На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Пиши Зорита , пиши повече , абсолютно интересно и автентично и много далеч от глупостите на други които умират от старание да скапят хубавата тема.
Абсолютна истина е , че при огромния брой туристи последните години(поне 700 000 българи този сезон) е абсолютно невъзможно осигуряването на пресни продукти.И да подчертая прекалената топлинна обработка как води до резултат твърда гума или по точно каиш.Пекрасни октоподи и калмари ''по гръцки'' и ''по турски'' се получават и със замразени купени от МЕТРО.Рецептата на Зорита за паниране е напълно успешна.По същия прекрасен начин става и октопода на скара дървени въглища буквално за 3-4 мин. и задължително по дебелички пипала.Ако е с паста пак последните 2-3-4 минути от варенето преди изцеждането(при всички методи зависи от вида и дебелината на ''месото''-точния метод е ''проба - грешка Simple Smile)

# 301
Зорита, с удоволствие чета постовете ти - интересни и полезни !!!

Цитат
A за какво да говорим? За хотела до 150 км. от България, задължително на първа линия, задължително на пясъчен плаж без таралежи, задължително с изхранване, задължително храната да е хубава заради децата, задължително в град с магазини и лекар, задължително в град с детска площадка, и последно, но най-важно - евтино.

Ааааа, Блис, недей така - ами за големия талон на колата нищо не си споменала !!! Wink

# 302
Здравейте, как е времето в Гърция, може ли някой, ако е в момента там да каже? Като гледам в София как вали... Направо се чудя как ще тръгваме в четвъртък и ние към Ситония...Дайте кураж Simple Smile

# 303
  • София
Добър ден на всички!
Някой дали може да ми каже, дали сме плащали водата и хляба, като погледне бележката? Не ми е проблем, просто ми стана любопитно като четох коментарите ви по темата. Благодаря!

Скрит текст:

# 304
  • софия
Мине, не мине и ще се намери някой да дойде и да дава акъл какво трябвало/не трябвало да се пише в темата ooooh! Абе, що не си направите тема-стенд табло? Но няма да просъществува, защото ще драскате едни и същи сухотии, едни и същи всезнайковци.  Никой не ви кара да четете тук на сила.

Лидия, уби ме  Laughing. Как си запазила и бележката. Ние дори не ги взимаме.

# 305
  • София
Аз като пазарувам, винаги прибирам касовите бележки. Явно за това съм прибрала и тази. Навик. Laughing
В случая, дори не разбирам какво пише, но беше пъхната в портмонето.   Embarassed

# 306
Лидия, уби ме  Laughing. Как си запазила и бележката. Ние дори не ги взимаме.
Мен друго ме уби, ама нейсе  Whistling

# 307
  • София
Кое точно? Вечеряхме 5 човека. Нали не очакваш да погълна такова количество храна сама?  newsm78

# 308
  • софия
Кое точно? Вечеряхме 5 човека. Нали не очакваш да погълна такова количество храна сама?  newsm78
Дори и да си сама, нали ти си плащаш? Много ми е невъзпитано да правя сметка на чужди пари.

# 309
Изобщо не става дума за сумата, не знам за колко хора е сметката, както е писала и lidiya_ilieva. Друго ме впечатли още от предишни постове, но няма да го коментирам, защото е невъзпитано. Извинете  Grinning

# 310
  • София
Кой Ви моли да правите сметка? Помолих да ми кажете някой, който говори гръцки дали фигурират хляба и водата, защото не мога да препиша бележката и най-лесно беше да я снимам! 

Мър, понеже и аз претендирам да имам някакво възпитание, смятам просто да напусна темата.
Оставям Ви с впечатленията за мен, които така или иначе не ме интересуват.

# 311
lidiya_ilieva, неуместен ми беше коментара, извиних се, няма нужда от крайности и да пълним темата с безмислици.

# 312
Добър ден на всички!
Някой дали може да ми каже, дали сме плащали водата и хляба, като погледне бележката? Не ми е проблем, просто ми стана любопитно като четох коментарите ви по темата. Благодаря!

Скрит текст:
Вода сте платили, 2 евро. Това е втория ред от втората група стоки, Nero е вода. Имам чувството че в тази втора група са включени хляба, десерта и още нещо друго.
Аз лично не разбирам хората, които се оплакват че водата и хляба се плащали. В смисъл, добре било е безплатно, но това се променя. То навремето и нашето море си беше море, ама се промени и в моемнта си е мизерия. Аз поне на качеството в Гръцко се радвам, че все още го има. Някой ден сигурно и гръцкото море ще се изроди като нашенското, поради простата причина че все повече народ ходи натам, съответно пазарът се изкривява и собствениците се забравят ...

# 313
  • София
Да,пишете за храната,пишете. Аз заради тази храна сега съм на кисело мляко само  Joy Всяка сутрин си взимахме разни вкусотийки от една пекарна в Никити/Тасос мисля,че се казваше/-банички,гевречета,мини кроасани-момичето ни ги пълнеше с толкова много Нутела Wink,питки с маслини. За вечерите няма какво да пиша- хляб с дзадзики и патладжан,в очакване на мини калмарите,рибка. Всичко беше много вкусно.Дори и в магазините им пазарувам с удоволствие.Този път си извадих карта за Масутис и по два часа обикалях  магазина,за нещастие на моя мъж. Laughing

# 314
  • София
Здравейте, как е времето в Гърция, може ли някой, ако е в момента там да каже? Като гледам в София как вали... Направо се чудя как ще тръгваме в четвъртък и ние към Ситония...Дайте кураж Simple Smile

Ние в неделя се върнахме от Ситония,валя за кратко но беше доста топло. Гледам,че в момента и там е лошо времето,но температурите не са паднали значително. След четвъртък се оправя времето,няма да се притеснявате Wink Лято нямаше,надявам се поне циганско да има!

Общи условия

Активация на акаунт