На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Тaня67, разбира се че ни се иска да гледаме наоколо докато пътуваме, обаче все пак зависи колко време имаме. Ако имаш 7 дни за почивка, малко трудно ще прежалиш 2+2, общо 4 дни за път натам и обратно, като там си реално 3 дни, на почивката де. Затова и споменах преди време, че много зависи колко време имаш за да решиш как да пътуваш. Времето е кът, поне при нас. За седмица успяваме да се освободим, ако успеем и поне за 10 дни, тогава може да направим пътуване 2+2 дни и да ни останат 6 пълни дни на мястото.

http://www.accuweather.com/en/gr/sarti/182619/daily-weather-forecast/182619
Отдавна ползвам този сайт за времето, и обикновено не греши. За съжаление познаха и миналата седмица лошото време.

# 91
  • София
Абе това с прогнозите.....миналата седмица през пет минути ги проверявах Акуедъра и Гисметео - гръмотевици, бури, дъждове - напук тръгнахме, че се бяхме настроили за почивка. Капка дъжд не падна, прекрасно време.
Стискам ви палци за хубаво време.

# 92
Здравейте! И аз искам да се запиша тук!  Laughing
От 5 години всяко лято ходя на почивка в Гърция със семейството ми- харесва ни страшно много, а и не излиза много скъпо. Преди седмица се върнахме от Александропули. Времето беше предимно облачно, но слънцето се показваше от време на време и ставаше за плаж. 

# 93
  • Sofia

а и не излиза много скъпо.
и ние ходим вече 8год.,но не бих казала,че излиза евтино Naughtyцените са като тук,дори и по-скъпи,но поне е по-чисто и никога не сме се разболявали,за разлика от нашето море,където още първия ден ни хваща чревния вирус

# 94
Привет от слънчев Крит Heart Eyes
Няма такава красота като прекрасните бели пясъци и кристални води на Балос и Елафониси!
Утре продължаваме на юг...

# 95
  • София
Цитат на: Параход  
Ако е през Нигрита - аз го минавах тоя път следобед... към 5-6 привечер, тъкмо си прибираха комбайните в село да спят.
Е, да видиш как се кара с 15 км/ч след комбайн...И така поне 10-15 минути, докато не отби за селото.
И все пак за Уранополис (Трипити) от къде препоръчвате да се мине: покрай Солун, през Нигрита право на юг или след Нигрита малко на изток ( така препоръчва ViaMishelin).
 Eх, да можеше да прелетя над пътя София- Сандански!

# 96
  • някъде ... тук ...
Ние минаваме така за тази част от Халкидики. След Амфиполи може да не се качвате на магистралата и да минете през Аспровалта и Нея Врасна.
През Нигрита и на нас не ни хареса.

# 97
  • София
ЕлиТ, точно така показва Мишелин. Благодаря, и без това не сме минавали през изброените. Не че имаме време да се размотаваме. Остава и времето след 10ти да се оправи, защото имаме само 2 пълни дни.

# 98
  • някъде ... тук ...
Пожелавам Ви хубаво време! Дано се оправи за всички заминаващи скоро!

# 99
  • София
Bled, дестинацията ти е интересна. Може ли да попитам 2 неща:
- Колко време отнема пътя и откъде минавате, с или без ферибот? Гледам си писала за 10 часа от Сандански, което си е много път.
- Понеже е близо до Атина, няма ли прекалено много гърци, съответно не е ли пренаселено?
Питам, защото се чудя догодина дали да не ходим натам или да слизаме към Пелопонес. Отделно, на юг и изток от Евия има няколко интересни острова, за там също се замислих, ако тръгнем на далеко, разбира се.

Nadia1984
За днес приключихме, отметнахме 3 острова/ Lamberousa, Makronisi, Avgo Petalion/ и два пъти повече плажове. Утре останалите и сме готови тук.
Да, часовете са много, километрите до Karistos са към 720 от Сандански. До Халкида се стига за около 7 часа и пътя е песен. След това на острова има още 120 км., които са най-бавни, но приятни, слагам три часа, спокойно с разглеждане. Затова общо 10 часа.
Има възможности и с ферибот от Agia Marina и Rafina, но няма смисъл, трябва да се пътува и до там. И ферибота ще оскъпи.
Нашето тръгване от тук ще бъде с ферибот към Rafina:
Скрит текст:
Marmari - Rafina
Ship timetables
8/9/2014 - 4/10/2014
FROM ΜΑΡΜΑΡΙ
M
06.00 - 09.30-17.00
T
06.00 - 10.15- 17.00
W
06.00 - 10.15- 17.00
T
06.00 - 10.15- 17.00
F
06:00 - 10.15- 16.00 - 19.20
S
06.30 - 9.50 - 14.30 - 18.00
S
06.30 - 14.30 - 17.30 - 20.30

8/9/2014 - 4/10/2014
FROM RAFINA
M
08.30 - 15.00 - 18.30
T
08.30 - 15.00 - 18.30
W
08.30 - 15.00 - 18.30
T
08.30 - 15.00 - 18.30
F
08.30 - 15.00 - 18.00 - 20.45
S
8.30 - 11.30 - 16.30 - 19.30
S
8.30 -15.50 - 18.50 - 21.45

