че вечерно време чувстват гърдите си най- празни и бебета им понякога се изнервят от бавното слизане на млякото. Умората и напрежението от ежедневния ритъм през деня са причините това да е така. Твоята почивка също е важна. Опитай се да си осигуриш макар и минимална такава. Бебета са много чувствителни и усещат, ако майката по някаква причина е неспокойна.  Като цяло би могла да се опиташ да кърмиш на по- чести интервали, да предлагаш гърда в полусънно състояния. Нощем ако не би желала да се цедиш, би могла да кърмиш също в полусънно състояние на бебето. Не е нужно да го разбуждаш. Би могла да подпомогнеш процеса на кърмене чрез компресия на гърдата. В последния мой отговор в темата съм дала линкове и описание, ако не ги намираш, ще ти ги пусна отново.  Hug

deni благодаря за съветите, не предлагам по-често гърдата , тъй като малкия и без друго наддава повечко ( за 3мес 4кг), просто проблема за сега се явява само вечер.Между временно ми се появи др проблем, моля за съвет! Имам някакво подуване на горния венец от няколко дни и болката не преминава. Според зъболякаря проблема е от възпален синус, но от способите за облекчаване на болката, нещата се влошиха, което ме навежда на мисълта, че не е синус! Въпросът ми е, може ли да си направя снимка на зъба и синуса, за да видим къде е проблема? Ще трябва ли да прекъсна с  кърменето? И с упойките за правенето на зъб как стоят нещата?

# 319
  • Шумен
Бяхме го коментирали по-рано тук във форума за тройката мамите които са я ползвали казаха че дрешките се навлажнявали явно имат някакъв дефект 3-ти номер и аз реших да не рискувам и сменихме марката...

# 320
Муслето на мен ми снимаха зъб. Казаха ми, че мога да кърмя. Само трябва да предупредиш че кърмиш, за да ти сложат защитна желетка на гърдите Simple Smile

# 321
  • София
Мимчето, ние ползваме белия памперс 3-ка и нямаме проблем с него засега.

# 322
Муслето на мен ми снимаха зъб. Казаха ми, че мога да кърмя. Само трябва да предупредиш че кърмиш, за да ти сложат защитна желетка на гърдите Simple Smile
Благодаря  Hug

# 323
Да се включа, и Вики ползва памперс премиум и съм много доволна Simple Smile От зелените сякаш наистина са влажни дрешките ...
Аз се чудя какво да правя, Вики през нощта не ака, обаче пишка обилно и пълни памперса. Сменям го, но той се буди и му е много криво всеки път . Реших да не го сменям през нощта( много ми е трудно, защото все си казвам, че ако мен ме държат така ще полудя) и на него му беше все тая, просто по- доволен че цока и заспива . Дали да продължа така или- вие сменяте ли през нощта?

# 324
Аз не сменям - сутрин е доволно тежък памперсът, но предпочитам да ни е по-лесно и на двамата  Mr. Green

# 325
Rachel имате прегръдки и от мен!  Hug всичко ще се нареди!
Kalio честита месечинка със закъснение   bouquet Hug
Mama Na viki I ivka много е сладка малката . Пу Пу   bouquet
За подсичането - отвара от смрадлика, дефламол и крем здраве ( обикновен)  Peace и повече време без пачперс
Аз се отказах да сменям нощно време памперса след 2 вечери неистов рев. Сутрин когато не е много сънен - тогава

# 326
Аз също не сменям памперса посред нощите, но и той вече се храни последно в 22 часа и после към 6:30 ,7 часа.

# 327
И аз не сменят вечер памперса. Тя хапва и заспива и на сутринта сменям един хубаво пълен памперс Simple Smile))

# 328
  • Шумен
ivankaka става въпрос за синьо-зеления пакет при белите няма проблем  Peace
И аз също не сменям памперса през нощта  Whistling

# 329
И аз не сменям през нощта  Mr. Green Но и той рядко вече се събужда тогава, а направо в 5:30-6ч за ядене.
Обичайно сменям преди всяко ядене, но напоследък започна да се изаква докато яде или точно след това и хайде пак се сменяме  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт