Лятото отмина, иде есента, раснат като гъбки ЮНСКИТЕ слънца - 4

• 28 281
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Супер! Chilimura, трябва да се разберемкак да си подадем знак.
Това будене и заспивяне само с гърда имен ме подтиска много нощем. ММ ми свикна да ме чува как нареждам на малката в полусън недоволството си... Simple Smile
Гаги, това твойто е за завиждане. Аз ако не ям, кърмата намалява драстично. И ща не ща, ям. При теб обаче ще е за сметка на веществата, които са нужни за твоето тяло, да не те удари после в липса на калций, желязо и прочие...
За оригванеро, чакам няколо минути, ако не се оригне, нямам грижи.

За паспорта - акт за раждане, двамата родители с личните карти, има и спешна услуга.

Егати студа!!!! Днес поне е слънчево, ще взема да я облека да излезем да свърша една задачка. Мани, и аз трябва да се обличам по-дебело. Sad

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 11:03 от Amilia Pond

# 676
И все забравм да ви споделя моя трик да не се буди беба, като я оставям после като съм я приспала (Освен, ако не съм я приспала легнала). Но често кърмя седнала, гледам телевизия или си приказвам с фамилията и се люлям на стола. Правя го само през деня - кърмя я, като я слагам върху възглавница. После я оставям на спалнята с все възглавницата и я ображдам с други възглавници, за да не се изтърколи. Работи  Peace

Последна редакция: ср, 24 сеп 2014, 11:23 от Amilia Pond

# 677
mam4e82 на мен осанита баща ми го донася от Германия и не съм проверявала по аптеките,но предполагам,че като Лефакса го няма.В интернет видях разни обяви за продажба,но е на двойна цена около 20лв ,а иначе е 5 евро.
Гаги някъде бях чела,че кърмачетата,които цокат от гърда може и да не се оригват всеки път след хранене зависи колко лакомо са цокали.Оригването е за да се изкара поетия въздух докато се храни бебето.От шише ако даваш трябва задължително да го оригнеш,при нас бебчо след шише винаги се оригва доста,иначе от гърдата много рядко през деня а през нощта в полусън изобщо.

# 678
За ориграването аз никога не съм я оригвала с цел това да стане . Яде си после или си граем или я оставям да лежи и да си грае с играчки или я гушкам да я нося и в даден момент понякога се получава оригването. никога не съм стояла и минута да я чакам да се оригне. това ми поведение е защото през бременността бях на една лекция за бременни където споменаха че това с оригването е от "старите школи" и нямало такова знещо като да се слагало на рамо и да се потупва задължително, незнам реших да не го спазвам и досега всичко си ни е наред.

Вчера четох за един рев които се е появил и при вашите бебета. И при нас има часове в които реве и не мога да разбера чак причината. Все едно е гладна ама не яде, и и се спи но не заспива и не се успокоява сумати време

Аз съм в Югозападна България още на гости на родителите ми с малката и тук времето е много хубаво все още в сравнение с това което описвате и ми казват познати какво е в София Simple Smile Времето е меко и има и слънце дори. Вчера имаше малко по силен вятър но се живее Simple Smile Дано не ме намразите за хубавото време при мен Simple Smile))) Hug

# 679
Здравейте и от мен.
И Надя реве без причина.  Rolling Eyes Снощи между 19,00 и 20,00 часа - само като я вдигнех права - да оглежда - тогава спираше за малко. Не иска да яде, очите и се затварят, но сякаш не може да заспи... Гушкам я - пак рев.  ooooh! След 20,00 заспа и като се събуди към 21,30 - все едно друго дете - гука, усмихва се...
За оригването - моето чавдже е много лакомо, дави се постоянно (вече по-рядко - нали е по-голяма) и е неизбежно оригването. Но не ми се налага да чакам, само докато я изправя и се започва - по 2-3 пъти, в повечето случаи придружено със струйка мляко.  Rolling Eyes
И аз - ако намаля храната и намалява кърмата. Така, че - нямам избор.  Rolling Eyes

# 680
Здравейте момичета,
Днес ставаме на 3 месеца, но няма да публикувам снимки на разни изкушения, че аз всеки път като видя и ми текват лигите  Mr. Green .
Бяхме на консултация - 7500гр (май някъде към 1-1,200 сме качили, ама не знам със сигурност, че миналия месец счупиха кантара точно преди нас) и 63см.
Но пък съм бясна- при нас още няма ваксина- другия месец. Не че приритвам, ама ме е яд защото такава недомислица може да има само в тази пародия на държава!  #2gunfire
За оригването. Всеки път го вдигам и почти всеки път се оригва. Понякога по-лесно, друг път отнема повече време. А и той си казва ( уа или уе) като иска да го вдигна да се оригне пак. държа го изправен 10-15 мин, иначе започва да връща.
Относно времето- и тук е много студено, но аз го опаковам добре и излизаме за час. Отразява ни се добре и на двамата.

