На море в Гърция 2014 - XI

• 60 724
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
От последните страници се разбра, че в Гърция е хубаво, но цените са вдигнати, гърците и те гледат да излъжат, което не ги прави по-добри от нашите заведения по морето.
Бонусите "безкрайно и чисто море" и "липса на бетонни гета" все пак отсъстват напълно от Черноморието - и това не може да бъде компенсирано с нищо.

Не съм ходила на Халкидики от 2.5 години, но прекарвам около месец годишно в Гърция и гарантирам, че цените не са променяни по местата, където съм била напоследък.
А хора, които гледат да те излъжат, се срещат навсякъде по света. Както и от другия вид Simple Smile

Параход, допълвам се, от миналия септември нямам случай да не са ми искали личната карта - четири пъти, Лефкада, Кефалония, Корфу и сега Пелион.
И аз не бях имала отдавна, но този месец ми се случи три пъти Grinning Даже бях леко изненадана.

# 331
  • София
jam, говорих със стопанката на къщата, 10300 Е патентен данък, 26 % върху фактурите, а вече всички издават фактури от кочан, с номер, дори и да са менте, патентнтият данък остава, 800 Е ток за два месеца, това го видях с очите си, срам ме беше да го снимам и това за 5-6 стаички.
Параход, допълвам се, от миналия септември нямам случай да не са ми искали личната карта - четири пъти, Лефкада, Кефалония, Корфу и сега Пелион.

evhen тук ме заинтригува с този патент. Това на годишна база ли се плаща? Много ми се вижда нещо? На нас също тази година никъде не ни издадоха документ за нощувките, лична карта ни поискаха само на едно място. Но там ми беше и резервацията през букинга.

# 332
 тодоричка -  това е за тези които имат фирми или са свободни проф. 26% данък до 50.000 Е, а ако е над 50,000 Е става 33%. Ако си нов е с 50% намаление за първите три години. Това също е от миналата година. Има разни други подробности и вратички естествено. 

# 333
тодоричка -  това е за тези които имат фирми или са свободни проф. 26% данък до 50.000 Е, а ако е над 50,000 Е става 33%. Ако си нов е с 50% намаление за първите три години. Това също е от миналата година. Има разни други подробности и вратички естествено. 

Майко мила.... а вярно ли е че има някакви данъчни утежнения, ако студиото е с отделна спалня, а не както са стандарно едно помещение. Собственика на Филипос ни ги обясняваше такива преди 2 г. Той е архитект и студиата бяха страничен бизнес с който се занимаваше сестра му.

# 334
Bliss - не съм чувала за подобен вид данъчни утежнения. Данъците за са кв. м.. Утежнения има само за незаконните части, в една сграда или цяла незаконна сграда, които трябва от миналата година да се узаконят. Не знам обаче дали това е обяснявал Филипос.

# 335
Bliss - не съм чувала за подобен вид данъчни утежнения. Данъците за са кв. м.. Утежнения има само за незаконните части, в една сграда или цяла незаконна сграда, които трябва от миналата година да се узаконят. Не знам обаче дали това е обяснявал Филипос.

Може и ние да не сме разбрали правилно. Но останахме с такова впечатление. Той имаше на първия етаж едни студия, които още не бяха вътрешно преградени и оборудвани и той не го беше направил две години. Обясни ни, че още се чудел дали да ги направи с отделна спалня или пак общо помещение. На следващата година ги беше направил с отделна спалня и ние бяхме точно в такова.

# 336
  • София
много от новопостроените къщи в Гърция (особено по по-затънтените места) изобщо никога не са били узаконявани (поне доскоро) и данъци върху тях не са плащани.

може да не сте обърнали внимание, но покрай избухването на кризата там излязоха скандални и изучителни факти за десетки хиляди мъртви души, получаващи пенсии, някои от които на възраст над 120 години... в скапаната ни държавица, която има единна система за регистриране на населението от 1976-та година, това не може да се случи.

# 337
Абе то в "скапаната ни държавица" много неща се случват, които сигурно на други места не могат да се видят, ама нейсе... Crossing Arms
Въпрос към  victorias secret (понеже виждам, че си добре запозната с данъчната система на Гърция) - тази година хазаинът ми в Кефалоня спомена на няколко пъти, че независимо колко хора ще посетят студията му през сезона, той плащал данък върху застроената площ. Това така ли е? Подобно нещо чух и миналата година в Евия - за хотела, в който бяхме отседнали, собственика спомена, че трябва до края на годината да заплати 40 хил. евро.  Shocked

# 338
verano azul -  не съм специалист по данъчните въпроси. Правилно са ти казали. Има данък имоти. 40.000 е данъкът за имотите с които разполага. Много вероятно да плати толкова пари, но се плащат на дози. Тази година дозите са 6. Този път няма да са в сметката на тока. Bliss също спомена за висока сметка, то това е доза, не е цялата сума. Отделно има данък доходи.

# 339
http://www.accuweather.com/en/gr/paralia/2282592/weekend-weather/2282592

Така ли се вижда времето за Олимпийка Ревиера. Ще запазя мисля този хотел http://www.hotel-kimata.gr/hotel/index.php?option=com_content&am … =46&Itemid=53
 и ми се ика да проверя какво ще е времето там. Може ли за съдействие. Ако знае някой и друго хотелче там да каже. Много благодаря

# 340
За разведряване на темата снимки от Хриси/Гайдурониси- Крит. Снимките са стари, така че барчето може да го няма сега. 

# 341
Elito1976,и аз чакам с интерес подробности, защото ми предстои пътуване в тази посока и в момента оглеждам хотели в букинг.

А Крит ми е в  план 2015г. По-специално Ретимно. Набелязала съм си оферта извън сезон.

# 342
За разведряване на темата снимки от Хриси/Гайдурониси- Крит. Снимките са стари, така че барчето може да го няма сега. 

Много хубави снимки. Миналата седмица бях там  Heart Eyes
Барчето откъм страната на кея е прераснало в бар и скара с голяяма тента и много маси.
От страната на Голдън бийч има бар и кантина.
Островът е невероятен  Heart Eyes Поплувахме на големия плаж и си намерихме лагуна само за нас с уникални скали и вкаменелости, меки корали и риби, много топла и кристална вода  Heart Eyes
Но беше адски горещо и сухо, все едно бяхме в Африка.
Снимки знаете къде  Wink

# 343
  • софия
Утре заминаваме за Сарти, надявам се на хубаво време. Ще отседнем във вила Докса Simple Smile

# 344
Моля да се спре с това на кого колко са му взели за хляба и водата.
Супер отегчително е.
Това тема за пътешествия ли е, или  . . колко е платил в кръчмата.

Нека има повече мнения с хотели,препоръки,заведения и снимкиииииииии.
След 2 дена заминаваме на Йонийските острови.(Лефкада,Паксос,Антипаксос,Итака и др.)
Времето ще е супер-така,че размазването тепърва предстой.

Общи условия

Активация на акаунт