На море в Гърция 2014 - XI

  • 60 830
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 4 124
Дори и в едно село като Сарти, имаше супа - пилешка или рибена, мусака, стифадо, пълнени чушки, спагети /макар и тестени, те поне са бавни въглехидрати, та според мен не е фатално да се хапнат 1-2 пъти/. Освен това - салати, сирене фета, приготвено и на грил, и във фолио, и на фурна.... Последната вечер даже си поръчахме нещо, което приличаше на фондю, и това с техния прекрасен хляб.... ммм... В интерес на истината, 1 седмица не вкусихме нищо друго освен салати, фета и морски продукти. И макар че в битово отношение турските курорти ни харесват повече, то по отношение на изобилието и разнообразието на морска храна, Гърция ще си остане на първо място поне за нас.

# 241
  • Мнения: X
ооо да
как забравих пълнените чушки
и печените патладжани със сирене и зехтин

# 242
  • Мнения: X
Не ми го побира ума как някой може да се оплаква от храната в Гърция. Навсякъде където сме сядали е имало поне 2-3 готвени ястия. И все пак е ясно, че не можем да очакваме да си пренесем абсолютно същите неща, коитоготвят в нашите кръчми. Супи рядкосъм виждала, но за детето няма случай в който да не сме намерили какво да дадем.

# 243
  • Мнения: 934
Не искам да разказвам какви супи и готвено има в Крит  Heart Eyes
Освен голямо разнообразие зеленчуци, много агнешко, заек, петел, охлюви  Mr. Green, приготвени по десетки начини  ooooh!
Пак съм +2 кг...

# 244
  • София
  • Мнения: 602
Здравейте момичета,
официално съм отпусакарка  Mr. Green Mr. Green
Утре пазаруваме и стягаме багажчето и в понеделник потегляме към Гърция.
Последно решихме към южен Пелопонес да отпрашим  bowuu bowuu Целта ни е да стигнем до о.Елафониси и на връщане да отбием през Мани (толкова съм впечатлена от разказа на Параход за това място..)
Благодарности на всички за инфото - изчетох толкова много от темите и успях да набавя информацията която ме интересуваше Simple Smile
Сега остава и да не се загубим по пътя  newsm78- ама това го оставям на мойто момче - той е оправен и смятам ще стигнем  Joy Joy
Желая слънце на всички на които им предстои ваканция идната седмица  bouquet
Ще споделя при първа възможност преживяването Simple Smile
По отношение на кухнята - нямам търпение за нея..мисля, че много много ще ми хареса, знаейки колко обичам всичко морско което се хапва   chef

# 245
  • Мнения: 198
Изненадана съм да прочета негатив за храната. Винаги са ми сервирали прясна, дори и в най-затънтеното място, и много вкусна.
Само да вметна, че стифадо съм яла и с телешко, и със заешко- леко и диетично месо. А агнешкото им е божествено.
phile, на мен ще ми е интересно да разкажеш повече за кухнята на Крит.Спомням си епизода на Антъни Бордейн в Крит, доста "зелении" имаше.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 00:18 от Kari2

# 246
  • гр.Добрич
  • Мнения: 2 534
Тези от вас, които няколко пъти са посещавали Гърция, явно вече сте понаучили кое какво е къде да хапвате. За нас обаче яденето беше най-трудната част. На обяд трябваше да изкъпя 3 деца и себе си и да се метна в най-голямата жега в колата, за да търся заведения, че да чакам - абсурд. Същата процедура и надвечер. Опитахме в най-близкото заведение, но както споменах, супа имали само обед, а другото беше скара, риба и салати. Поръчката ни беше 1 млечна салата с размера на шепичка, някакво плато със скара микс, пържени тиквички, 3 сокчета за децата, пълни догоре със лед, за мен Миринда, която така и не донесоха и 1 бира. Това чудо струваше 50 евро. Платихме си, но не повторихме.
Това беше в Неа Ираклица, но и в Перамос е същото. Много заведения и все празни и нормално при тези цени. За мен лично в Гърция е много скъпо, а не видях на какво отгоре.

Сигурно има приятни и по-сносни местенца, но пък са много далеко. Ние не искаме да обикаляме от плаж на плаж или по руини. Децата не се вълнуват от подобни занимания, просто им трябва плаж и хубаво време.