# 681
И при нас е приятно и слънчево и направихме предиобедна разходка Simple Smile не знам защо и нашето бебе стана мрънкащо. Плачка, но не чак часове.  Като го кърмя легнала изобщо не го изправям за оригване. Направо да си спинка Simple Smile а то май напоследък все така го храня, защото плаче като го държа в люлка. Мисля, че вече не му е удобно така, защото порасна... не знам.

# 682
Amilia и аз от това се страхувам  Embarassed
Сега съм при мама и тя започна да ме тъпче като прасенце за Коледа, но не ми се яде да му се невиди, насила тикам в устата, чак ми става лошо  Tired
Днес времето тук е по-добре и бяхме на разходка, та Слави е по-спокоен... май вчера се е изнервил цял ден в къщи  Cry

# 683

Днес времето тук е по-добре и бяхме на разходка, та Слави е по-спокоен... май вчера се е изнервил цял ден в къщи  Cry

И ние днес успяхме да излезнем newsm44 newsm44 newsm44 Сега си имам едно доволно и усмихнато бебе Grinning

# 684
да се отчетем и ние след ДК между   chef  wash hang 1dishes newsm79 направо само като заспи и се почва а така ми се почива но .......
Биха ни само Хепатит Б на 8.10 ще ходим за другата ваксина нашата педи неиска да бие по две наведнъж станала е 5750 (+900 гр ) и 61 см (+3см от предния месец ) явно дохранването и помага да наддава че предния път беше наддала 700 гр. само и ми се струва слабичка покрай другите
От днес ни изписаха вече да даваме и витамин Д досега не сме и давала  нямаше нужда според мен
Днес времето е хубаво така че и след обяд  1swing да се възползваме максимално
Лек и приятен ден на всички ви  Hug

# 685
И ние днес успяхме да излезнем newsm44 newsm44 newsm44 Сега си имам едно доволно и усмихнато бебе Grinning
Същото е и при нас. Само като я позамих и ревна пак, но на гърда и мина бързо. Явно и на кофти време трябва да я извеждам. Ще навличам хубаво и така...това е спасението. Само смяната на памперса още не съм измислила как може да стане ако е по-студено

# 686
  • София
Въпрос към ЛЛЛ :
Не се храня хич добре, в цялата лудница на ежедневието успявам да хапна много малко, а и не усещам глад. Кърма имам доста като количество. Питането ми е, възможно ли е кърмата да е твърде рядка и нехранителна, въпреки, че я има като количество  Thinking

При оскъдно хранене или недобре организирано хранене по-скоро биха могли да се появят проблеми при майката, но не и в хранителната стойност на кърмата (пък и едва ли са много майките, които могат да се похвалят, че са постигнали съвършеното меню  Wink ) . Редките случаи, в които има риск да се случи кърмата да има недостиг на хранителни вещества (конкретно вит. В12) са лошо организирани вегански диети  и друг случай - при определен тип от вид рядко заболяване, свързано с обмяната на веществата. Дори жените от третия  свят правят кърма с цялата гама хранителни вещества в съотношение, което е необходимо за техните бебета.
 Балансираната диета е препоръчителна най-вече за здравето на майката. Някои майки споделят, че ако ограничат значително количествата храна, забелязват намаляване на млякото ( забавяне рефлекса на потичане, а от там и намаляване), но това касае количествата, не качеството.

# 687
Мамита къде се загубихте днес Simple Smile)) Много е тихо в темичката Simple Smile

# 688
Само смяната на памперса още не съм измислила как може да стане ако е по-студено

Ние използваме, че паркът ни е на 10 минути. Излизаме сухи и общо взето досега не ни се е налагало да се преобуваме навън. Wink

# 689
Мами, така ли хапвате след тежък ден?

https://www.facebook.com/video.php?v=908768825816920&set=vb. … ype=2&theater

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт