За нахалните таксиметрови шофьори

• 12 460
  • 96
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
 Случи ми се нещо доста неприятно. Днес се прибирах от родния си град, но с ужасния ми късмет се изсипа толкова много дъжд... Слизам аз на окръжна болница, влачейки огромния си куфар, а дъжда се лее без намерение да спира. Налагаше се да хвана такси. Още първия паркиран, покрай който минах и чу колелцата на куфара, веднага излезе и ми предложи услугите си ( и разбира се, ме пита за къде съм преди да ме пусне вътре, да не се прецака случайно ). Качих се аз, а дебелия господин от ромски произход започна да натиска апарата, който пък от своя страна забълва касови бележки. Пита ме дали не нося ракия в тоя куфар Shocked Рекох - "Не". Обясних му аз къде е крайната ми точка, като бях специфична откъде искам да минем. Трябваше да стигна до Слатина. Горе - долу до спирката "Автостанция Гео Милев" + 500 м. надолу. Казах му да мине през кръговото ( Площад на Авиацията), след това на светофара в ляво и после дообясних. Съгласи се. По маршрута има 2 светофара, на нито един не чакахме повече от 30-40 сек. Тарифата изписана на прозореца беше 0.79ст. Когато стигнахме до мястото, апаратът отчиташе 7.50. Дадох му парите, стоя и чакам за бележката, а той ме гледа и ми казва "Нали ше слизаш?"  newsm78 Отвърнах "Да, какво да правя." Повъртя се, повъртя се и изкара някаква бележка, но не ми я предложи,а ми вика "Нали ше си земеш багажа". Аз пък взех, че си я поисках, а той ме изгледа потресено и ми я подаде неохотно #Crazy Слязох да си сваля сама багажа, а той като ме видя, че взех касовата бележка, започна да се провиква отпред да съм побързала, че трябвало да освободи на колегата( беше спрял пред едни паркирани коли). Куфара ми тежи ужасно много, аз едвам го свалих, а тоя изфуча под носа ми. Не е нужно да казвам, че пред, зад, встрани от нас нямаше нито една кола в движение или с признаци на скорошно потегляне. Явно от страх да не му видя номера, а за зла съдба точно така стана. Докато се опитвах да сваля куфара далеч от някоя локва, той беше отлетял.  Sick
 Стана ми изключително неприятно. За мен е абсурд този маршрут да е повече от 4- 5 км. Доста грозна постъпка, явно ме прецени за тъпо селско девойче, което няма представа от нищо, та чак се изненада, че си искам касовата бележка. От центъра до Студентски град са ни взимали 10-на лева с приятели, а за това малко разстояние ме набута 7.50.
 Въпросът ми е какво мога да направя, за да се санкционира този индивид. И преди съм го виждала да виси на Окръжна. Лошото е, че имам само касовата бележка, която малко се размаза от дъжда, но повечето неща се четат. Пише  ОК супертранс 9732121 на гърба, а на самата бележка пише, че прехода е близо 8 км  Confused Не ми е за 5-те лева отгоре, но ми писна от тарикати, които искат да забогатеят от последните пари за месеца на един студент  Close

# 1
Защо не се обадиш на фирмата към която работи и не се оплачеш? Надявам се си записала номера на колата или поне името на шофьора, нали имат отпред едни карти, които удостоверяват, че това е той?

# 2
Сигурна ли си, че е било "ОК Супертранс", а не имитация на логото, защото има много такива фалшиви таксита точно около автогари и болници?

# 3
Наистина са много нахални. На мен ми взеха от Борово пазара до Младост 1 - 17,00 лв и то вечерта. Без задръстване, без светофари. Нямам думи. И при мен беше ОК супертранс. Направо прекаляват.

