На море в Гърция 2014 - XI

• 61 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Здравейте, имам нужда от малко помощ за маршрут до Вурвуру, който е пътувал скоро в тази посока - от Аспровалта, Neochori, Megali Panagia и надолу към Вурвуру; или след Аспровалта, до към Nea Apolonia, Poligiros, Gerakini ии нататък. Този втори маршрут поне визуално ми изгледжа по-прав пътя, че сме с малки деца и искаме да избегнем колкото се може повече завои Simple Smile

Скоро минахме по маршрута, описан от Параход и втория, даден от теб. Предимството по крайбрежието е, че има хубави гледки, но наистина завоите са повече. Пътят е бавен, има доста ограничения, защото минава покрай населени места. Втория изглежда по-обиколен, но е по-хубав, с доста по-малко завои, но няма морска гледка. Иначе времето на прехода е почти еднакво. Ако питаш мъжа ми, би предпочел този през Полигирос, но аз пък предпочитам да гледам морето Simple Smile
Накратко - ако е заради децата избери през Полигирос. Там планината не е много висока и пътят е по-прав.

# 451
kattrin,
чудни са ти снимките от Скиатос, чудни!

Подсетиха ме да проверя на кого е Barbie-то, това е името на яхтата,  https://plus.google.com/u/0/photos/100311861723195257049/albums/ … 11861723195257049, защото тогава много се озадачих, че няма национален флаг на нея. На 07/09 още беше там. Турска се оказа, на президента на Галатасарай, той мъжът ми още тогава видя знамето им, но аз, Тома Неверни, обаче има и гръцка връзка, та човекът не знае, кое знаме да развее. Женен е за гъркиня и през 2012, на 71 годишна възраст се е сдобил с бебе, хвала на такива ...пари Laughing

# 452
  • София
Ние засякохме това бижу и на мен ми беше любопитно на кой е, ама намерих, че се отдава и цените започват от скромните 159000 евро на седмица Simple Smile

# 453
Момичета, някой да е около Никити тези дни? Дали водата в морето все още е достатъчно топла за плуване?

Приятно плажуване и релаксиране!

# 454
  • София
Малко по-надолу - в Неос Мармарас, Торони и Сикия е хладна - плува се, след като се попривикне, но не е това, което беше през лятото. Иначе времето си е топло - 25-30 градуса. Привечер се появяват облаци, но си остава приятно, не захлажда много.

# 455
Сърдечни благодарности за информацията, Karimma!

# 456
  • София
Момичета, някой да е около Никити тези дни? Дали водата в морето все още е достатъчно топла за плуване?

Приятно плажуване и релаксиране!

До вчера бяхме около Никити. Вчера на Калогрия децата не излязоха от водата от 11 до 14 часа. Не знам каква е била през лятото, но сега е много по-топла, отколкото когато бяхме през юни.

# 457
здравейте, току що се връщаме от аспровалта.тръгнахме без никаква идея къде ще отседнем и случайно, с помощта на едни българи, които срещнахме на улицата си намерихме чудесен апартамент http://www.dinasapartments.gr/index.php/en. горещо го препоръчвам на всеки - чудесни условия, точно до пощата на аспровалта, красота. времето беше добро(малко студено за мен, но мъжете бяха доволни  Laughing) ще кача снимки по-късно, но ужасно се радвам, че не можахме да резервераме в 5 звезден хотел!  Laughing с българите не успяхме да се срещнем после - две много симпатични семейства около 55-60 годишни, със коли сливенска регистрация. искрено съм им благодарна за помощта.

# 458
Благодаря ви, че така оценявате снимките ми   bouquet
Скиатос е прекрасен, той е виновен  Wink
evhen, ние си тръгнахме на 8-ми и яхтата си беше още там.

# 459
  • София
Здравейте момичета,
завърнахме се от Ситония много доволни.Ще повторим, тъй като не успяхме да обиколим всички красиви плажове, а те си заслужават.
Бяхме отседнали в комплекса на Порто карас, доволни мсе от обслужването и от самият комплекс.Може би има нужда от един ремонт, но и така е добре Simple Smile.
Пускам снимки https://www.flickr.com/photos/125037045@N07/sets/72157647904525005/ , който иска да разгледа.
Благодаря на Mohared и Параход за споделеното мнение за плажовете на Ситония.
Моharet, само до Тристиника не успяхме да стигнем от псоменатите от теб за шнорхелуване, но Las Bandidas, Каламици са много добри.
Вурвуру, Кариди - самото море е уникално, много красиво, плитко и ... не мога да го опиша.Единственото - пълен е с българи и сърби, и естествено нашенци си хвърлят бутилките, фасовете и др.боклучки на плажа...
но както и да, Ситония си заслужава

# 460
  • София
Деска, много се радвам, че сте си изкарали така хубаво  Hug Снимките са ти прекрасни, веднагически ми се приходи до Ситония  Laughing
Успяхте ли да разгледате тайните плажове на Порто Карас?

# 461
  • София
Да, Мохаретче, ние бяхме на тези плажове..ами водата е много много чиста, страшно много рибки, но пясъка е малко по-груб.Сега ще опиша във фликр кои снимки са от Порто карас Simple Smile.

# 462
  • София...........
deska82 , уникални снимки....   bouquet

# 463
  • София
divna_, Moharet благодаря  Simple Smile

# 464
Ариана, благодаря за отзивчивостта!

deska82, чудни снимки! Размечтах се съвсем. Тези дни обмисляме едно есенно пътешествие точно по тези места. Даже мисля да отседнем във Вурвуру. Надявам се там плиткото море да е най-топличко.

Общи условия

Активация на акаунт