На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Покрай Ламия също има места,близки до магистралата,и горе-долу пътят ще е разделен Peace

# 76
Eos, ако ще нощувате по средата на пътя, тогава няма за какво да се юркате да тръгвате толкова рано. Реално, средата на пътя се пада на 7 часа път при вас, с 1 час почивка разбира се вътре, т.е. ако тръгнете 7 сутринта в 14 часа сте там. Няма да загубите време заради гледане на карти и гпс, просто си пускате маршрута и карате по гпс. Разбира се, преглеждате маршрута че да не стане изнендада, случвало ни се е  Grinning
Другото което съм си мислила е, нощувката по пътя да е в някой град, че да има какво да се види, за море едва ли ще има време, а и трябва да се разбутва повече багаж за единия плаж. Вариантите за които съм си мислила са някъде около Лариса или Волос, не знам какво има за гледане, предполагам че ще има.

# 77
София-Лариса 458 км
Лариса-Нафплио 479 км

Надя1984, това е за разделянето на пътя с преспиване, а не че Лариса е на Пелопонес. Първата отсечка (в България и до Серес) е най-бавната част от трасето. Волос не е на главния път, отклонява се на Велестино и се кара доста, после трябва да се връщате, иначе е хубав град.
Ние сме спали в едно градче Глифа на морето, на 13 км от магистралата (оттам тръгват фериботите за Евия), не сме ходили на плаж, но е приятно и тихо.

Еос, за вас малко по-нататък почивката вероятно. Елафонисос е далече, имате и ферибот, макар да е 10 минути той. Може да погледнеш Камена Вурла, примерно.

Имайте предвид, че времената, дадени в гугъл, са много оптимистични (т.е. не отговарят на истината, ако спазвате ограниченията на скорост, спирате за пиш, кафе и т.н.). Добавяйте си по 1 час на всеки 3-4 или пък проверявайте във ViaMichelin, там са по-точно изчислени.
Също е добре да се има предвид, че магистралните такси от Солун до Пелопонес са около 30 евро в посока (сега това наизуст го написах, изобщо не съм водила бележки къде и колко плащаме, хем и миналата седмица минавахме до Ламия).

Затова и питам за пътя, защото това ме интересува повече, нека някой който е пътувал нататък да сподели как е на практика, на теория се вижда и от картите и навигациите.
Ние лично го вземаме пътя до Пелопонес с две междинни нощувки (и пролетта, и сега), но това е нашето семейство. Други могат и наведнъж. Така че практиката е различна за всекиго.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 12:56 от Параход

# 78
  • София
Камена Вурла имах впредвид и аз,така няма да се отклоняват от пътя Peace
И за таксите си права,за кемпера са 60,за кола около 30 Peace

# 79
Параход, ясно, моя грешка. Волос го казах, защото е по-голям град и малко отклонение може и да си струва по пътя. Реално, обаче май ще е по-добре ако пътуваме повече първия ден, може би 60-70% от времето, за сметка на по-кратко пътуване втория ден за да стигнем към 13-14 часа до дестинацията и да може да направим плаж следобеда. Нещо такова ми се върти в момента и мисля че е по-добре като вариант. Има време, ще го мислим цяла зима.
Гугъл са точни като цяло, но не отрзяват чакането по светофари например и по кръстовища. Точни са за извънградско, но навреш ли се в някой град там вече отива различно време. За магистрали и извънгардско не дават големи отклонения.
Ще видим, има време. Първо да видим как ще уредим 10 дни отпуска, другото ще го скалъпим в последствие. За 10 дни дори до Крит бихме отскочили  Wink

# 80
  • София
Момичета, много полезна информация!
Параход  bouquet, точно щях да питам колко излизат магистралните такси..трябва да калкулирам разхода за гориво и такси..разбира се приблизително, но все пак да знам с колко пари да тръгнем..
Мисля, че с една нощувка ще успеем..без деца сме и обичаме да пътуваме и двамата..
А и крайната цел..плажа..не ми се губи ценно време като знам че разполагамс 8-9  дена общо..

Ще се ориентираме за спането..гледах и аз и Лариса и Камена Вурла..горе долу там някъде мислим да спираме..дори и в по малко селце да е.. Simple Smile

# 81
Eos, ако сте без деца не виждам причина да спирате за междинна нощувка. Реално, ако ние бяхме без деца нямаме никакъв проблем да тръгнем още вечерта след работа и да пристигнем на другия ден на обед, колко му е, ще се сменим няколко пъти с ММ да караме по пътя и сме там. Не съм много добра шофьорка, но на извънградско нямам проблеми. Проблемът е че детето няма да изтрае подобен сценарий, още ни е малка дъщерята на 5г. е. Като стане на 10-12г. може да пътуваме и без спирания.

# 82
  • някъде ... тук ...
Eos писа, че не се навива да шофира извън БГ.
Иначе и ние се сменяме. Но повече след работа не тръгвам. Миналия май до Хърватска така пътувахме. Колкото и да се мъчихме и дремахме, към 4-5 сутринта на всички шофьори им се доспа. Спирахме на всеки два часа за разтъпкване. Децата проспаха целия път почти. Тази година ме послушаха и групата тръгна в 2 (4 коли бяхме) за Лефкада. Бяхме си отспали дълбокия сън преди 2 и всичко беше наред. А децата пак спаха Simple Smile

И аз съм хвърлила око на Евия и Пелопонес. Мъжът ми иска на Закинтос. Да видим на къде ще ни завее, а и има време, ще изумуваме майското пътешествие...

# 83
  Можете ли да ми дадете сайт с актуална информация за времето в Гърция,Сарти?
Трябваше да тръгнем утре,но ще отложим заради лошото време. Sad

# 84
# 85
ЕлиТ, това за шофирането съм го пропуснала.
Ние навремето сме го правили този номер със сменянето и сме пътували и по-надалеко през нощта (до Италия), но преди да се роди дъщерята. Не сме имали проблеми, в смисъл докато единия караше, другия спеше. Ако пътя е магистрала няма проблем да се кара с добра скорост и през нощта. Проблем има ако ти се налага да се вреш по планински пътища с завои и е през нощта, тогава е много изморително. Разбира се, ако има и дете, нещата стават по-сложни.

# 86
  • София
Добре де, а не ви ли си иска да разгледате наоколо докато пътувате? За нас това е част от кефа - видим нещо интересно и спираме, за да го разгледаме. Все пак сме тръгнали на някакъв вид пътешествие. Срамота е да се отиде на 1000 км без да се види нищо по пътя.  newsm78

# 87
  • Пловдив
 От мен един гол запис , с пожелание за хубаво време на всички, които заминават тези дни!   bouquet   

# 88
  • някъде ... тук ...
Зависи каква е целта на пътуването и колко време имаме за нея Simple Smile Понякога е по-важно да видим и усетим повече от мястото, където отиваме, отколкото по пътя към него. Важи и обратното. Пътуваме и сме пътували и по двата начина. Аз така си набелязвам и места и отклонения за други пътувания и/или пътешествия.

# 89
Doli,благодаря. Hug Ние гледахме в друг сайт,където го дава дъждовно,но ще се доверя на този.

Общи условия

Активация на акаунт