# 4
 Логото изглеждаше като показаното в сайта на фирмата, не знам дали не е било фалшиво. И аз това си мислих, особено след като изфуча от страх да не видя номера  ooooh!
   На касовата бележка пише някакво име на водача. В таксито не забелязах карта, но е възможно да не съм видяла. То всичко стана доста бързо в този дъжд, а и аз се бях поизмокрила доста и въобще не гледах толкова  Tired Но вече ще съм наясно, че човек трябва дебне постоянно да не го измамят за нещо ooooh!  Не мога да си обясня защо продължава това беззаконие. Никой ли не ги следи и контролира тези неща Sick

Сега видях и коментара на ivanna_pet. Явно им е някаква практика. То бива нахалство, ама това е прекалено.  Има хора работят по 5 - 6 ч. за тези пари, а тези "умници" ги изкарват за минути. Нямам думи.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 13:37 от Ethereal

# 5
Аз като се обадя за поръчка по телефона на ОК Супертранс шофьорите ми правят мизерии, пък като ги хвана от улицата - съвсем.
Винаги предупреждавах, че искам шофьор, който не пуши в колата докато шофира. Диспечерката винаги ми казва "Госпожо, в нашите коли не се пуши. Глоба 50 лв. (за шофьора ако пуши)" Досега не са ми изпращали кола, която да не е приличала на кочина и/или шофьора да не пуши. Винаги се обаждам да дам обратна връзка, но ефект не забелязах досега.  Tired ooooh!
Вече не ги ползвам  ooooh!

# 6
Кой е родния ти град и къде се прибираш?

# 7
  • София
Виж сега,тези 17 лв не са за тях.Тази кола има рента,трябва и гориво да се сипва.
Трябвало е да запомниш някаква информация,име,номер на колата или на водача и да подадеш оплакване в централата.Оттам ги проверяват и съответно глобавят.Има едни копърки,които много приличат на ОК,различават се само първите две цифри и ако бързаш е съвсем възможно да не забележиш къде се качваш.В ОК са задължени да имат карти с данни на шофьора на таблото.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2014, 13:29 от .:Диди:.

# 8
Аз съм почти сигурна, че е било менте. За цената конкретно, за другото - подай си сигнал.
Имам превид за цената и касовата бележка. За багажа силно се съмнявам, че им влиза в задълженията.

Кой е родния ти град и къде се прибираш?

Какво значение има това?
Ако родният и град е София, но живее в Париж и се прибира там, да приема за нормално да я лъжа ли?

# 9
  На касовата бележка пише някакво име на водача.

Възмутена си, а нищо не правиш. Щом имаш името на водача, отиди в централата и пусни жалба срещу него. Не вярвам да се надяваш да чете тук и да се засрами.
Ако се окаже, че колата е фалшива и водачът не работи при тях, да му мислят те – дали и как ще се справят с ментетата, които им гонят клиентите и създават лош имидж на фирмата. Ти пък спираш да ги ползваш.
Но само с мрънкане по форумите не става.
Действай.

# 10
Трещерица, има ли някакво значение, всъщност  Simple Smile Може би грешката е моя, че не уточних, но уча в София (редовно) , следователно в момента живея тук, от което идва това "прибирам се". Дефакто аз и куфърът ми отиваме във временното ми жилище => прибираме се, откъдето сме тръгнали преди няколко дни  Laughing
 Нещо не разбрах иронията, може би касае изказа ми. Със сигурност не е перфектен, но някъде споменах кв. Слатина, който доколкото знам, се намира в гр. София.

.:Диди:. , не ми е за парите, но след като е обявена една цена, то е редно да се спазва. А днес като изменти още 5 будали като мен и ето ти пълноценен ден  Laughing Разполагам само с името, но не знам доколко може да се разчита на тази касова бележка като източник на верни данни. Той, ако беше съвсем изряден, нямаше да отпраши на секундата като опарен.

Как` Сийка нали това беше идеята на темата. Да попитам дали е възможно да направя нещо, при положение, че имам само името му и към кого да се обърна за целта. Ако исках само да се оплача от несправедливия свят, нямаше чак тема да направя  Grinning

# 11
  • София
Истината е,че в централата въобще не им пука кой им кара колите.
Някой си взима 5-6 коли на изплащане и той решава кой ще си вземе за шофьор.ОК ги интересува да си получават редовно парите.
Но сигналите ги проверяват,ако закъснеят за адрес,например глобата е от 20 лв нагоре.

Щом имаш името,обади се.

# 12
17,00лв са си 17,00 лв, а при положение че стачкуват нон стоп, не е реално. Ако бяха по-ниски парите които искат повече хора щяха да ползват услугите им. Рентата си е рента, но да не забравяме че карат на метан и за тези 17,00 лв карат повече от 200 км .

# 13
Аман от селяния. И всичките знаят много по-добре от шофьора  как да стигнат. 

# 14
Клиентът има право да определи маршрута.
Защо да е селяния?

Общи условия

Активация на акаунт