На море в Гърция 2014 - XI

• 60 742
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
  • София
ψωμί-това е хляб/псоми/ - не виждам в сметката.

Аз съм по сладките - в кавалските сладкарници какво чудо изядох Mr. Greenособено едни огромни фунии, пълни с крем и посипани с бадеми.

# 316
  • София
Mur, извинявам се и аз!
Останах с впечатление, че визираш коментара ми с мнението за Сарти, за това го приех така.

Nadia1984, yovanka, благодаря! Само водата е включена в сметката.

Тези гръцки сладкарници/пекарни явно се отразяват зле на всички.  Laughing Като влезе човек в тях и все едно е в приказката Хензел и Гретел.
  ooooh!

# 317
  • София
Наистина тази година навсякъде таксуваха хляба, за водата не съм сигурна. Хляба беще междо 50 цента и 1 Е на човек.   ...

И на Халкидики ли? В Корфу таксуваха хляба и водата, но реших, че просто са по- стиснати.
По-скоро на Пелион. Тази година почти ни стигнахме до Халкидики, с изключенше на последното случайно появило се ходене до началото на Атон.

# 318
Добър ден на всички!
Някой дали може да ми каже, дали сме плащали водата и хляба, като погледне бележката? Не ми е проблем, просто ми стана любопитно като четох коментарите ви по темата. Благодаря!

Скрит текст:
Абе сори, че пак за тази бележка, но остави водата и хляба.
Аз доколкото разчитам числата написани на нея и доколкото мога да смятам получавам сума около 67 евро.  newsm78
Никакви 78 евро не мога да сметна.
Отделно, бележката е писана от човек с опит, първите редове са добре написани, посредата почти не се чете, някои цифри са доста завъртяни да се четат както им трябва, а сумата е надписана.
Шапка им свалям на гърците, и те са се изучили.

# 319
lidiya_ilieva - хлябът е също включен. 10то означава хляб. Поне аз така го чета.  
Гласуваха миналата година закон да се таксуват хляб и вода, а не да са включени. Също така трябва да питат искате ли вода и хляб, а не както преди да ти ги носят. Това което си сканирала не е касов бон, а поръчка. Така се крият данъци. Обсъждахте преди за ДДС. ДДС на островите е по-ниско от сухата/основна част на Гърция.  Ще добавя че лаврак е също винаги от развъдници, както ципурата. Риба се внася масово и от Африка. Ако забележите по пазарите и магазините пише че рибата е от Средиземно море (Месогиос), следователно арабски страни. Не се внася от Европейските страни, не знам по какви причини.
Все пак за да има големи риби, китове, акули и делфини риба има. Просто за този наплив от туристи, не стига.
Nadia1984 - българите все още се учат. Гърците са много напред.

# 320
  • София
за такова скатаване на данъци, каквото се практикува в Гърция, ние само можем да мечтаем.

# 321
Минало-бешело е това със скатаването на данъците в Гърция, не само на мен, но и на много други хора им е направило впечатление, от миналата година насам, какво засипване с касови бонове настана. Друг е въпросът, че ние българите отдавна сме забравили какво означава да има Държава и тя да си е на мястото, та това ни учудва.

# 322
  • София
касовите бележчици в ресторантите са най-малкия проблем. но ние за другите неща знаем по-малко и не се виждат при туризъм от по няколко дни просто...

# 323
Има, има засипване с касови бонове, ама в близките до България и градовете (откъдето могат да дойдат данъчни) райони.

При последното си пътуване, завършило миналия петък, станахме многократно свидетели на любими и позабравени практики като крайна сума на сметката, надраскана на покривката, и престой в хотел, без даже да ни поискат лична карта, камо ли да издадат касова бележка.

Честно казано, като знам с колко % ги облагат - докато цените и качеството са ОК за мен, не ги и търся тия бележки.

# 324
jam, говорих със стопанката на къщата, 10300 Е патентен данък, 26 % върху фактурите, а вече всички издават фактури от кочан, с номер, дори и да са менте, патентнтият данък остава, 800 Е ток за два месеца, това го видях с очите си, срам ме беше да го снимам и това за 5-6 стаички.
Параход, допълвам се, от миналия септември нямам случай да не са ми искали личната карта - четири пъти, Лефкада, Кефалония, Корфу и сега Пелион.

# 325
evhen -  в сметката за ток беше включен и данък недвижими имоти. Затова е била такава цената. Мисля че от Август вече в сметката за ток няма да е включен този данък.

# 326
Не съвсем, сега си обяснявам защо жената каза, че миналата година сметката й за ток е била 3000 Евра, аз реших, че нещо не съм разбрала, а ето каква била работата. Както и да е, и там обикновеният човек не е цъфнал, та вързал.

# 327
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Абе сори, че пак за тази бележка, но остави водата и хляба.
Аз доколкото разчитам числата написани на нея и доколкото мога да смятам получавам сума около 67 евро.  newsm78
Никакви 78 евро не мога да сметна.
...

Шестата позиция е с една единица отпред, т.е. 18, ако не се лъжа. Може би това е липсващата част от сумата.  newsm78

# 328
  • гр.Добрич
Нашата хазяйка постоянно ни караше да изгасяме крушката пред бунгалото. Не ни е искала нито лични карти, нито ми даде накрая документ.

От последните страници се разбра, че в Гърция е хубаво, но цените са вдигнати, гърците и те гледат да излъжат, което не ги прави по-добри от нашите заведения по морето. Всичко е до късмет, ама в евро.  Wink

# 329
  • На черешатааа
Дойде ред е на Гърция, да посетим . Ще сме на Лефкада, в края на септември. Та моля за препоръка за заведения и всяка друга информация ще ми е от  полза . Благодаря предварително Hug

Лефкада е голям остров, пиши къде сте решили да отседнете, сигурно ще получиш някакви съвети от момичета, които са били там  Peace
Ще сме в този хотел- www.hotellefkas.gr (всичко е организирано) , надявам се да е прилично  Party

Общи условия

Активация на акаунт