# 247
  • Мнения: 415
 Мен ме интересува вариант на отсядане в български хотел,къща,(място за пренощуване) с осигурен транспорт до Гърция евентуално за плаж през деня.Идеята е да съчетая планина и море за децата.

# 248
  • Мнения: 206

Това беше в Неа Ираклица, но и в Перамос е същото. Много заведения и все празни и нормално при тези цени. За мен лично в Гърция е много скъпо, а не видях на какво отгоре.

Сигурно има приятни и по-сносни местенца, но пък са много далеко. Ние не искаме да обикаляме от плаж на плаж или по руини. Децата не се вълнуват от подобни занимания, просто им трябва плаж и хубаво време.
Ние в момента сме в Неа Перамос и мога да кажа, че нещата наистина са се променили. Били сме тук преди 5 години и порциите определено са се смалили. За разлика от вас ние попадаме на все пълни заведения. Сядаме на уж спокойно заведение и след половин час заведението е пълно и има чакащи за маси. И снощи се повтори същият номер в една рибна таверна на плажа.

# 249
  • София
  • Мнения: 783
Като казахте за супата, аз не съм по супите, ама на Милос и на Санторини предлагаха рибена супа на цени между 10 и 15 евро. Много ми беше любопитно за тези пари какво ще ми предложат, ама така и не я опитах, защото ми беше все горещо  Laughing За мен храната в Гърция е един път. Пак съм +2кг  Laughing

# 250
  • Sofia
  • Мнения: 29 126
зимата бяхме яли рибена супа в таверна на пристанището в Кавала,не ми допадна,представях си я като нашенската,но с по-богат вкус на риба,а то нещо като крем супа,зелена,пасирана ,гъста,с едри парчета рибено филе....пилешката също не ми допада,с огромни парчета картофи и моркови,пилешкото и то на големи парчета,отново гъста и с ориз/ядохме я в Порто Палио/...признавам си,че сме и доста капризни Blush

# 251
  • Мнения: 13 355
Псаросупата за 10-15 евро обикновено е цял супник - стига за 3-4 души.
Ако се продава на порция, може да е между 3-4 и 8 евро, поне на местата, където аз съм я виждала из Гърция.

Плажните заведения често предлагат само скара и салати, по някоя и друга риба, и по-добре. Така се държи ограничен брой продукти и те са пресни. Дългия като поменик меню (с по 100-200 артикула), който виждаме в някои български заведения, означава само едно - полуфабрикати, замразени продукти и застояли заготовки.
Ако мусака, пастицио, сарми, пълнени домати и чушки, кокинисто, стифадо не са готвени ястия, аз не знам кое е готвено ястие  newsm78 Мисля, че никога не съм яла и не готвя такова.
Факт е, че в Гърция извън големите градове няма избор на храна за вегетарианци, особено ако не ядат и риба и морски деликатеси.

# 252
  • Мнения: 79
Спинки, не бързай да зачеркваш Гърция само защото сте се разочаровали от едно място!  Naughty Сигурна съм, че  тук пишещите и много бродили из гръцките земи ще те насочат към подходящо място малко по на юг, малко по-далече, но пък цените за нощувка и храна ще компенсират пътя и убедена съм, ще пренастроят нагласата ти към летуване в тази прекрасна страна. Дай си шанс!  Peace

# 253
  • София
  • Мнения: 124
Контесата каква беше цената на апартамента, ако е удобно да кажеш?
45 e

# 254
  • София
  • Мнения: 2 005
Мъжът ми, който е веган от известно време беше много притеснен какво ще яде в Гърция, но в забутано село като Амудия си намираше доста неща. Там много странно навсякъде готвеха бамя и зелен боб, наред с пълнените домати и чушки. А децата бяха много доволни, защото си намираха почти навсякъде пица и пилешки хапки. Аз съм по морската храна и в похваления от Миленита "Посейдон" хапвах скариди саганаки и миди с вино - превъзходни. Иначе най-евтино и обилно беше в "Архипелагос", последния ресторант покрай реката. Там ходеха всички гърци. Накрая ни написаха сметката върху хартиената покривка, типично по гръцки. Единственият минус - беше пълно с комари и буболечки за радост на децата, които се сдобиха с електрическа палка против насекоми.

Общи условия

Активация на акаунт