На море в Гърция 2014 - XI

• 60 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Е, останах с впечатление, че оскъдният избор на храна е бил само в хотела й. Не е обикаляла заведенията и магазините. Противното звучи нереалистично за всеки бил в Гърция.
Аз като съм там само мусака ям. Пристрастена съм. За всеки ден почивка съм + 1 кг Mr. Green

# 226
Мдааа супер странно е това с оплаванията от храната
То тук повечето от темата ходим до там и заради храната
Как ли пък не ще се затворя по време на единствената ми почивка за да мятам зеленчуци в тенджера

# 227
  • Пловдив
  Има нещо вярно за храната , аз няколко пъти съм търсила в менюто на таверни супи, понеже само салати , скара и пържено колкото и хубаво и вкусно да са приготвени омръзват и не съм намирала - може би по-рядко се предлагат.

# 228
  • София
И на нас ни беше трудно със супите - от няколкото заведения, в които бяхме, само в една предложиха - но пък каква!, агнешка чорба. Другаде - само миди със сос, ако приемем това за супа.

# 229
Почиващите в Халкидика в частност Касандра как е времето ?

# 230
  • Варна
Здравейте,

прочетох на 1-ва стр. за изискването да се носи голям талон на колата. Някой от Вас или познати, проверявани ли са?

Благодаря!

П.с. по телевизията гледах репортаж, че това изискване отпада та...

# 231
Здравейте,

прочетох на 1-ва стр. за изискването да се носи голям талон на колата. Някой от Вас или познати, проверявани ли са?

Благодаря!

П.с. по телевизията гледах репортаж, че това изискване отпада та...

Да, мои познати в околностите на Серес.

# 232

Чудя се смешно ли е или тъжно в Гърция в частност Катерини да не намериш , пици , спагети , лазаня , разни макарони и запеканки в няколкото пицарий, готвено - оризи , картофи , макарони , супи поне две, мусака , лозови сърми във всички таверни, няколкото пекарни с безкраен набор баници , курабийки , тестени закуски , сладки и соленки.В Паралия Катерини хапнахме освен прекрасна морска храна  и много готвено ,а  се хранехме често ''При БЕБА'' - хотелско ресторантче в югозападния край на комплекса, със прекрасен вътрешен двор - градина където малкия търча на воля.Освен , че може да ви обслужва сервитьор вътре в ресторанта има шубер с каса и набор от 2-3 супи , няколко салати , няколко риби и готвени ястия , десерти , напитки от които може да си изберете и платите и да ви ги сервират вън в градината или вътре в ресторанта.
В двата им  супера (сега под друго име)  АРВАНИТИДИС има топли витрини-печено пиле,задушени картофи,панирана риба,печено свинско филе,мусака,лозови сарми,пълнена пиперка,пълнена тиквичка , макарони ....................................Освен всичко друго и огромния набор млечни продукти , сирена , кашкавали , салами , шунки , тестени изделия и какво ли не по суперите.

просто за моите вкусови възприятия макароните, спагетите и лозовите сърми са всичко друго но не и готвено
от така изброените неща, единствено мусаката и пълнените чушки, които пък поднасяха без сос мога да сметна в тази категория Simple Smile
както вече написах сме с малки деца, на които освен няколко вида риба морска храна не предлагам, а аз самата като бременна съм доста ограничена в консумацията на морски и млечни продукти
сравнявам изхранването ни с това Кушадасъ- светлинни, светлинни години просто ... гръцката кухня не ми е мечта Simple Smile
да не говорим, че повечето от нещата които са изброил са тестени, нещо което се опитвам да сведа до минимум в храненето на семейството ни

# 233
Здравейте, времето е прекрасно за море.
Отдавна не съм ви чела. Да ви попитам, само на мен ли ми се струва или наистина цените като цяло са се вдигнали. Обикаляхме Неа Перамос и Ираклица и цените на нощувките които ни предложиха бяха около 50 евро за спалня с кухня. Само стая в сутерена - доста кофти 30 евро. Направо се втрещих. Накрая намерихме нещо прилично далече, далече от плажа за 40 евра. Порциите по ресторантите в Неа Перамос не са с познатата големина и сметката накрая доста по-висока от предишни години. Или сме станали по-лакоми или просто кръчмите в които сядаме не са нашите. Може ли някой да ми предложи прилично заведение в Неа Перамос.

# 234
  • София
Времето около Урануполис беше супер. Ходихме и до Амулиани, но фериботите са по-нарядко септември. От Трипити предиобяд 9.45 и 11.45. Така че бяхме на плаж от 12.30 до 18.00 и никак не ни се тръгваше. Беше пълно с българи.
 За храната - ям основно калмари ( пристрастена съм) и салата мелидзана приготвяна поне по 3 различни начина в различните заведения.  Предлагам следваща среща в Густоза.

# 235
  • София
sisi73 nory
Да, времето и при нас е прекрасно, ето ТУК
В Неа Перамос има не е едно, а няколко хубави заведения.
Можеш да пробваш ето ТОВА

Anna bel, dechy
За вас ТУК
Дано свърши работа, ако не ще пиша още.....като се върна.

# 236
В Неа Перамос има не е едно, а няколко хубави заведения.
Можеш да пробваш ето ТОВА

Благодаря Bled, но в тази кръчма бяхме вчера. Пръскаше се по шевовете от народ. Наистина готвят добре, но ни се наложи да чакаме час и половина за ципура на скара и децата направо полудяха. Накрая след като донесоха вечерята хапнахме за има-няма 10 минути и се изнесохме с 200 без десерт, ако въобще предлагат де. Преценихме, че не ни устройва за вечеря а само за обяд или за поръчка за вкъщи.

# 237
  • София
sisi73
Наистина ли има толкова много хора ?
Ние сме тук на едно райско местенце където трябва да си търсим компания трудно.
Сега умишлено ще отидем към по-населено място, на вечеря.
Сещам се за още едно, името му беше Домат, пробвайте в него.

# 238
sisi73
Наистина ли има толкова много хора ?
Ние сме тук на едно райско местенце където трябва да си търсим компания трудно.
Сега умишлено ще отидем към по-населено място, на вечеря.
Сещам се за още едно, името му беше Домат, пробвайте в него.
А къде горе долу се намира?

# 239
И на нас ни беше трудно със супите - от няколкото заведения, в които бяхме, само в една предложиха - но пък каква!, агнешка чорба. Другаде - само миди със сос, ако приемем това за супа.

където и да сме били досега, винаги освен мусака е имало и клефтико и стифадо и пилешки филенца с гъбен сос
тестените и ние избягваме поради различни причини
и пак нямам причина за оплакване

Общи условия

Активация на акаунт