Price List

Per person   
8,00 €
Car   
21,00 €
Students   
6,00 €
Family > 3 Kids   
4,00 €
Kids 5 -10 years old   
4,00 €
Kids< 5 Years old   
Free

Usefull Telephones
Port Office   Telephone           Bus station   Telephone
Rafina   2294028888   Karystos   2224026303
Karystos   2224022227   Athens   2108322997
Marmari   2224031222   Attiki   2108808000
Nea Stira   2224041266   Chalkida   2221022640

После ще продължим към Lavrio. От където ще се насочим към останалите острови от маршрута, за които говориш и ти. Всъщност ти кои имаш предвид, сигурно си видяла ние къде ще спрем при това пътуване.
Разбира се, най-добре е пътя да се раздели, както и до Пелопонес. Още повече, че тръгването няма да е от Сандански, както коментираме в случая.
Не препоръчвам за нощувка Лариса, толкова други по-спокойни места има по-пътя.
За другия въпрос ще кажа, че Евия не ми е любимия остров. Ако трябва ще ти кажа защо.
Но тук намираме извън сезона/май или септември/ много красота и спокойствие. Тогава и това, което питаш липсва, многото гърци. Много средни и богати имат в тази част вили и се усеща събота и неделя. Но при десетките плажове не е проблем.
Дори в момента изглежда пусто. От днес и фериботите са по-малко, по три на ден.
Събота и неделя, обаче по 4.
Очаква се тук температурата да достигне 30 градуса тези дни.

Eos
Спокойно, времето ще е хубаво. За Пелопонес съм насреща, относно маршрута.
Лек път, хубаво време ти желая.

Nory
Карай си през Нигрита, ако не ти се минава през Солун. Реколтата е прибраха отдавна, няма комбайни? И да има много важно, няколко минути в повече, това да е...
Лек път, хубаво време и приятно изкарване.

tihomir_rs
Какво точно те интересува за района на Превеза,Канали, за да не се повтарям много?
Времето в момента там е като при нас, гледано по телевизията от Евия. Облаци от време на време, през останалото плаж.

lidiya_ilieva
Желая ти незабравими мигове и страхотно време.

Bobotnik
За теб:

phile
Желая ти невероятни дни и слънчево време.
Архипелага е точно това, което ти трябва за Шнорхелинг, поне така го виждам.
Северна Евия също, вече е изцяло ясна, насреща съм.

На всички, Честит празник, Богородица да е винаги с вас.

Скрит текст:
Момичета/момчета/, както ви казах, не обръщайте внимание на подмятанията по мой адрес. Всичко това е без никакво покритие, празни приказки, но нека ги има.
Злобата и завистта нямат граници.
Пълно безсилие, а в същия момент тотално възползване от постовете ми. Щом отговарят се скъсват от четене и следят изкъсо снимките и стъпките ми.
Подминавайте с усмивка и се забавлявайте като мен.
Ако изчезнат, страшно ще ми липсват.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 17:47 от Bled

# 100
phile
 newsm09 newsm09 newsm09
Благородно завиждам, голям мерак ми е за Крит ,
ама на жена ми ще и дойде далече(малко бременна е) и ще трябва да изчакаме.
След година,две живот и здраве.

Bled,
Благодаря за информацията, но се наложи да се приберем по-рано в БГ. Може би към 20септ. или догодина ще ги пробвам.

# 101
  • София
ЕлиТ, точно така показва Мишелин. Благодаря, и без това не сме минавали през изброените. Не че имаме време да се размотаваме. Остава и времето след 10ти да се оправи, защото имаме само 2 пълни дни.

nory, и аз съм се лъгала няколко пъти да минавам покрай Нигрита - ЕлиТ ти е показала краткия път, ако бързате по-добре се качете на магистралата макар и за малко.

За преполовяване на пътя до Пелопонес, особено ако сте избрали по-отдалечена от Коринт цел, препоръчвам Камена Вурла и Агиос Константинос.
Магистралните такси до Триполи/Пелопонес/ ни излязоха около 40 евро през юни.

# 102
Ooooooo Бледче пак ни огря! Направо ти се чудя как смогваш бе жена? И на почивка си тръгнала, при това интензивна, и във форума четеш, че и отговаряш на всички, които не те питат.

Май си ме забравила. Моля те задвах ти някои въпроси по назад. Отговори. Не ме игнорирай. Как отговаряш на тези дето на те питат, а пък тези които те питат не получават отговори. Не бъди лоша. Отговори!

За днес приключихме, отметнахме 3 острова/ Lamberousa, Makronisi, Avgo Petalion/ и два пъти повече плажове. Утре останалите и сме готови тук.

Три острова и шест плажа за един ден. Уаууууууууу. Бая зор сте видели! Това на тур-обиколките за предстяване пред агентите на турските хотели не го правят, пък ти даже успя и във форума такъв пространен пост да напишеш. Шапка ти свалям!

# 103
  • София
 Благодаря, да ви се връща. Пътя ще го реша пътьом!
 Серес - Солун-   Трипити 201км 3.28 мин
 Серес-  Нигрита- Трипити 134км, 3.23 мин
 Серес -Амфиполи-Трипити 148км, 3.10 мин

# 104
 Аз пък не мога да разбера какво е това "отмятане на острови". Вървиш за да отмяташ! Неам думи!

Общи условия

Активация на акаунт